Hírarchívum - 2010


Ide kerülnek azok a hírek, amelyek aktualitásukat veszitették, vagy más ok miatt idejétmúlttá váltak. Tekintve, hogy a hír csak rövid kivonata volt olvasható a kiemelésekben, itt is elérhető marad a teljes ismertető. Egyúttal feltüntetjük a hir első megjelenésének időpontját. Az egyes cikkek - az interneten megszokott - fordított sorrendben kerülnek elhelyezésre, tehát az utoljára archivumba kerültek lesznek felül.
 

 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 
 • Friss hireink itt találhatók >>> 
 • 2010. december 29.
  Vadak karácsonya a Börzsöny lábánál – A jó vadász mindent megtesz, hogy az erdő vadjai jól érezzék magukat. Bizony ezek az emberek nem csak puskájukról híresek. Évek óta  még finom csemegével is megajándékozzák a természet állatait. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2010. december 28.
  Az egyebekben is van lényeg ... - A testületi ülésről van szó ismét, noha hajnali fél 3-kor már nem volt mód fontos intézke- déseket kezdeméynezni. Hát leírtam, bedatam, és itt is elolvas- hatóvá teszem. Rövid elemzésünk és a benyújtott irat itt megnyitható.
  Lakóhelyünk Rétság pályázat 2010 évi kiírása (12.23.) >>>
  2010. december 22.
  Mindenki karácsonya – A művelődési központ a lassan másfél évtizedes hagyományt továbbfejlesztve idén is megren- dezte a város közösségének együttes ünnepét. Képes tudósítá- sunk a rendezvénysorozatról itt olvasható.
  Ünnepi ügyeleti munkarend a Polgármesteri Hivatalban (12.22.) >>>
  2010. december 21.
  Sulikarácsony – Az iskola egybenyitott épület új lehetősé- geket nyújt ott tartott rendezvényekhez. Az ünnepi program előtt sok újdonsággal is találkoztunk. Tudósításunk az iskola karácsonyi ünnepségéről itt olvasható.
  2010. december 20.
  Karácsonyi Asztalitenisz Kupa – Régen adhattunk hírt ping-pongos versenyről. Most a közel 100 versenyzővel megtartott nemzetközivé nőtt ünnepi versenysorozatról számolhatunk be. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. december 19.
  Klubkarácsony a városi nyugdíjasoknál – Több éves hagyomány szerint a közösség együtt köszönti a szeretet, az összetartozás ünnepét. Saját műsorösszeállítással kellemessé tett eseményről tudósításunk itt olvasható.
  2010. december 18.
  Megyei judo bajnokság – Mintegy 80 sportoló, és Nógrád megye 4 egyesületének részvételével rendezett Rétsági Judo Club nyílt megyei bajnokságot. Képes riportunk itt olvasható.
  2010. december 18.
  Év- és évtizedzáró testületi ülés - Az év utolsó önkormány- zati szeánszán sok dologról esett szó. Többen úgy vélik feles- legesen sok szó. Mások szándékosnak vélik, hogy a kényes témák éjfél utánra húzódjanak. Itt olvasható elemzésünkből megiserhetik véleményünket és megnézhetik a későn sugárzott videókat.
  2010. december 17.
  Adventi növendékhangverseny – Szép hagyomány a helyi zeneiskolásoktól, hogy kiemelkedő ünnepeinken külön hangversennyel örvendeztetik meg a hallgatóságot és egyben számot is adnak fejlődésükről. Az idei karácsonyi hangver- senyről beszámolónk itt olvasható.
  2010. december 15.
  Karácsony az óvodában – Ahogy egyre közeledünk a szent ünnephez, minden intézmény megszervezi a maga alkalomhoz illő programját. Elsőként talán az óvoda. Itt olvasható beszámolónk és képriportunk
  Felhívások Mindenki Karácsonyához kapcsolódóan (12.14.) >>>
  2010. december 12.
  Foci-suli-karácsony – Rétság Városi Sportegyesület mindig lelkesen foglalkozott az utánpótlással. Most az U9-es csapat kiemelkedő eredményét ünnepelve tartottak egyféle előkarácsonyi köszöntőt. Beszámolónk itt olvasható.
  Ünnepi munkarendváltozás a Városházán (12.12.) >>>
  2010. december 11.
  Baba-mama börze – Régi gondolat, hogy a keveset használt de kinőtt gyermekholmikat mások jól tudnák hasznosítani. E célből szerveződött ismét egy börze a művelődési központ aulájában. Riportunk itt olvasható.
  Dec 16. képviselő-testületi ülés kiegészített anyagokkal (12.10) >>>
  2010. december 7.
  Van már Betlehemünk is – Új színfolt várusunkban az ünnepi készülődések között a középiskola udvarán feállított életnagyságú bibliai jelenet. Riportunk itt olvasható.
  2010. december 6.
  Télapó az óvodában – Szép hagyomány az óvodában, hogy kis ünnepség, műsoros közösségi alkalom keretében a Mikulás jelenlétében megajándékozzák a legkisebbeket. Így volt ez idén is. Képriportunk itt olvasható.
  2010. december 5.
  Mikulásjárat indult ... – Már harmadik évben civil kezdemé- nyezésre a Télapó tesz egy kört a városban és megajándékozza a kipirult arcú kicsiket. Az idén is így volt, és a hűvös idő sem riasztott el senkit, hogy a szabadban várja. Jótékony útjáról képriportunk itt olvasható.
  2010. december 3.
  Rétság a Magyar Televízióban – A Járóbeteg-szakellátó átadásáról már beszámoltunk azonban az M1 készített egy tudósításnál bővebb anyagot, amelyet itt is elérhetővé tettünk és néhány gondolatot is fűztünk hozzá. Cikkünk itt olvasható.
  2010. december 3.
  Nyílt nap informatikai terem avatással – A rétsági közép- iskolában szerveztek nyílt napot a jövendő tanulóknak kedv- csináló szándékkal. Ez alkalommal adták át az új, korszerű számítástechnikai tantermet. Riportunk itt olvasható.
  2010. december 2.
  Zárókonferencia az Erdei Tanóráknak – Korábban is sorra beszámoltunk arról a figyelemreméltó kezdeményezésről, melynek során rétsági és kistérségi tanulók szereztek tapasz- talatot az "égig érő tanteremben". Az eseményről képes riportunk itt olvasható.
  Ajándékozzon eredeti képzőművészeti alkotást iparművésztől (12.01) >>>
  2010. november 30.
  Átvágták a szalagot a járóbetegellátónál – November 30-án ünnepélyes keretek között került sor a létesítmény projektzáró átadására. Képes riportunk itt olvasható, mint ahogyan néhány gondolat, amely az ünneplés árnyékában megfogalmazódik
  2010. november 29.
  András napi táncos mulatság – "Mulassunk még egyet ..." szólt a felhívás, és a Kereplősök igazán fergeteges programot szerveztek ismét. A színpadi műsort táncház követte. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2010. évi Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat eredménye (11.26) >>>
  Pályázat hó eltakarítási munkálatok elvégezésére (11.26.) >>> 
  2010. november 25.
  Sikeres baba-mama nap – Néhány napja tartottak a Partner- séggel a foglalkoztatásért program keretében olyan összejö- vetelt, ahol a gyerekek játékos elfoglaltsága mellett a szülők hasznos ismeretekhez jutottak. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. november 24.
  Színház szlovák nyelven – Az elmúlt hétvége gazdag kulturális kínálatának egyik kiemelkedő eseménye volt egy színházi előadás. Szlovák nyelven megszólaló bohózat nézői a megye nemzetiségi településeiről érkeztek, és jól szórakoztak. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. november 22.
  Dudanótás lemezbemutató – A tereskei Pál Pista bácsi CD-jét mutatták be Budapesten. Nem is akárhol, hanem a műfaj fellegvárában, a Hagyományok Házában. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. november 21.
  Óvári János kiállítása Salgótarjánban – A rétsági festő alkotásait a helyi közönség többször láthatta a galéria falán. Most egy rövidhírt és pár képet kaptunk arról, hogy a megyeszékhelyen is bemutatkozott. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. november 20.
  Taggyűlés s klubdélután a Hunyadi klubban – A rendszeres programok sorában ezennel hivatalos taggyűlés egészítette ki a kellemes közösségi összejövetelt. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés nov 25. - Anyagok kommentárok (11.20) >>>
  2010. november 18.
  Ezeregy éjszaka bábokkal elmesélve – A művelődési központ nagy gondot fordít a legkisebbek színházi élményhez juttatására is. Az ismert mesét a Maszk Bábszínház művészei elevenítették meg Rétságon. Tudósításunk itt olvasható.
  Fenyőfa vásár friss, élő fákból (11. 18) >>>
  2010. november 14.
  Kisértet a művelődési központban – Sőt nem is egy, hanem kettő, és milyen vidám kisértetek? Mindez egy színházi előadáson történt, és nagy sikert aratott. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. november 7.
