Hírarchívum - 2007


Ide kerülnek azok a hírek, amelyek aktualitásukat veszitették, vagy más ok miatt idejétmúlttá váltak. Tekintve, hogy a hír csak rövid kivonata volt olvasható a kiemelésekben, itt is elérhető marad a teljes ismertető. Egyúttal feltüntetjük a hir első megjelenésének időpontját. Az egyes cikkek - az interneten megszokott - fordított sorrendben kerülnek elhelyezésre, tehát az utoljára archivumba kerültek lesznek felül.

 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 

 • Friss hireink itt találhatók >>>
  2007. december 31.
  Zarándoklat Mariacellbe – A közelmúltban kaptunk tudósítást és képeket a Rétsági Egyházközség őszi zarándokútjáról. A képes útibeszámoló itt olvasható.
  2007. december 30.
  2008 rendkívüli év lesz! Legalábbis rendkívüli üléssel kezdődik – A város jövőjét lényegében meghatározó döntést "természetesen" renkívülinek nevezett, nyilvánosság és érdemi vita lehetősége nélküli ülésen akarják eldönteni a honatyák. Elemzésünk itt olvasható.
  2007. december 29.
  Évbúcsúztató a Városi Nyugdíjas Klubban – A művelődési központ aulájában tartotta évzáró közgyűlését és ünnepi évbúcsúztatóját a város jeles civil szervezete. A meglepetésekben sem szűkölködő esményről szóló tudósításunk itt olvasható.
  2007. december 29.
  Düfa Karácsonyi Asztalitenisz Kupa – Az iskola tornatermében zajlott az idén már harmadik barátságos mérkőzéssorozat asztalitenis sportágban, amelyet a helyi Főnix SE szervezett.  Képes tudósításunk itt olvasható.
  Állatgondozót keresünk (Dec 28) >>>
  2007. december 26.
  Mindenki Karácsonya – A hagyományoknak megfelelelően bőséges programmal, forralt borral, teával, vendéglátással, kulturális programmal valósult meg a város közös rendezvénye. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. december 21.
  Karácsonyi Kézilabda Kupa – A rétsági iskola tornaterme adott otthont a hagyományosan megrendezett viadalnak. Ez alkalomból adták át az iskola sportkitüntetéseit is. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. december 18.
  Szlovák Állami Népiegyüttes műsora Rétságon – Igazán kiemelkedő művészeti alkalomnak lehetett tanúja az egész megyéből érkező közönség. Északi szomszédunktól érdekezett művészegyüttes két előadáson is hatalmas sikert aratott. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. december 17.
  Alkotók Napja – A megye irodalmi, művészeti életének jeles képviselői találkoztak Salgótarjánban, és mutatkoztak be a közönségnek. Közöttük a rétsági Sapnagár Kör tagjai is. Az eseményről szóló tudósításunk itt olvasható.
  Dec 20. testületi ülés előterjesztései kommentárral (dec 16.) >>>
  2007. december 14.
  Civilek a művelődési központért – Városunkban többen úgy látják, hogy kell valamiféle összefogás, hogy a képviselő- testület kultúraromboló tevékenységét megakadályozzák. Jávorka János és Majnik László szervezett a témában fórumot, amelyről tudósításunk itt olvasható.
  2007. december 13.
  Krisztián nyerte a Mikulás kupát – A rétsági fiatal sportoló eredményeiről korábban is bezsámoltunk. Most újabb két jelentős viadalról kaptunk tudósítás, az egyiken nemzetközi mezőnyben lett első. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. december 12.
  Állásfoglalás az Adatvédelmi Biztostól – Dr. Péterfalvi Attila kérdésemre válaszolt és megállapította, hogy az a rétsági gyakorlat, amely a közérdekű adatokat tulajdonnak tekinti és korlátozza, jogsértő. Írásunk itt olvasható.
  2007. december 11.
  Karácsonyi ajándékvásár – Az ünnepi készülődés forgatagában hol lenne célszerűbb keresni az ajándékokat, mint az Ajándékboltban. Itt olvasható riportunk bemutatja a piactérről nyíló impozáns üzletet.
  Újabb testületi ülés december 10-én. No ná, hogy rendkívüli! (dec 11.) >>>
  2007. december 10.
  Szakmai ellenőrzés a Lajtorjánál – A Néptánciskola helyi tagozatának munkáját minősítő szakemberek látogattak el az egyik csoport foglalkozására. Riportunk itt olvasható.
    Felhívás az influenza megelőzéséről >>>
  2007. december 6.
  Természetfotókból nyílt kiállítás – A művelődési központ galériája ismét különleges élményt kínál a látogatóknak. Nagy Csaba Naszály című tárlatának megnyitójáról szóló  riportunk itt olvasható.
  2007. december 6.
   Az Óvodában járt a Mikulás – A kicsik nagy készülődéssel várták, és nem is okozott csalódást. A verssel, dallal várt Télapó mindenkit elhamozott ajándékkal. Riportunk itt olvasható.
  2007. december 5.
  Jön a Mikulás – Az ünnepkör gyermekek által kedvelt első programjára az alsótagozatos iskolai csoportoknál került sor. Tudósítónk jelentése az eseményekről itt olvasható.
  2007. december 5.
  Országos elismerés a város művelődési központ igazgatójának – Miközben a szakma megbecsüli, és megköszöni Végh József tevékenységét, a helybéli akadékoskodók leépíteni tervezik a művelődési központot. Itt olvasható írásunk szól az ünnepről és az ünneprontásról is.
  Alkotók Napja Salgótarjánban 2007. december 15  (dec 5.) >>>
  2007. december 4.
  Bemutatkozott az új megyei rendőrkapitány– November 15-től Szabó Jenő ezredes a megyei rendőrfőkapitányság vezetője. Rétsági bemutatkozásáról szóló írásunk itt olvasható.
  2007. december 3.
  Rétság már nem hátrányos kistérség– Egy kormánydöntéssel feljebb sorolták kistérségünket, így az eddigi hátrányos jelzőtől megszabadult. Elemzésünk arról szól, hogy ez vajon jó-e a településeknek vagy nem. Irásunk itt olvasható.
  2007. december 1.
  "Erdélyország az én hazám" – Ezzel a címmel tartott fergeteges, emlékezetes estet a messziföldről érkezett Ördögborda Együttes. A Lajtorja Népránciskola helyi tagozatának szervezésében született András-napi mulatságról szóló képes tudósításunk itt olvasható.
      Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat eredményei >>>
  2007. november 30.
  Megérkeztek erdélyi vendégeink – Mint arról már programajánlónkban is olvashattak, ma este nagyszabású András-napi bál lesz a művközpontban. Tudósítónk itt olvasható írása az Ördögborda tánegyüttes érkezéséről számol be.
  2007. november 29.
  Karácsonyi fények a városközpontban – Valószínűleg rövidesen sok-sok díszfény fog megjelenni középületeken és magánházakon. Ezek első hírnökeit, illetve a felszerelést kaptuk lencsevégre. Beszámolónk itt olvasható.
  2007. november 27.
  Tűz volt városunkban – A Rákóczi út egyik telkének melléképülete kapott lángra. A veszélyt a Balassagyarmati Tűzoltóság szakemberei elhárították. Riportunk itt olvasható.
  November 29-i testületi ülés napirendje, kommentárjai >>>
  2007. november 26.
  A jótékonysági est margójára – A Szülői Munkaközösség vezetője ezúton tájékoztat a rendezvény eredményességéről, és köszönetet mond a segítőnknek. Írása itt olvasható.
  Hétfőn (nov. 26.) ismét rendkívüli képviselő-testületi ülés volt >>>
  2007. november 25.
  Katonahagyományok, olasz vendégek – A MATASZ Megyei Szervezete, és a Hunyadi János Lövészdandár Baráti Kör hétvégi közös programjairól szóló Tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 23.
  Jótékonysági műsor az iskola javára – Az iskola szülői munkaközössége elhatározta, hogy az iskola játszótere és parkja fejlesztésére jótékony műsorral gyűjt pénzt. Az ötlet és a megvalósítás igazi siker.  Tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 22.
  Néptáncklub felnőtteknek – A művelődési központban Kozák Katalin kezdeményézésére egy új klub indult felnőtteknek és felnőtt fiataloknak. Az első összejövetelről szóló tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 22.
  Irodalmi esten Salgótarjánban – A Spangár Körbe törmörült irodalmárok kürül igencsak zajlik az élet. Egymást követik a hírértékű események. Most például Karaffa Gyula mutatta be egyik könyvét az igen rangos irodalmi "szentélyben", Salgótarjánban a CaféFrei-ben. Tudósítónk írása itt olvasható.
  Tájékoztató a szemétszállítás időpontváltozásáról (dec 20.) >>>
  2007. november 20.
  Újabb országos irodalmi siker – A napokban vehette át egy rangos irodalmi pályázat első díját Cegléd József Spangár-díjas író. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 19.
  Sikeres évadkezdés a kézilabdásoknál – Az országos Adidas Kézilabda bajnokság egyik korcsoportjának megyei döntőjére került sor Rétságon, ahol a mieink továbbjutottak. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 18.
  Első Rétsági Hubertus lovaglás – Ezzel a címmel rendeztek gazdag programot, kellemes túrát a lovaspsort helyi szerelmesei. Riportunk itt olvasható.
  2007. november 18.
  Ismét rendkívüli testületi ülés– Ez esetben előzetesen kiküldött anyagokkal, TV közvetítéssel tárgyalnak a járóbeteg-ellátó központ pályázati indításáról. Írásunk,a letölthető anyagok és később a kommentár itt olvashatók.
  2007. november 17.
  Gyermek tánctalálkozó – A Szlovák Kisebbségi Önkormányzat már ötödik alkalommal rendezi meg színponpás, több műfajt felvonultató programját. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 11. (17)
  Jótékony előkészületek – A november 24-i jótékonysági gálára már nagyban tartanak az előkészületek. Lelkes szülők, pedagógusok és gyermekek dolgoztak szombaton az ajándékok elkészítésén. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 16.
  Európai Unió és környeztvédelem – A könyvtárban tartott vetítettképes bemutatón ebben a témakörben hangzott el alőadás, egy sortozat részeként. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 15.
