Rétsági Áprád Egylet*
Tisztelt Olvasók!

Szeretném röviden bemutatni az Árpád Sportlövő és Íjász Egyletet.
Egyletünk 1996 áprilisában alakult az alábbi céllal:

  • Lehetőséget biztosítson a lövész és íjász sport megismerésére, a rendszeres edzésekre, a versenyeken való indulásra, a szabadidő kulturált eltöltésére.
  • Növelje a szabadidős sportban részvevők fizikai, pszichikai állóképességét, javítsa egészségi állapotát.
  • Segítse elő a fiatalok felkészülését a honvédelmi kötelezettség teljesítésére.
  • A szigorú szabályok betartásával, fegyelmezett magatartásra, felelősségteljes gondolkodásra neveljen.
  • Működjön közre a környezet és természet védelmében.
  • Nyújtson segítséget történelmi tradícióink megőrzéséhez, ápolásához.
  • A város sportpalettáján új színfoltként jelenjen meg.
Az elmúlt négy évben tizenkét országos minősítő lőversenyt (pisztolyban, puskában), három országos vadászíjász versenyt, egy megyei akadályversenyt rendeztünk és tizenöt alkalommal vettünk részt más klubok hasonló versenyein. Ezeken kilenc arany, hét ezüst, hét bronz érmet és két vándorserleget nyertünk. Minden évben részt vettünk a majálisok, az augusztus 20-i ünnepségek és a szüreti felvonulások megszervezésében, lebonyolításában. Az országos vadász-íjász versenyekkel együtt városi juniálist rendeztünk. Nyílt családi napokat tartottunk az október 23-i ünnepek tiszteletére. Íjász show-val szerepeltünk összesen tizenöt alkalommal a rétsági, diósjenői, drégelypalánki, balassagyarmati önkormányzatok, az Országos Büntetés Végrehajtási Intézet, az Észak-Magyarországi Erdészet és a Rétsági Rendőrkapitányság felkérésére. Egyletünk szervezetten és folyamatosan működik. Heti egy alkalommal a lőtéren edzést (minden vasárnap délelőtt), negyedévente vezetőségi ülést, évente közgyűlést tartunk. Az edzéseken lehetőség van légfegyverekkel, kiskaliberű sportpuskákkal, sportpisztolyokkal, nagy kaliberű pisztolyokkal, sörétes lőfegyverekkel, történelmi, csigás és számszeríjakkal gyakorolni. Az edzéseken mindenki megkapja az adott eszköz kezeléséhez szükséges elméleti és gyakorlati felkészülést.
Taglétszámunk tizenöt főről kilencvenre emelkedett.

A belépés feltételeiről a 06-30-205-4761-es telefonszámon lehet érdeklődni.

*
Az egylet neve 2005-ig Árpád Sportlövő és Ijász Egylet volt. Az egyes hibatkozott dokumentumokban, aloldalakon azért szerepelnek ezen elnevezéssel
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-