  Ifjúsági tánctalálkozó – Hetedik alkalommal szervezte meg a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat őszi programját, ahol táncegyüttetek váltották egymást a színpadon. Képes riportunk itt olvasható.
  2010. november 4.
  KEOP porogrammal az alternatív közlekedésért – A bánki székhelyű BVKF Nonprofit Kft pályázati források felhasználásával kínál népszerű közlekedési alternatívákat. Cikkünk a projekt megismertetésére szervezett "Road Show" sorozatról itt olvasható.
  2010.  november 4.
  10 éves Gobelin Kör kiállítása - A művelődési központ galériájában az éppen 10 esztendeje alakult, és azóta folyamatosan működő művészeti csoport tagjainak alkotásaiból nyitottak tárlatot. Riportunk itt megnyitható.
  Ültessünk fát! - Egy civil kezdeményezés felhívása (11.03.) >>>
  2010.  november 3.
  Szavazzunk! Új népszerűségi táblát indítottunk - A hely- hatósági választások után elindult a munka. Értelemszerűen az eddig "regnálókat" ki kell törölni, ha nem is az emlékezetből, de a szavazó tábláról, az új közszereplők viszont megítélhetők, és a voksolással is véleményt mondhat a választó. Az új táblák itt is megnyithatók.
  2010. november 1.
  Mindszenty és Pallavicini emlékezete - Felsőpetényben és Rétságon immár hagyományosan megrendezett tisztelgő ün- nepségre 31-én vasárnap került sor. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. október 31.
  Hosszú és kemény - Még mielőtt azt hinné a Kedves Olvasó, hogy valami 18-as karikával nézhető anyagot talál, mindenkit megnyugtathatok "csak" a képviselő-testület utóbbi üléséről szól az elemzés. Videóval kiegészítve Itt olvasható.
  2010. október 30.
  Idősek napja és véradók köszöntése - A Vöröskereszt helyi aktivái minden ősszel szentelnek egy napot a város idősebb embereinek köszöntésre, ahol műsorral, megvendégeléssel készülnek. Itt köszöntik a sokszoros véradókat is. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. október 30.
  Koncert a jótékonyság jegyében - Helyi előadók kezde- ményezték, hogy egy jótékony célú programmal gyüjtsenek pénzt a vörösiszap áldozatainak. A magas színvonalú programról szóló tudósításunk itt olvasható.
  2010. október 29.
  Séta a rétsági temetőben a helytörténész szemével - Végh József indult értékeket kutató útra városunk temetőjébe, és írásában összefoglalta a talált különleges sírokat. Mi ennek a cikknek a közreadásával tisztelgünk az elhunytak emléke előtt. Az írás itt olvasható.
  2010. október 29.
  Angolul versenyeztek - Az iskolában a hétköznapok sokaságában is mindig történik valami figyelemre méltó. Most angol szépkiejtési versenyről kaptunk tudósítást, melyet itt közreadunk.
  Tájékoztató az iskolai őszi szünetről (10.28.) >>>
  2010. október 28.
  Táblát avattak a meghurcolt pap emlékezetére- Nagyorosziban, az október 23-i emlékezés alkalmával ünnepi szentmise keretében tisztelegtek meg Kő József, a község egykori plébánosáért, Felszentelték emléktábláját. Tudósításunk itt olvasható.
  Elektronikai hulladék gyűjtés lesz november 6-án (10.28.) >>>
  2010. október 27.
  Évadzáró lövészet az Árpád Egyletnél - Vasárnap ismét benépesült a város határában lévő lőtér, ahol az évad utolsó- ként meghirdetett nyilvános versenyén több lőszámban is  összemérhették eredményeiket az indulók Ripotunk itt olvasható.
  Lomtalanítás 2010. november 8-án  (hétfőn) (10.27) >>>
  2010. október 25.
  Hubertus lovaglás harmadszor - Immár hagyományosnak nevezhető őszi esemény, hogy a lovassportok kedvelői egy remek programmal, és szabadtéri túrával adóznak a lovasok védőszentje emlékének. A szombati nap is sok izgalmat igért. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. október 23.
  Az 1956-os forradalom tiszteletére - A nemzeti ünnephez kapcsolódóan a hagyományok szerint került sor a városi ünnepségre, színvonalas műsorösszeállítással és városi elismerések átadásával. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés okt 28. - anyagok, kommentárok (10.23.) >>>
  2010. október 22.
  Ünnepelt az iskola - Az 1956-os forradalom emlékének méltó ápolására az iskolában is nagy gondot fordítanak. A művelődési központban tartottak ünnepi megemlékezést. Riportunk itt olvasható.
  2010. október 21.
  A temetőben épül valami ...? - A cím inkább kérdés, mint hiteles tudósítás. Mert egyrészről érvényes szerződés szerint régen kész kellene lenni az úrnafalnak és az előtetőnek, de nincs kész. Ami meg látható, az mindennek látszik csak jó megoldásnak nem. Riportunk itt olvasható.
  2010. október 20.
  Rendhagyó napok a középiskolában - Októberben két alkalommal is eltérve a szokásos hétköznapi élettől szórakoztató, illetve túrával egybekötött, közösségalakító programokat rendeztek Összefoglalónk itt olvasható.
  2010. október 20.
  A Kossuth utcában valami történt - (kiegészítve az MTI hírével) Többen felhívtak tájékoztatásul, hogy a helyszínen készítsek riportot, mások érdeklődéssel, hogy mit tudunk. A puszta ténynél többet nem, mert még a vizsgálat folyik. Kicsit bővebben itt olvasható.
  2010. október 19.
  Megalakult az új képviselő-testület- Az ünnepélyes keretek között történt eskütétel többek véleménye szerint új korszakot jelent a város életében. Rövid riportunk itt olvasható.
  2010. október 17.
  Rétságiak az erdei tanórákon - Az ősz visszavonhatatlan megérkezése is arra figyelmeztet, hogy a végéhez közeledik a szabadtéri tanóra sorozat. Következő riportunkban a rétsági csoportok "búcsúzú foglalkozását" örökítettük meg. Az összafoglaló itt olvasható.
  2010. október 17.
  Gyémántdiplomás jogász - Városunkban mindenki által jól ismert ügyvéd, Dr. Szöllősi József korát meghazudtoló fiatal- sággal intézi a hozzá fordulók ügyeit. Pedig diplomáját már 60 éve vette kézhez. Ez alkalomból tudóstónktól kapott írás itt olvasható.
  2010. október 16.
  Fabó Andrásra emlékeztek Ősagárdon - A 200 éve született tudós, evangélikus lelkész emlékét ápoló ünnepről kaptunk tudósítást amely itt olvasható.
  2010. október 15.
  Döntő egy kerékpárért - A BVKF Nonprofit Kft nyári kerék- páros ügyességi versenyeinek győztesei mérhették össze tudá- sukat a Diósjenőn rendezett döntőn, hogy az elsők kötött legelső gazdája lehessen a fődíjnak. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. október 14.
  Kiállításmegnyitó Sagyibó Sándorné képeihez - A művelődési központ galériájában ezennel romhányi alkotó akverelljei és olajfestményei kerültek bemutatásra. Az ünnepélyes megnyitóról készült riportunk itt olvasható.
  2010. október 14.
  Tolmácson is szüreteltek - Igaz már elmúlt pár napja, hogy Tolmácson ismét megrendezték a hagyományos szüreti mulat- ságot színpompás felvonulással. A közelmúltban szerkesztő- ségünkhöz eljutott képekből állítottuk össze itt olvasható beszámolónkat.
  Önkormányzat alakuló ülése okt 18. Napirendek anyagok (10.13) >>>
  2010. október 13.
  Diófesztivál Diósjenőn - A szomszédos településen is sátoros forgatag volt az elmúlt szombaton, ahol, sok rétságival, meg érdekes programokkal is tálálkozhattunk. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2010. október 13.
  Bemutatták Koltay Gábor Mindszentyről készült filmjét - Budapesten az Uránia moziban ünnepélyes keretek között volt a film hivatalos premierje. Helyi aktualitása nem csak a címadó személye, hanem, hogy városunkban is forgattak az alkotók. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. október 12.
  Kirándulás Jásztelekpusztára - A Családi Könyvtári Napok sorozat harmadik rendezvényére a természetben került sor, ahol helytörténetünk egy szeletét ismerhették meg a túrát is szeretők. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. október 11.
  Szüreti mulatság, hatalmas jó buli - A hagyományok továbbfejlesztésével, még gazdagabb eseménysorral rendezte a Városi Nyugdíjas Klub sokakkal összefogva az ezévi szüreti mulatságot. Tudósításunk a felejthetetlen napról itt olvasható.
  Sulipontokkal nyerhet az iskola! Az SzMK Felhívása (10.09) >>>
  2010. október 8.
  Tanul a kicsi, tanul a nagy - Tavasszal beszámoltunk a könyvtárban pályázati forrásból való eszközfejlesztésről. Az elmúlt héten ingyenes tanfolyamon ismerkedhettek kicsik-nagyok az internet világával. Tudósításunk itt található.
  2010. október 7.