  Sikeres véradás – A rétsági vöröskeresztesek szervező közreműködésével tartott véradás most is sikeresnek mondható. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 14.
  Négy könyv bemutatója – A Spangár Könyvek sorozatban négy új kiadvány premierjére került sor a könyvtár olvasótermében. A jelenlévő szerzők mellett megemlékeztek a közelmúltban elhunyt alkotótársról, Hörömpő Gergelyről is. Riportunk itt olvasható.
  2007. november 12.
  Mindenki karácsonyára készülnek – A több mint egy évtizede hagyományos közös városi karácsony előkészítéséről tárgyaltak a szervezést koordináló művelődési központ meghívására a közreműködők, Tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 10.
  Időseket köszöntötték a vöröskeresztesek – Évek óta gondosan előkészített programmak üdvözlik a helyi aktívák a város legidősebb polgárait. Ezévi rendezvényről készült képes összeállításunk itt olvasható.
  2007. november 9.
  Német adomány városunknak – Az alsó bajorországi Tartalékos Szövetség hozott adományt Rétságra, amelyben számítógépek, továbbá ruházati cikkek voltak. Tudósításunk itt olvasható.
  Országgyűlési képviselő fogadóórája péntek 10.00 (11.07) >>>
  2007. november 7.
  Gobelin kiállítás hetedszer – A művelődési központ galériájában a varázsló kezekkel dolgozók csoportjának ezévi tárlata nyílt meg. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. november 6.
  Mi lesz a sporttámogatásokkal? – A jelenleg nem is működtethető MOS bizottság egy NCA-tól lopott pályázati szöveg rossz adaptálásával akarja megregulázni a sportegyesületeket. Elemzésünk itt olvasható.
  A képviselő-testület nov. 8. ülésenek anyagai kommentárjai >>>
  2007. november 5.
  Felhívás iskolai jótékonysági rendezvényre – A Szülői Munkaközösség nagyszabású programot szervez amelynek előkészületeire már e hétvégén is várják a segíteni akarókat. A felhívás itt olvasható.
  Véradás lesz november 15-én az iskolában (11.05) >>>
  2007. november 3.
  Őszi fények őszi szinek – Még néhány napig élvezhetjük a verőfényes napsütésben aranyló őszi szineket. Riportunk a városközpont szépségeit mutatja. Képes összefoglalónk itt olvasható.
  2007. november 1.
  Halottainkra emlékezünk - Az előttünk álló hosszú hétvégén szép hagyomány szerint mindenki felkeresi elhunyt hozzátartozói sírját, és emlékezik. Itt olvasható cikkünkkel mi is a közülünk eltávozottak kegyeletét őrizzük.
  Ajánlatkérés hóeltakarítási munkák elvégzésére >>>
  2007. október 31.
  Ruházati áruház nyílt a volt ÁBC helyén - A napokban nyitotta kapuit az az áruház, amely bőséges árukészlettel ruházati termékeket kínál a vásárlóknak. Riportunk itt olvasható.
  2007. október 30.
  Ki lesz a 200 ezredik - Kis statisztikai elemzés saját házunk tájáról, azon alkalomból, hogy 10 hónap alatt 200 ezer látogató kereste fel a RétságNet-et Elemzésünk itt olvasható.
  2007. október 29.
  Kistérségünk irodalmárai a Palócföldben - A nagy hagyományokkal rendelkező megyei irodalmi lap legutóbbi száma bemutatja a Spangár Kört, és közöttük több alkotó művét is közli, akik kötődnek szűkebb térségünkhöz. Írásunk itt olvasható.
  2007. október 28.
  Az emlékezés napja - Már 16. éve minden év októberében Mindszenty József bíborosra és Pálinkás Antalra a mártírhalált halt szabadítóra emlékeznek Felsőpetényben és Rétságon. Riportunk itt olvasható.
  2007. október 25.
  Közlekedik a család, megyei sikerrel - A közelmúltban megtartott megyei közlekedésbiztonsági versenyről kaptunk hírt. A nemes versengésben ismét szép rétsági sikerek születtek. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. október 24.
  Az érem másik oldala - Villapark Berkenyén - Szerkesztő- ségünknek nyilatkozott a város jegyzője, és az építési hatósági feladatokat ellátó köztisztviselő. Az interjú itt olvasható.
  2007. október 23.
  Ünnepség és kitüntetések - A Művelődési központ ünnepi díszbe öltözött színháztermében került sor a forradalom előtt tisztelgő városi ünnepségre, és az önkormányzat által alapított kitüntetések átadására. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. október 22.
  Művelődési központ a támadások kereszttüzében - Miközben sorozatosan jelentős programok zajlanak az intézmény falai között, szinte nincs olyan képviselő-testületi ülés, ahol ne állítanák pellengérre. Elemzésünk itt olvasható.
  2007. október 20.
  Az iskolások már ünnepeltek - A művelődési központ színháztermében az iskola teljes tanulóifjúsága számára tartott ünnepi megemlékezést. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. október 20.
  Már megint egy rendkívüli ... - mi más lenne, testületi ülés. 17-én ismét ülésezett a grémium, de csak most készült el tudósításunk. Itt olvasható.
  2007. október 19.
  Négy térség közoktatási tapasztalatcseréje - kistérségünk pedagógusai vettek részt egy jelentős szakmai konferencián, Velencében. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. október 18.
  Operett est kiváló előadásban - A művelődési központban nagyszabású szórakoztató estet rendeztek. Olyasmit, amit gyakran kérnek, hogy legyenek szórakoztató nagyrendezvények. Hogy mégis kételyek fogalmazódnak meg, az nem a kiváló produkciót nyújtó fellépőket illeti. Riportunk itt olvasható.
  2007. október 17.
  Reviczky Gábor volt a "Kávéházi esték" vendége - A rétsági Rebeka és Panni könyvkiadó ma mutatta be új hangoskönyvét, amely alkalomból az ismert előadóművészt invitálta városunkba. Riportunk itt olvasható.
  Kötelező kéményseprés október 29-től >>>
  Ebzárlat veszettség elleni védekezés miatt >>>
  2007. október 16.
  Rétsági szakember az egészségügyi érdekvédelemben - Dr. Szájbely Ernőt válkasztotta az Orvoskamara Fogorvosi Tagozata megyei elnöknek, egyben az országos elnökség tagjának. Tudósításunk itt olvasható.
  Október 31-ig lehet pályázni Bursa Hungarica ösztöndíjra >>>
  Aug 30-i Képviselőtestületi ülés jegyzőkönyve (október 15.) >>>
  2007. október 14.
  K.O., vér, és két ezüst - Két rétsági versenyző, Szádóczki István és Szikora Gergő ezüstérmet szerzett a Pécsen megrendezett Muaythai Magyar Bajnokságon. Tudósítónk riportja itt olvasható.
  Felhívás Wass Albert vers és prózamondó versenyre (okt 10) >>>
  2007. október 10.
  Kertépítőknek mindent - A MOL kúttal szembeni virágárudából mindent beszerzehet aki új kiskertet szeretne, vagy a régit fejlesztené. Képes riportunk itt olvasható.
  Őszi lomtalanítás időpontja október 16, 17 >>>
  2007. október 9.
  Kultúra vagy bank legyen a művelődési központban - A legutóbbi testületi ülésen ismét elemi erővel tört fel a vágy, hogy nem kell a művelődő embereknek kulturális helyszín, legyen inkább bank a művközpont legjobban használt termeiből. Elemzésünk itt olvasható.
  2007. október 8.
  Iskolások kirándultak Nőtincsre a Seholszigetre - Alsótagozatosok egy csoportja szervezett kirándulást Tomek Istvánné vezetésével a közeli különleges élményt nyújtó szabadidőközpontba. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. október 7.
  Volt egyszer egy "ÁBC" - Több rétsági törzsvásárló szomorúan tapasztalta, hogy bezárt a közkedvelt "Börzsöny ÁBC". És amint a jelek mutatják már nem is nyit ki. Riportunk itt olvasható.
  2007. október 6.
  Színpompás kavalkád, érett szőlő, szüreti mulatság - Bizony ezek a fogalmak összetartoznak így október elején Rétságon. Ebben az évben is gazdag rendezvény szerveződött a Városi Nyugdíjas klub koordinálásával. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. október 5.
  Megjelent Ketykó István új verseskötete - A Spangár András Irodalmi Kör alapítója, a Rétsághoz ezer szállal kötődő irodalmi alkotót új könyve megjelenése alkalmából köszönjük.  Írásunk itt olvasható.
  2007. október 5.
  Tisztelgés a vértanúk előtt - Az aradi hős tábornokok mártíromsága előtt hajtottak fejet városunk fiataljai az iskola által rendezett ünnepség keretében. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. október 4.
  Járóbetegellátó központ - Álom vagy lehetőség - A legutóbbi kistérségi ülésen inkább a kétségek fogalmazódtak meg, és a pénzügyi megalapozatlanság. Érdemi intézkedések nélkül. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. október 2.
  Iskolatársulásokról a szakértőtől - A Kétbodonyba szervezett Kistérségi Társulási ülésen rendezett nyilvános programon Loránd Ferenc tartott előadást az oktatás megújításának lehetőségeiről. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. szeptember 30.
  Késmárkra látogattak - A Szlovák Kisebbségi Önkormányzat évente megrendezendő tanulmányútján - amelyen számtalan érdeklődő vesz részt - ezennel a Magas Tátra lábánál lévő Késmárkra látogattak el. Tudósítónk riportja itt olvasható.
  A tűzgyújtási tilalmat feloldották, óvatosság továbbra sem árt >>>
  2007. szeptember 28.
  Rétság ismét az országos médiában - Nem dicsőség - A Magyar Televízió munkatársai ismét tettek egy kisérletet, hogy a város jegyzőjét szóra bírják egy megoldatlan építéshatósági ügyben. A kisérlet nem sikerült! A riport itt megnézhető.
  Képviselő-testületi ülés 09.27 kommentárok >>>
  2007. szeptember 27.
  Kisvárosi reggel tűzoltókkal, döglött kutyával - Ezen az őszi napon a riasztott tűzoltók adtak okot találgatásra, egy a város közepén "elhelyezkedő" döglött kutya pedig felháborodásra.  Helyszíni jelentésünk itt olvasható.
  2007. szeptember 25.
