Hírarchívum - 2009


Ide kerülnek azok a hírek, amelyek aktualitásukat veszitették, vagy más ok miatt idejétmúlttá váltak. Tekintve, hogy a hír csak rövid kivonata volt olvasható a kiemelésekben, itt is elérhető marad a teljes ismertető. Egyúttal feltüntetjük a hir első megjelenésének időpontját. Az egyes cikkek - az interneten megszokott - fordított sorrendben kerülnek elhelyezésre, tehát az utoljára archivumba kerültek lesznek felül.
 

 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 
 • Friss hireink itt találhatók >>> 
 • 2009. december 31.
  Új év, új KRESZ - Megváltoztak a közlekedési szabályok. A különféle helyeken található utalások mellett nálunk mind a 60 módosítás megtalálható - akár ki is nyomtatható - a magya- rázatokal együtt. Cikkünk itt olvasható.
  2009. december 28.
  E heti citromdíjas - Az Orgona közben ágaskodó nagy medve nem valamiféle szobrászati alkotás. Inkább csak ottfelejtették, vagy gondatlanul ott hagyták akik felelősek lennének a kivágott fa  gyökerének eltávolításáért. Ezért kapta a hónap citromdíját. Cikkünk itt olvasható.
  December 31. Fergeteges szilveszteri buli a Zuluban >>>
  2009. december 25.
  Zarándokút Szlovénia-Horvátországba - Az utazás ugyan ősszel történt, de a szép tájakat, egyházi értékeket, közösségi összetartozást is bemutató tudósítást most adjuk át a Tisztelt Olvasónak. A beszámoló itt olvasható.
  2009. december 23.
  Vadak karácsonya a Börzsöny lábánál - A Diósjenői Vadásztársaság pár éve elhatározta, hogy ekkortájban a vadaknak is a kedvébe járnak, no meg egy kellemes programot adnak vadászoknak és családtagjaiknak. Egy ilyen eseményről kapott tudósításunk itt olvasható.
  2009. december 22.
  Mindenki Karácsonya - A hagyományoknak megfelelően ismét megendezésre került a művelődési központ koordiná- lásával, civil szervezetek, művészeti együttesek közreműködé- sével az év talán utolsó nagy közösségi eseménye. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2009. december 21.
  Optikai tuning - Szávai Attila könyvbemutatója - A megyeszékhelyen tartott premier után az itthoni közönség is megismerkedhetett a helyi író új könyvével. Mizser Attila által vezetett estet énekes zenés közreműködés, és élőszavas illusztráció egészítette ki. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. december 20.
  Karácsonyelőtti ünneprontás - Kitalálták! A testületi ülésről elmélkedünk, ahol valamiféle évvégi pár mondat és a  köszön- tés elmaradt, nem így a törvénytelenségek és képtelenségek megszokott kabarisztikus sorozata. Elemzésünk itt olvasható.
  December 25. Karácsonyi buli a Zuluban >>>
  2009. december 19.
  Nyudíjasok évbúcsúztató karácsonyköszöntője - A Városi Nyugdíjas Klub tartott összejövetelt a művelődési központban. Az év eseményeit összefoglaló beszámoló után jó műsorral, vacsorával kedveskedtek a tagoknak. Beszámolónk itt olvasható.
  2009. december 18.
  Szávai Attila könyvbemutatója Salgótarjánban - Immár a harmadik könyvének premierjére került sor a rétsági kötődésű irodalmárnak. Noha "itthon" is lesz rövidesen alkalom fellapozni a kötetet, a Palócföld rendezvényéről tudósítónk átlat küldött riportot örömmel közreadjuk. Itt olvasható.
  2009. december 17.
  Mongóliai utibeszámoló - Balog István nem egy expediciót szervezett, vezett már Ázsia különleges tájaira. Most Mongóliából hazatérve mutatta meg a közönségnak a távoli országot és az út élméyneit. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. december 16.
  Fehér ovikarácsony - Miközben a hópelyhektől fehérre festett táj szépségén ábrándozunk, az óvodában megtartották saját karácsonyi ünnepüket. A szép rendezvényről tudósításunk itt olvasható.
  Ajándékozzon EGÉSZSÉGET szeretteinek! >>>
  2009. december 15.
  Karácsonyi koncertet adtak a zeneiskolások - Hagyo- mánya van, hogy a városunkban működő művészetoktatási tagozat az ünnep közeledtével hangverseny ad a művelődési központban. Így volt az idén is. Tudósításunk itt olvasható.
  Dec 17. testületi ülés anyagai kommentárokkal >>>
  2009. december 14.
  Útakadály a 2-esen, három disznót elütöttek - A reggeli csúcsforgalomban előbb hatalmas torlódás, később irányítással egy sávon megindított forgalom bosszantotta az autósokat. Arról hogy mindez miért, tudósításunk itt olvasható.
  2009. december 13.
  Mikulás és karácsony a szlovák kisebbségnél - Az Evangelikus Imaház kisterme adott otthont a Szlovák kisebbségi Önkormányzat rendezvényének, ahol a közösség tagjait köszöntötték, dallal, csomagokkal és más meglepetéssel.  Tudósításunk itt olvasható.
  2009. december 10.
  Szülői értekezlet az iskolaköltözésről - A minden szülő meghívásával tartott tanácskozáson tulajdonképpen mindenki egyetértett, hogy jobb egy épületbe tartani ami egybe tartozik. Mi hát a teendő? Ezt még nem tudjuk de tudósításunk itt elolvasható.
  2009. december 8.
  Mindenki karácsonyára készülnek - A művelődési központ a minél jobb megvalósítás érdekében értekezleten egyeztetett minden közreműködővel és támogatóval az esemény minél jobb előkészítése érdekében. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. december 7.
  Költözzön-e az iskola? - Összevont szülői értekeztelet hívott össze az iskola vezetés az SzMK-val karöltve, mert a szülők véleményére, állásfoglalására kiváncsiak, hogy az alsótagozatos iskola ősztől átköltözzön-e a főépületbe? A kérdésre nem lehet egyszerű igennel vagy nemmel válaszolni. Az együttgondolko- dást segíti itt olvasható elemzésünk.
  2009. december 6.
  Adventi zenés áhitat orgonaavató koncerttel - A Református Egyház a közelmúltban szerzett be egy digitális orgonát, amelynek első ünnepélyes megszólalásával rendeztek hangversenyt. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. december 5.
  Mikulás járat és bál - Az előző évben indult kezdeményezés alapján az idén is megszervezték, hogy a Mikulás végigvonul a városon, majd a Nagyparkolóban ajándékokkal halmozza el a gyerekeket. Ugyanezen a napon este bálba várták az érdeklődőket. Tudósításunk itt olvasható.
  Összevont iskolai szülői értekezlet december 9-én (12.04.) >>>
  2009. december 4.
  Az óvodában már járt a Mikulás - Mivel a naptár szerint a Télapó vasárnap reggel rakosgatná ajándékát az ablakba kitett cipőkbe, de mivel az óvoda akkor zárva van, kivételt tett és már péntek délelőtt ellátogatott a gyermekek közé. Tudósításunk itt olvasható.
  Út önmagunkhoz - Vác, december 12. (12.04) >>>
  2009. december 3.
  Nyitott kapuk kiállítása - A művelődési központ éves kiállítási programját egy igen figyelemreméltó tárlat zárja. A galériában a Nyitott Kapu Közhasznú Alapítványhoz csatlakozott művészek művei láthatók. A megnyitóról szóló tudósításunk itt olvasható.
  2009. december 2.
  Rendhagyó tanórák - Kék nap a rendőrségen - A városi rendőrkapitányság rendszeresen szervez olyan programokat, ahol az érdeklődők betekinthetnek munkájukba. Most az általános iskolások vehettek részt egy különleges délelőttön. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. november 30.
  Történelmi mélyponton a testületi munka - Avagy a nemek csütörtökje, hiszen a legutóbbi önkormányzati ülésen 8 fontos témából - szabályosan - egyet sem fogadott el a testület. Akkor meg minek ez a látványpékség? Elemzésünk itt olvasható.
  2009. november 29.
  Roy és Ádám a Zuluban - Városunk szokszínű kulturális élete újabb színfolttal gazdagodott. Egészen pontosan a közkedvelt étteremben korábban megszokott programok folytatódnak. A múlt szombati koncertet tulajdonképpen az új üzemeltető egy- féle nyitóbulinak szánta. A sikeres estről képes beszámolónk itt olvasható.
  Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat 2009-es eredményei (11.28) >>>
  2009. november 28.
  15 éves a Hunyadi Klub - A közösség minden hónapban sikeresen megszervezi a teveik szerinti programot. Most azonban ünnepi összejövetelre került sor, hiszen nem akár- milyen jubileumot köszönthettek. Az est szórakoztató része is sok szép meglepetést nyújtott. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. november 28.
  András napi táncünnep - A Kereplő Gyermek Néptáncegyüttes, az Áprócskákkal, és a Balassagyarmatról érkezett "Zobonka" néptánegyüttessel, a kiváló Folt zenekarral felejthetetlen estet rendeztek a közönség és a maguk szórakoztatására. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. november 27.