  Kenyérünnep és szüret Diósjenőn - A közelmúltban kaptunk beszámolót egy közzétételre érdemes diósjenői eseményről. Szivesen megosztjuk az Olvasóval már csak azért is, hogy egy másik hétvégi rendezvényre is invitáljuk. (Nem a rétsági szüret helyett, hanem mellett!) Tudósításunk itt található.
  2010. október 7.
  Óvodások környezettudatos kirándulása - A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos információkat nem lehet elég korán megismerni. A helyi óvodások éppen e célból választottak egy izgalmas, tanulságos helyszínt őszi célpontnak. Riportunk itt található.
  2010. október 6.
  Szüreti mulatságra készülődvén - Aki nem tudta, most megtudhatja, hogy nagyszabású mulatság lesz hétvégén. Aki mégsesem a "netről" akar erről tájékozódni, annak a város szélén álló hatalmas bábuk juttaják erszébe. Városunkban még új kezdeményezésről riportunk itt található.
  2010. október 6.
  Vértanúkra emlékeztek az iskolások - hagyomány, hogy az iskolások a Temlpmkertben lévő emlékhelyeknél rójják le kegyeletüket az aradi hősök emléke előtt. Idén is így történt, immár a középiskolával közösen.  Képes riportunk itt található.
  2010. október 5.
  Könyvbemutató a Városi Könyvtárban - Már tavasszal megjelent egy település bemutató kötet, de az gyorsan elfo- gyott és nem is lehetett megvásárolni. Most egy minden kistér- ségi helységgel kiegészített könyv került bemutatásra, amelyből már vásárolhat is az Olvasó. Tudósításunk itt található.
  Kisebbségi választási eredmények (10.03)>>>
  2010. október 3.
  Választási eredmények Rétságon - Korábbi szokásainkhoz híven legfrissebben itt adunk tájékoztatást a választás helyi adatairól. 19.00 után ahogy a szavazatszedők megszámolják, feltöltik a rendszerbe itt már olvashatók lesznek, és folyama- tosan frissülnek. 20.30 tól várható érdemi adat.
  Az Uránusz felhívása a szelektív hulladékgyűjtés változásáról (10.02)>>>
  2010. október 2.
  Jótékonysági gálaműsor az idősek világnapján - A Hu- nyadi János Nyugállományúak Klubja gyakorta szervez 
  kiemelkedő műsorral egybekötött klubnapokat. Most Hont község árvízkárosultjait is szolgálta a rendezvény. Beszámolónk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. október 1.
  Szemét egy ügy 3. - Korábban is cikkeztünk a helyi szemét- szállítás és a szelektívnek nevezett valami ellentmondásairól. Most azért legalább a szelektív terén némi változásról beszá- molhatunk, bár ez nem a városvezetés érderme. Riportunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Állást keres? Önindító karrier klub ingyen! (10.01) >>>
  2010. szeptember 28.
  Családi nap a Hunyadi ligetnél - egy lelkes kis közösség összefogott, hogy a város egyik gazos területét rendbetéve a nagyközönség számára teremt egy kellemes kiránduló és piknikező helyet. A terv megvalósult és az első Családi napról szóló tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Megbocsátás hete a könyvtárban okt 4-10 (09.27) >>>
  2010. szeptember 22.
  Jancsi és Juliskával kezdődött a színházi évad - A művelődési központban gyermekek számára rendeztek elő- adást, amelyen újszerű táncos-zenés megjelenítésben élhették át a nézők a klasszikus mesét. Beszámolónk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. szeptember 21.
  Bemutatjuk a Fitt Nett Szépségszalont - Korábbi hagyo- mányokhoz visszatérve időről-időre felkeresünk egy vállalkozást az Olvasó informálására. Most a városközpontban található szépészeti műhelyben készítettünk képes riportot, amely itt olvasható.
  Kattints ide!
  Jelentkezési felhívás Tűzzománc körbe (09.20) >>>
  2010. szeptember 19.
  Elismerések a Megyenapon - Ez évben Bátonyterenyén megrendezett kulturális fesztivál alkalmával kitüntetések átadására is sor került. Riportunkban elsősorban a térségünk- ben élő elismertek díjazásáról számolunk be. Helyszíni tudósítónk írása itt olvasható.
  Kattints ide!
  Képviselő-testületi ülés szept. 23. Anyagok kommentárok (09.18) >>>
  2010. szeptember 17.
  Új kresztáblált talált fel Rétság(!?) - Egyre viccesebb a városháza melletti egykori parkoló, meg a különleges helyi talál- mányként kifüggesztett tábla. Bár vannak akik nem tudnak nevetni, amikor megbüntetik. A továbbra is ellentmondásos helyzetről újabb írásunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Mentsük meg a fejletlen gólyafiókákat! Felhívás itt (09.15) >>>
  Tájékoztató iskolai szülői értekezteltek időpontjáról (09.12) >>>
  2010. szeptember 11.
  Lánglovagok tűzön vízen - A vigasztalan esős időjárás bizo- nyára mindenki másnak elvette volna kedvét a szabadtéri ver- senyzéstől. Nem így a tűzoltókét, akiknek ha nem is barátja, de munkaeszköze a víz. Tudósításunk a versenyről itt olvasható.
  Kattints ide!
  Ismételt hirdetmény laktanyai épületek eladásáról (09.10.) >>>
  2010. szeptember 10.
  Rétsági krónika 1990-2010 - Egy igen alapos tanulmányt kaptam Rétság elmúlt 2 évtizedének történetéből, amit ezennel megosztok a Tisztelt Olvasókkal. Kiváló hétvégi tanulmányoz- nivaló. A nem is annyira szórakoztató, de mindenképpen tanulságos irás itt olvasható.
  Kattints ide!
  Partnerséggel a foglalkoztatásért Vállalkozói klub meghívó (09.10.) >>>
  2010. szeptember 9.
  Mongol táj, mongol ember - Ezzel a címmel nyílt kiállítás a művelődési központban, és a fényképek alkotója Balog István tartott - tőle megszokott - izgalmas részletekkel színezett beszámolót. Tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. szeptember 8.
  Búcsúban is környezeti szempontokkal Nógrádsápon - A település szokásos évi egyházi ünnepén a sátorsor mellett a BVKF pavilonja is megtalálható volt hasznos információkkal, versenylehetőséggel, finom ebéddel. Tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  JUDO - felhívás jelentkezésre (09.07) >>>
  2010. szeptember 6.
  Szavazzunk! Mire számíthatunk a választás után? - Hon- lapunkon rendszesen helyezünk el szavazási űrlapot, ahol az olvasó véleményét gyűjtjük össze. Most a legfontosabbról, a választás kilátásairól tudakakozódunk. Beveztő cikkünk, és az űrlaptáblák itt megnyithatók.
  Kattints ide!
  2010. szeptember 5.
  Klubdélutánon a Városi Nyugdíjasoknál - Éves programja szerint bográcsozást tervezett a klub, de a szabad program egy kellemes főzéssel végül a művelődési központ aulájában került megrendezésre. Tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. szeptember 4.
  Átverések végjátéka - Nem tévedésből írtam így Shakes- peare művének címét, hanem - sejthetik - az utóbbi testületi ülésről van ismét szó az elemzésben, ami így a végjátékhoz közeledve tele van átveréssel. Az elemzés itt olvasható.
  Kattints ide!
  RTV és a Hangadó felhívása önkormányzati jelölteknek (09.03) >>>
  2010. szeptember 3.
  Koreai delegáció térségünkben - A Vidékfejlesztési Minisztérium meghivására érkező csoport programjának egy délutánját töltötte Diósjenőn és Nógrádon. Módom volt elkísérni őket. Riportunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Sulipontokkal nyerhet az iskola! Az SzMK Felhívása  (09,02)>>>
  2010. szeptember 2.
  Partnerséggel a foglalkoztatásért - Ezen a címen tartotta nyitókonferenciáját az a szervezet, amely EU-s pályázati forrá- sokból díjmentes szolgáltatásokkal segit a munkakeresőknek. Az elérhetőségi adatokat is tartalmazó riportunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. szeptember 1.
  Szeptember 1 tanévnyitók - Az ősziesre fordult idő is jelezte a tanulóknak, hogy visszavonhatalanul vége a nyárnak. No meg az iskolacsengő. Két intézmény is tanévnyitót tartott. Ezen eseményekről tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 30.
  Koncertsorozattal zárult a Bánki Nyár - Az egész nyarat gazdag programmal ellátó kulturális eseménysorozat utolsó rendezvénye egy három napos találkozó volt kórusok, kamara- zenekarok részére, és az evangelikus templomban tartott több hangversennyel. Tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat és űrlapok (08.30.) >>>
  2010. augusztus 29.
  Bemutatkozási lehetőség jelölteknek - Már csak öt hét, és a város életében rendkívül fontos választásra kerül sor. Ahhoz hogy a jelöltek programjait megismerhesse a szavazópolgár, ezen a honlapon külön fejezetet nyitunk. Aki élni akar a lehetőséggel, a részleteket itt olvashatja el.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 28.