  Lakossági fórum - sajnos már csalódások nélkül - Az áprilisra tervezett lakossági fórumot közéleti nyomásra végül sikerült megszerveznie a testületnek. A közel 4 órás rendezvény sokakban hagyott vegyes érzéseket.Tudósításunk itt olvasható.
  2007. október 13. szombaton Diósjenőn DióFesztivál >>>
  Állatgondozót keresünk >>>
  2007. szeptember 23.
  Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat - Az eléggé hiányosra sikeredett városi meghirdetést szeretnénk minél szélesebb körben ismertté tenni, és néhány ellentmondásra is felhívni a figyelmet. Írásunk itt olvasható.
  2007. szeptember 21.
  Megnyílt a Lévai Alkotó Kör kiállítása - A szó legszorosabb értelmében zsúfolásig megtelt teremben, bensőséges ünnépség keretében nyílt meg a határon túlról érkező alkotók körének tárlata. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. szeptember 19.
  Nyári népszerűségi elemzés - A helyi politikában is hosszú forró nyár tükröződik a népszerűségi szavazások eredményé- ben. Meglepő változások, és szélsőségesebb elutasítások is tapasztalhatók elemzőnk az itt olvasható írásában.
  Hulladékgyűjtés - Segítsük az iskolásokat (szept. 18) >>>
  2007. szeptember 12.
  Rebeka és Panni körül mindig történik valami - Mármint a rétsági székhelyű, ezen a néven bejegyzett céggel, amely újabb sikertörténetét hangoskönyvkiadóként éli. E minőségében ismert szinészek, előadóművészek jönnek városunkba. Kiss Tiborral készített interjúnk itt olvasható
  2007. szeptember 11.
  Itt van az ítélet ... és akkor mi van? - Tulajdonképpen csak az hogy előre meghatározatlan anyagokat nem kérhetek a hivataltól, de minden mást, már létező közérdekű dokumentumot igen. Irásunk itt olvasható.
  2007. szeptember 9.
  Útba esik jövet menet ... - igen, a Takarékszövetkezet. A város központjában, a Rákóczi úton található bankfiókot mutatjuk be, ahol számtalan pénzintézeti szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek. Tudósításunk itt olvasható
  2007. szeptember 8.
  Spangárosok újabb külföldi megjelenése - Szávai Attila szlovákiai hetilapban megjelent írását barátja, Szunyogh Pál ihlette. Rövid írásunk itt olvasható.
  2007. szeptember 7.
  Rétságon nem rendkívüli a rendkívüli  - Mármint a képviselő-testület ülései sorában. Ismét ülésezett a grémium. A sörgősnek ítélt témák egyáltalán nem igényeltek azonnali tárgyalást, viszont 3 fontos témában jó döntés született. Itt olvassa el elemzésünket.
  2007. szeptember 5.
  A játék nem játék ... a játszótér pro pláne - Cikkünkben áttekintést adunk a rétsági játszóterek siralmas helyzetéről, és arról is, hogy kis gondoskodással sokat lehetne előbbre lépni. Riportunk itt olvasható.
  2007. szeptember 4.
  Valamit visz a víz ...  - Ez egészen biztos! De az hogy honnan és hova és egyáltalán akinek dolga miért nem tesz valamit...No ismét egy ilyen helyet mutat be kis riportunk.
  2007. szeptember 3.
  Rendezési terv, teljes sötétség - Többször foglalkoztunk már a város jövőjének tervével, amelyben továbbra is úgy tűnik, a törvényes utak megkerülésével, a többségi akaratot figyelmen kívül hagyva akarnak dönteni. Újabb elemzésünk itt olvasható.
  Újraindult a helyi népszerűségi szavazás! (szept 2.) >>>
  Sulikezdés - igazgatói megnyitó adatokkal (szept. 1.) >>>
  2007. augusztus 31.
  Napirend lettünk! - Avagy a törvényes nyilvánosság kiverte a biztosítékot a képviselő-testületnél. Akár hiszik, akár nem, városunk képviselőinek hajnali egykor nincs jobb dolguk, mint a retsag.net honlappal foglalkozni, Írásunk itt olvasható.
  2007. augusztus 30.
  Új intézmény városunkban - Helyi Vidékfejlesztési Iroda - A művelődési központban tartott "irodaavatón" a pályázati infromációk megszerzésben segítséget nyújtó új szervezetet és vezetőjét mutatták be. Riportunk itt olvasható.
  2007. augusztus 29.
  Magyar Fotográfia Napja - 5. kiállításával ünnepelte a Rétsági Fotokör a fénykép születésének évfordulóját. Ebben az esztendőben "utcán kezdődő" tárlattal bővült a kör tagjainak bemutatkozása. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. augusztus 29.
  Hangoskönyv Magazin - A hangoskönyvek terén már sikereket elért helyi cég most országos terjesztésű havi magazin kiadásába fogott. Első számuk megjelenése alkalmából készült riportunk itt olvasható.
  2007. augusztus 28.
  Vállalkozók klubja a Leader programról - A rövidesen megjelenő pályzati lehetőségekről és a részvétel módjáról tanácskoztak a klub tagjai. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. augusztus 27.
  Élménybeszámoló a Lajtorjások nyári táboráról - A Tordasról visszatért fiatalok készítettek képes tudósítást élményeikről. Az összefoglaló itt olvasható.
  2007. augusztus 25.
  King Rider Motorosfesztivál - Reggeltől késő estig tartó változatos programmal, többszáz résztvevővel negyedszer rendezték meg a találkozót. Új képekkel kiegészített tudósításunk itt olvasható.
  2007. augusztus 24.
  Újabb pofonok a nyilvánosságnak és a demokráciának - Aki azt hitte, nem lehet Rétságon tovább szűkíteni a demokratikus jogokat, tévedett. Írásunk itt olvasható.
  2007. augusztus 23.
  Régács - Hangos-könyv-bemutató - Noha másutt még bőven az uborkaszezon idejét élik, pihennek a múzsák és az alkotók, városunkban egy jeles irodalmi, művészeti eseményre került sor. Hangoskönyvbemutatóra kaptunk meghívást. El is mentünk, és erről szóló tudósításunk itt olvasható.
  Tanévkezdési információk, tankönyvárusítás, évnyitó (aug 22.) >>>
  2007. augusztus 21.
  RVSE Megye I - Viharos közgyűlés, kedvező döntés - A közvélemény megnyilvánulása és állásfoglalása, a valódi érvek megismerése a sportnak kedvező döntés meghozatalára ösztönözte a képviselőket. Hanganyagokkal kiegészített riportunk itt olvasható.
  2007. augusztus 20.
  Szent István ünnepe városunkban - A kenyérszenteléstől a tüzijátékig szinvonalasan megrendezett ünnepségsorozatot ugyan az időjárás kis közjátékkal megszakította, de meg nem akadályozta. Képes beszámolónk itt olvasható.
  A Városi Sportegyesület felhívása itt megnyitható (augusztus 19.) >>>
  2007. augusztus 17.
  Este az ESTÉBEN Rétság - A szerkesztő riporter kérdését rövid egy mondattal elintézte az illetékes - nem nyilatkozik -, de érdemes lesz megnézni az adást. A megnézhető videóval és kommentárral kiegészített cikkünk itt olvasható.
  2007. augusztus 16.
  Spangárosok a szorospataki írótáborban - A megyében, sőt az országos irodalmi közéleteben értékként számontartot rétsági alkotócsoport ezúttal Szorospatakon mutatkozott be. Tudósítónk írása itt olvasható.
  Zöld számmal a vasút védelmében >>>
  2007. augusztus 14.
  Rétság sportja lefejezve - A korábban nagy hanggal kinyilvánított szólamok ellenére a képviselő-tetület többségének nem kell, hogy 150 sportoló folytassa eredményes pályafutását. Kompromisszumkeresés helyett csőbehúzás. Máshol se versenyezhessenek! A serdülők utolsó edzéséről készült képekkel kiegészített tudóításunk itt olvasható.
  2007. augusztus 13.
  Törvény van. És parlagfű? - A városközponti fotósétánkon kiderül, nem kell messzire menni ha ártalmas növényeket keresünk. Közterületeken, mindenki szeme láttára akad bőséggel.  Cikkünk erről szól.
  2007. augusztus 9.
  Diófasirató 2. - Avagy mi lesz a kivágott fák sorsa? Mikor fogják eltávolítani a rönköket, és mikor kerül új csemete a helyükre? Erről szól itt megnyitható cikkünk.
  2007. augusztus 7.
  Tűz, tűz ... - Munkatársunk írása szerencsére nem helyi tűztragédiáról szól, de ilyen esetek megelőzésére hívja fel a figyelmet.
  2007. augusztus 6.
  Rendezési terv - Szavazzunk! Milyen nyilvánosságot? - Egy olvasónk kérte, legyen szavazás a rendezési terv nyilvánosságának milyenségéről. Van! A bevezető itt olvasható.
  2007. augusztus 5.
  Díjugrató lovasverseny Pusztaszántón - Már 14.szer találkoznak a lovassport kedvelői, hogy díjugratásban összemérjék erejüket, tudásukat, és mellesleg a kellemes sportélmények mellett a látogatóknak is emlékezetes programot biztosítsanak. Új képekkel kiegészített riportunk itt olvasható.
  2007. augusztus 3.
  Átverés? YeeS! Árverés? Nooo! - A település életében fontos bevételt jelentő aktusról akartam tudósítani, helyette csak a licit elmaradásáról írhatok. Tudósításunk itt olvasható
  2007. augusztus 2.
  Üvegzseb 2. - Újabb szerződések kerültek fel üvegzseb oldalunkra. Aki böngészgetni akarja megteheti, bár magunk is írtunk hozzá elemzést. Írásunk itt olvasható
  Gázszünet karbantartás miatt (augusztus 2) >>>
  2007. augusztus 1.
  Iskolakezdési akció - Helyben olcsóbban - A tanszerek beszerzése mindig nagy gond a szülőknek. Tudósításunkból kiderül, hogy nem kell messzire utazni, hogy mindent beszerezzenek, ráadásul olcsóbban is "megúszhatják".
  Felhívás - beiskolázási segély (aug 1.) >>>
  2007. július 30.