  Adventre készültek a koszorúk - Hagyomány a művelődési központban, hogy a ki kézműves ügyességével, és némi segít- séggel maga szeretné elkészíteni ezen ünnepi alkalmatosságot az az intézményben megtehetei. Fábiánné Székely Szilvi veze- tésével gazdag délután volt az idén is. Riportunk itt olvasható.
  2009. november 26.
  Nyílt nap a nappali középiskolában - A Mikszáth Kálmán Középiskola rétsági nappali tagozata tartott nyilt napot csütörtökön, ahol egy vetítettképes ismerető után az érdeklődők bemutató tanórákon is résztvehettek. Riportunk itt olvasható.
  Szlovák nyelvtanfolyam az Evangelikus Imaházban (11.25) >>>
  2009. november 25.
  Új épületben a gyermekvédelmi szolgálat - Nagyorosziban mintegy 50 milliós költséggel épült fel a kistérség - igy benne Rétság - tulajdonát képezű létesítmény. Az ünnepi avatásról szóló tudósításunkhoz sajnos szomorú szavak is társulnak. Cikkünk itt olvasható.
  Önkormányzat nov 26-i ülés anyagai kommentárokkal (11.23) >>>
  Interaktív gyermekjóga délelőtt december 5-én (11.22.) >>>
  2009. november 21.
  A kör háromszögesítése - Avagy egy kis jegyzet egy citromdíjesélyes rétsági "fejlesztésről". A Nagyparkoló közepén létesülő műtárgyról van szó. Lehetne persze jó is, de nem az. Kerek is de nem az ...   A glossza itt olvasható.
  Segítsük szavazással egy óvoda pályázatnyerését (11.20.) >>>
  2009. november 19.
  Táncosaink vendégszereplése - A Kereplő Néptáncegyüttes október elején lépett fel Dunaharasztiban egy nagy hagyományú Székely Bálon. Megkésett tudósításunk egyben meghívó is a november 27-i rétsági nagy napra. Az írás itt olvasható.
  2009. november 19.
  Természetgyógyászati klub - Egy új közösség alakuló összejövetelét tartották a művelődési központban. Kada Anna kezdeményezésére a természetgyógyászati témákaban terveznek rendszeres összejöveteleket. Riportunk itt olvasható.
  2009. november 18.
  Alapkőletétel a Járóbeteg-ellátó központnál - Ünnepélyes keretek között helyezték az alapkőbe a jelen üzenetét a jövő számára a laktanyai építkezésen. Az ünnepségen részt vett Dr. Molnár Csaba kancellária miniszter. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. november 16.
  Diótörő a művelődési központ színpadán - A város kulturális központja redszeresen biztosít különféle programokat gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Hétfőn az ismert mese színpadi adaptációját tekinthették meg a kisiskolások.  Rövidhírünk itt olvasható.
  Pályázati felhívások fotósoknak (11.15.) >>>
  2009. november 15.
  Idősek napja és véradók köszöntése - A helyi vöröskeresz- tes aktívák minden évben emlékezetes programmal köszöntik a város 65 évesnél idősebb lakóit. Ezen eseményen kerültek átadásra a sokszoros véradók elismerései is. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. november 13.
  Köznemhallgatás és egyéb "csemegék" - A cím nem elírás, mert elég egyértelműen úgy néz ki a köz kedvét elvették attól, hogy hallassa hangját. Aki meg kérdez, az úgysem kap választ. Más elszomorító dolgokat is hozott a péntek 13. Elemzésünk itt olvasható.
  2009. november 12.
  Hüllőkiállítás - A művelődési központban egyetlen órára nyitvatartó bemutatón a résztvevők különleges, erre ritkán látható állatokat ismerhettek meg, sőt többségüket kézzel is érinthették. Rövid riportunk itt olvasható.
  Ismét áramszünet Rétságon november 17 és 20-án (11.10) >>>
  2009. november 9.
  Újra várja vendégeit a Zulu Café Étterem - A kényszerű nyárvégi szünet után új üzemeltetőkkel, új elképzelésekkel, és főként új étlappal, barátságos árakkal és kiadós adagokkal várja vendégeit az egzotikus hangulatot árasztó, közkedvelt vendéglátóhely, a Zulu. Riportunk itt olvasható.
  Közmeghallgatás nov.13. Napirendek, kommentárok (11.09) >>>
  2009. november 7.
  Tánctalálkozó hatodszor - A rétsági Szlovák Kisebbségi Önkormányzat ebben az esztendőben is megrendezte azt a tánctalálkozót, amelyen a helyi együttesek mellett távolról és még Szlovákiából is érkeztek fellépők. A gálaműsorról fényképes tudósításunk itt olvasható.
  Baba-Mama Kör következő programja november 13. (11.05.) >>>
  2009. november 5.
  Gobelin kiállítás  - Már kilencedik alkalommal nyitotta meg őszi tárlatát a rétsági Gobelin Kör. Az aprólékos, kitartó munkát igénylő művek most is a kör több tagjának alkotásaiból álltak össze kiállítássá. A megnyitóról tudósításunk itt olvasható.
  2009. november 2.
  Bombariadó az OTP-nél  - Nagy sürgés-forgás, lezárt parkoló, több rendőrautó, és szorgosan intézkedő rendőrök. Mi történhetett itt? Megtudtuk. Cikkünk itt olvasható.
  2009. november 1.
  Elindult a "járóbeteges" központ építése  - Nagy ünneplés, csinnadratta nem volt, de elkezdtek betonozni, anyagokat lerakni a laktanyában. Eddigi előzetes cikkeink után ez az első, amely már a tényleges kivitelezésről ad látleletet. Cikkünk itt olvasható.
  2009. október 31.
  Szeméthegyek a laktanyában - Nem először foglalkozunk már azzal, hogy a város szivében lévő laktanyaterület lassan telejs egészében szemétlerakóként üzemel. Miközben ott egészségügyi intézmény épülne. Cikkünk itt olvasható.
  2009. november 1.
  Halottainkra emlékezünk - Az előttünk álló hosszú hétvégén szép hagyomány szerint mindenki felkeresi elhunyt hozzátar- tozói sírját, és emlékezik. Itt olvasható cikkünkkel mi is a közülünk eltávozottak kegyeletét őrizzük, de megtalálható a Rendőrség figyelmeztető felhívása is.
  2009. október 28.
  Fűtött utca Rétságon? - Ne higgyék hogy valami új szabadalmi kísérlet készteti a városvezetőket arra, hogy fűtsék utcáinkat. Többek szerint egyszerű nemtörődömség, arcátlan pazarlás, kidobott pénz. Mert erre van! Erről szóló cikkünk itt olvasható.
  Régebbi híreinket a Hírarchivumban olvashatja >>>

  Toborzó Tűzzománc alkotóközösségbe (10.30) >>>

  2009. október 27.
  Lövészverseny évadzáróként - A Rétsági Árpád Egylet lőterén az év utolsó szabadtéri versenyére került sor, egyszerre kiskpuska és pisztoly kategóriákban. A hétvégén tartott programról  beszámolónk itt olvasható.
  2009. október 26.
  Tégy önmagadért - A művelődési központban tartott tájékoztatón az egykori honvédségi dolgozók kaptak tájékoz- tatást munkapiaci lehetőségeik javítására.  Beszámolónk itt olvasható.
  2009. október 25.
  Mindszenty és Pallavicini emlékezete - Október utolsó hétvégéján immár hagyományosan megemlékezésekre kerül sor Felsőpetényben és Rétságon a "Bíboros és a Katona" tisz- teletére, akik a maguk módján meghatározó szerepet vállaltak az 1956-os forradalomban. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. október 24.
  Egésznapos lovasprogram Szent Hubertus tiszteletére - Immár másodszor került megrendezésre az az esemény, amelyen a rétsági és környékbeli lovasoknak szerveztek egy eseménygazdag napot a lovasok és a vadászok védőszentjének tiszteletére. No meg a kellemes együttlovaglás okán.  Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. október 23.
  Városi ünnepség a Forradalom tiszteletére - A hagyo- mányoknak megfelelően a művelődési központ színháztermében zajlott az emlékező ünnepség, melyen az iskolások, közép- iskolások, "Kereplősök" és a Kilátó Egyesület műsorának keretében ünnepi beszédre és elismerő oklevelek átadására is sor került. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2009. október 22.
  Rózsaszín álom gagyi kivitelben - Nagyon sajnálatos, hogy a híres filmcím parafrázisával lehet csak jellemezni azt a tanácstalanságot, ami tegnap este tartott összejövetelen volt a Városházán. A mintegy félmiliárdos pályázati lehetőségekhez a beadás előtt 15 nappal sem tervek, sem költségvetés, sem más konkrétum nincs. Tudósításunk és elemzésünk itt olvasható.
  2009. október 21.
  Értekezés a kompetencia alapú oktatásról - A cím valószínűleg sokaknak érthetetlen, de röviden egy korszerűbb oktatási módszertant megvalósító lehetőségről volt szó azon a konferencián, amelyet a Kistérségi Pedagógiai Szakszolgálat szervezett a művelődési központban. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. október 20.
  Az Ítélőtábla döntött - Nekünk meg a tájékoztatás mellett véleményünk van. Végülis kimondták, hogy egy testületi ülésen elhangzottak "erős szavak", ami nem helyes, de nem találták Btk-ba ütközőnek. Ha ez van nem tudható mi ütközik bele... Részletesebb elemzésünk itt megnyitható.