  Szilvaszombat Kétbodonyban - A többezer embert és a környék népviseletét, táncait, dalait bemutató végeláthatatlan műsorban a rétságiak is képviseltették magukat. Gombóckészítő sártunk, a Kereplősök és a Nyugdíjas klub bemutatója is méltán hozott elismerést és tapsokat. Képes riportunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 27.
  Juhász József fotói Vietnamról a Fotográfia napján - A rétsági fotokör minden évben kiállítást rendez a fényképészek ünnepén. Ez alkalommal több meglepetés is színesítette a programot. A tártalot a nagykövetség kulturális attaséja nyitotta meg. Képes riportunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 27.
  Felbőgtek a láncfűrészek - A fakivágás mindig indulatokat kavar. Ami balesetveszélyes és kárt okoz azért, hogy több mint egy évet kelleett várni hogy történjen valami. Amely meg élő, egészséges, fészkekkel teli, az meg azért mert felfoghatatlan. Körképünk a témában itt olvasható.
  Kattints ide!
  Felhívás - Iskolakezdési támogatás (08.25.) >>>
  2010. augusztus 24.
  A városházán nincs megállás - de citromdíj az van - Egy újabb citromdíjas kivitelezésről számolhatunk be, mert a cím nem azt jelenti, hogy mennyire dolgoznak odabent, hanem hogy odakint nincs hol parkolni.  Elemzésünk  itt olvasható.
  Kattints ide!
  Meghívó "Partnerséggel a foglalkoztatásért" konferenciára (08.23.) >>>
  Aug.26. képviselő-testületi ülés. Anyagok, kommentárok (08.23) >>>
  2010. augusztus 22.
  Könyvajánló - Egy könyv stációi - Dovák B József városunk- ban jól ismert alkotó, rajzot tanít az iskolában, vezeti a helyi tűzzománc kört. A diósjenői templom részére készített stációképeit tartalmazó kötet a közelmúltban jelent meg.  Ismertetőnk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Tájékoztató a dolgozók gimnáziumába beiratkozásról (08,22) >>>
  2010. augusztus 21.
  Füstfelleg a város felett - Többen felháborodva telefonlátak és küldtek képeket a város délkeleti részén felszálló és a lakóházak felett elterülő sűrű fekete füstfellegg miatt. Mást tenni nem tudunk, de dokumentáljuk az esetet, hátha az illetékesek is felfigyelnek rá. Riportunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 20.
  Szent István ünnepe - Első királyunk tiszteletére délelőtt a templomkertben volt ünnepi szentmise. Délután, este pedig a nagyparkolóban sokműfajú szórakoztató műsor vonzotta a közönséget. Képes riportunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Tájékoztató iskolai tankönyvek árusításáról és évnyitóról (08.19) >>>
  2010. augusztus 19.
  Képzőművész és életmód tábor Tolmácson - Az előző évben indult kezdeményezés most még sikeresebbnek mond- ható. Két turnus is szükséges volt, hogy a Rétságról is jelent- kező gyermekek élményteli hetet tölthessenek el. Képes riportunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Pályázati felhívás laktanyai ingatlanok értékesítésére (08.19.) >>>
  2010. augusztus 18.
  Költözik az iskola - Minden dolgos kézre számítanak - Noha az épület műszaki átadása még nem történt meg, napok óta szorgos munkát láthatunk az iskola környékén. Az SzMK felhívását is megsimételjük, minden segíteni akaró személyt hívnak és várnak. Tájékoztatónk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 17.
  Új pályaudvaron a rétsági buszok - Augusztus 28-tól az Árpád híd helyett Újpest Városkapunál megnyílt új autóbusz végállomása érkeznek, illetve innen indulnak a rétsági (irányba) buszok. Tájékoztatónk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 16.
  Borzalmak hétfője -Három közlekedési balesetről is kény- telenek vagyunk beszámolni a 2-es út mellett városunk térségében. A délutánt pedig a Diósjenőt ért tornádó tetézte.  Összefoglalónk itt olvasható
  Kattints ide!
  2010. augusztus 15.
  Októberben önkormányzati választás - Részben mert a hivatalos hirdetőn honlapon nincs semmi érdemleges adat, ezeket megosztjuk az olvasóval. Másrészt kis elemzését adjuk a megváltozott törvény helyi vonatkozásainak. Sőt a korábbi közvéleménykutatás eredményét is felvillantjuk. Az írás itt olvasható
  Kattints ide!
  Gázszünet lesz augusztus 25-26-án (08.11) >>>
  2010. augusztus 10.
  A művelődési központ árnyékában  - Egy  figyelemre alig méltó, manapság nem is terjesztett helyi lapban megjelent pársoros írás verte ki a biztosítékot. Mundjuk úgy itt olvasható elemzésünkkel megvilágítjuk a dolog valós hátterét.
  Kattints ide!
  Óvónőt keresnek egy Rétság közeli településen (08.10) >>>
  2010. augusztus 9.
  Felhívás társadalmi munkára az iskolához  - Az iskola felújítása lassan a végéhez közeledik, viszont az SzMK szeretné ha szeptember 1-re minden terem szép és tiszta lenne. Ezért várnak minden dolgos kezet. Egy szerzőtárs fotoriportjával kiegészített felhívás itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 9.
  Tolmácson is fesztiváloztak  - A szomszédos falu búcsúval egyben rendezett egésznapos programja igazán bőséges kínálattal várta a helybelieket és a vendégként érkező látogatókat. A színvonalas színpadi porogramokban rétságiak is felléptek. Képes tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 8.
  Ságok találkozója - Rétsági Rétes Nap - A második éve megrendezett fesztivál az idén is gazdag programot kínált. Bizonyára ennek is köszönhető a kiemelkedően magas látogatottság. A jólszervezett eseménysorozatot felvonultató napról képes tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. augusztus 2.
  Nemzetiségi Fesztivál Bánkon - 44 év óta minden augusztusban nemzetiségi szótól, daloktól, táncoktól népes programmal szolgál a tóparti viziszínpad. Az idei eseményt gazdak kiegészító programok kísérték. Tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Rendkívüli testületi ülés aug 5. Napirendek, kommentárok (08,01) >>>
  2010. augusztus 1.
  Lovasverseny Pusztaszántón - Már második évtizede au- gusztus első vasárnapján díjugrató lovasversenyt rendeznek a Rétság melletti pályán. Az idén közel 80 nevezés mellett sikeres rendezvényről számolhatunk be. Tudósításunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  Felhívás táncosoknak - próbák 6-án! (08.01) >>>
  2010. julius 26.
  Kerékpárral, játékkal, vetélkedővel a fenntartható életmódért - A diósjenői fesztiválon indult az a sorozat, amelynek eseményeivel a térség nagyrendezvényein találkoz- hatnak (és nyerhetnek) az érdeklődők Ígértük, hogy külön írásban is beszámolunk róla. Ime itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. julius 24.
  Új edzősport a láthatáron és már Rétságon is - Dabasi Attila jóvoltából bemutathatunk egy új sportágat, ami gyakor- latilag szinte ezközök nélkül bárhol alkalmas a test minden iz- mának erősítésére. Ismertetőnk és kedvcsinálónk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. julius 22.
  Palóc falut avattak Szentendrén - A Skanzen területén közelmúltban kialakított és már látogatható épületegyüttesre nem csak azért hívjuk fel a figyelmet, mert kiváló szabadidős program lehet felkeresése, hanem megyénkhez és kistérsé- günkhöz is sok dologban kapcsolódik. Tudósítónk beszámolója itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. julius 20.
  Rétsági focisták nyerték a Civil Dió vándorkupát - A ko- rábbi fesztivál tudósításából több mozzanat kimaradt. Például, hogy a Civil Dió Egyesület is ekkor rendezte kispályás vándor- kupa versenyét. Ez pedig azért érdekes számunkra, mert a kupa 1 évig a rétságiaknál vár az újabb megmérettetésre. Tudósítónk beszámolója itt olvasható. 
  Kattints ide!
  2010. julius 18.
  Háromnapos fesztivál Diósjenőn - A már hagyományos Jenő napi rendezvények előbb a Diós települséek találkozójává, ez évtől pedig nemzetközi programmá bővültek. Sok rétságit is vonzzó gazdag eseménysorról riportunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. julius 16.
  Uniós támogatással szereztek szakképestést  - A művelődési központban tartották azt a tanfolyamot, amelyet a Munkaügyi Központ szervezett. A napokban sikeres vizsgát ettek a résztvevők. A kiadott sajtóközlemény itt megnyitható.
  Kattints ide!
  2010. julius 15.
  Egy hét katonaélet a military táborban - A Rétsági Árpád Egylet idén is megrendezte közkedvelt nyári táborát, ahol a katonaélettel, történelemmel és bűnmegelőzéssel is foglalkoz- nak. Tudósításunk az indulásról és az első két napról  itt olvasható.
  A cikk elolvasásához kattints ide!
  2010. julius 14.