  Határontúli labdarúgó kapcsolat - Már majd negyedszázada, hogy a Rétsági Sportegyesület, az öregfiúkkal karöltve minden évben meghívja a Vilkei focistákat. Az idei barátságos mérkőzésről tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás a parlagfű elleni védekezésre (júl 28.) >>>
  2007. július 27.
  Noémi ötödik helyen végzett - A Belgrádban zajló olimpiai fesztiválon Európa nagy országainak versenyzőivel mérkőzve a rétsági sportoló kiváló helyen végzett. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. július 26.
  Anyatejes táplálás világnapja Rétságon  -  Városunk védőnői évek óta kapcsolódnak a világméretű mozgalomhoz, és ávente megrendezik a gyermekek ideális táplálásáról szóló programot, amelyben a tanácsadás mellett a szórakozásnak is helye van. Tudósításunk itt olvasható.
  Lakossági tájékoztató a tüdőszűrés fontosságáról (júl 25.) >>>
  Tűzgyújtási tilalom! (júl 25.) >>>
  2007. július 24.
  Több mint félmillió pályázatból  -  A művelődési központ számtalan pályázatot készít, küld be, s ha nem is nyer mindegyik, így félév táján is jelentős eredményről tudnak számot adni. Riportunk itt olvasható.
  Felhívás a tűzesetek megelőzésére >>>
  2007. július 22.
  Szlovákiai kirándulás  -  A rétsági Szlovák Kisebbségi Önkormányzat szervezésben ebben az évben is indult kirándulás északi szomszédunkhoz. Ezennel Árva vára volt az első célpont. Vasárnapi csoport képeivel kiegészítve tudósítónk beszámolója a túráról itt olvasható.
  2007. július 21.
  Rétsági sportoló a "kisolimpiának" nevezett EYOF-on -  Ma reggel indult az a sportdelegáció, amely a jeles olimpiai játékokon képviseli hazánkat Belgrádban. A csapat tagja, a sikeres rétsági sportoló, Sass Noémi. Riportunk itt olvasható.
  Szabadságok, helyettesítések az egészségügyi intézményekben (Júl 20.) >>>
  2007. július 20.
  Árverés vagy átverés? - Felhívták figyelmemet a városi honlapon közzétett árverési felhívásnak. Tényleg furcsa. Elemzésünket, a felhívást magát, és a kapcsolódó dokumentumokat itt megnézheti, elolvashatja.
  2007. július 19.
  Rendkívüli, botrányos, kultúraellenes - Sajnos ezek a jelzők a szerdán megtartott képviselő-testületi ülésre jellemzők. A tanácskozásról elemzésünk itt olvasható.
  2007. július 17.
  Cukormentes élet klubja - Mint egy klub alakuló összejövetelén kiderült a cukorbetegség, és a cukormentes élet gondjai sokkal többeket érint, mint gondolnánk. Összefogással klubnak szervezve könnyebb informálódni Hírünk itt olvasható.
  Szerdán soronkívüli képviselő-testületi ülés lesz (július 17.) >>>
  2007. július 16.
  Rétsági irodalmár újabb külföldi megjelenése - A fiatal Spangár díjas prózaíró egyik műve a szlovákiai Új Szó című napilapban látott napvilágot. Kis hírünk itt olvasható.
  2007. július 15.
  Harmadszor is Repülőnap - Természeten a harmadik napról is részletes helyszíni tudósításban számolunk be. Mai riportunkat kiváló tegnapi képekkel kezdjük.
  2007. július 14.
  Ultrakönnyű Repülők Találkozója II.- A rendezvény második napján hajnaltól éjfélig bőséges program várja a látogatókat. Tudóstásunkat a tegnapihoz hasonlóan menet közben újabb képekkel, infromációkkal folyamatosan kiegészítünk.
  2007. július 13.
  Ismét hőségriadó - vasárnapra 2-es fokozatú, a jövő hét többi napjára eddig még soha nem használt 3-as fokozatú hőségriadót rendelt el a Tisztifőorvos. Tájékoztató itt olvasható.
  2007. július 13.
  Ultrakönnyű Repülők Találkozója I. - Hírportálunk már az előkészületektől folyamatosan tudósít a háromnapos fesztivál eseményeiről. Első riportunk itt olvasható, amelyet menet közben újabb képekkel, infromációkkal kiegészítünk.
  2007. július 12.
  Elkezdődött a Történelmi Militari Tábor - A Rétsági Árpád Egylet több év óta megszervezett nyári tábora a héten indult. Első tudósításunk ez eseményről itt olvasható.
  Tájékoztató a dolgozók gimnáziumába való felvételről (júl 10.) >>>
  2007. július 9.
  Rendezési terv - Nyilvánosság, vagy álnyilvánosság? - Jogszabály írja elő, hogy a rendezési terv módosítást lakossági véleményezésre és vitára kell bocsátani. Ki is lett függesztve, úgy hogy senki meg ne lássa, senki meg ne tudja. Akit mégis érdekel az ügy, itt talál bevezetőt, de a terveket is.
  2007. július 8.
  Kopjafa Árpád fejedelem tiszteletére - Tudósítónk a mai ünnepség helyszínéről készített képes riportot, amely itt olvasható.
  2007. július 7.
  Nem jogerős ítélet, folytatása következik - többen kiváncsian várják a Gál Gábor képviselővel szemben indított per fejleményeit. Nos született egy ítélet, amely nem jogerős, és természetesen az ügy nincs lezárva. Folytatása következik. Cikkünk és a dokumentumok itt olvashatók.
  2007. július 6.
  Kész a híd, átépült a kisparkoló - A közelmúltban számoltunk be a Gálker előtti munkákról, a hídépítésről, mostani tudósításunk a kisparkolóban folyó munkákról szól.
  2007. július 4.
  Vásárolt, nyert - A Reál élelmiszerlánc - amelynek egyik boltja a "Sas bolt" is -, országos nyereményjátékkal honorálta vásárlóit. Többezer sorsjegy közül egy rétsági vásárló is nyert Tudósításunk itt olvasható.
  2007. július 3.
  Az Országgyűlés alelnöke volt városunk vendége - A Civil Szervezetek Háza majdnem kicsinek bizonyult a nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen, amelyen Lombos István országgyűlési képviselő meghívására Mandur László adott tájékoztatót. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. július 2.
  Sajtótájékoztató a Repülőnapról - A napokban Salgótarjában tájékoztatták a média képviselőit az Ultrakönnyű Repülők találkozójának szervezői. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. június 30.
  Kisértet a művelődési központban - Az angol kastélyok tartozékát képező szellemlények, egy vígjátéki előadás főszereplőiként költöztek az intézmény színpadára. Színvonalas, szórakoztató bemutatóról tudósításunk itt olvasható.
  2007. június 29.
  Vandál rongálás az iskolánál - Úgy tűnik a nyári időszakban idén is károkozók szeszélyeinek van kitéve iskolánk épülete. Egy jelentéktelennek látszó, ambár annál veszélyesebb éjszakai cselekményről tájékoztatunk. Reméljük odafigyeléssel a hasonlók elkerülhetők lesznek.
  Pályázati felhívás bontási munkák elvégzésére - másodszor >>>
  2007. június 28.
  Engedély nékül, közpénzből reprezentált a polgármester - A még tartó testületi ülés menetében egyre többen fedezik fel azokat az ellentmondásokat, amiért a választók csak operettnek, cirkusznak tituálják a legfontosabb helyi döntéshozó testület munkáját. Néhány adalék itt olvasható.
  2007. június 28.
  Új helyre költözött a Hobby Barkács Bolt - Egyrészt az internetre, mert webáruházat nyitottak. Másrészt az üzletet a Köztársaság út 15-ben találják meg a kreatív ötletek megvalósítói. Meg is találnak elképzelésükhöz minden anyagot, kelléket. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. június 27.
  Kamionvadászat - Téved, aki azt gondolja, fegyverrel kívánunk fellépni a szabálytalanul parkolók ellen! De fotó(puská)val igen. Olvasónk küldött képeket, és mástól is szivesen fogadunk továbbiakat. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. június 26.
  Közéleti fórum, csalódottsággal - A tavasz óta hiába várt lakossági fórum elmaradása miatt civil kezdeményezésre létrejött klubrendezvényen Mezőfi Zoltán polgármester volt a válaszadó. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. június 24.
  Út és híd a városközpontban magántőkéből - Többen felfigyeltek a kisparkoló mellett folyó munkákra. Mint kiderült magántőke felhasználásával készül egy új híd a patak felett. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. június 23.
  Kamaramuzsikával Szent Iván éjjelén - A Balassagyarmati Kamaraegyüttes nagyszerű muzsikájával folytatódott a több mint félévtizedes hagyomány a Civil Szervezetek Házának termében. Tudósításunk itt olvasható.
  Kommentárokkal kiegészítve a testületi ülés anyagai (június 22.) >>>
  2007. június 22.
  Viharkárok városszerte - Tegnap este 8 óra körül hatalmas erejű szélvihar érte el Rétságot. Csapadék is esett, de a nagyobb károkat a szél okozta. Fákat tépett ki, tetőszerkezeteket rongált meg. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. június 21.
  Évzáró a Gimnáziumban - Májusban adtunk hírt a 4. (12.) osztályos gimnazisták ballagásáról. Most pedig a nappali tagozatos középiskolai osztály évzárójáról tudósítunk.
  2007. június 20.
  ING - A személyre szabott hiteliroda - Hitte volna, hogy van olyan bank, ahová nem Önnek ell bemennie, hanem ügyeit akár lakásán sorbaállás, más kényelmetlenségek nélkül elintézheti? Egy ilyen irodát mutat be cikkünk.
  2007. június 19.
  Másodfokon: Nem nyert De...! - Sajnos arról kell tájékoztatnom a Kedves Olvasót, hogy a város polgármesrteri hivatalát - az érvényes törvény mellett - nem kötelezte a bíróság a közérdekű adatok általánosságban való átadására. De az ő állításaik sem nyertek igazolást. Cikkünk itt olvasható.
  2007. június 19.
  Spangár kapcsolatok - Rozsnyói kirándulás - A Spangár András irodalmi kör tevékenysége nemcsak Rétság, Nógrád megye, az ország számára jelent értéket, hanem határontúli kapcsolatokat is ápolnak. Már csak azért is, mert a névadó Nógrádon született, de élete jelentős része Rozsnyóhoz kötődik. Képes beszámolónk itt olvasható
  2007. június 18.