  Baba Mama Kör következő programja - október 30. (10. 18.) >>>
  2009. október 18.
  Gyalázatos természetkárosítás városszerte - Városunk lakóit megosztják az oktalan fakivágások. Az hogy egészséges növényeket veszélyesnek hazudva, a közvetlen mellettük élőket meg sem kérdezve irtanak ki levegőtisztító, árnyat adó élő növényeket. Persze a rönk marad, a pótlás pedig el-marad. Egy olvasónk képekkel kísért írása itt megnyitható.
  2009. október 17.
  Felszentelték az Evangelikus Imaházat - Meghatóan szép ünnepség keretében szentelték fel és adták a közösségnek a hosszas munkával kívül-belül megszépített egyházi létesítményt. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2009. október 17.
  Baráti kör a hunyadisoknál - Az egykori rétsági laktanya munkatársai 8 éve létrehoztak egy baráti kört azzal a céllal hogy évente találkozhassanak. Ez alkalommal külföldi vendégek is jártak az összejövetelen, sőt egy előléptetést is itt jelentettek be. képes tudósításunk itt elolvasható.
  2009. október 16.
  Pillangósok családi napja - Két hete még szikrázó napsütésben tartottak egy felejthetetlen programot az óvodások az Árpád Egylet lőterén. Most kapott tudósításunk számol be az eseményről, ami  itt elolvasható. 
  2009. október 15.
  Pályázati lehetőségek a Leadernél - A művelődési központ társalgójában tartott tájékoztatót a DIPO Helyi Akciócsoport szakembere. Pályázatokról, amelyeket jó célok támogatására október 31-ig lehet beadni. Sajnos szerény érdeklődés mellett, pedig itt valóban lehet akár 100 % támogatást nyerni. Tudósításunk itt elolvasható. 
  2009. október 14.
  Százmillió hitelre, szemrebbenés nélkül - Rendkívüli ülésen tárgyalt a testület. Hogy mitől is rendkívüli, hogy a lakosság kizárásával, előkészítés nélkül valódi koncepciók hijján felelőtlenül szavazgatnak? Hát igen, ez itt valóban nem rendkívüli. Az ülésről elemzésünk itt elolvasható. 
  2009. október 11.
  Szüreti mulatság - Táncol az egész város - Az idén tán még a korábbinál is többen kapcsolódtak be résztvevőként, nézőként, közreűködőként a szüreti mulatság szines forgatagába. A sikeres napról képes riportunk itt elolvasható. 
  2009. október 10.
  Fotokiállítás születésnapra - Horváth József a Rétsági Fotokör tagja azzal ünnepelte 60. születésnapját, hogy kiállítást rendezett a művelődési központban. Itt régi fényképezőgépek, és többéves munka fényképei láthatók. A megnyitóról riportunk itt elolvasható. 
  Képviselő-testületi ülés október 14-én >>>
  2009. október 9.
  Baba-Mama klub alakult - A szépen felújított Evengelikus Imaház megfelelő környezetet teremt olyan eseményeknek is, ahol a kisgyermekek szüleikkel együtt klubozhatnak. A csoport programjaiba bárki bekapcsolódhat. Az első összejövetelről készült riportunk itt elolvasható. 
  2009. október 9.
  Rétságon járt a szerencse - Hogy itt is maradt? Nos arról rövid riportunkból tájékozódhatnak. Az "Álljon meg egy millióért" reklámakció keretében csütörtökön délelőtt itt adták át az egymillió forintos bőröndöt  A többit itt elolvashatják. 
  2009. október 8.
  Szüret volt (Tolmácson) ... szüret lesz ... - Az elmúlt hét végén a szomszéd faluban rendeztek hatalmas őszi mulatságot. Képes beszámolónkkal a híradáson túl kedvet kívánunk csinálni az október 10-i helyi eseményhez. Riportunk itt olvasható. 
  2009. október 7.
  Árokásás, vagy betemetés - A kérdés nem politikai, vagy nagyon is az. A Szőlő utca lakói panaszkodnak, micsoda eszement munka folyik szomszédságukban, ami nemcsak hogy bődületesen szakszerűtlen, de még a vizet se vezeti el. Riportunk itt olvasható. 
  Baba Mama Klub indul október 9-én >>>
  2009. október 6.
  A szabadságharc mártírjaira emlékeztek - Több éve hagyomány, hogy a város oktatási intézményei a Templomkert- ben rendezik meg azt az ünnepséget, amelyen a történelműnk legszomorúbb napján az aradi vértanúkra emlékeznek. A rendezvényről tudósításunk itt olvasható. 
  10 éves az Ipoly Euroregió - Meghívó okt 24-re (10.01.) >>>
  2009. szeptember 30.
  Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat - A hivatalos helyeken alig lehet információhoz jutni a pályázatról. Már-már olybá tűnik, meghirdetik, de ne nagyon tudjanak róla az érintettek. Mi a szűkszavú közlemény mellett elérhetővé tettük a részletes kiírást, az űrlapokat, és rövid kiegészítést is talál itt olvasható. 
  Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat kiírása, űrlapjai (09.30) >>>
  2009. szeptember 29.
  Soklövetű verseny az Árpádosoknál - Az elmúlt hétvégén a szokásos pisztolyszám mellett koronglövő és több kategóriában íjász versenyt is rendeztek a Rétsági Árpád Egylet lőterén. Tudósításunk itt olvasható. 
  Felhívás iskolakezdési támogatásra (09.28.) >>>
  2009. szeptember 27.
  Hunyadi klubdélután - Szombaton a szokásos otthonuk helyett a művelődési központ társalgójában tartották klubnapjukat a "Hunyadisok", ahol a hivatalos tennivalók mellett kellemes ébéd és tombola is része volt a napnak. Tudósításunk itt olvasható. 
  2009. szeptember 25.
  Piroska és a farkas - Nem az erdőben, hanem a művelődési központ színpadán, ahol a helyi és környékről érdező gyermekcsoportok tánc-mesejáték formájában élhették át újra az ismert történetet. Tudósításunk itt olvasható. 
  Véradás lesz október 6-án (09.25) >>>
  2009. szeptember 23.
  Előadás a stresszmentes hatékony tanulásról - Évinger Boglárka régóta tanulja és foglalkozásszerűen gyakorolja a stresszoldás különféle fogásait. Úgy gondolta, hogy az egyszerűen elsajátítható módszerek sokat segíthetnek a szülöknek gyerekeknek. Egy érdekes, interaktív előadáson mutatott be ezekből. Képes beszámolónk itt olvasható. 
  Lomtalanítás október 1 és 10-én (09.22) >>>
  2009. szeptember 20.
  Amatőr rockfesztivál - Monstre programot szerveztek a kemény rock vonalát művelő fiatalok a művelődési központ színpadára. Négy együttes egész órás önálló műsorral mutatkozott be, ami nem is volt a szó pejoratív értelmében amatőr. Képes riportunk itt olvasható. 
  Tájékoztató e-mail cím átmeneti változásáról (09.20) >>>
  Képviselő-testület szept. 24. ülés anyagai, kommentárjai (09,19) >>>
  2009. szeptember 17.
  Az anyatejes táplálás népszerűsítésére - nyolcadik alkalommal rendezik meg a védőnők és a Vöröskereszt aktívái azt a programot, ahol szórakoztató események között a legtermészetesebb "tápszer" előnyeire hívják fel az anyukák figyelmét. Az ezévi eseményről szóló riportunk itt olvasható. 
  2009. szeptember 15.
  Épül már a járóbeteg-ellátó központ? - Nem hát! A laktanyában járván megdöbbenve láttam, hogy semmi nyoma a nagy álomként beígért csodának, amihez a kormány adja a pénzt, helyben "csak" intézkedni kellene. Azért is érdekes a dolog, mert 2010 szept 30-ig befejezettnek kell lennie. Most akkor lesz, vagy nem lesz? Erről szóló cikkünk itt olvasható.
  2009. szeptember 13.
  Egésznapos Roma Folklórfesztivál - Több helyszínen, az ország különböző pontjairól érkező fellépőkkel zajlott a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat által szervezett gazdag programsorozat. Képes tudósításunk itt olvasható. 
  2009. szeptember 12.
  Tűzoltók versenyeztek - Az önkéntes lánglovagok rendszeresen szerveznek erőpróbákkal összekötött programokat. A kistérség egyesületei ezennel Rétságon találkoztak, sőt új műfajt is bevezettek a szervezők. Autós versenyszám is volt.  Tudósításunk itt olvasható. 
  Még lehet jelentkezni a szept 25-27 kárpátaljai kirándulásra (09.12) >>>
  2009. szeptember 10.
  Bélyeges tégla kiállítás nyílt - A művelődési központ sok érdekes bemutatónak adott már helyt, de most egy igazi ritkaságszámba menő magángyűjtemény darabjait tekinthette meg a közönség szakavatott bevezetővel. Tudósításunk itt olvasható. 
  2009. szeptember 9.
  A 6. jegyző az 5. Mííí vaaan? Nem értik? - Sokan mások is vannak úgy, hogy fogalmuk sincs mi folyik a helyi önkrományzat körül. No ebben nem igérhetünk tisztánlátást, de a jegyzőkér- dés egy újabb fordulatáról adunk tájékoztatást és elemzést. A cikk itt olvasható.
