Akadályverseny rétsági sikerekkel


Már 5. éve, hogy a Rétsági Árpád Egylet, a Honvédelem napjához közel akadályversenyt szervez, azzal a céllal, hogy a fiatalok sportos, játékos formában ismerkedjenek a ma már nem kötelető katonaélet kalandjaival.
    A versenyre szépszámú csoport jelentkezett még a kistérségen kívülről is jöttek tanulók. Egészen pontosan 15 ötösfogat. A versenyzők ugyanis 4 fős összeállításban vettek részt a versenyben, de egy tartalék versenyzővel megoszthatták az egyes feladatokat. Rövid bemelegítés, ismerkedés után egy eligazítás - úgymoind bevezető beszéd - következett, melyben Fodor László a szervező Egylet elnöke ismertette a feladatokat és felhívta a figyelmet a balesetmentes játékra. A rendezvény lebonyolításában a szervező Árpád Egylet tagjain kívül segítőként, versenybíróként résztvettek a Határőrség munkatársai is.
    A résztvevőknek kettős feladat volt. 7 próbát kellett kiállni, amelyek egy 3000 méteres táv különböző pontjain helyzekedtek el. Téjékozódás, futás, állóképesség, ügyesség. Az elvégzett feladat szerint kaptak pontot. Igen ám, de a verseny időre is ment, és a végeredmény a pontszám és az időeredmény hányadosából képződött szám. 10 órakor az egyik versenybíró sípjának hangjára elindult az első csapat, majd 10 percenként követték őket társaik. A feladatok között volt szellemi és ügyességi próba. Elsőként egy totóval kellett megbírkózni, majd kispuskalövészeten jó eredményt elérni. Ezután "lajhármászás" következett kötélen, majd íjjászat. Mindez már jóval távolabb a kiindulális ponttól, valahol a régi gyakorlótér szépen zöldelő természeti környezetében. Ötödikként kézigránátot - pontosabban olyan alakú gyakorlóeszközt - kellett 25 méterre lévő körbe dobni, majd a tájoló - iránytő - használatban jeleskedni. Végül csatacsillagot dobni céltáblára.
    Igen szoros eredmény született. Két kategóriában hirdettek eredmény. Külön rangsor alakult ki az 5-6 osztályosok korcsoportjában, és a 7-8. osztályosok körében. Sőt volt egy különdíj, mert egy lelkes tolmácsi csapat már régen kinőtt az iskolapadból, de régi kedves élményeit felelenevítendő elindult és tisztességesen végigvitte a távot. Ők különdíjban részesültek. Örvendetes, hogy mindkét kategóriában a rétsági gyermekek vitték el - no nem a pálmát - de a kupákat. Szoros, de sportszerű versenyben megszerezték az első helyezést. A további versenyeredményeket itt alább közöljük.
     Minden résztvevő oklevélben részesült, a helyezést elértek éremmel a nyakukban térhettek haza, míg a kategóriaelsők kupával is gazdagították intézményük "dicsőségtábláját".
    Az indulás 10 perces ütemzése miatt a később indulóknak, az elsőként végzőknek pedig a feladatuk befejeztét követően volt bőven szabadidejük, amit ijjászkodással, labdajátékkal, és a szabad levegőn más hasznos időtöltéssel fogallatodkodva töltötték.
    A szervezők persze gondoltak arra is, hogy a messziről jött együttesek bizony megéheznek a reggel óta tartó eseményen, ezért minden résztvevőt a hagyományosan finom gulyással vendégeltek meg.
    Minden szereplő aki vállalta a megmérettetést elismerést érdemel, és a helyzetteknek szerkesztőségünk nevében is gratulálunk. Képeink az eseményt dokumentálják.

GiK 


Az erdeménytábla

Csapat 7-8 osztályosok Pontérték Csapatok 5-6 osztályosok Pontérték
1. Rétság 0,2966 Rétság 0,1883
2. Szügy II 0,2285 Szügy II. 0,1816
3. Szügy I. 0,1839 Szügy I. 0,1788
4. Nőtincs 0,1569 Diósjenő 0,1516
5. Szendehely 0,1492 Szendehely 0,1169
6. Nézsa 0,1430 Nőtincs 0,1133
7. Érsekvadkert II 0,1333 . .
8. Érsekvadkert I. 0,1130 . .
. . . ..
Különdíjas Tolmács 0,2198
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-