Krisztián nyerte a Mikulás kupát
-
Korábban rendre beszámoltunk a tehetséges fiatal karetés eredményeiről. Aztán az őszi évad indulásáról is sorra kaptunk kisebb nagyobb tudósításokat, híreket, hogy ebben az érvben is jól veszi az akadályoskat, és korábbi sikerességéhez híven ér el újabb sikereket. Mindegyikről külön cikket nem írtunk, hiszen akkor hetente számolhatnánk be - nem csak karatéban, hanem Thai Boxban, Judoban is - a különféle sporteredményekről. Most így közel az év végéhez Zachar Krisztián két jelentős versenyéről kaptunk jelentést.
     2007. december 8-án rendezték meg Szécsényben a Kyokushin karate XI. Mikulás Kupa - Borzák Norbert emlékversenyt, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. A nemzetközi megmérettetésen Csehország, Magyarország és Szlovákia közel 150 versenyzője mérte össze tudását és a nógrádi versenyzők is szépen szerepeltek. Gyerek II., fiú könnyűsúlyban Zachar Krisztián (Vitalitás, Bgy.) szerezte meg a dobogó legfelső helyére jogot adó eredményt és nyerte meg a Mikulás kupát.
     Sajnos egy szomorú hír is kapcsolódik a sportághoz. November 25-én - kevéssel a kupa előtt - tragikus autóbalesetben elhunyt Sempai Szabó Lajos 2. dan karete mester, aki nemcsak a sportág kiemelkedő alakja, hanem Krisztián edzője is volt, sok versenyre készítette fel a fiatal tehetséget. Ezen versenyt a sportolók és Krisztián is edzője emlékére ajánlotta fel.
     Felső képek Mikulás kupáról tudósítanak. A vonal alatt egy másik jelentős verseynről kapott fotókat mutatjuk be.
     November 11-én Kőbányán is jól szerepelt Krisztián. Itt a Kőbánya Kupa elnevezésű viadalban 100 versenyző közül lett kategóriájában (Gyerek II. fiú) az első. Meg kell jegyezni, hogy a rétsági fiú Nógrád Megyei sporttársai is jól szerepeltek.
     További sok sikert kívánunk!
ZO., GiK 

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-