Az RVSE nevezett a Megye I. osztályú bajnokságon

Mint arról korábban hírt adtunk, egy viharos képviselő-testületi ülés, és az ott hozott határozatban foglaltak alapján veszélybe került a Rétság Városi Sportegyesület labdarúgú szakosztályának indulása a Megye I-es osztályban. Márpedig a városi rang is azt diktálná, hogy a több éves munkával elért osztálybasorolást az egyesület megtarthassa.
     Arról is tájékoztattuk a Tisztelt Olvasót, hogy a csapat indulásának vagy nem indulásának messzemenő következményei vannak a bajnokságban "alatta" játszó Ifi, Utánpótlás, stb. csapatokra nézve. Ha a Megyei I. osztályból - a 2006-2007-es bajnoki évad közepén - visszalép a csapat, akkor a sokszázezer forintnyi büntetés mellett legfőbb hátrány, hogy a 150 fős egyesületből több mint 100 sportoló elesne a versenyszerű labdarúgás lehetőségétől.
     Ugyancsak beszámoltunk róla, hogy a testületi ülést követően az egyesület vezetői keresték a lehetőséget, és soronkívül gyűlést hívtak össze, melyre meghívták a város polgármesterét Mezőfi Zoltánt, a Művelődési Oktatási Sport Bizottság elnökét Gál Gábort és a Pénzügyi Bizottság elnökét Hegedűs Ferencet.
     Az indulatoktól sem mentes összejövetelen világossá vált, hogy hogy 2 napon belül lépni kell, hiszen a csapatnak annyi pénze sincs, hogy befizesse a bajnokásg folytatásához szükséges összegeket, valamint elindult egy eligazolási hullám is, amit garanciák nélkül az egyesület elnöksége nem tud megállítani. A fő gondot az okozta, hogy február 20-ig nevezni, fizetni kellett, hiszen a bajnokságnak szigorú menetrendje van. 23-án a már nevezett csapatokkal el is készült a sorsolás, amit itt alább is elérhetővé tettünk. Mindenki latolgathatja, hogy a sorsolás mennyire kedvez a csapatnak, avagy nehéz pár hónap elé néz.
      Az viszont, hogy a tebellán végülis olvasható Rétság neve, a kompromisszumos javaslat alapján meghozott intézkedéseknek köszönhető. A város polgármestere, megértve a problémát, megoldások keresését igérte. Salgai György javaslatot fogalmazott meg, mely szerint kapjanak előrehozott támohgatást, illetve a megszavazott 2 millió forint éves keretből az első félévben tudjanak lehívni 1,8 millió forintot, hiszen a bajnokság tavaszi évadjának befejezéséhez ennyi szükséges.
     Mezőfi Zoltán a javaslatot konstruktívnak minősítette, és segítséget igért.
     Igéretének első részét valóra váltotta, hiszen a nevezési határidőt megelőzően biztosított a csapatnak az induláshoz szükséges összegekre a 250.000 forintot. Így lehetőség volt a fizetendők intézésére, és az indulás reményében néhány kvalifikált játékos visszacsábítására.
     Azt gondolom, hogy a sportolók és a város érdekében mindenki számára elfogadható megoldás született, és ha a város első embere a kérés második részének teljesítésében is hasonló segítséget nyújt - amit meg is igért - akkor a csapaton nem fog múlni, hogy tisztességgel végigjátsza a bajnokágot.
     Mindehhez csak egy apró megjegyzés és tanúság a jövőre nézve: megfelelő előkészítés mellett születhetett volna olyan körültekintő döntés, ami viták, feszültségek nélkül jut ugyanerre az eredményre. Mindehhez már csak azt tudjuk mondani, hogy gratulálunk a csapat összefogásában rejlő érdekérvényesítési erejéhez, a városvezetőnek a belátás alapján tett rugalmas intézkedéshez és csak egyet kívánunk: Hajrá Rétság!

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-