Rétsági tanulók megyei elismerése
-
Már lassan egy évtizede, hogy Nógrád Megyei Önkormányzat kitüntetéseket ad át a kiemelkedő sport és tanulmányi eredményt elérő fiataloknak. Örvendetes hír a rétságiaknak, hogy több városunkban élő tanuló fiatal is részesült ebben a jelentős elismerésben.
   Február 15-én, csütörtökön a Megyei Közgyűlés dísztermében Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke adta át a kitüntető címeket. Köszöntő beszédében megemlékezett a megye nevét öregbítő egykori sportolókról, és külön szólt az eredményt elért fiatalok családi hátterének fontosságáról.
     A "Megyei jó tanuló jó sportoló" díjat azok a fiatalok kaphatják meg, akik tanulmányi eredménye legalább 4,8 (alsótagozatosok) illetve legalább 4,7 a (felsőtagozatosok esetében), és valamilyen országos megmérettetésen dobogós helyezést értek el. A jelöltek száma így is népes, hiszen ezen feltételek alapján 45 főt ajánlottak a díjra. Különösen értékessé teszi az elismerést, és városunk tanuló sportolóinak szinvonalas tevékenységét mutatja, hogy nem először állnak fiataljaink ezen ünnepségen a meghatott díjazottak sorában.
     A kitüntetettek teljes listáját itt nincs mód felsorolni, de akit a megye egésze érdekel, a pénteki Nógrád Megyei Hírlapban megtalálja a névsort.
     Rétsági fiatalok, akik átvehették elismerésüket Becsó Zsolttól: Auer Dorina, Busai Brigitta, Makkai Máté, Vincze Áron (a szellemi diákolimpia nyertes csapata) Bányai Boglárka judo és  Zachar Krisztián  a karate sportágban teljesített kiemelkedően.
     A méltóságteljes ünnepséget követően a vendéglátók állófogadást adtak a díjazottaknak és a meghívottak részére.
     Az alábbi képeket az ünnepségről tudósítónk juttatta el szerkesztőségünkhöz, amit  megköszönünk. A díjazottaknak ezennel szívből gratulálunk, és reméljük, hogy valóra válnak az elnök úr köszöntő szavai, mely szerint a jövő felnőtt bajnokai a jelenlévők közül kerülnek ki. Úgy legyen.
GiK  Foto: HE.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-