  Előadás a Stresszmentes hatékony tanulásról (09.08) >>>
  2009. szeptember 7.
  Enduró weekend a kosdi Extrémparkban - Igaz az esemény amiről most képes beszámolót adunk, már pár hete történt, de aktualitása mégis van. Lesz ezen a pályán esemény éppen e hétvégen is, no meg motoros program a közeljövőben. Tehát egyféle programajánlóként is érdemes beleolvasni itt megnyitható riportunkba.
  Felhívás angol nyelvtanfolyamra (09.05) >>>
  2009. szeptember 5.
  Ultrakönnyű repülők 8. találkozója - A rétság-tolmácsi repülőtéren az extrém légisport kedvelői tartották már hagyo- mányosnak tekinthető találkozójukat. A kétnapos eseménysort ugyan a szeles időjárás kissé beárnyékolta, de a kilátogatók gazdag programban részesültek. Riportunk itt olvashatók.
  2009. szeptember 4.
  Rétság megint jegyző nélkül - Csütörtök este rendkívüli titkos ülésen úgy döntöttek a testületből jelenlévő 7-ek, hogy ennek a jegyzőnek is lejárt a szavatossága. Nem kell ide. Az okok sokszálúak és elemzése messzire vezet. A legfontosabbak itt olvashatók.
  2009. szeptember 2.
  Gombócban is jók vagyunk, Szilvaszombat Kétbodony- ban - Augusztuban a hosszú hétvégén rendezték a hatalmas fesztivállá kinőtt kétbodonyi szilvanapot. Az eseményen a rétságiak is résztvettek, és nem csak látogatóként, hanem gombócot is készítettek. Nem is akármilyet és akármennyit. A részletek itt olvashatók. 
  2009. szeptember 1.
  Becsöngettek az iskolákban - Hétfőn a nappali tagozatos középiskola tartotta évnyitóját, kedden reggel az általános iskolába csengettek be. Mindkét eseményről egy közös riport keretében számolunk be. Tudósításunk itt olvasható. 
  2009. augusztus 30.
  Kiállítás nyílt a Magyar Fotográfia Napján - Már 6. éve, hogy a Rétsági Fotokör előző éves termésének közönség elé tárásával ünnepli a képalkotók napját. A művelődési központ galériájában rendezett eseményt ez évben vetítettképes bemutató is kiegészítette. Tudósításunk itt olvasható. 
  2009. augusztus 29.
  Rasszista indítékkal vásárolna ingatlant a város - A legutóbbi testületi ülésen elképesztő kijelentések hangzottak el. Azért kell megvenni egy értéktelen és semmire jó házat, hogy nehogy "nem idevaló" "szociális gondokat" okozó emberek is lehessenek a vásárlók között. Elemzésünk itt olvasható. 
  2009. augusztus 27.
  Interjú az RVSE vezetőjével, Salgai Györggyel - Nagy csöndesség veszi körül az egy éve még nyüzsgő életet élő labdarúgó pályát. Az egykor megyei szinten is dobogós csapat most a szomszéd falvakkal együtt versenyez megmaradt 24 já- tékosával. Az okokról és a lehetőségről riportunk itt olvasható. 
  2009. augusztus 25.
  Rendkívüli testületi ismét? - Ahhát! Miért most ne lenne ha valamit a nyilvánosság elől, jegyzőkönyv nélkül szeretnének levajazni? És mennyi újabb meglepetéssel, el sem tudják képzelni! Két téma különös tálalásban. Ha nem hiszik ... meg is hallgathatják. Elemzésünk itt olvasható. 
  2009. augusztus 26.
  Baleset és más útakadályok - Szerdán délelőtt igencsak nehézkes volt átjut Rétság városán. A posta előtt egy koccanás, több ehlyen megútjavítás. Ehgy része garanciális javítás, de ismét megkérdezzük, a buszmegálló járdája mikor lesz kijavítva? Riportunk itt olvasható. 
  2009. augusztus 21.
  Augusztus 20. Szent István napja - Városunk a hagyományoknak megfelelően készült a nyár utolsó nagy szabadtéri programjának megtartására. Délelőtt Istentisztelet, délután pedig színvonalas program várta az érdeklődőket. Hogy mennyire volt az alkalom ünnepi, arról is közreadunk néhány gondolatot. Tudósításunk itt megnyitható. 
  Aug 24. és 27-i testületi ülések anyagai kommentárral (08.19) >>>
  Tankönyvek árusítása az iskolában (08.18.) >>>
  2009. augusztus 17.
  Adorján Attila kiállítása Németországban - A magát rétsági származásúnak valló festőművésznek jeles alkalomból hazánk németországi nagykövetségén nyílik tárlata. Az eseményt több országos lap is tudatja, mi a 168 óra cikkéből idézünk Olvasóink tájékoztatására. A cikk itt megnyitható. 
  Gázszünet augusztusban Rétságon, Tolmácson, Bánkon (08.16) >>>
  2009. augusztus 14.
  Gyermek képzőművészeti tábor Tolmácson - A honlapun- kon is megjelent felhívás alapján igen nagy érdeklődés mellett valósult meg az a napkozis tábor amelyet Nagy Gabi képzőmű- vész talált ki valósított meg a tolmácsiak segítségével. A rétsá- giakat is vonzó hétről beszámolónk itt olvasható.
  Magyarok Szövetsége Országos Gyűlés aug 21-23 (08.12) >>>
  2009. augusztus 11.
  Búcsú és Falunap Tolmácson - Szent Lőrinc napján a hagyományos búcsúval egyidőben tartotta ebben az eszten- dőben is a szomszédos Tolmács kétnapos nagyrendezvényét. A jólszervezett, sok eseményt felvonultató programról képes riportunk itt olvasható.
  Enduro weekend a kosdi Extrémparkban. Filmelőzetes (08.10) >>>
  2009. augusztus 9.
  Ságok I. Találkozója - Rétsági Rétes Nap - Egész napra szóló, több helyszínen zajló programot állított össze a művelő- dési központ a város nyári ünnepére, amelyen ezennel a dísz- vendég Ipolyság volt. A remekül szervezett programsorozatról  szóló riportunk itt olvasható.
  2009. augusztus 4.
  Kedvezményes akciókkal az iskolakezdéhez - Mint előző évben is bemutattuk a Zrínyi utcában található papír írószer bolt akcióit és választékát, most is szivesen hívjuk fel a figyelmet a kedvezményes lehetőségekre és a kínálat bőségességére. Riportunk itt olvasható.
  Újabb eltűnt kutyát keresünk! Aki tud segítsen! (08.03) >>>
  2009. augusztus 3.
  Lovasverseny Pusztaszántón - Immár 15. alkalommal gyűlik össze ló, lovas és a közönség, hogy egy sikeres program keretében sportélményekben és jó szórakozásban legyen része. A versenyről készült tudósításunk itt olvasható.
  Pályázat tagiskola vezetői állásra (08.01) >>>
  2009. július 30.
  Szemét egy ügy - Két éve már készítettünk egy áftogó szemétügyi riportot. Sok tekintetben alig van változás, viszont új jelenségekkel találkozunk. Bűzlik ez a város minden szemét- szállítási napon, és még a Nagyparkolóban is depóniában sorakozik a sok szemét. Cikkünk itt olvasható.
  Helyettesítések az egészségügyben a szabadságok alatt (07.27) >>>
  Eltűnt kiskutyát keresünk (07.27) >>>
  2009. július 26.
  Keresztény Nyári Zenei Fesztivál - Az Agapé Gyülekezet Kemencei Közössége és a Művelődési Központ közös szervezé- sében 2 napos zenei fesztiválnak adott otthont városunk. A keresztény értékekről szóló rockkos zenekarokat nagy érdeklő- dés kisérte. Beszámolónk itt olvasható.
  Stresszoldásról, egészségmegőrzésről >>>
  2009. július 23.
  Hazaérkeztek a táborozók - Már beszámoltunk a Rétsági Árpád Egylet szervezésben megvalósuló Történelmi Militari Tábor első napjairól. Azután átköltöztek a Börzsönybe, majd a táborzárás után az ottani élményekről is kaptunk pár fotót. A kiegészítő beszámoló itt olvasható.
  Július 30-án szünetel az ivóvízszolgáltatás (07.20.) >>>
  2009. július 17.
  Séta a laktanyában különös tapasztalatokkal - Egy rétsági állampolgár besétált a laktanyába, szétnézett. Nem akart hinni a szemének. Amit látott lefényképezte, és pár mondat kiséretében el is küldte. Mi meg megosztjuk a Tisztelt Olvasóval. A szokatlan riport itt olvasható.
  2009. július 16.
  Megnyílt a történelmi militari tábor - A Rétsági Árpád Egylet minden évben megrendezi azt a katonaromantikát felidéző, hoonvédelmi és történelmi ismereteket elmélyítő egyhetes táborát, amelybe az idén 82 fiatal jelentkezett. Az első két nap eseményeiről képes összefoglalónk itt olvasható.
  2009. július 15.
  Bajvívás és mulatság - Ezzel a címmel rendeztek Drégelypalánkon a Szondi vár tövében egésznapos gazdag programot az elmúlt hét végén. Most megérkezett képes tudósításunk itt olvasható.
