Határontúli labdarúgó kapcsolat - Rétság-Vilke
-
Már majdnem negyed százada, hogy minden évben találkoznak Rétság és a szlovákiai Vilke sportolói. 23 év hosszú idő! 1984–ben kezdődött az a sportbarátság, ami a két település öregfiúk labdarúgói között kialakult! Természetesen a torna ebben az évben ia folytatódott!
     Szombat reggel a Rétság Városi Sport Egyesület szervezésében ismét településünkre látogattak a szlovák testvér sportegyesület tagjai, hogy találkozzanak barátaikkal, régi kapcsolatot ne hagyják kihűlni. a sportegyesület tagjai  már több nap óta készültek a megfelelő vendéglátásra! Három csoportban dolgoztak volt, aki a főzés körül szorgoskodott volt, aki a klubházban a vendégfogadás körül és volt, aki a pálya előkészítésben vállalt munkát. Ennek eredményeképen a kora délutáni órában mikor megérkeztek vendégeink kitűnő körülmények között tudtuk fogadni őket.
     Érdekességnek számít, hogy több környékbeli foci csapat képviselői bejelentkeztek, hogy a rétsági pályán szeretnének edzőmérkőzést játszani, mert a miénk nagyon jó állapotban van. 
     De visszatérve a vendégfogadáshoz a bemelegítés a klubházban kezdődött. Először szendvics majd egy másfél órás beszélgetés zajlott le a régi cimborák között. Öt órakor már élesben folytak a dolgok, mert a pályán elkezdődött a mérkőzés. A rétsági csapatban olyan labdarúgók szerepeltek akik (egy kivétellel) több éven keresztül magukra húzták az egyesület mezét hivatalos bajnoki mérkőzéseken is. Természetesen nagyon jó hangulatú mérkőzésen öregfiúk iramához mérten nagyon jó játékot játszott a két csapat egymással. 
     Na és az eredmény? Ezen esetben ez tulajdonképpen mellékes. Maradjunk annyiban, hogy a tavalyi vereségért csapatunk becsületes revánsot vett. A pontos eredményre többen többféle képen emlékeznek. 
     És ahogy a hagyomány szerint kialakult, nem csak a pályán tartott a sportbarátság, hanem az RVSE Klubházában rendezték a "harmadik félidőt". A helyiek gondoskodtak a vendégek méltó ellátásáról, a haza ízekről, és közösne mindannyian a jó hangulatról. Mondhatjuk, itt becsületes küzdelemben igazságos döntetlen született mert másnapig tartó rendezvényen beszélgettek énekeltek a sporttársak. A külföldi barátok távozáskor meghívták a rétságiakat hozzájuk egy hasonló találkozóra. 
    Fontosnak tartjuk még megemlíteni hogy a rendezvény az öregfiúk tagjai és külső támogatók anyagi segítségével került megrendezésre! Az Rétság Városi Sport Egyesületnek egy forintjába sem került az összességében jó hangulatú sportbarátság ápolása. A fotókat helyszíni tudósítónktól kaptuk, amelyen pillanatképek segítségével az olvasó is részese lehet a mérkőzés izgalmainak, és az esti "félidő" hangulatának.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-