  Kerékpáros vetélkedő a fesztiválon  - A 17-i szombat gazdag programot igér Diósjenőn. A hagyományos Jenő-nap forgataga most több új színnel is gazdagodik, amelyből az itt megnyitható tájékoztatóban a kétkerekezőknek (is) szeretnénk kedvet csinálni a részvételre.
  Kattints ide!
  2010. julius 11.
  Hőségriadó egész hétre - A Meteorológiai Szolgálat előre- jelzése alapján a tisztifőorvos az előttünk álló hétre hőségriadót - különleges intézkedéseket - rendelt el. A közlemény, és a veszélyek elkerülésére megfogadható tanácsok itt olvashatók.
  Kattints ide!
  2010. julius 10.
  Ismét aktuális parlagfűvel kapcsolatos felhívásunk - A szakemberek évről-évre figyelmeztetnek a pollenallergiát okozó növények irtására, de sajnos alig van változás. Az érzékenyek szenvednek, a gyógyszerek fogynak, de a gaz alig. Ez most nem riport, hanem felhívás, de nem kizárt, hogy készítünk egy helyi körképet is. Felhívásunk itt olvasható.
  Kattints ide!
  2010. julius 8.
  Könyv(bemutató) Rétság térségéről - A DIPO Khe gondo- zásában látott napvilágot az a kötet, amely Végh József hely- történész irásaiból egy kötetbe foglalt kismonográfiaként kerül az olvasók kezében A permierről tudósításunk itt olvasható.
  A cikk elolvasásához kattints ide!
  2010. julius 6.
  Tanszervásár már a vakáció alatt is - A Rétságon működő Ocsovai Papírbolt minden évben kedvezményekkel készül az iskolakezdésre. Az idén már júliustól olcsón és kényelmesen lehet hozzájutni az iskolakezdésig mindenképpen szükséges felszerelésekhez. Tudósításunk itt olvasható.
  A cikk elolvasásához kattints ide!
  2010. julius 3.
  Politikai nyilatkozat - A Kormány közzétette határozatát, mely szerint az Országgyűlés politikai nyilatkozatát mindenütt ki kell akasztani. Mi nem tartozunk a rendeleti körbe, de Olvasóink számára elérhetővé tesszük a dokumentumot, és a vélemé- nyeknek helyt adva vitát is nyitunk. Bevezetőkkel itt olvasható.
  A részletek elolvasásához kattints ide!
  2010. julius 2.
  Az óvodánál is elkezdődtek az építési munkák - Az óvoda évzárót tartott, de a gyermekek egy része még jár az intézménybe. Teljes szünet augusztusban lesz. Addig külső munkákkal elkezdődött az akadálymentesítés. Riportunk itt olvasható.
  A részletek elolvasásához kattints ide!
  Állásajánlat - DIPO Khe önállóan dolgozó ügyintézőt keres (07.01) >>>
  2010. junius 30.
  Könyvbemutató Vácon, Tereskéről - Pálos Frigyes őrkanonok könyvének második kiadását mutatták be Vácon a Nagypréposti Palotában. Az eseményt igen nagy érdeklődés kisérte, és egy kivételes tudású ember munkáján keresztül kaphattunk bepillantást környékünk értékes műemlékének történetébe. Képes riportunk itt olvasható.
  A részletek elolvasásához kattints ide!
  2010. junius 29.
  Tánctáborról tudósítunk - Immár 5. alkalommal szerveznek néptáncosaink szórakozásra és tanulásra kiváló tábort. A rétságiak és orosziak mellett Gyarmatról is érkeztek résztvevők a Verőcén töltött tartalmas hétre. Képes riportunk itt olvasható.
  2010. junius 28.
  Rendhagyó gondolatok egy könyvbemutató előtt - Július 7-én mutatják be a nagyközönségnek a legújabb idegenforgalmi könyvet, melyben kistérségünk települései szerepelnek. A premier előtt egy rendhagyó recenzióval villantunk fel érdekes nézőpontot a Tisztelt Olvasó számára. Az írásitt megnyitható.
  2010. junius 27.
  Labdarúgó sikereket ünnepeltek - No nem a világbajnokság csapatairól van szó, hanem a helyiekről, akik saját katergóriá- jukban kiválóan szerepeltek. Az éremátadó közgyűlésről tudósításunk itt olvasható.
  2010. junius 25.
  Sokmilliós eszközfejlesztés a könyvtárban - Korábban hírt adtunk arról, hogy a könyvtár 8,5 millió forintot nyert pályázaton digitális adatfeldolgozás érdekében beszerzendő eszközökre. Most beüzemelve is megmutatjuk az gépeket. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés jún. 29 - Anyagok kommentárok (06.25) >>>
  2010. junius 22.
  Ünnepi könyvhétvége - Annak oka van, hogy most nem csak egy eseménysor kezdetéről, hanem a végéről számolunk be. Mármint egy hétvégéről..., egy könyvhétvégéről, melyet a közelmúltban rendeztek Vácon, de a művelődési központ mint könyvkiadó is résztvett. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. junius 21.
  Szent Iván éji tűzugrás és néptáncgála - A Kereplő Néptáncegyüttes, együtt a Táncos lábú szülőkkel és az "Aprócs- kákkal" fergeteges estet rendeztek, amelyben a színpadi műsor után táncház, torta, tombola és tűzugrás is szerepelt. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2010. junius 20.
  Elkezdődtek az építési munkák az iskolánál - A intézmény akadálymentesítési munkálatai elkezdődtek az iskola főépüle- tében. Képekkel beszámolunk az örömteli hírről, és nem titkol- hatjuk aggodalmunkat sem. Elemző tudósításunk itt olvasható.
  2010. junius 19.
  Általános iskolások tanévzárója - Ebben az esztendőben a művelődési központ színházterme adott otthont a tanév ünnepélyes de egyben hivatalos befejezésének. Riportunk itt olvasható.
  2010. junius 18.
  Nyílt nap és tájékoztató a járóbeteg-szakellátónál - Az épülő létesítménynél olyan ütemben halad a beruházás, hogy a kivitelezők úgy látták már van mit mutatni a sajtónak és az érdeklődőknek. Természetesen mi is ott voltunk. Riportunk itt olvasható.
  2010. junius 17.
  Érettségiztek - A rétsági nappali tagozatos középiskola tanulói 4 éve indult képzési formában először, június közepén letették vizsgáikat és ünnepélyes aktus keretében átvették bizonyítványaikat. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. junius 15.
  Vakáció az erdei tanórákon is - Korábban is beszámoltunk róla, hogy a DIPO khe szervezésében rendhagyó tanórák sorozata indult a természet megismerésére. Nyáron ezek a formák is szünetet tartanak, sőt vannak akik el is ballagtak. Tudósításunk az évadzáró alkalmakról itt olvasható.
  2010. junius 12.
  Általános iskolások ballagtak - A hagyomány szerint pén- teken ugynevezett bolond ballagással kezdődött, majd szomba- ton ünnepi keretek között folytatódott az alapfokú oktatási intéz- ménytől való búcsúzkodás Tudósításunk itt olvasható.
  2010. junius 11.
  Kiemelkedő sportsiker atlétikában - A rétsági kézilabdás lányok nem csak saját sportágukban jeleskednek, hanem a napokban megtartott országos diákolimpia atlétikai versenyén is szép eredményt értek el. Sőt Maglódi Nikolettet nemzetközi versenyre is delegálták. Tudósításunk itt olvasható.
  Nyári szabadságok az egészségügyi intézményekben (06.10) >>>
  2010. junius 10.
  Auto az árokban - Szerencsés kimenetelű baleset történt csütörtökön délután a Rákóczi út Petőfi utca sarkánál. A tanulságok levonása okán, és a körültekintőbb vezetésre figyelmeztetve bemutatjuk az esetet. Riportunk itt olvasható.
  2010. junius 10.
  Nyilt nap és sajtótájékoztató a Járóbeteg-szakellátónál - Félidejéhez érkezett az építkezés, ezen alkalomból tartanak tájékoztatót amelyen a média képviselői mellett az érdeklődők is részt vehetnek. Előzetes cikk és a meghívó itt olvasható.
  2010. junius 09.
  Értékelt a munkaügyi paktum - A közelmúltban tartott értekezleten értékelték azt az összefogást, amely a munkál- tatók, a munkavállalók és az önkormányzatok között jött létre egy esztendeje, a térség munkaügyi helyzetének javítására. Beszámolónk az eseményről itt olvasható.
  Kedves Olvasók! Többen tapasztalták és jelezték, hogy - más oldalak mellett - a 
  retsag.net portál sem elérhető június 8-án délután. A szakemberek a hibát elhárították. 
  Megköszönve aggodalmukat és türelmüket kérjük, ha hibát találnának jelezzék.
  2010. junius 8.
  Építési törmeléklerakó gyermekeink játszótere mellett - Többen kérték, hogy nézzek szét a kresz-paki játszótés környékén, mert a közelben lakókat irritálja a sok gaz és a pár hete feltünt törmelékkupacok. Megtettem.Riportunk itt olvasható.
