Krisztián európai mezőnyben is sikeres
-
Június 10-én Ausztria fővárosában, Bécsben egy nagyszabású karateversenyre került sor. Ez afféle kis Europa bajnokság, hiszen a kontinensen karatesportban élenjáró országok legjobbjai léptek tatamira. Köztük egy réstági gyermeksporto9ló. Zachar Krisztián. Tudósítónk a helyszínről küldött képeket és információkat.
    Hat ország képviselte magát. (Magyarország, Ausztria, Lengyelország, Hollandia, Franciaország, Horváthország) Közel 200 versenyző állt rajthoz kumite kategóriában valamint kata formagyakorlatban.
    Krisztián csoportjában 9-11 éveseknél 26 ellenfél volt, ezekkel kellett megkűzdenie. Nyitott sújcsoportban került meghirdetésre a verseny, ez azt jelenti, hogy  25-55 kg-ig egy kategóriában méri össze erejét, ügyességét és sporttudását minden nevező.
    A döntőbe egy osztrák versenyzővel mérte össze a tudását, de sajnos az ellenfél 20 kg-mal volt nehezebb. Nagyon szépen helytállt, és méltóan képviselte Magyarországot. Ezzel az eredménnyel, valamint az egész éves kimagasló teljesítménnyel Zachar Krisztián kvalifikálta magát a 2008-ban rendezendő világbajnokságra Japánba. Akárhogyan is nézzük, ez kiemelkedő eredmény és nagy lehetőség egy szorgalmas rétsági sportolónak.
   A versenyen elért eredmény: kumite 5. helyezés, kata 5. helyezés.
   A képek az ausztriai bajnokság kezdetén és eredményhirdetés után készültek.
ZO., GiK 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-