  Ügyfél! Fogadás nincs! - Többek kedélyét borzolta, hogy ma délelőtt nem tudott bemenni a polgármsteri hivatal emeletére. Oka a megváltozott ügyfélfogadási (vagy inkább ügyfél nem fogadási) rend  "vas szigorral" való megvalósítása. Az új szabályokról és anomáliákról szóló cikkünk itt olvasható.
  2007. június 18.
  Hőségriadó- A várhatóan magas hőmérséklet veszélyeinek csökkentésére ad útmutatást itt olvasható tájékoztatónk.
  Fokozott közúti ellenőrzések az utakon >>>
  2007. június 16.
  Ballagás és tanévzáró - A 8. osztályosok ünnepélyes keretek között vettek búcsút általános iskolájuktól, a kisebbek csak a nyári szünet időtartamára zárták be  az iskolatáskát és az iskolakaput. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. június 16.
  Kisgyermekek napközbeni ellátása - Aművelődési központban tartott tanácskozáson a kistérség óvodavezetői vettek részt. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. június 15.
  Évzárót tartottak a néptáncosok is. - A Lajtorja Néptánciskola évvégi ünnepségéről és a bizonyítványosztásról küldött beszámolót tudósítónk, amely itt olvasható.
  2007. június 15.
  Krisztián európai mezőnyben is sikeres - Június 10-én Ausztriában rendezett kis EB-n a rétsági sportoló kiválóan szerepelt, és jogot szerzett a 2008-as VB-való részvételre. Tudósításunk itt olvasható.
  Civildió Egyesület labdarúgó tornájának felhívása (június 15) >>>
  Pályázati felhívás bontási munkák elvégzésére (június 14.) >>>
  2007. Június 14.
  Tanévzáró muzsikával - A Rózsavölgyi Márk Művészeti iskola kihelyzett tagozata tartotta évzáró, bizonyítványosztó ünnepségét, ahol örömekről, gondokról egyaránt szó esett. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. Június 14.
  Évadzáró torna a szivacskézilabdásoknál - A rétsági iskola sikesres sportolói június harmadán még egy utolsó tornát tartottak búcsúzásként az évadtól a sporttársaktól. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. Június 13.
  Szávai Attila könyvbemutatója - Az Ünnepi Könyvhét eseménysorának zárásaként a rétsági fiatalember Mászóka címmel megjelent kötetét mutatta be a művelődési központban.  Tudósításunk itt olvasható.
  2007. Június 13.
  Bolond ballagás - A 8 osztályosok hagyományos iskolabúcsúztatója az idén sem maradhatott el. Ötletes jelmezekkel, jókedvvel járták végig Rétság ismert helyeit. Riportunk itt olvasható.
  2007. Június 11.
  Buszmegálló pocsolyával - Nem sikerült keresztezni a buszmegállót az uszodával, a gyalogosok és utazók nem kis szomorúságára. "Kis szines" írásunk itt olvasható.
  2007. Június 10.
  Népszerűségi szavazás, elemzés - Elkészült és olvasható portálunkon, a korábbi két hónap szavazásának elemzése, és az összehasonlítás az előző időszakkal. Jelentős átrendeződésre, nem, de kisebb meglepetésekre számíthat a Tisztelt Olvasó!
  2007. június 9.
  Katonabarátság, katonahagyományok - A helybenvolt alakulatnál dolgozók alakították meg 2001-ben a 31. Hunyadi János Harckocsi Dandár Baráti körét. A civil szervezet legutóbbi közös programjáról szóló tudósításunk itt olvasható.
  2007. június 8.
  Életműdíjas óvodapedagógus - Nyugdíjba vunulása alkalmából, kollégái javaslatára a napokban "Az Év Pedagógusa" kitüntetésben részesült Sztruhár Istvánné vezető óvónő. Ez alkalomból készült interjú itt olvasható.
  2007. június 7.
  Kézművesek kiállítása - A művelődési központ galériájában, igen nagyszámú érdeklődő figyelmétől kísérve hangzottak el a hagyományos év végi kiállítás megnyitó szavai. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. június 6.
  Faháncs okozta az újabb árvizet? - Ma délután percek alatt megtelt a városközpont a felhőszakadás szerű eső vizével, de elfolyni már nem tudott oly könnyen, mint ahogyan jött. Riportunk itt olvasható.
  2007. június 5.
  Fejlesztő Szakmai Műhely tanévzáró összejövetele - Az iskola pedagógusainak önképzési igényére épülő előadássorozat ezévi utolós rendezvényére került sor. Tudósításunkban itt olvasható.
  2007. június 3.
  Szávai Attila Budapesten dedikálta könyvét - A fiatal rétsági szerző Könyvhétre megjelenő könyvét tegnap dedikálta a fővárosban. Tudósításunkban itt olvasható.
  2007. június 2.
  Nemzetiségi Találkozó - A Szlovák Kisebbségi önkormányzat immár 5. alkalommal rendezte meg a sokszínű nemzetiségi kultúrát bemutató találkozóját. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. május 30.
  Karaffa Gyula könyvének bemutatójával nyílt a Könyvhét - Az irodalom szokásos nyáreleji fesztiváljában Rétságon is több program szerveződik. Az első az ismert szerző új kötetének bemutatója volt könyvtárunkban. Az eseményről készült riportunk itt olvasható.
  Az újonnan megválasztott vezető óvónő  Gyurcsikné Fekete Magdolna
  Június 7-én, csütörtökön Véradás lesz (május 30) >>>
  Verőce Ketykó István képeinek tükrében (2007. május 29.) >>>
  Kommentárokkal kiegészítésre került a máj.3-i jegyzőkönyv >>>
  A(május 31.) testületi ülés anyagai, kommentárjai itt olvashatók >>>
  2007. május 29.
  Társadalmi munka az óvoda udvarán - Többen rudnak róla, hogy az óvoda udvarán tavaly ősszel egy mindenféle biztonsági előírásnak megfelelő játék került elhelyezésre. A végleges átadáshoz szükséges munkák egy részét csinálták meg szombaton lelkes segítők  Riportunk itt olvasható.
  2007. május 28.
  Hősök napja - Vasárnap a Templomkertben lévő I. világháborús emlékműnél rendeztek ünnepséget a háburúban elesettek emlékére. Tudósítónk riportja itt olvasható.
  2007. május 26.
  Gyermeknap - Rengetegen keresték fel a városi rendezvényt, gyermekek és szülők egyaránt. Képriportunk itt olvasható.
  2007. május 25.
  Ballagtak az óvodások - A művelődési központban rendezett ünnepségen vettek búcsút az óvodától, a pedagógusoktól és az ovistársaktól a legkisebbek. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. május 25.
  Rétsági közlekedés - egy édesanya szemével - Szerzőnk által küldött cikk jól kiegészíti a Közlekedési annoláliák című sorozatunkat. Az írás itt olvasható.
  2007. május 25.
  Gyermeknap az iskolában - Bár a szokásos városi rendezvényre csak szombaton délután kerül sor az iskolások egy kis előzetessel tették emlékezetessé május utolsó hétvégéjét. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. május 24.
  Üvegzseb - Nyilvános szerződések - A közpénzek felhasználásával kötött szerződések nyilvánosak. Ezek közzétételére nyitottunk egy rovatot és a legfrisebbekhez készítettünk elemzést. Vitaindítónk itt olvasható.
  2007. május 24.
  Évvégi hangverseny a Zeneiskolában - A Rózsavölgyi Márk Művészeti iskola rétsági tagozatának növendékai adtak nagysikerű év végi hangversenyt a művelődési központ színháztermében. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. május 21.
  Platinalemezes a rétsági kiadó - Sőt mindjárt 2 platina- és két aranylemezt értek el az Ünnepi Könyvhétre megjelentetett hangoskönyv-sorozat első darabjai. Riportunkban a sikeres kiadót és a "terméket" mutatjuk be.
  -30 % végkiárusítás májusban a Hobby Barkácsboltban (május 20) >>>
  2007. május 20.
  Demokrácia a nyilvánosság kizárásával? - Úgy tűnik a több mint fél éve megválasztott képviselő-testület úgy fél a nyilvánosságtól, mint ördög a tömjénfüsttől. Mindenesetre egyetlen lehetőséget sem teremtenek, ahol nyilt kérdésekre nyilt és igaz válaszokat adnának. Vitaindítónk itt olvasható.
  2007. május 19.
  Forrásteremtés a Civilek számára - A pályázatok világát éljük, és a civil szervezeteknek szinte ez az egyedüli pénzszerzési lehetősége. A művelődési központban tartott konferenciáról tudósításunk itt olvasható.
  2007. május 18.
  Akadályverseny rétsági sikerrel - A Rétsági Árpád Egylet szervezésben már 5. alkalommal rendeznek akadályversenyt a fiataloknak, amelyen az idén 15 csapat vett részt még a kistérség határain túlról is. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. május 17.
  Dunakanyar költői - Irodalmi est Vácon - A Spangár kör több tagja is valamilyen módon érintett volt azon az irodalmi esten, amit tegnap rendeztek Vácon. A kiemelkedő kulturális eseményről tudósítónk riportja itt olvasható.
  2007. május 15.
  Tábla van, kamion nincs! - Korábbi cikkünkben mi is elemztük a matricás közlekedéssel járó gondokat. Most egy kicsi, de fontos örömhírről tudósíthatunk. A kihelyzett táblák valószínűleg elejét veszik a "megállás tobzódásának". Riporunk itt olvasható.
  2007. május 14.
  Versenyben is sikeresek a rétsági tűzoltók - Az Ősagárdon megrendezett megyei Szent Flórián napi versenyben a mieink elhoztak két 1. és egy 3. helyet. Új képekkel kiegészített riporunk itt olvasható.
  2007. május 11.
  Közlekedési anomáliák I. - Rétság városát gyalogosan és autósan járva bizony számtalan helyzet nehezíti és veszélyezteti a közlekedést. Legutóbb például a matricát vásárló kamionok. Elemzésünk itt olvasható.
  2007. május 11.
  Adok-veszek-cserélek - Már harmadik alkalommal rendezték meg lelkes szülők a babaholmik börzéjét a művelődési központban. Tudósításunk itt olvasható.