  2010. junius 6.
  Kopjafa Trianon emléknapján - Az országos mozgalomhoz kapcsolódva Rétságon is méltóságteljes ünnepséggel, és egy emlékmű leleplezésével idézték fel a 90 évvel ezelőtti békekötésnek nevezett diktátumot. Tudósításunk itt olvasható.
  Ismét rendkívüli testületi! jún.10. Anyagok, kommentárok (06,05) >>>
  2010. junius 5.
  Szines forgatag a Nemzetiségi Napon - Június első hetei az iskolákban a tanévzárók, a ballagások időszaka. Hagyománnyá vált a kisebbeknél is ünnepélyesen búcsúzni az óvodától az őszre iskolásokká nőtt gyermekeknek. Ezen ünnepélyes pillanatokról szóló  tudósításunk itt olvasható.
  2010. junius 4.
  Ballagás az Óvodában - Június első hetei az iskolákban a tanévzárók, a ballagások időszaka. Hagyománnyá vált a kisebbeknél is ünnepélyesen búcsúzni az óvodától az őszre iskolásokká nőtt gyermekeknek. Ezen ünnepélyes pillanatokról szóló  tudósításunk itt olvasható.
  Olcsó, családias, tóközeli szállás a Balatonnál (06.02) >>>
  2010. junius 3.
  Ünnepi könyvhét könyvbemutatókkal - Két kötet is bemu- tatásra került az kultúra ünnepe kapcsán rendezett programon. Teszáry Károly Barangoló című kötete mellett most vehette kézbe az olvasó a Spangár antológiát is. Tudósításunk itt olvasható.
  Jelentkezési lehetőség életmód és alkotó táborba  (jun.01) >
  2010. junius 1.
  Műteremlátogatáson a KÖR - A közelmúltban alakult képző- művészeti közösség tagjai egy kiváteles programon vehettek részt. Kolozsvári Grandpierre Miklós műtermét keresték fel. Rövid tudósításunk itt olvasható.
  Véradás lesz június 10-én (06.01) >>>
  2010. május 30.
  Az ámokfutás folytatódik - Ismét testületi ülésről szól elemzésünk, melyben rámutatunk, hogy kezdetét vette a kam- pány, de a vezetőket és a tagokat a jelen már nem is érdekli. Az pedig végképp nem, hogy mekkora adóságot hagynak a jövőre. Videókat is tartalmazó írásunk itt olvasható.
  2010. május 29.
  Programokban gazdag nap a gyermekeknek - Ebben az évben még a korábbinál is bőségesebb szabadidős elfoglaltsággal tették emlékezetessé május utolsó hétvégéjét a szervezők. Több helyszínről készült képes riportunk itt  olvasható.
  2010. május 27.
  Színek kavalkádja, mosolygó gyerekek, büszke szülők… - Három kézműves közösség munkáiból nyílt kiállítás a művelődési központ galériájában. Tudósításunk  itt  olvasható.
  2010. május 24.
  Rákóczi csatája Romhány 2010 - Nem tévedés a cím, valóban volt csata Romhányban. Legalábbis korhű felszerelés- ben, jelmezekkel eljátszották. Romhány híven őrzi a fejedelem és a csata emlékét, már az idén is voltak események az évfor- duló kapcsán. A legutóbbíról kapott tudósítás  itt  olvasható.
  2010. május 22.
  Kistérségi akadályverseny - A Rétsági Árpád Egylet minden évben megszervezi a környék általános iskolásainak ügyességét és gyorsaságát próbára tevő, természetben zajló játékát. Ez évi eseményről tudósításunk  itt  olvasható.
  Képviselő-testületi ülés máj 27. Anyagok kommentek (05.22) >>>
  2010. május 21.
  Zebradíj az nincs de citromdíj igen - Nem véletlen övezi értetlenség a városban a semmire sem jó zebrafestést. Kicsit részletesebben is kifejtjük, miért lett "díjazott". Tudósításunk  itt  olvasható.
  2010. május 18.
  Újabb meghívás táncosainknak - Május középső szombatján is fellépésre hívták a Kereplő táncegyüttest. Sződre az ottani 15. tánctalálkozóra. Ismét Rétság hírnevét öregbítve sikert arattak. Tudósításunk  itt  olvasható.
  Nyári gyermek- és életmód tábor - Felhívás itt olvasható (05.18.) >>>
  2010. május 17.
  Kitelepítettek emlékünnepe Kalondán - A szlovák-magyar határ mentén fekvő kis falu több szállal is kapcsolódik Rétság térségéhez. Nevezetesen, hogy annak idején ide telepíttették lakosaik egy részét. Kiküldött tudósítónk megemlékezésről készült riportja itt  olvasható.
  2010. május 16.
  Főtéravató és kórustalálkozó Nógrádsápon - Örömmel adunk hírt arról, hogy kistérségünk távoli szegletében lévő település pályázati források felhasználásával új főteret alkotott, melynek felszentelésére vasárnap került sor. A tudósítás azért is aktuális, hiszen a pályázatok lebonyolításában a rétságiakat is tömörítő DIPO Khe vállalt oroszlánrészt. Riportunk itt  olvasható.
  2010. május 15.
  Kistérségi KIEG nap a hunyadisokkal - A Hunyadi János Nyugállományúak klubjának májusi programjában több aktuális ünnepről megemlékeztek, egyben kistérségi napot is szervez- tek. A gzadag programmal megvalósuló eseményről riportunk itt  olvasható.
  2010. május 12.
  Táncosaink Gyálon vendégszerepeltek - A Kereplő Néptáncegyüttest nem csak a helyi közönség látja szivesen, hanem egyre többször kapnak meghívást más városkba is. Most Gyálon jártak egy néptánctalálkozón, amelyről tudósítónk segítségével beszámolunk. Itt  olvasható.
  2010. május 10.
  Hajbeszéd - Mutasd a hajad, megmondom ki vagy - Pár hete egy különleges szalon nyílt a piactérről, főútról, Kossuth utcáról jól megközelíthető kis közben. Rövid látogatás alatt kiderült, hogy nem csak a vendég frizuráját szépítik itt meg, hanem lelki szépségéhez, egészéghez is hozzásegítik. Riportunk itt  olvasható.
  2010. május 9.
  Zöld úton kerékpárral - Sőt legalább 200 kerékpárral indultak útnak a Sugárkankalin Egyesület kezdeményezésére meghirde- tett túrán résztvevők. A sport mellett megismerkedtek a környék kulturális és turisztikai értékeivel is. Tudósításunk itt  olvasható.
  2010. május 7.
  Két menet után a tatamin -Eltalálták, a testületi ülésről van szó. Az utóbbi két menetről, ahol már karate vagy judó leckék vétele után érdemes megjelenni. De ha alaposan utánanézünk, ki az ok és az okozó, nem lehet egyértelmű ítéletet mondani. Elmzésünk itt  olvasható.
  2010. május 6.
  Kézilabdásaink 3. helye - A rétsági iskola '98-as születésű lánycsapata a Jászberényben rendezett Adidas versenyen Kelet- Magyarosrszág harmadikjaként végzett. Beszámolónk itt  olvasható.
  Tájékoztató a kisebbségi választással kapcsolatban (05.05) >>>
  2010. május 2.
  Édesanyák köszöntése az óvodában - Mégiscsak a legkisebbek egyik legszebb ünnepe az édeaanyák köszöntése. Az óvodában csütörtökön és pénteken rendeztek csoportonként ünnepséget. Mi ezzel a tudósítással köszöntjük az édeasanyá- kat.  Beszámolónk itt  olvasható.
  Rendkívüli testületi ülés május 6. Anyagok, kommentárok (05.02) >>>
  2010. május 1.
  Majális egész nap - A sportkombinát területére szervezett az önkormányzat megbízásából a művelődési központ egésznapos eseménysort. A programról készült képes  beszámolónk itt  olvasható.
  2010. április 30.
  Bolondos és komoly ballagás - A rétsági nappali középiskolai tagozat 12. osztályos tanulói érettségi előtt elbúcsúztak az iskolától. Csütörtökön a szokásos "bolond" ballagáson készítettünk képeket, pénteken pedig az ünnepélyes pillanatokat örökítettük meg. Beszámolónk itt  olvasható.
  2010. április 28.
  Újjáalakult a KÖR - A művelődési központban a képzűmű- vészet iránt érdeklődők és alkotók hoztak létre újabb közösségi formációt egymással való aktívabb kapcsolattartás céljával. Tudósításunk az alakuló összejövetelről itt  olvasható.
  Országgyűlési választási eredmények 2. forduló után >>>
  2010. április 26.
  Kispuska lövészet - A Rétsági Árpád Egylet vasárnap rendezte versenynaptára szerinti programját, melyben a 0,22-es kaliberű fegyverekkel 2 versenyszámban is indulhattak a résztvevők. Tudósításunk itt  olvasható.
  Iskolabusszal kapcsolatos tájékoztatás tolmácsiaknak (04.26) >>>
  Képviselő-testületi ülés április 29. Napirendek iratai (04.25)>>>
  2010. április 23.