  Országos tűzgyújtási tilalom (07.15) >>>
  2009. július 14.
  Hőségriadó szerdától - Nagy hőség lesz, ami sok veszélyt jelent a szabadban tartózkodókra. Az ezzel kapcsolatos tisztifőorvosi levél és javaslatok a védekezésre itt olvashatók.
  Szabadság miatti helyettesítés az I-es orvosi körzetben (07.10) >>>
  2009. július 8.
  Egy kirándulás képei - Robinson Szigetek - Fél órányi autóútra sincs városunktól az a természetvédelmi területen létesített izgalmas táborhely, ahová a (volt) 8. osztályosok vették utolsó közös kirándulásuk uticélját. A most kapott képenyaghoz írt beszámolónk itt olvasható.
  Ismét aktuális parlagfű irtásáról szóló felhívásunk (07.07) >>>
  2009. július 6.
  Stresszoldásról, egészségmegőrzésről - Egyre többen gondolják úgy, hogy nem kell megvárni amíg megbetegednek, és azt is, hogy nem minden bajra csak orvosi segítség lehet- séges. Riportunkban egy hatásos módszer rétsági művelőjét mutatjuk be, és beavatjuk az Olvasót a részletekbe is.
  2009. július 4.
  Néptánctábor Verőcén - Kozák Katalin néptáncoktató által működtetett gyermek táncegyüttesek immár több éve táborozással teszik kellemessé a nyár egy hetét, és új táncokat is tanulnak. Tudósítóink által küldött képes riport itt olvasható.
  2009. július 1.
  Református tábori program Rétságon - Balassagyarmati egyházközösség szervezett egy tábort, amelynek minden napi programjához más helyszínt választottak. A rétsági eseményekről számol be tudóítónk közelmúltban küldött cikke, ami itt olvasható.
  2009. június 30.
  Képviselőtestületi ülés hol van? Sehol! - Ismét rá lettek szedve, akik hittek a polgármesternek. A csütörtöki nyilvános ülésen mindenki hallhatta, hogy összehívta hétfőre a testület ülését. Én ott voltam ő nem! Az okok, elemzésünk itt olvasható.
  2009. június 30.
  Még egy autós találkozás az árokkal - Pár perce kaptunk hírt és képanyagot arról, hogy a tegnapelőtt kifogásolt helyen, a kisparkolóban újabb "becsúszásos" baleset történt. Valamit mégiscsek kellene tenni...! Rövid tudósításunk itt olvasható.
  2009. június 28.
  Újabb autó az árokban - Az esős, vizes, a meredek árokhoz lejtő, járdaszegély nélküli kisparkolónál ismét szerencsétlenül járt egy autó. Rövidhírünk itt olvasható. A kapcsolt linken pedig korábbi elemzésünk.
  2009. június 28.
  Zarándoklat Lengyelországba - A közelmúltban kaptuk szerkeszthető fromában azt az anyagot, amely a Katolikus Egyház rétsági közössége által előző év szeptemberében tartott útról szól. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. június 27.
  Játszótéravató - Az esősre fordult időjárás már-már kedvét szegte az átadásra gyülekezőknek, de végül aki kitartott, vagy az égi áldás múltával felkereste a KRESZ parkot résztvehetett a köszöntővel egybekötött programon. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. június 26.
  Öszefoglaló az iskolai sportsikerekről - Így tanév végén többféle mérleg készül. Közöttük az sikola sportjáról is, ahol szép eredményekről lehet beszámolni. A testnevelők által késztett összefoglaló - kiegészítve egy meglepetés tudósítással - itt olvasható.
  Változott a 2-es háziorvosi körzet rendelési ideje (06.26) >>>
  2009. június 24.
  Jazzfesztivállal indul a Bánki Nyár - Az idén még a korábbaiknál is gazdagabb programmal várja minden hétvégén Bánk és a szabadtéri színpad a látogatókat. Riportunk itt olvasható.
  Képviselő-testület jun 25-i ülés anyagai kommentárokkal >>>
  2009. június 21.
  Évadzáró néptáncgála - A művelődési központban tartotta fergeteges hangulatú rendezvényét az Aprócska és Kereplő Néptáncegyüttes. Sok-sok meglepetésben is része volt a látogatóknak, táncosoknak egyaránt. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. június 19.
  Évzáró az általános iskolában - Péntek délután tartotta az általános iskola a 2008-2009-es tanulmányi év értékelését, lezárását, és az igazgató beszéde végén nyári szabadságra bocsátotta a tanulókat, majd megkapták a bizonyítványokat. Tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás a szelektív hulladékgyűjtés változatatásáról >>>
  2009. június 18.
  Versünnep - képpel, dallal, poetikával, meglepetésekkel - Karaffa Gyula költeményeire Záhorszki Mónika készített grafikákból nyílt kiállítás a művelődési központban. Hogy nem egy hagyományos megnyitón és irodalmi esten vettek rész, akik ott voltak, azt elolvashatják riportunkban, ami itt megnyitható.
  2009. június 17.
  Nemzeti zarándoklat - Az ország négy tájáról induló csoportok június 20-án Budapesten találkoznak. 17-én Balassagyarmatról induló szakasz végállomása Rétság volt. A menetet Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere vezette. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. június 17.
  Tanévzáró a középiskolában is - A balassagyarmati Mikszáth Kálmán középiskola városunkban két osztállyal működő kihelyezett tagozata tartotta évzáró ünnepségét. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. június 15.
  Új játszótér gyűjtésből, közadakozásból - S ha hozzáte- szem, hogy elkészült 2 hét alatt, és töredékébe került mint a fél éve befejezetlen városiak, akkor biztos kedvet csinálok a cikk elolvasásához. Az SzMK gyűjtéséből megvasósult gyermekbiro- dalomról szóló beszámolónk - és megjegyzésünk - itt olvasható.
  Aranyos kiscica szerető gazdit keres (06.13.) >>>
  2009. június 13.
  Elbúcsúztak a 8. osztályosok - Felemelő ünnepség kere- tében vettek búcsút az általános iskolai padokból kinőtt diákok a rétsági tanintézménynek. Képes beszámolónk meghallgatható hanganyagokkal itt megnyitható.
  2009. június 12.
  Váci Múzsa Egyesület kiállítása  - Ismét egy kiállítás- megnyitóra kaptunk meghívót. Ezennel a "szomszéd város" képzőművészeti csoportja mutatkozott be a galériánkban. A megnyitóról készült képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. június 11.
  Vidám ballagás - Bolondozással, vidám jelmezes felvonulással vette kezdetét a 8. osztályosok búcsúzkodása az iskolától és többnyire a várostól. A holnapi komoly ünnepség előtt hagyományos bolod ballagásról szóló riportunk itt olvasható.
  Júniusban filmprogramokkal már tart a Bánki Nyár (06.10.) >>>
  2009. június 9.
  Szépségem a szépségért - A szójáték feloldása a cikkben, melyben bemutatunk egy ismert és keresett fodrász-kozmetikai szalont, amely a hét 6 napján sokféle szolgáltatással várja a vendégeit. Riportunk itt olvasható.
  2009. június 7.
  Nemzetiségi Találkozó színpompás kavalkád - Már hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat azt a programot, ahol nyelvek és kultúrák találkoznak önmaguk örömére és a közönség szórakoztatására. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. június 6.
  Őshüllők kiállítása a művelődési központban - Nem kövületeket mutattak be, hanem élő állatokat azon a programon, amely egyetlen délutánra került meghirdetésre művelődési központ termeiben. Képes beszámolónk az itt olvasható.
  2009. június 5.
  Ballagás és tanévzáró az Óvodában - Tartalmas napja volt a helyi gyermekintézménynek június első péntekjén. Délelőtt elballagtak a nagycsoportosok, délután pedig évzáró ünnepséget tartottak. Képes beszámolónk az itt olvasható.
  2009. június 3.
  Ünnepi könyvhét - Faragó Zoltán könyvének bemutatásával  - A 80. országos könyvünnephez városunk bibliotékája több eseménynel is csatlakozik. A megnyitón megyénk egyik jeles írója hozta el legújabb történelmi regényét. Képes riportunk az eseményről itt olvasható.
  Történelmi Militari tábor az Árpád Egylet szervezésében (06.01) >>>
  2009. június 1.
  Jumbó Bababolt - Minden ami a babának kell  - Szerényen meghúzódva, a Kossuth utcából nyíló közben új üzlet nyílt. A Bababoltban, nevéhez híven, valóban minden megtalálható ami a babának kell. Képes riportunk itt olvasható.
  Olcsó, családias, tóközeli szállás a Balatonnál (05.31) >>>
  Képzőművészeti napközis tábor Tolmácson (05.30) >>>
  Jelentkezési lehetőség Élménytáborba (05.29) >>>
  2009. május 29.
  Egy nap a gyarmekekért a gyermekeknek - Városunkban hagyományosan sokszínű, sokak által szervezett és támogatott eseménysorral köszöntik május utolsó hétvégéjén a legkisebbeket. A Szülői Munkaközösség főszervezésében zajló eseményről képes tudósításunk itt olvasható.
  Jelentkezési felhívás Zeneiskolába  (05.28) >>>
  2009. május 28.