  Szépirodalmi pályázat Jókai-díjra >>>
  2007. május 10.
  Újabb szivacskézilabda siker - Kisiskolás leány csapatunk a régiódöntőben is kiváló szerepléssel, másodikként bejutott az országos elődöntőbe. Tudósításunk itt olvasható.
  Irodalmi pályázat versíróknak >>>
  2007. május 10.
  Karetéban is van sporthírünk - Zachar Krisztián ismét diadalmaskodott egy szoros mezőnyben, több ország versenyzői között. Tudósításunk itt olvasható.
  Helyreigazítás a Polgárőrségről szóló cikkhez (05.10) >>>
  2007. május 8.
  Rétság szebbik arca - Sokak szerint nehéz a városról jellemző és jó képeket készíteni. Kisérletet tettünk rá, egyben kérjük a Tisztelt Olvasó közreműködését is, hogy legyen folytatása a kezdeményezésnek. Tudósításunk itt olvasható.
  Forrásteremtés és fejlesztési lehetőségek a civil szervezetek számára (05.09) >>>
  2007. május 6.
  Tetováltak találkozója - Az elhagyatott volt honvédségi hangár egy éjszakára újra életre kelt. A kemény rockot és a tetoválást kedvelőknek szerveztek sikeres programot. Tudósításunk itt olvasható.
  Nálunk már megnézhetők a testületi ülés videói (május 5.) >>>
  2007. május 4.
  Fény-képek a galériában - A művelődési központban Végh Borbála Karolina munkáiból nyílt kiállítás. A fiatal alkotó képekkel, üvegművészeti alkotásokkal és fotókkal mutatkozott be a rétsági közönségnek. Tudósításunk itt olvasható.
  Tehetségkutató verseny zenészeknek (május 3.) >>>
  2007. május 2.
  Diófasirató - Az villamos vezetékeket veszélyeztető faágak metszése fontos feladat. Nem így egy (vagy ki tudja már hányadik) életképes, senkinek sem ártó fa kivágása) Riportunk  itt olvasható.
  2007. május 2.
  Újabb rétsági sportsiker - Egy karate nemzetközi versenyen született kiemelkedő eredményről tudósíthatunk ismét. Bár a verseny már korábban történt, a tudósítást most kaptuk, ami  itt olvasható.
  Zeneiskolai évzáró és beiratkozás június 14 (05.01) >>>
  2007. május 1.
  Napkeltétől napnyugta utánig Majális - Az eseményeket reggeltől késő estig követtük, és minden fontosabb mozzanatról tudósítunk egészen a tábortűziog. Az egésznapos "nyüzsgésről" készült összefoglalónk  itt olvasható.
  Régiódöntőben mindkét szivacskézilabda csapatunk (04.30) >>>
  2007. április 28.
  Megalakult a PEKSZ - A polgárőr egyesületek döntöttek úgy, hogy összefogásban az erő, ezért megalakították kistérségi szövetségüket. Tudósításunk  itt olvasható.
  Eboltás lesz május 12-én (április 28)  >>>
  2007. április 27.
  Újabb elismerés a Spangár-díjas alkotónak - Közelmúltban értesültünk róla, hogy Szávai Attila, a Spangár kör tagja egy irodalmi pályázaton ismét elismerésben részesült. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. április 26.
  Ballagtak a középiskolások - A balassagyarmati intézmény kihelyezett tagozatának hallgatói búcsúztak el az iskolapadtól, hogy felkészülhessenek az érettségire. Képes tudósításunk  itt olvasható.
  2007. április 24.
  Kibővült választékkal várja vásárlóit a Hobby Barkácsbolt - Ez eddig is sokféle áru mellett a jövőben műszaki cikkek is megvásrolhatók, kedvező áron  Képes riportunk itt olvasható.
  2007. április 25.
  Szokolyi Alajos a Honismereti Akadémián - No nem ő tartotta, hanem róla, a neves sportemberről, mecénásról, orvosról, sportdiplomatárol szólt az előadás. Riportunk itt olvasható.
  2007. április 25.
  Közgyűlés a polgárőröknél - Évi rendes közgyűlését tartotta a rétsági Polgárőr Egyesület, ahol az előző éve beszámoló mellett szó esett a tervekről is Tudósításunk  itt olvasható.
  2007. április 22.
  Kispuskalövészet a rétsági lőtéren - Ismét minősítő versenyt rendeztek a lövészeknél. Ezúttal kispuskák kaptak szerepet. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. április 21.
  Megérkezett az ítélet - Korábbi cikkünkben beszámoltunk a közérdekű adatok igénylésével kapcsolatos döntésről. Most az ítélet írásban is megérkezett. Itt elolvasható.
  2007. április 21.
  Nyílt nap a Rendőrségen - Éltünk a meghívással, és ellátogattunk a Rendőrkapitányságra, ahol beteklinthettünk az ott dolgozók munkájába, és néhány érdekességet is megmutattak számunkra.  riportunk itt olvasható.
  2007. április 20.
  7Határ együttes koncertje - A művelődési központban már második alkalommal vendégeskedik a sajátos zenei műfajt megszólaltató együttes. Most is nagy sikerrel. A koncertről készült képes riportunk itt olvasható.
  2007. április 20.
  Kommentárral a tisztább közéletért - A rétsági emberek küzöl sokan, sokszor érzik úgy, nem kapnak megfelelő tájékozatást a róluk szóló, de nélkülük meghozott döntésekről. Szerkesztőségünk egy újabb formával segít a nyilvánosság tisztánlátásában. Beveztésünk itt olvasható.
  2007. április 19.
  Szivacskézilabda Diákolimpia Rétságon kezdődött - A megyei versenyen első állomása városunk volt, ahol összességében jól szerepeltek a helyi sportolók. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. április 17.
  Kerékpáros Iskola Kupa - A felső tagozatos tanulók kistérségi közlekedési ügyességi és szellemi versenyére került sor Rétságon. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. április 16.
  Pest megyében lett bajnok szivacskézilabda csapatunk - A lányok csapata versenyen kívül is a legjobb eredményt érte el. Csütörtökön indul a Nógrád megyei verseny. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. április 16.
  No akkor most merre menjünk, hova álljunk? - Mint a szélkakas változtatja helyzetét a városközpontban lévő - amúgy a törvényes rendet és a pontos tájékoztatást biztosítani hivatott - a közösséget szolgáló iránymutató...  Cikkünk itt  olvasható.
  2007. április 14.
  Szemét egy ügy - Több hetes oknyomózó riporterkedés után - ha befejezni nem is lehet - a helyi hulladékszállításról összegyűjtött tapasztalatokat - mintegy vitaindítónak - a Tisztelt Olvasó elé tárom. A riport itt olvasható.
  2007. április 13.
  Egy vidám nap a Vöröskeresztnél - Különös meglepetést készített tagjainak a helyi szervezet. A két évvel ezelőtti Pro Urbe díjátadás évfordulóján tartott klubesten mindenki újra átvehette a kitüntetést. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. április 13.
  Laktanyahasznosítás a várostervező szemével - Korábbi cikkekben már rávilágítottunk a hasznosítási elképzelések ellentmondásosságára. A tisztánlátás érdekében egy várostervező szakmebert kérdeztünk meg. Az interjú itt olvasható.
  2007. április 11.
  Költészet napja, Spangár díj - Április 11-e a költészet napja. Már évek óta ezen alkalomból kerül bemutatásra a Spangár András Irodalmi Kör antológiája, és kerül átadásra az irodalmi csoport által alapított díj. Hogy kik kapták ez évben e kitüntetést tudósításunkból megtudhatják.
  2007. április 7.
  Helyi népszerűségi lista - márciusi elemzés - Elkészült és az olvasó elé tárjuk - tanúságként és vitaindítónak - a március havi szavazatokból összeállt táblázatokat és levonható következtetéseket. Elemzésünk itt olvasható.
  2007. április 6.
  "Kis falunk mesterei" Felsőpetényben - A településen sikeresnek bizonyult az a kezdeményezés, hogy összegyűjtsék és bemutassák a falubeliek "mesterremekeit" A harmadik alkalommal nyíló tárlatról tudósításunk itt olvasható.
  2007. április 5.
  Fórum a vállalkozók infromálására - Jávorka János képviselő egy rendezvényt hívott össze, ahol a pályázati lehetőségekről szóló tájékoztatás mellett a helyi gondok és valamiféle vállalkozók klubjának létrehozása is szóba ketrült. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. április 5.
  Tűz a Spektívában - Mielőtt bárki megijedne, közöljük, hogy csak gyakorlatról van szó! A tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek felkészülését szolgáló eseményről képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. április 4.
  Húsvétra készülnek a kézművesek - A művelődési központ foglalkozásán ki-ki elkészíthette egyedi ajándékát, melyet akár a locsolóknak is ajándékozhat a közeledő ünnepen. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. április 4.
  Középiskolások között is sikeresek diákolimpikonaink - A Mező Ferenc szellemi diákolimpia általános iskolás versenyeiről rendre beszámoltunk. Ugyanakkor a középiskolába került egykori versenyzők - most már Pest megye szineiben - is szép eredményeket szereztek. Beszámolónk itt olvasható.
  2007. április 3
  Megnyílt Óvári János kiállítása - A művelődési központ galériájában művészek, művészettörténész közreműködésével nyitották meg a helyi alkotó festőművész tárlatát. Képes beszámolónk itt olvasható.
  A város új jegyzője: Huszár Zoltán >>>
  2007. március 31.
  Bánk és Tolmács nem kér a körjegyzőségből - A csütörtöki jegyzőválasztás után viharos gyorsasággal történő események kifejezték, a korábban együttműködni szándékozó települések nem kérnek a rétsági módon tálalt körjegyzőségből. Elemzésünk itt olvasható.
  2007. március 30
  Kiskörzeti módszertani nap az Óvodában - A rétsági gyermekintézmény rendszeresen szervez szakmai napokat, ahol a környező települések óvodapedagógusai számára mutatják be munkájuk módszereit Ezúttal Kozák Katalin vezetett zenés táncos foglalkozást. Riportunk itt olvasható.
  2007. március 28.
  Újabb botrányos döntés várható? - Ez egyellőre csak kérdés! A képviselő-testület 29-én csütörtökön tárgyal a laktanya egyes kérdéseiről. Mindenesetre a válasz megadásához álljon itt néhány tény. A cikk itt olvasható.