  A Föld napjára emlékezve - művészettel - Ha a településen mással nem csatlakoztak a nemes környezetvé- delmi mozgalomhoz, a művelődési központ saját lehetőségei szerint, képzőművészeti kiállítással hívta fel a figyelmet bolygónk sérülékenységére. Tudósításunk itt  olvasható.
  2010. április 21.
  Népmese és Néptánc Napja Diósjenőn - Nem csak azért adunk képes összefoglalót az eseményről, mert kiváló kistérségi program volt, hanem azért is, mert egy sorozat részeként a Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezte pályázati támogatásból. Tudósításunk itt  olvasható.
  2010. április 20.
  Nem lakossági, nem fórum - Volt egy rendezvény a művelődési központban, ahol tovább nőtt a távolság a választók és választottak között, no meg az elhangzottak és a tények között.  És akkor ki volt erre kiváncsi? Kevesen, mert a lakosságot "elfelejtették" meghívni. Elemzésünk itt  olvasható
  2010. április 18.
  20 éve önálló Berkenye. Talán elsők között kezdeményezte önállóságát a község és azt két évtizede ki is vívta. A jubileum alkalmából rendeztek ünnepi megemlékezést és falunapot. Képes beszámolónk Itt  olvasható
  2010. április 16.
  Orvosoknak a járóbetegellátóról- Többféle fórum, kiadvány, irternetes portál szolgál arra, hogy az érintettek, a lehetséges használók megismerjék a rövidesen felépülő intézmény lehetőségeit. Most egy orvosoknak szóló tájékoztató programról kaptunk hírt. Itt  olvasható
  2010. április 15.
  Óvári János kiállításának megnyitója - Városunk festő alkotója nem először vendég a művelődési központ galériá- jában, és mindig nagy érdeklődés kiséri tárlatának megnyitóját. A mostani bemutatkozás ünnepi első napjáról szóló tudósítá- sunk itt olvasható
  Legyen Spangár antológia? Ha szeretné jelezze igényét (04.12.) >>>
  Nyári képzőművészeti tábor felnőtteknek (04.11.)>>>
  2010. április 11.
  Választási eredmények Rétságon és a 04 választókör- ben - Korábbi szokásainkhoz híven legfrisebben itt adunk tájékoztatást a választás legfrisebb helyi érdekű adatairól. 19.00 után ahogy a szavazatszedők megszámolják, itt már olvashatók lesznek, és folyamatosan frissülnek.
  Óvodai beiratkozás április 19-22 (04.10) >>>
  Felhívás majálisi főzőversenyre (04.10) >>>
  2010. április 10.
  Spangár díjak hetedszer - Helyi alkotók és irodalombarátok által 8 éve kezdeményezett Spangár András Irodalmi Kör már hetedszerre hirdette meg pályázatát. A zsüri döntése alapján át is adták a díjakat a Költészet napja alkalmából. Meglepetésekről és szomorúságokról is beszámol riportunk az esemény kapcsán.
  Április 11. parlamenti választás. Előzetes információk >>>
  Kézimunka szakkör következő foglalkozása április 10 (04.08.) >>>
  2010. április 8.
  Tavaszi hangversenyeztek a zeneiskolások - A művészeti iskola helyi tagozata gyakorta szervez koncerteket, ahol a növendékek mutathatják be tudásukat. Riportunk az áprilisi rendezvényről itt olvasható.
  Kötelező eboltás április 17-én és 24-én (04.05) >>>
  2010. április 4.
  Életjelek a természetben -Erdei tanórák a DIPO-val - Riportereink egy héten keresztül követték a Kétbodonyban kezdődő programsorozat eseményeit, ahol pályázati támogatás segítségével tudnak újszerű oktatás-segítő formát megvaló- sítani. Beszámolónk itt olvasható.
  2010. április 1.
  Sajtóközlemény a járóbeteg-szakellátóról - Rendszeresen megkapjuk az épülő intézménnyel kapcsolatos sajtóanyagokat, amelyből a legutóbbit itt közzétéve tájékoztatjuk Olvasóinkat. A tudósítás itt olvasható.
  Lomtalanítás lesz április 13-án >>>
  2010. március 31.
  Költségvetés, vagy csőd? -A válasz eléggé egyértelmű. Furcsa rendkívüliken elfogadták látatlanban a költségvetést, de ez nem old meg semmit, csak fokozza a bajt. Aki nem látta, az itt következő elemzés mellett a videókat is megnézheti.
  2010. március 29.
  Bűnmegelőzésről, közlekedésbiztonságról - A Városi Nyugdíjas Klub kezdeményezésére létrejött rendezvényen a Rendőrség vezetője és munkatársa tájékoztatta a résztvevőket. Rövid tudósításunk itt olvasható.
  Mérgező élelmiszerek és veszélyes áruk! Mit NE vásároljon (03.28) >>>
  2010. március 27.
  Harckocsi avatás a laktanyában - Régi vágya a volt katonai alakulat egykori dolgozóinak, hogy újra legyen egy igazi lánctalpas látható a páncélos hagyományok emlékére. Most megvalósult ez az álom. Az újonnan kiállított harcjármű avatásáról beszámolónk itt olvashatják.
  Rendes helyett rendkívüli testületi ülés márc 30-án (03.27) >>>
  2010. március 26.
  Jótékonysági gála az óvodának - Pár éve hagyomány, hogy az óvoda saját csoportjai bemutatkozásával és más fellépők felkérésével remek műsort szervez azzal a céllal hogy fejlesztési elképzeléseihez így is pénzhez jusson. Az idei sikeres estről képes beszámolónk itt olvashatják.
  2010. március 24.
  Találkozó Nógrádi Gábor és Nógrádi Gergely írókkal - Közel 50 könyv, kétmillió olvasó jellemzi azt a két szerzőt, akik a művelődési központ meghívására gyermekek számára tartottak találkozót, és válaszoltak az irodalmi iparosmesterséggel kapcsolatos kérdésekre. Tudósításunk itt olvashatják.
  2010. március 23.
  Kiállításmegnyitó a Víz Világnapján - A művelődési központ galériájában nyílt meg Balog István "A Bajkál kincsei" cím alatt összeválogatott fotóiból az a kiállítás, amely az édesvíz világünnepére is emlékeztet. Tudósításunk itt olvashatják.
  2010. március 22.
  Milliós fejlesztés a könyvtárnál - pályázatból (?) - A városi könyvtár két pályázaton is nyert és így 8,5 millió forintot fordíthat(na) fejlesztésre. Ez örömhír. Miért a feltételes mód és a kérdőjel a címben? Elemzésükben erre is rámutatunk. Itt el is olvashatják.
  2010. március 21.
  Évadnyitó lövészet az Árpádosoknál - Az egykori laktanya lőterét rendben tartó és használó egyesület ezévi első nyilvánosan meghirdetett versenyére került sor. Mert hát élet van a pályán tavasz előtt is. A napról tudósításunk itt olvasható.
  Elveszett pénztárcát keresünk, kérjük segítsenek! (03.20) >>>
  2010. március 20.
  Kis hír egy nagy harckocsiról - Régi vágya a helyi katona- hagyományokat ápolóknak, hogy városunba visszakerüljön egy jellegzetes katonai jármű. Rövid tudósításunk arról szól, hogy sikerült egyet szerezni, és egyben a szombati ünnepségre is invitáljuk az érdeklődőket. Rövidhírünk itt olvasható.
  Felhívás rajzversenyre - Légy része a  történetnek (03.19) >>>
  2010. március 18.
  Honismereti akadémia - Kámor - A könyvtár olvasótermében került sor arra a rendezvényre, amely folytatni szándékozik a sorozat hagyományait, egyben bemutatja Végh József helytör- téneti kutató immár 2. kiadást megért könyvét. Tudósításunk itt található.
  2010. március 15.
  Március 15. ünnepe kitüntetésekkel - A művelődési központ színháztermében és az előtte lévő téren a hosszú évek óta kialakult hagyományoknak megfelelően zajlottak nemzeti ünnepünk eseményei. Ez alkalommal kerültek átadásra a Pro Urbe kitüntető címek. Képes beszámolónk itt található.
  2010. március 14.
  Nőnapi köszöntő a Hunyadisoknál - Városunk egyik nyug- díjas klubja - hasonlóan a másik közösséghez - rendszeresen tart összejöveteleket, és megemlékeznek a jeles ünnepekről is. Most is így tettek, köszöntötték a hölgyeket, és március 15. emlékét is ünnepelték. Képes beszámolónk itt található.
  2010. március 13.
  Iskolások már ünnepeltek - A művelődési központ színház- termében tartották az általános iskola megemlékezését.  Képes beszámolónk itt található.
  2010. március 12.
  Költségvetés nincs, pánik van - A tegnapi testületi ülésen a hatalmas hiányt és átgondolatlan pénzügyi tervet nem szavazta meg a testület. A képviselőket a polgármester, mint a rossz tanulókat "becsukta". Újabb ülésnek nevezett korrepetálásra kötelezte őket, ugyancsak eredmény nélkül. Elemzésünk és a második rész videója  itt található.