  Alkotókörök kiállítása - A művelődési központ galérijában hagyományosnak mondható, hogy a kézműveseke és a tűzzomác kör alkotói tavasszal kiállítással mutatják be az évad termését. Ezévi tárlatukon izgalmas újdonságokat láthatunk. Beszámolónk a megnyitóról itt olvasható.
  Véradás lesz június 4-én az iskolában (05.28.) >>>
  2009. május 26.
  Növendékhangverseny a Zeneiskolában - A balasagyar- mati székhelyű művészeti iskola helyi tagozatának növendékei adtak hangversenyt a művelődési központ színháztermében. Az eseményről készült tudósítás itt olvasható.
  2009. május 24.
  Tűzoltósikerek megyei versenyben - Ebben az esztendőben a tüzes mesterségek megyei ünnepét - Szent Flórián napját Őrhalomban tartották. Az esemény része volt az a verseny is, amelyen Rétság 3 csapattal kéviseltette magát és szép eredményekkel tértek vissza.Riportunk itt olvasható
  2009. május 22.
  Akadályverseny a Sportkombináton - A Rétsági Árpád Egylet minden évben megrendezi a kitérség iskolásainak erőpróbáját. Ebben az évben is szépszámmal jelentkeztek csapatok, és végig is járták az akadályokat. Riportunk itt olvasható
  Máj. 28. testületi ülés anyagai, kommentárjai (05.22) >>>
  2009. május 19.
  Semmitmondó fórum a semmiről - Nem mondhatja senki, hogy nem volt lakossági fórum. Volt. Meghírdették, megtartották. Felírták a kérdezőt, a kérdéseket. Az érdemi válaszokat nemigen, hiszen azok nem is voltak. Érdektelenség, és semmibevétel. Itt olvasható elemzésünk ezt egy kicsit részletezi
  2009. május 15.
  15 éves a Hunyadi Nyugdíjas Klub - Az évforduló ünneplése mellett emlékeztek a Mgyar Honvédelem Napjára, és megköszöntötték az édesanyákat is. A jó hangulatú program egyben kistérségi honvédelmi nap is volt. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. május 15.
  Jótékonysági műsor az óvoda javára - A művelődési központban tartott program mindenféle értelemben sikeres volt. Színvonalas szórakoztató est mellett a bevétel jó célt, az óvoda fejlesztését szolgálja. Az eseményről szóló képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. május 14.
  Összefogással szépül az Óvoda - Az óvodapedagógusok, az SZMK és a szülők mindent megtesznek, hogy jobb feltételeket teremtsenek a gyermekeknek. Itt olvasható riportunkban egy példás összefogással megvalósult kezdeményezésről számolunk be.
  2009. május 13.
  A gyermeknapi rendezvény előkészületeiről - A szülői munkaközösség tagjai lázas készületben vannak. Szeretnék az előző évinél is gazdagabb izgalmasabb programmal ünnepelni a gyermekeket. Erről szóló tájékoztatójuk, és a támogatóknak szóló kérésük itt olvasható.
  2009. május 12.
  Rétsági sportoló a válogatott keretben - A váci NKSE serdülő sportolóját meghívták korosztálya válogatottjai közé. Miért hír ez itt? Mert Ivanics Dóráról, a rétsági iskola tanulójáról és városunk lakójáról van szó. Írásunk itt olvasható.
  Lakossági fórum május 18-án (05.12) >>>
  2009. május 11.
  Kerékpárral Zöld úton - A Nagyorosziban működő Sugárkan- kalin Egyesület immár 3. alkalommal szervezi meg azt a kerék- pártúrát, amelynek célja a sport mellett az érintett települések történetének, hagyományainak megismerése, a természet felfedezése . Ebben az évben kiválóan sikerült egésznapos programról tudósításunk itt olvasható.
  2009. május 10.
  A rendőrség felhívása a műtárgyak védelmében - Szerkesztőségünk kapott egy felhívást, amelynek célja a műtárgyak védelme. Egyrészt a dokumentálás, másrészt a megfelelő nyilvántartás. A felhívás itt olvasható.
  2009. május 7.
  Extrémpark Kosdon - (Dehogy élménypark! Azt nyugodtan el lehet felejteni.) Extrémpark! Bár élményeket ad bőven, azt biztosan állíthatjuk. A motorosok, quadosok, rallysok paradicsoma havonta jelentős programokkal várja a sportolókat és a nézőket. A témának van rétsági vonatkozása. Mindez kiderül az itt olvasható tudósításunkból.
  2009. május 5.
  Ajtófelújítás egy nap alatt - Igen ez lehetséges. Nem kell falat bontani, vésni, festeni, mégis új ajtóhoz juthat a lakásfelújító. Az eljárást, és az azt elvégző céget itt mutatjuk be.
  2009. május 4.
  Megyei közlekedésbiztonsági vetélkedő - Ebben az esztendőben Rétságon rendezték meg azt a vetélkedőt, ahol az iskoláskorú gyermekek mérték össze ismereteiket a KRESZ-ről, és ügyességüket a kerékpáros közlekedésben. Tudósításunk itt olvasható
  Zöld út kerékpártúra május 9. Nagyoroszi-Drégelypalánk (05.03) >>>
  2009. május 2.
  Majális - Remek időjárás mellett, bőséges programkínálattal, színvonalas szórakoztató műsorokkal szervezte meg az idén is a Városi Művelődési Központ és Könyvtár a város május elsejei napját. Képes beszámolónk itt olvasható
  Európa Parlamenti választás friss adatokkal (05.01) >>>
  2009. április 30.
  Tanúkat keres a rendőrség - Furcsa eset történt ma délután a Petőfi utca elején. Egy gyanútlan személygépkocsi ablakát kővel bedobták. Az eset körülményeit a Rendőrség vizsgálja. Tanúk jelentkezését várják. Cikkünk itt olvasható
  Képviselő-testület ápr 30-i ülés anyagai, kommentárjai (04.25) >>>
  2009. április 28.
  Szakmai továbbképzés a könyvtárban - A valamikor járási módszertani feladatokat ellátó könyvtár most is a környék intézményeinek szakmai központja. Kistérségi módszertani továbbképzést szerveztek, amelyről tudósításunk itt olvasható
  2009. április 24.
  0.22-es kispuskalövészet - A Rétsági Árpád Egylet lőterén a szokásos lőszám áprilisban a kispuska, illetve a sziluett lövészet. Mindkettőre sor kerult vasárnap. Képes tudósításunk az országos minősítést is adó versenyről itt olvasható
  Eladó és bérbe adó ingatlanok Tereskén (04.24) >>>
  2009. április 24.
  Vadászatról a Föld napján - Az aktív természetvédelemről szólt az a program, amelyet a művelődési központban rendeztek az április 22-i világnap alkalmából. Szó volt a vadászat különféle megítéléséről és a természeti egyensúly megtartása miatti szükségességéről.  Cikkünk itt olvasható
  2009. április 23.
  Szederjesi Csaba kiállítása nyílt meg - Egy évtized után ismét önálló tárlattal jelentkezet a helyi alkotó, akinek természetet ábrázoló oljajfestményei népesítik be a művelődési központ galériáját. Tudósításunk a tegnapi megnyitóról ad hírt.
  2009. április 22.
  Szakmai konferencia az óvodában - A rétsági gyermek- intézmény a környék szakmai központjaként is működik. Ha ez nem is hivatalos megbizatás, de pályázat útján szereznek pénzt, hogy a kistérség óvodapedagógusaival együtt képezzék magukat. Egy ilyen rendezvényről szóló tudósítás itt olvasható.
  2009. április 20.
  Lakossági fórum hol lesz? - A művelődési központ nagytermének zárt ajtaját látva többen kérdezték. Utána meg azt, hogy ha a város vezetése nem mert kiállíni a választók elé, akkor mikor lesz és lesz-e egyáltalán. Elemzésünk itt olvasható.
  Felhívás főzőversenyre (04.19) >>>
  2009. április 18.
  Művészetre Hívás Napja - A Rétsági Kilátó Kulturális Egyesület már második esztendeje kapcsolódik az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő programsorozathoz. Idén is bőséges választékot kínálva hívták fel a kultúra fontosságára a figyelmet. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. április 17.
  Pedagógiai konferencia - A Rétság Kistérségi Pedagógiai Szakszolgálat rendezett konferenciát a művelődési központban. A téma aktualitása adhatta, hogy igen nagy érdeklődés fogadta a rendezvényt, az előadások színvonala pedig, hogy délutánra sem fogyott el a halgatóság. Tudósításunk itt olvasható.
  Óvodai beiratkozás április 20-23 >>>
  2009. április 16.
  Pályázatokról vállalkozóknak - A művelődési központban rendezett konderencián elsősorban a vidékfejlesztési források elérhetőségéről volt szó, külön tekintettel a gazdasági válság hatásaira, Tájékoztatónk itt olvasható.
  Kötelező eboltás április 18 és 25 >>>
  2009. április 14.
  Iskolai versenyek - beszámoló sikerekről - A közelmúltban lezajlott tantárgyi versenyekről kaptunk részletes tájékoztatót. Mindjárt 3-ról, amelyben tanulóink szép eredményeket értek el. Tudósítónk írása itt olvasható.
  Április 15-i képviselő-testületi ülés naperendjei, anyagai (04.11) >>>
  2009. április 10.