  Ebzárlat, legeltetési tilalom április 10-től >>>
  Hozzon egy fehér lepedőt! A helyi Vöröskereszt felhívása >>>
  Óvodai beiratkozás április 23-26-ig >>>
  2007. március 25.
  Országos versennyel nyit a lőtér - A Rétsági Árpád Egylet ezévi első szabadtéri programja a 0.22-es sportpisztoly lőszám, amelyre az ország minden tájáról érkeznek versenyzők. Tudósítónk a helyszínről hozott képes riportot. Itt olvasható.
  2007. március 23.
  Kővé vált pénzek - A honsimereti akadémia legutóbbi előadásában Dr. Hála József néprajkutató elevenítette fel a Szent László mondavilágot, és annak minden ágát-bogát. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 22.
  Újabb bukta! Törvénysértő az adatkérés - Szerkesztőnk kérdésére válaszolt a Péterfalvy Attila adatvédelmi biztos. A sportegyesületek tagjainak adatai nem kiadhatók. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 21.
  Kassák Lajosra emlékeztek - Születésének 120. évfordulója alkalmából az ismert irodalmárra emlékeztek Drégelypalánkon, ahol nyarait töltötte. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 20.
  Döntött a bíróság - E honlap tulajdonosa kénytelen volt bíróságtól kérni, hogy részére a törvényben biztosítottak szerint a polgármesteri hivatal küldje meg a testületi dokumentumokat. Az ügyben ma volt ítélethirdetés. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 17.
  Rétság Asztalitenisz Kupa - Több mint 100 versenyzővel vette kezdetét a minden tavasszal megrendezett verseny a zöld asztalok mellett. A Főnix Sportegyesület rendezvényéről tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 16.
  Kitüntetettek bemutatása - Szerkesztőségünk külön oldalt szánt a díjazottak bemutatására. A cikk itt olvasható.
  2007. március 15.
  Városi ünnepség és kitüntetések - A Művelődési központban tartott rendezvényen a fiatalok műsorát követően kerültek átadásra a Pro Urbe címek, majd koszorúzással ért véget a forradalom és a szabadságharc emlékezetére rendezett ünnepség. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 15.
  Asztalitenisz siker a Diákolimpián - A Főnix Asztalitenisz Sportegyesület két iskolás sportolója kiemelkedő eredménnyel tért vissza a Kecskeméten rendezett országos versenyről. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 14.
  Március 15 ünnepe az iskolásoknál - Az Általános Iskola ifjúsága immár több évtizedes hagyományt ápolva ünnepi pompával emlékezett meg a forradalom és szabadságharc évfordulójáról a művelődési központ színháztermében. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 11.
  Színházi előadás jótékony céllal - Hegedűs Ferenc kezdeményezésére és mecénási közreműködésével rendeztek egy remek színházi estet a művelődési központban. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 11.
  Mező Ferenc Diákolimpia - A Kelet-Magyarországi területi versenyről az országos döntőre bronzéremmel bejutott csapatunk tisztes helytállással szerepelt Kecskeméten. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 10.
  Nőnapi köszöntő a Hunyadi János Nyugdíjas Klubban - A város nyugdíjas klubjai rendre felköszöntik hölgy tagjaikat a nemzetközi nőnapon. Korábban beszámoltunk a Városi klub programjáról, most pedig a Hunyadi János Nyugállományúak Klubja rendezvényéről hoztunk tudósítást. Riportunk itt olvasható.
  2007. március 8.
  Kié a zulucafe.hu domain név? - Riportra indultam az ismert étterem tulajdonosával, aki a vendéglátóhely méltán elért sikerei helyett arról tájékoztatott, hogy internetes oldalukon illegális tartalom jelent meg. Erről szóló riportunk itt olvasható.
  2007. március 7.
  Államtitkár az oktatásról - Lombos István országgyűlési képviselő szervezett fórumot a művelődési központba, ahol a kistérség szakemberei a legaktuálisabb kérdésekre Arató Gergely államtitkártól kaptak válaszokat. Riportunk itt olvasható.
  2007. március 6.
  Helyi közszereplők, politikusok népszerűsége - Egy olvasónk kezdeményezte, hogy legyen a portálon helyi népszerűségi szavazás és lista. A tanácsot köszönettel fogadtuk, és elindult a szavazás, amelynek oldala itt megnyitható.
  2007. március 3.
  Hogyan fejlődjön a város? - A telekalakítás sok-sok kérdést vet fel. Magánterületen vagy önkormányzati tulajdonún, szórványban vagy telepszerűen, Pusztaszántón vagy Rétságon? A témával kapcsolatos vitaindító itt olvasható.
  Felhívás az Art Challenge Day-hez kapcsolódásra 2007.03.18 >>>
  Tavaszi lomtalanítás április 17-18-án lesz  (2007.04.05) >>>
  2007. március 5.
  Salgótarjánban képezik edzőinket - A labdarúgó csapatok sportvezetői, felkészítői rendszersen résztvesznek a számukra kötelező továbbképzésen. Egy hétvégi bemutatóval egybekötött előadássorozatoról szóló tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás Megyei Civil Bálra >>>
  2007. március 3.
  Lélekápolás - címmel szerveztek közös programot több egyház összefogásával. Az eseményről tudósítónk az itt megnyitható írással tájékoztatja az Olvasókat. .
  2007. március 2.
  Jótékonysági est az Óvoda javára - Kiválóan előkészített, színvonalas programokban gazdag rendezvényt szervezett az óvoda, ami igen nagy sikert aratott. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. március 2.
  Megalakult az Alkotók Nógrád Megyei Szövetsége - A művészeket, irodalmárokat tömörítő civil kezdeményezsnek a Spangár András Irodalmi Kör tagjai és a Börzsönyi Helikon című folyóirat szerzői közül több rétsági is alapító tagja. Tudósításunk itt olvasható.
  Hirdetmény földtulajdonosok részére >>>
  Rétságiak által kötelező ellátásra igénybevehető kórházak>>>
  Vizitdíj szabályzat a II-es körben és a fogorvosnál >>>
  Előjegyzési rendszer indult el a reumatológián >>>
  2007. március 1.
  Helyreigazítás a Kapuban - A jeles irodalmi közéleti havilap hasábjain megjelent egyik írást többen úgy érzeték, hogy sérti személyiségi jogaikat. A februári számban olvashatjuk a helyreigazítást. Tudósításunk itt olvasható.
  Vonatpótló autóbuszok menetrendje március 4-től >>>
  2007. február 27.
  Reménytelenség után Hapy End - Vagy legalábbis reménykeltő kezdet! A Rétság Városi Sportegyesület kompromisszumos javaslatát elfogadva a város polgármestere intézkedett az induláshoz szükséges pénz biztosításáról. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. február 26.
  Évértékelő, programalkotó közgyűlés az íjászoknál - A szokásos közgyűlését tartotta a Rétsági Árpád Egylet, ahol a beszámolók és a tervek elfogadásán túl a vezetőség újjáválasztása is megtörtént. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. február 26.
  Esett a hó Rétságon - A gyermekeknek hógolyós örömet okozó csapadék a közlekdőknek inkább gondot és késedelmet jelentett, mint felhőtlen örömet. A város délelőtti életéről készült képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. február 24.
  Megjelent a Rétsági levél februári száma - A helyi fiatalok kezdeményezésével létrejött helyi lap több szerkesztőségi irányváltás után kezdi megtalálni eredeti célját: Ismeretterjesztő, irodalmi, művészeti lap. Recenziónk a februári számról itt olvasható.
  2007. február 23.
  Új helyen, bővebb áruválasztékkal a HandyfonGSM - Impozáns, világos üzletbe költözött a sokoldalúságáról ismert rétsági bolt. Itt a kulcsmásolástól a szórakoztató elektronikáig minden megtalálható. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. február 23.
  Baráti találkozó és adomány az Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél - A közelmúltban határontúli társszervezet képviselői jártak Rétságon, az Önkéntes Túzoltó Egyesületnél. A látogatás során komoly  adományt hoztak a helybelieknek. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2007. február 22.
  Bemutatkoztak a rétsági thaiboxosok - Három fiatal rétsági tehetség vett részt azon az edzőmérkőzésen amelyet az elmúlt hétvégén rendeztek Budapesten. Tudósítónk természetesen a helysznen volt. Riportja itt olvasható.
  Kassák Lajos irodalmi ankét Drégelypalánkon (07.03.21 >>>
  2007. február 21.
  Milyen üzem lesz TDK csarnokaiban - Tudósítónk utánajárt, milyen üzem lesz a megüresedett gyár területén, hány munkaerőt és mikortól foglalkoztatnak. A cikk itt olvasható.
  Rétsági Kupa asztalitenisz versenyre szóló felhívás (07.03.17) >>>
  2007. február 21.
  Bemutatták Ádám Tamás író új riportkötetét - Az ismert író, költő, publicista - noha nem rétsági - ezer szállal kötődik városunkhoz. Irodalompártoló tevékenysége sok helyi fiatalt indított el a szépírás felé. Balassagyarmaton tartott könyvbemutatóról Ketykó István készített képes tudósítást, ami itt olvasható.
  Pályázat képzőművészeti és irodalmi alkotóknak >>>
  2007. február 20.
  Újabb képek az ovifarsangról - Vályi Emőke jóvoltából újabb képekkel egészülhetett ki az Óvoda farsangi rendezvényéről szóló tudósítás. Mivel sok és jó képet kaptunk egy önálló albumban helyeztük el őket. Az képtár itt található.
  Beiratkozás az iskola 1. osztályába (07.03.10) >>>
  2007. február 19.
  Murányi Ilona "Az Év Vállalkozója" - Az ismert rétsági üzletasszony a napokban Balassagyarmaton a Megyeházán rendezett ünnepségen vehette át az elismerő címet. Tudósításunk itt olvasható.
  Adorján Attilának március 1-én nyílt kiállítása Budapesten >>>
  2007. február 18.
  Viharos sportegyesületi gyűlés reménykeltő igéretekkel - A csütörtöki képviselő-testületi ülést követően kétségesé vált az RVSE Megye I osztályban való versenyzése, és ezzel további 100 rétsági játékos sportolási lehetősége. A megoldást keresve hívtak össze egyeztető gyűlést a város vezetőivel Tudósításunk itt olvasható.
