HANGADÓ
2006. MÁRCIUS 

Új festékkeverő üzem Rétságon

A kettes út mentén, a rendőrkapitányság szomszédságában már hetek óta folyik a munka. Az már köztudottá vált, hogy fejlesztést határozott el a DÜFA vezetése, de az hír is szárnyara kapott, hogy a környezetre ártalmas vegyi üzemet kívánnak létre hozni a város közigazgatási területén belül. 
     Éppen ezért vettük örömmel a meghívást arra a sajtótájékoztatóra, melyet a DÜFA Hungária Kft. rétsági vezetői tartottak a közelmúltban.
     A DÜFA Hungária Kft. 1993-ban alakult egy németországi festékgyártó cég leányvállalataként 17 milliós törzstőkével. Az első termékbeszállítás 1994-ben történt. A cég átlagos munkatársi létszáma 18-20 fő, melyet a most indult beruházással újabb húsz fővel kívánunk fejleszteni. A év vége felé, tehát negyven fővel dolgozunk majd Rétságon. Országos partnerhálózattal rendelkezünk, s szállítjuk az árút a festékboltokba saját gépkocsiparkkal. Öt fős területi képviselő gárda segíti a munkánkat. 
     Hosszú József ügyvezető elmondta, hogy a terveik szerint mintegy ötszázmilliós beruházást hajtanak végre két ütemben. A beruházás során 1500 m2 raktárterület épül, s 800 m2 gyártórész. Vizes diszperziós termékeket fogunk gyártani: műgyanta-vakolatokat, vakolaterősítőket. Célunk a beruházás megvalósulása után, hogy a környező országok leányvállalatai részére is Rétságról szállítsuk majd az árút. Ez akár további létszámbővülést is eredményezhet majd.
     A beruházás környezeti hatásáról szólva azt kell tudni, hogy a gyártás során az adalékok kémiai reakció nélkül lesznek keverve. Tehát csak a porárú, adalékanyagok és víz mixeléséről van szó. Ezek önmagukban veszélytelenek az egészségre, de hozzá kell tennünk, hogy a keverés egy teljesen zárt térben történik, ahol még a csurgalékvizek is több szűrőn mennek keresztül, s a felfogott anyag visszakerül a gyártási folyamatba. A beruházás tehát teljes mértékben környezetbarát, az egészségre, s a dolgozókra is veszélytelen.

 
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-