  Költészet napja, Spangár díjak - Immár 6. alkalommal jelenik meg a Spangár András Irodalmi Kör antológiája, és a költészet napján kerül átadásra a kör által alapított Sapngár díj. Tudósításunk az ezévi eseményről itt olvasható.
  Tavaszi lomtalanítás április 21-22  (04.10) >>>
  2009. április 7.
  Húsvéti tojások keratívan - A Keratív Hobby Műhely nevű csoport felnőttekkel és gyermekekkel közös programban rendez kézműves alkalmakat a jels ünnepek előtt. Így volt ez a mostani húsvéthoz kapcsolódóan is. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. április 6.
  Középiskolások művészeti kiállítása - A művelődési központ galériája ezennel a Mikszáth Kálmán Szakközépiskola Rétsági Tagozat diákjai képzőművészeti bemutatkozásának ad otthont. A megnyitóról szóló tudósításunk itt olvasható.
  2009. április 4.
  Tudományos konferencia Alsópetényben - Rendre beszámolunk kistérségünk kiemelkedő eseményeiről. Most az Alsópetényben rendezett kétnapos tudományos konferenciiáról kaptunk képes tudósítást, melyet itt teszünk közzé.
  2009. április 3.
  Ásványokról az iskolában - Az esztergomi Vármúzeummal kialakult többéves kapcsolatnak köszönhetően a rétsági diákok minden évben rendhagyó órán ismerkedhetnek a Föld kincseivel. A különleges programról tudósításunk itt olvasható.
  2009. április 2.
  Új "gazdával", nagyívű tervekkel a Zuluban - Áprilistól új üzemeltető veszi át az ismert éttermet. Megtudtuk, hogy a megszokott színvonal marad, mérsékelt árakkal, de sok ujdonsággal várják régi és új vendégeiket. Riportunk itt olvasható.
  2009. március 31.
  Nem áprilisi tréfa! - 1-jétől van jegyzője városunknak. Hogy mit vállalt nem biztos, hogy pontosan tudja, mindenesetre felkészült szakamberről van szó, akinek ezúton is sok kitartást kívánunk. Rövid bemutatásunk itt olvasható.
  2009. március 30.
  Evangelizáció a húsvéti lelki felkészülés jegyében  - A művelődési központ színháztermében került sor a Református Egyház által kezdeményezett programra, amelyen kárpátaljai vendégek mellett két jeles kórus is a közelgő ünnepi előkészületet szolgálta. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. március 29.
  100 esztendő - a legidősebb rétsági polgár tisztelete  - A Városházán tartott felemelő ünnepség keretében köszöntötték városunk legidősebb lakóját jubileumi születésnapján. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. március 28.
  Bronzéremmel zárták olimpikonjaink az országos versenyt - Az évek óta sikeres szellemi diákolimpiai csapatunk igen szoros versenyben ebben az esztendőben is előkelő helyen végzett. A dobogó harmadik fokára állhatott a Tömösvári Sán- dor által felkészített csapat. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. március 27.
  Régi képek Rétságról - Két olvasónk is küldött fotókat, amelyeken főképp óvodai iskolai képeken láthatók az akkori diákok. Külön érdekesség az egykori gimnázium életét dokumentáló pár kép. A válogatás itt megtekinthető.
  2009. március 26.
  Végh József könyvbemutatója Salgótarjánban - Az ismert helytörténeti kutató Rétságon már bemutatott könyvét tegnap a megyeszékhely közönsége is megismerhette. Tudósítónk beszámolója itt olvasható.
  2009. március 24.
  Bajkálról a Víz Világnapján - A Honismereti Akadémia sorozat részeként került sor egy izgalmas vetítettképes előadásra az ENSZ ivóvízvédelmi éves ünnepéhez kapcsolódóan. Balog István a legnagyobb édesvizi tóhoz vezetett expedíciójáról számolt be. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. március 23.
  Hűvös időben nyitott a lőtér - Egy vérbeli sportembernek nem számít milyen idő van. Hiába a szokatlan hűvösség, március végefelé közeledve mindig lövészettel indul az évad a Rétsági Árpád Egylet bázisán. Így volt az idén is. Beszámolónk a versenyről itt olvasható.
  2009. március 19.
  Költségvetés van is meg nincs is... - Mint a mesében ... De még úgy sem. Múlt csütörtökön szavazott a képviselő-testület valamiről, amit ki sem osztottak, ami szóban hangzott el, amit költségvetési rendeletnek neveznek. Igaz, a mai napig sehol nyoma mi is lehet benne. Újabb elemzésünk itt olvasható.
  Első osztályosok beiratkozása  március 26-27 (03.16.) >>>
  2009. március 16.
  Nyílt levél egy rendelet tervezetéről - A közel másfél éve indult Leader vidékfejlesztési mozgalom pályázati lehetőségeiről most van készülőben rendelet. A tervezetet véleményezésre küldték, és volt is róla vélemény. A minket érintőt itt nyílt levél formájában tesszük közzé.
  2009. március 14.
  A Megyei Közgyűléssel együtt ünnepeltünk - Az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója egyben településünk várossá nyilvánításának jubileuma is. Most éppen a 20. Ez alkalomból a megye vezetői és vezető testülete is megtisztelte városunkat, hogy közösen tegyük emlékezetessé ezt a napot. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. március 13.
  Az iskolások már ünnepeltek -  Az általános iskolában nemcsak a tananyagban szerepelnek a jelentős történelmi évfordulók, hanem arra törekednek, hogy az ünnepi hangulat a gyermekek lelkében is megjelenjen. Az iskolai ünnepségről szóló rövid tudósításunk itt olvasható.
  2009. március 12.
  A kőfaragó - Terman Sándor kiállítása - A művelődési központ galériájában ezúttal nehezebb műfajú képzőművészeti tárlatot nyitottak meg. A Rétságon is ismert alkotó szobraiból válogatott a közönségnek.Képes tudósításunk itt olvasható.
  2009. március 11.
  Újabb testületi - csütörtököt mondtak ... - Hogy pontosan idézzem egyik képviselőt: "megáll az eszem", "hogy mi vaaan?" Igen testületi ülés. Persze törvények, és törvényes lehetőségek nélkül, valószínűleg az el nem fogadott költségvetés okán. Elemzésünk itt olvasható.
  2009. március 11.
  Példaértékű összefogás a DIPO Helyi Akciócsoportnál! - A kistérség, sőt a megyével határos községek közösen pályázatak a DIPO-HACS közremáködésével kiemelkedő nyári rendezvényekre. Tájékoztatónk itt olvasható.
  2009. március 10.
  Betörésekről az illetékestől - Szerkesztőségünk tájékoztatót kért a Városi Rendőrkapitányságtól az elmúlt hétvégi "eseménysorral" kapcsolatban. A köldött tájékoztató itt olvasható.
  2009. március 10.
  Költségvetés nincs. Tanácstalanság ... az van - A tegnapi képviselő-testületi ülésről van szó, mint azt sokan sejthetik. A városnak nincs jóváhagyott büdzséje, de még csak elképzelése sem, mi legyen benne és mikor lehetne elfogadni. Ez már nagyon csődközeli helyzet, és teljesen kilátástalan. Elemzésünk itt olvasható.
  2009. március 9.
  Rock koncert a művelődési központban - Egy fiatal lelkes zenekar tartott bemutatkozó hangversenyt városunk keményebb muzsikát szerető közönségének. Riportunk itt olvasható.
  2009. március 8.
  Sikeres diákolimpikonok - Talán városunkban nem meglepő, hogy a Tömösvári Sándor által felkészítette szellemi diákolimpiai csapat rendre kiválóan szerepel. Most az országos elődöntőt aranyéremmel zárva készülnek a fináléra. Tudósítónk beszámolója itt olvasható.
  2009. március 7.
  Nőnapi köszöntő a Hunyadi Nyugdíjas Klubban - Az aktív közösségi életet élő klub ismét egy emlékezetes rendezvényt szervezett. Ünnepi klubnapjukról szóló képes riportunk itt olvasható.
  Hétfőn, (márc 9) soronkívüli testületi ülés a költségvetésről (03.06) >>>
  2009. március 5.
  Ajándékkal az egészséges tízóraiért - Kellemes meglepetésben volt része iskolánk alsó tagozatos tanulóinak, hiszen pénteken reggel mindazok, akik otthon készített reggelivel érkeztek, a Rama Tízóraibusz munkatáraitól ajándékot kaptak. Rövid riportunk itt olvasható.
  2009. március 5.
  RTV ügyben megoldás látszik - Korábban beszámoltunk róla, hogy a RKSz Kft az önkormányzatra hivatkozva korlátozni tervezte a Rétsági Televízió sugárzását a környék településein. Tárgyalások indultak, és eredménnyel zárultak.Tájékoztatónk itt olvasható.
  2009. március 3.
  Nesze neked nyilvánosság - Már TV se! - Többen megdöbbenve értesültek, hogy az RKSZ hálózatán a jövőben a környező településeken nem lesz látható az RTV műsora. Na mit gondolnak, mi lehet a jogsértő intézkedés mögött? Elemzésünk és tippünk itt olvasható.
  2009. február 28.
  Honvédelmi államtitkári látogatás - A Hunyadi János Nyugálományúak Klubja meghívására városunkba érkezett Vadai Ágnes államtitkár. Az általa tartott fórumról beszámolónk itt olvasható.
