Városunk a magasból
-
Szenzációs fényképfelvételeket kaptunk "légi tudósítónktól". A Fotókat Gyurcso Attila gödöllői fotós küldte, amit ezúton is megköszönünk.
     Rétságról igazán kevés jó légifelvétel létezik. Egyrészt mert hogy ilyen fotók készüljenek, valahogyan fel kell emelkedni úgy jó 150-250 méterre. Másrészt ritka szerencse kell hozzá, mert ha már kicsit is párás a levegő, elrontja a látványt. És persze kell egy jó fényképezőgép, és egy éles szemű fotós. Feltehetően ezek a fényképek a nyár folyamán, a reülőnap alkalmával készültek.
     A képek láttán valami olyan érzés alakul ki az emberben mintha Bárány Tamás "Város esti fényben" című kötetének főszereplője lennék. Ő ugyanis úgy képzelte a házakat, mint apró maketteket, és gondolatban lemelte a tetejüket, megnézvén, ki hogyan él abban a bizonyos esti fényes városban. Nos itt sem esti fény nincs, sem pedig nem kutatjuk egyetlen ember titkát. Mégis varázslatos érzés házról házra végégjárni Rétság utcáít fáit, tereit útjait így madártávlatból.
     Igazán kár, hogy az igen jó felbontású fotókat teljes méretükben itt nem tudjuk bemutatni. Nincs az a képernyő, amin elférne. Így hát részben lekicsinyítve, illetve egyes részleteket eredeti méretben kiemelve mutatjuk be az olvasónak.
     Ha valaki más is rendelkezik hasonló jó, éles tiszta légifotókkal, és azt elküldi a webmesternek, szívesen közzétesszük azokat is.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-