Szól a rádió - a WaaG Rádió
-
"Üdvözlök minden rádióhallgatót. Itt a WaaG Rádió! Akinek kérdése van tegye fel a info@waag.hu ra." Ezekkel a szavakkal vette kezdetét a rétsági székhelyű rádió csütörtök estére hirdetett élő stúdióműsora. Majd hosszabb zene következett. Kisvártatva megérkezett a vendég. Ki is lehetne az első szereplő, mint Mezőfi Zoltán a város polgármestere.
     A több órán át tartó, zenével tarkított lendületes beszélgetésben sokminden szóba került. A kérdéseket a hallgatók küldték, ezekből válogatott az est szerkesztő riportere Eitzenberger Balázs. Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy mindazok a témák szóba kerültek, amelyek a közéletet szinte minden fórumon foglalkoztatják. A kötetlen stílusú - már-már baráti beszélgetés során - szó volt a laktanya kérdéséről több témában is. Magam is meglepődve hallottam amikor a polgármester arról beszélt, hogy az objektum értékesítésre való meghirdetése ellenére nem adják el az épületeket, hanem a testület döntése szerint azt előbb saját finanszírozásban közművesítik. Ez ugyan logikus döntésnek mutatkozik, viszont a meglepetést éppen ez a bejelentés okozta. Hiszen ilyen tárgyalásnak, döntésnek nyoma sincs az ülések jegyzőkönyvében. Ilyen témát pedig nem lehet zárt ülésen tárgyalni. Egy másik kérdésre Mezőfi Zoltán leszögezte, hogy titkos tárgyalás esetén is maga a vita titkos, de az előterjesztés és a hozott határozat nem.
     Szóba került a TDK üzemcsarnokainak hasznosítása. Mezőfi Zoltán elmondta, hogy mintegy 2 milliárd forintos beruházással egy cég fogja bérbevenni és hasznosítani az üzemcsarnokokat, ahol mintegy 100 munkaerőnek teremt foglalkoztatási lehetőséget. Napelemeket fognak gyártani.
     Azt lehet mondani, hogy az adás igazi interaktív program volt, hiszen folyamatosan érkeztek a kérdések és a reagálások e-mailben, a rádió fórumára, amelyekre a műsorvezető reagált is. Igen sok kérdést fogalmaztak meg az érdeklődők, mindegyikre nem is volt mód válaszolni.
     A továbbiakban szó volt a telephely néven ismert laktanyaterület sorsáról, kérdések hangzottak el a telekkialakítás kérdésköréből. Kérdésre válaszok hangzottak el a Börzsönyi Helikon irodalmi folyóiratról, az iskolai tanulólétszámról, a városban működő honlapokkal kapcsolatban, és több rövidebben megválaszolható érdeklődés is szóba került. Mozgássérült pakoló, fűzfa, helyi szembenállás, stb, stb.
     Miközben a tudósító rendkívül örül az új média megjelenésének, és annak az interaktivitásnak, amelyet ilymódon az internet, a retsag.net honlap, és a rádió együttese megvalósít, azt kell megállapítanom, hogy a szokásos kérdésekre a szokásos válaszokat hallottuk viszont. Igaz új keretben, könnyedén, fiatalosan, rádiósan.
     Aki lemaradt volna az adásról - amit nem csak az interneten, hanem a VideoInfó TV csatornán is lehet fogni - ne bánkódjon. Az élő műsort rögzítették, és vasárnap délután megismétlik.
     A jövő héttől új műsorokkal is jelentkezik a rádió. A programokat a rádió honlapján követhetik figyelemmel. A közeli jövőben szeretnék megkezdeni a földi sugárzást is, amihez az engedélyek beszerzését már megkezdték.
     Képeink a cég irodájában berendezett ideiglenes stúdióban készültek az adás pillanataiban.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-