  Pályázat iskola igazgatói állásra (02. 28.) >>>
  2009. február 27.
  Rendkívüli rendkívüli - No ná, hogy testületi ülés. De a szóismétlés nem véletlen. Ha az nem is változott, hogy több a rendkívüli ülés mint a rendes, azért néhány meglepetéssel most is szolgálhatunk. Elemzésünk itt olvasható.
  2009. február 26.
  Falusi rendezvények pályázati lehetőségeiről - A művelődési központban tartott fórumon résztvevők arról a pályázati lehetőségről kaptak tájékoztatást, amelynek segítségével nyári nagyrendezvényekhez szerezhetők jelentős pénzek. Beszámolónk itt olvasható.
  2009. február 24.
  Farsangi hangulatban nőnapoztak - A városi nyugdíjasklub tavaszi programján már több éve a közelgő Nők Napja alkalmából köszöntik a hölgytagokat és fergeteges farsangi hangulatot teremtenek saját örömükre és szórakozásukra. Az emlékezetes programról beszámolónk itt olvasható.
  2009. február 23.
  Nem vicc! Humor - Bizony nem vicc, mert Szávai Attila úgy gondolta, hogy megméreti magát egy számára új műfajban. Ha nem is mindjárt az első helyet szerezte meg egy rangos pályázaton, de elismeréssel, kiemelkedően szerepelt. Tudósításunk itt olvasható.
  2009. február 21.
  Óvodások is jelmezbáloztak - Az iskola tornaterme szombaton délelőtt sem maradt árván. Akkor az óvoda tartotta jelmezes programját, ami igen jól sikerült. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. február 19.
  Sulikarnevál - Az iskolások ebben az évben együtt tartották a jelmezbált az intézmény tornatermében. A több mint 100 maskarába öltözött gyermek színpompás programjáról szóló képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. február 18.
  Bukta - nem lekváros, de jogerős - A városi önkormányzat jogerősen elvesztette azt a pert, amelyben egymillió forintot akartak rajtam behajtani, csak azért, mert állításuk szerint megsértettem az önkormányzat jó hírét. Én egyedül ... Elemzésünk itt olvasható.
  2009. február 16.
  Itt a farsang áll a (vöröskeresztes) bál - Nem lehet úgy farsang, hogy a helyi vöröskeresztes aktívák ne rendeznének hét határra szóló vigadalmat. Ebben az évben is kiváló műsorral, jó hangulattal lepték meg vendégeiket. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2009. január 30.
  A bomlás virágai 2. elvonás - Dehogy elírás, itt semmi nincs fel, csak le, és el. Jegyző el, (lemondott) aljegyző el, (beteg) költségvetés, nos az nem lett el-fogadva. Sok duma, előkészítés helyett tollbamondás, eredmény nélkül. Elemzésünk itt olvasható.
  2009. február 14.
  Rétságra látogatott az 56-os forradalom legendája - Wittner Mária országgyűlési képviselő kereste fel városunkat a helyi civilek meghívására. A filmvetítéssel egybekötött programról tudósításunk itt olvasható.
  2009. február 13.
  Géphiba miatti kiesés - Többen tapasztalták és naponta ér- deklődve kérdezték mi van a retsag.net máskor naponta frissülő oldalaival. Bizony az a helyzet, hogy a számítógépemet elérte a végzet. Kifeküdt teljesen, virusoktól és egyéb problémáktól adatmentés új HD beépítése után újra kellett mindent telepíteni. A sok-sok meg- keresés és igény megtisztelő. Továbbra is meg szeretnénk felelni az Tisztelt Olvasó napi hírigényének, ezért el- nézésüket kérjük. A problémát megoldottam, így a beérkezett anyagok, a közben készült cikkek folyamatosan felkerülnek.
  A képviselő-testület péntek 13-i ülés anyagai kommentárokkal >>>
  Véradás lesz február 19-én (02.05) >>>
  2009. február 3.
  Dr. Dávid Ibolya Rétságon - Az MDF elnöke látogatott városunkba, ahol Dr. Dobos Attila vezetésével tartott rendezvényen elemezte az ország jelenlegi helyzetét és a változások lehetőségét. Tudósításunk itt olvasható.
  Skoda Fabia Combi eladó (02.03) >>>
  2009. január 31.
  Farsangi mulatság, fergeteges hangulat - Különleges eseménysorra került sor a hét végén városunkban. Olyan program szerveződött, ami lassan feledésbe merülő szokásokat akart feleleveníteni. A "táncosok" kezdeményezésére, sokak támogatásával megvalósult kiváló napról szóló tudósításunk itt olvasható.
  2009. január 30.
  A bomlás virágai - A képviselő-testület utóbbi ülését nem lehet szó nélkül hagyni. Azért a kabaré mellett már egyre határozottabban megfogalmazódik a felelősség kérdése. Elemzésünk itt olvasható.
  2009. január 27.
  Évértékelő-évadnyitó a Hunyadinál - A többnyire egykori honvédségi dolgozókból létrejött nyugdíjas klub tartotta évértékelő közgyűlését és vidám évnyitó programját az elmúlt hétvégén. Tudósításunk itt olvasható.
  Országgyűlési képviselő fogadóórája január 30. (január 27)  >>>
  2009. január 24.
  Különdíj Szávai Attilának- A Balassagyarmaton rendezett Madách Ünnepség során kerültek átadásra az év legrangosabb művészeti díjai. Közöttük egy pályázatra küldött munkájával a rétsági író Balassagyarmat különdíját vehette át. Tudósításunk itt olvasható.
  A képviselő-testület jan 29-i ülés anyagai kommentárral >>>
  2009. január 22.
  Autó az árokban- Kisebb, és szerencsére emberi sérüléssel nem járó baleset történt a kisparkolónál. Segítőkész emberek rövidesen kisegítették a bajbajutott járművet, ám az eset kapcsán néhány gondolat ide kívánkorik, ami itt olvasható.
  2009. január 21.
  Díjátadás a Magyar Kultúra Napján - A Városi Művelődési Központ és Könyvtár minden évben meghirdeti a Szülőföldünk Rétság című irodalmi pályázatot, melynek eredményhirdetése mindig a Himnusz születésnapjára esik. Az ezévi ünnepségről szóló tudóstásunk itt olvasható.
  2009. január 19.
  Már elkészültek a farsangi maszkok - Kozák Kati kezdeményezésére nagyszabású farsangi mulatság lesz városunkban január utolsó napján. Az ehhez elengedhetetlen maskarákat készítették el a gyermekek a művelődési központban. Beszámolónk itt olvasható.
  2009. január 17.
  Újév köszöntő - Egy korábbi hagyomány helyébe a képviselő-testület úgy döntött, hogy újévkor a város lakosságát hívja vendégül egy pohár italra, koccintani. Tudósításunk az ezévi eseményről számol be, de nem tagadhatjuk aggodalmainkat se. Riportunk és elemzésünk itt olvasható.
  2009. január 15.
  Könyvbemutató: Szondi György és Drégely Vára emlékezete- Végh József az ismert helytörténeti kutató tollából újabb értékes kötet látott napvilágot. A bemutatóról szóló tudósításunk itt olvasható.
  2009. január 10.
  Végh Károly kiállítása Balassagyarmaton- A neves kiálítóhelyen, a Horváth Endre Galériában nyílt fotókiállítás, amelynek alkotója ezer szállal kötődik környezetünkhöz, városunkhoz. Rövid bevezetőjel és a megnyitón elhangzott összefoglalóval számolunk be az eseményről, ami itt olvasható.
  2009. január 6.
  Korszerű oktatásról, digitális segédeszközökről - A kistérség iskoláinak pedagógusait egy érdekes tankönyvmust- rára hívták, amelyen sok más érdekesség mellett digitális tananyagokat is bemutattak. A Mozaik Kiadó rendezvényéről szóló riportunk itt olvasható
  Ajándékozzon egészséget - bármilyen alkalomra >>>
  2009. január 4.
  Kezdjük az új évet jógával! - Sokak számára misztikusnak tűnik a jóga, pedig a művelődési központ hetente kétszer is összejön egy lelkes csoport, művelni ezt a testet-lelket fejlesztő formát. Itt olvasható cikkünkben tájékozódhatnak a jóga lényegéről, és a részvételi lehetőségekről is.
  Újra a régi tulajdonossal nyit az Anna Étterem  (01.05.) >>>
  2009. január 4.
  Milyen éve lesz Rétságnak? - Ki tudhatja mindezet? De véleménye lehet róla minden ittlakónak, hiszen az általa fizetett adók célszerű felhasználásáról is szól a város élete. Indítottunk egy szavazást ahol véleményt nyilváníthat kilátásainkról. Ehhez írt bevezetőnk itt olvasható.
  Jóga és női torna minden héten 2009-ben is (01.03) >>>
  2009. január 2.
  A herencsényi mesemondó - Sokan úgy gondolnák, messze ven ide Herencsény, és a Rétság kistérségieket mi kötheti össze az ottani tájak ottani embereivel. Mint egy közelmúltban kapott riportból kiderül, nagyon sok. A riport itt olvasható.
 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 

 • Friss hireink itt találhatók >>> 
  www.retsag.net
  ©Copyright
  E-mail
  Webmester
  <vissza
  ^fel-