Gyáravató a Meffert Hungáriánál
-
Közel egy éve, hogy a Düfa Hungária Kft. telephelyén építkezés indult. Portálunk be is számolt a munkák kezdetéről, illetve az akkor tartott sajtótájékoztatóról. Ebből kiderült, hogy egy impozáns beruházás valósul meg városunkban, magántőke bevonásával.
     2007. február 9-én jött el az ideje, hogy mindennel elkészültek, a próbaüzem befejeződött, és az üzemet boldog tulajdonosai bemutathatják a nagyközönségnek. Egyúttal köszöntve azokat a partnereket, akik az építkezés során segítségükre voltak, akik termékeiket forgalmazzák, illetve akik így vagy úgy részesei a cég életének.
      Hosszú József a Meffert Hungária Kft ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Szót arról, hogy a beruházással jelentősen bővül a minőpségi festéktermékek előállítása a cégnél. Mivel a továbbiakban már nem csak a Düfa termékcsaládot forgalmazzák - bár az ismert és közkedvelt termékek továbbra is szerepelnek kínálatukban. Viszont a bővítés eredményeként az ugyancsak felső minpségi osztályt képviselő Meffert és Texcolor termékeket is előállítják, illetve forgalmazzák. Ezért is döntöttek a névváltozásról.
      Bevezetőben köszöntötte a megjelenteket. Bemutatta az anyavállalat többségi tulajdonosait Klaus Meffert és Dieter Meffert urakat, akiknek segítsége nélkül ez a beruházás nem jött volna létre. Köszöntötte Mezőfi Zoltán polgármestert, és a meghívást meglehetősen nagy számban elfogadó többi vendéget.
     Idézünk előadásából. "Egy kis visszatekintés: Cégünk düfa Hungária Kft néven alakult 1993 évben, németországi anyavállalatunk személy szerint Klaus Meffert úr segítségével. Nem kis feladatra vállalkoztunk. Gyakorlatilag 0-ról indulva, maroknyi csapatunkkal hamarosan beküzdöttük magunkat a festékpiacra. Ismerté tettük a düfa márkanevet. Az idők folyamán egyre ismertebbé váltunk, amelyben nem kis szerepe volt a kitűnő minőségű német termékeknek. A 90-es évek elején, az akkori viszonyok közepette példa értékű volt termékeink minősége és megjelenése.
     Meffert úrral, arra az elhatározásra jutottunk, hogy a tovább lépés lehetősége a beruházás. A Meffert AG célja, hogy a Rétságon gyártott termékek a hazai piacon túl, megjelenjenek a szomszédos országok üzleteiben. Ez részben már megvalósulni látszik, mivel az első szállítások megtörténtek Meffert AG Prágában működő leányvállalata részére. A hazai gyártással kedvezőbb árakat tudunk kialakítani, és rugalmasabban tudjuk követni a piaci változásokat."
     Természetesen az építő munka paramétereiről és szó esett. A beruházás közel 800 millió Ft ráfordításával készült. Megvalósult 800 m2 gyártócsarnok, 1500 m2 raktárcsarnok, 1800 raklaptároló kapacitással. Kétszintes irodaépület, a szociális helyiségekkel együtt. A Rétságon gyártandó termékek:  kül és beltéri vizes diszperziós festékek, vakolaterősítő alapozók, műgyanta vakolatok. Gyártási kapacitás jelen esetben: mintegy 5000 tonna / év. egy műszakban.
     Következőkben Klaus Meffert úrnak szólt a cégről és a fejlesztésről. Bemutatta a német cég európai jelenlétét, eredményeit. Szólt arról, hogy a Düfa Hungária Kft-vel való több mint tíz éves együttműködés eredményes volt, ez alapozta meg a fejlesztést.
     Mezőfi Zoltán polgármester örömmel üdvözölte a beruházást. Kifejtette, hogy a környezetbarát technológiát megvalósító új üzem nem utolsósorban 19 új munkahelyet teremtett Rétság városában.
     A köszöntők után a szalag jelképes átvágásával átadták az új üzemrészt, és végigkalauzolták a vendégeket a gyártó berendezések között, ahol "élesben folyt a termelés". Majd egy kellemes - és ízletes - állófogadás következett. A kiváló étel, ital mellett - amit ugyancsak helyi cég a Zulu Cafe szolgált fel - bőven volt mód üzleti tárgyalásokra, a termékek megismerésére, sőt üzletkötésre is. A jelenlévők szót válthattak a cég német és helyi képviselőivel, és tovább építhették eddig is gyümölcsöző kapcsolatukat.
     Képeink a gyáravatón készültek. Egyetlen fotóval még ki fogjuk egészíteni, ha megérkezik. Ezúton grarulálunk Rétság legújabb - immár nagyválalattá előlépett - cégének, és eredményes éveket kívánunk.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-