  2007. február 18.
  Rétság csapata bronzérmes a Szellemi Diákolimpián - Pontosabban annak Kelet-magyarországi területi döntőjén, amelyen a 12 iskola csapata vett részt a Városi Művelődési Központ aulájában rendezett eseményen. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. február 18.
  Fergeteges farsangi vigazság a Vöröskeresztnél - Évek óta  a báli szezon csúcspontja a Vöröskereszt bálja. A felhőtlen szórakozást biztosító eseményről néhány képpel tájékoztatjuk olvasóinkat. Riportunk megtekintheti itt.
  2007. február 17.
  Farsang volt az Óvodában - A betegségek miatt elhalasztott tornatermi rendezvény miatt a gyermekek nem maradtak jelmezes mulatság nélkül. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. február 16.
  Iskolások  farsangja és jelmezversenye - A művelődési központban rendezte az iskola szokásos karneválját, ezennel a felső tagozatosoknak. Sok ötletes jelmez és jó hangulat volt a leginkább jellemző a jólsikerült eseményre.  Képes riportunk itt olvasható.
  2007. február 16.
  Rétsági fiatalok a megye kitüntetettjei között - Február 15-én ünnepélyes keretek között, a Nógrád Megyei Közgyűlés dísztermében adták át a "Jó tanuló jó sportoló" elismerő címeket. A díjazottak között 6 rétsági kiválóság is kitüntetést kapott. Tudósításunk itt olvasható
  2007. február 15.
  Botrányos diszkrimináció a sporttámogatások megállapításánál - A képviselő-testület a tervezetthez képest 2,3 millióval megemelte a támogatásra fordítható összeget, de megfelelő mérlegelés helyett a sportszakmai szempontokat mellőző döntés született. Tudósításunk itt olvasható
  2007. február 15.
  Sass Noémi magyar bajnok - A február 11-én Tatán rendezett országos bajnokságon súlycsoportjában Noémi érte el a legjobb eredményt és így a dobogó legfelső fokára állhatott. Tudósításunk itt olvasható
  2007. február 14.
  Fotók Rétság múltjából - Mindig nagy öröm, ha szerkesztőségünket megtisztelik a város és az itt élő emberek emlékeit felelevenítő fotóval. Kramlik Zsolt két tucatra valót is küldött. Bizonyára sokan szivesen nézik meg a fényképeket és fedeznek fel ismerősöket. Az összeállítást itt lehet megnézni.
  2007. február 14.
  Új helyre költözött a Túr De Flanc - Az olcsósága révén közkedvelt ruházati üzlet, a Nagyparkóló üzletsorán található meg február közepétől. Bőséges áruválasztékkal figyelmes kiszolgálással és mindig frissülő árukészlettel várják a vevőket. Tudósításunk itt olvasható
  2007. február 13.
  Korszerű járóbeteg ellátó központ Rétságon - A hétfői kormányfői beszédben halottunk egy városunk fejlődését is nagymértékben meghatározó fejlesztési tervről. Tudósításunk itt olvasható.
  2007. február 12.
  Pályázaton nyert az RVSE - A pénzforrások előteremtése a sportban sem könnyű. Jól előkészített, megfelelően menedzselt pályázattal, és persze megfelelő sporteredménnyel van esély források megszerzésére. Egy ilyen jó hírről számolunk be itt olvasható hírünkben.
  2007. február 11.
  Vonatbúcsúztató Diósjenő-Romhány - Még három hétig közlekedik Rétság érintésével az "interpici". Utána autóbuszok szállítják az utasokat. Nosztalgiautazásunkról szóló tudósításunk itt olvasható.
  2007. február 10.
  Farsangi mulatság és nőnapi köszöntő - A városi nyugdíjas klub e hét végén tartotta szokásos téli klubdélutánját, ami összekötöttek a hölgy tagok köszöntésével is. A saját műsorösszállítással szinesített programról tudósításunk itt olvasható.
  2007. február 9.
  Gyáravató a Meffert Hungáriánál -  Az egy éve kezdődött mintegy 800 millió forintos beruházás ünnepélyes átadására került sor Rétságon. Tudósításunk itt olvasható
  2007. február 8.
  Szól a rádió a WaaG Rádió - Az eddig interneten hallható rádió a mai napig zenét sugárzott. Ma viszont élő stúdióbeszélgetéssel debütált a rétsági székhelyű média. Tudósításunk itt olvasható
  Felhívás hóeltakarításra >>>
  Hatósági állatorvos új címen >>>
  Új kábeltelevíziós előfizetési díjak az RKSZ előfizetőinek, jelentős kedvezménnyel >>>
  2007. február 8.
  Rétság madártávlatból - Településünkről készített képeket küldött szerkesztőségünknek "légi tudósítónk." A szenzációsan jó felvételekből készült összeállíítás itt olvasható.
  2007. február 7.
  Megnyílt a Szépség Háza - A hónap elejétől várja a megszépülni vágyó vendégeket a legkorszerűbb technikával felszerelt Szépség háza, ahol komplex szolgáltatások is igénybe vehetők. Kiváló szakebereik szeretettel várják Önt is. Bemutatónk itt olvasható.
  2007. február 7.
  Bőrműves tanfolyam indul - Az eddig is sokoldalú kézműves foglalkozások köre bűvülhet egy vállalkozó kedvű bőrműves által kezdeményezett foglalkozás sorozattal. A felhívás itt olvasható.
  2007. február 6.
  Adók, tennivalók, határidők - Februárral elkezdődnek a személyi jövedelemadó bevallással való tennivalók. Már a közeli határidőket is érdemes figyelemmel kisérni, ezért részletesen tájékozatjuk olvasóinkat a szabályokról. Tájékoztatónk itt olvasható.
  2007. február 5
  Vita a városi címerről  - Lelkes lokálpatrióták kérték, hogy honlapunk legyen felelevenítője a város címerével kapcsolatban abbahagyott, de be nem fejezett vitának. Az alábbi cikkel helyt adunk a közös gondolkodásnak. A kérdés tehát: Kell e új címer Rétságnak, és ha igen milyen legyen az?
  2007. február 3.
  Honlapszemle a környék településeiről  - A szomszéd kertje mindig zöldebb, mondja az ismert mondás. Rétság körjegyzőséghez és Kistérségi társuláshoz tartozó települések honlapjai között szeméztünk. A cikk itt olvasható 
  2007. február 2
  Rétsági irodalmárok a megyei szövetségben - Pásztón rendezett tanácskozáson elhatározás született az Alkotók Nógrád Megyei Szövetségének létrehozására. Városunkat a Spangár András Irodalmi Kör képviselte. Riportunk itt olvasható.
  2007. február 1
  Ismét útlezárás- A viharos erejű szél ismét megbontotta a polgármesteri hivatal épületének tetőszerkezetét, és cserepek hullottak az útra. A biztonság érdekében már második alkalommal is lezárták a József Attila utca első szakaszát. Tájékoztatónk itt olvasható.
  2007. január 28
  Évértékelés a Hunyadi János Nyugdíjas klubban - Négy éves ciklust zárt és új vezetőséget választott a Honvéd Nyugdíjasok Klubja. A hivatalos rész mellett kiváló műsorban és sok szórakozásban is részük volt a megjelenteknek.  Képes beszámolónk itt olvasható.
  2007. január 29
  Karbantartás miatt nem volt elérhető honlapunk - Többen kerestek telefonon, hogy a honlapunk megnyitásakor csak egy karbantartsra utaló szöveget látnak. Ezzel kapcsolatos tájékoztatónk itt olvasható.
  2007. január 27
  Megemlékezés a doni hősökről - A Don-kanyari csata évfrodulóján korhű katonai ruhákban, lovasok és gyalogosok kiséretében, katonai tiszteletadással koszorúzták meg a Római Katolikus Templom falán elhelyezett emléktáblát  Képes riportunk itt olvasható.
  2007. január 26
  Az idén január 26-án rendezték az újévköszöntőt - A művelődési központban tartott eseményen Mezőfi Zoltán polgármester köszöntötte a város lakóit. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. január 23
  Magyar Kultúra Napja - Irodalmi pályázat eredményhirdetés - A jeles ünnepen kerültek átadásra ebben az évben is a "Lakóhelyünk Rétság" című szépírói pályázat díjai. Képes riportunk itt olvasható.
  2007. január 22.
  Változások a vízóra leolvasában - A közelmúltban tettük közzé a 2007 évi vízdíjakat. De nemcsak a fizetendő összeg változik, hanem a vízóraleolvasások módja is. A Vízmű tájékoztatója itt olvasható
  2007. január 21.
  Gépjárműadóval kapcsolatos változások - 2007 januárjától lényeges kérdésekben változott a gépjárművek adózásával kapcsolatos jogszabály. Itt található összeállításunk ezekre hívja fel a figyelmet.
  2007. január 20.
  Egészségügyi ellátás változásai - A Balassagyarmati Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet főigazgatójának tájékoztatóját itt olvashatják.
  2007. január 20.
  Labdarúgó teremtorna rétsági győzelemmel - Hagyományosan január közepén kerül sorra a labdarúgúk teremtornája. Ebben az évben 7 csapat játékát követte figyelemmel a szurkolók népes csoportja. Riportunk itt olvasható.
   Változik a 2-es háziorvosi körzet rendelési ideje >>>
  2007 Január 18.
  Katasztrófavédelmi riasztás - A Meteorológiai intézet szerin péntekre hatalmas vihar éri el hazánkat. A részletes tájékoztató itt olvasható.
  Vízdíjak január 1-től >>>
  A polgármeteri Hivatal felhívása a szemétszállításról >>>
  Óvodai iskolai étkezési térítési díjak január 1-től >>>
  2007. január 14.
  Változik a Hangadó terjesztési módja - A korábbiaktól eltérően a jövőben nem kapják házhoz az újságot a rétsági lakosok. A lap forgalmas helyeken lesz elhelyezve, ahonnan az olvasó elviheti. Az új terjesztési módról itt olvashatnak.
 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 
 • Friss hireink itt találhatók >>>
 • www.retsag.net
  ©Copyright
  E-mail
  Webmester
  <vissza
  ^fel-