  2010. március 11.
  Kézimunka kör indult - Az evangelikus imaházban a hétköz- napokon is aktív kulturális tevékenység folyik. Most ismét egy újabb csoport indulásáról kaptunk képes tájékoztatást. A tudósítás itt olvasható.
  Felhívás Hangadó Szerkesztő Bizottsági részvételre (03.10) >>>
  Kézimunka kör következő összejövetele március 20 (03.10) >>>
  2010. március 9.
  Nagyböjti zenés áhitat - ismét felcsendültek az orgona hangjai a művelődési központ színháztermében, ahol a Református Egyház helyi gyülekezete szervezett ünnepi alkalmat a husvét gondolatkörét is felelevenítve. Tudósításunk itt olvasható.
  Keszthelyi kirándulás március 27. - felhívás (03.09) >>>
  2010. március 8.
  Kistérségünk az Expón - A budapesti vásárközpontban megrendezett II. Leader Expo rendezvényén mutatkozott be a DIPO Khe és a hozzá csatlakozott települések. A színpompás 4 napos eseménysorról készült képes tudósításunk itt olvasható.
  Március 11-én rendkívüli testületi ülés. Kommentárok itt (03.07) >>>
  2010. március 7.
  Nyugdíjasok nőnapoztak - A Városi Nyugdíjas Klub gyakran szervez közösségi programokat, ahol a közösség minden tagja jól érzi magát. A havonta ismétlődő össezjövetelek során az ünnepekről sem feledkeznek el, így köszöntötték most a hölgyeket. Tudósításunk itt olvasható.
  Rajzszakkör indul a Művelődési Központban (03,06) >>>
  2010. március 6.
  A szeretet nyelvéről - A művelődési központ társalgójában a méltán népszerű könyvsorozat gondolatait vitatták meg az érdeklődők. Ezennel a szeretet nyelvének gyermekekkel foglalkozó része volt a téma. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. március 5.
  Légy része a történetnek - Az előző hét végén Diósjenőn szerveztek izgalmas programot a Civil Dió Egyesület lelkes tagjai. A pályázati támogatásból is megvalósuló sorozat második részéről kapott tudósításunk itt olvasható.
  2010. március 3.
  Tető alatt a járóbeteg-szakellátó központ - Szerkesz- tőségünkhöz eljuttatott hivatalos sajtóközleménnyel adunk tájékoztatót a laktanyában létesülő egészségügyi objektum építésének helyzetéről. A tudósítás itt olvasható.
  Kézimunka tanfolyam indult. A felhívás itt olvaható (03.01) >>>
  2010. március 1.
  Röpke három évtized - A múlt héten ünnepelte a balassa- gyarmati Komjáthy Jenő Irodalmi Társaság fennállásának 30. évét, egyben bemutatták legújabb antológiájukat is. Az eseményről készült tudósítás itt olvasható.
  One Brain (kineziológia) tanfolyam indul - márc 20 (03.01) >>>
  2010. február 28.
  Uramisten! Mi van itt? - Hasonló kiszólással kaptak a fejükhöz sokan a csütörtöki testületi ülés alatt és után. Közbeszéd tárgya a településen a 340 milliós hiány, a rossz gazdálkodás, a felelőtlenség, és a csődhelyzet. Az ülés néhány részletéről elemzésünk itt olvasható.
  2010. február 27.
  Közgyűlés az íjászoknál - A Rétsági Árpád Egylet tartotta hivatalos közgyűlését és egyesületi napját a művelődési közpotban, ahol az előző év eredményeiről és az idei tervekről esett szó. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. február 26.
  Kistérségünk az Expón - A Leader Expóról van szó, ahol március 4-7-ig a DIPO Akciócsoport szervezésben környezetünk is bemutatkozhat. Az itt közzétett felhívás alapján még be lehet kapcsolódni. Szerkestőségünkhöz eljuttatott sajtóaynag itt olvasható.
  2010. február 25.
  Hatalmas buli Nagyorosziban - Olvasóink tudják, hogy szívesen adunk tudósítást környezetünkben rendezett eseményekről. Különösen, ha az fotókkal kiegészíttet igényes írást küld helyszíni riporterünk. Egy ilyen tudósítás itt olvasható.
  2010. február 24.
  Erdei tanóra program indul térségünkben - A DIPO Khe. kezdeményezésére is pályázati sikerével induló programról adunk tájékoztatást, melynek során a cél a természet értékeinek megismerése. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. február 23.
  Uniós Estek a kultúráról - A művelődési központ olvasó- termében a sorozat folytatásaként dr. Németh János István tartott előadást a kultúráról, illetve a kultúra betegségtüneteinek összefüggéseiről Tudósításunk itt olvasható.
  2010. február 22.
  Riport egy nagyoroszi rockfesztiválról - Nem képzelt, nem amerikai, nagyon is kistérségünkhöz köthető. A rétsági művelődési központ pályázaton szerzett pénzt kistérségi események rendezéséhez, ennek első programja volt szombaton. Riportunk itt olvasható.
  Testületi ülés február 25. Anyagok, kommentárok (02.21) >>>
  2010. február 18.
  Üvegművészeti kiállítás - A művelődési központ galériájában a Tolmácson élő iparművész, Nagy Gabi műalkotásaiból nyílt kiállítás. Képes beszámolónk itt olvasható.
  Ingyenes Magnetoterápiai állapotfelmérés febr.20. EÜ központ (02.17.) >>>
  2010. február 15.
  Szobrász szakkör indult - A képzőművészet iránt érdeklődő gyerekek és felnőttek eddig is találtak elfoglaltságot a művelődési ház falai között. Pár hete a szobrászattal ismerkedni szándékozóknak indult új kör, ahová folyamatosan be lehet kapcsolódni. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. február 13.
  Néptánc farsang Kereplős módra - A táncegyüttes előző évben hagyományt teremtett télbúcsúztató rendezvényével, amelyet ebben az esztendőben is megszervezett. A szokások felelevenítése mellett szép táncokat láttunk, és aki akart maga is rophatta. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2010. február 12.
  Felsőtagozatosok is farsangoltak - A maskarás rendezvények sorában pénteken délután az iskola felsőtagozatos csoportjai mutatták be jelmezüket és mulattak egy jót. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2010. február 10.
  Irodalmi délutánon Dokk-oltunk - Az internet lehetőségeit az irodalommal foglalkozók (alkotók és kiadók) korán felismerték. Az egyik legjelentősebb versportál szerkesztői látogattak el Rétságra a kikötő 10 éves jubileumára is emlékezve. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. február 9.
  Ásványokról az iskolában - Már lassan évtizede, hogy az iskola és az Esztergomi Vármúzeum együttműködésével ásványbemutató rendhagyó órákat szerveznek Rétságon. Az ezévi egyik napján jártunk ott.  Tudósításunk itt olvasható.
  2010. február 8.
  Új taneszközök, tankönyvek - Sok-sok cég foglalkozik ma már tankönyvek készítésével. Ahhoz hogy a pedagógusok választani tudjanak, szükséges a kínálat megismerése. Most a Nemzeti Tankönyvkiadó tartott bemutatót. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. február 7.
  Jövőre veled ugyanitt - Klasszikusnak mondható darabnak tapsolhatott a közönség a művelődési központ színpadán. Bánfalvy Ági és Harmath Imre alőadásában láthattuk a vígjátékot. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. február 6.
  Egészségnap - Egy új, sikeres kezdeményezésről számol- hatunk be. A természetgyógyász Klub szervezett átfogó programot, ahol szűrővizsgálatok mellett különféle gyógyítási eljárásokat, az egészséges élettel kapcsolatos tudnivalókat ismerhetetett meg a közönség Tudósításunk itt olvasható.
  Febr 11. Testületi ülés. Anyagok kommentárok itt olvashatók >>>
  2010. február 5.
  Sulikarnevál - Minden évben izgalmakkal teli készülődés után az iskolában is bemutatják jelmezeiket a tanulók, és a szervezők egy kellemes délutáni élménnyel ajándékozzák meg az alsósokat. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. február 5.
  Spangárosok bemutatkozása Salgótarjánban - Nem először furdul elő, hogy a helyi irodalmárok felkerekednek, és ha már meghívták őket csoportosan elmennek a megye más városaiban. Szerdán Salgótarjánban jártak Tudósítónk beszámolója itt olvasható.
  Baba-mama kör febr 19-én - Babatorna, egészségmegőrzés >>>
  2010. február 4.
  Jelmezbál az óvodában - Már beszámoltunk a Vöröske- resztesek remek mulatozásáról, és ebben a bőjt előtti időszakban minden intézmény, szervezet megtartja a maga farsangját. Az óvodások is kellemes délelőttöt szereztek a sok szép jelmezbe bújt kicsinek. Csoportképekkel kiegészített képes riportunk itt elolvasható.
  Véradás lesz február 18-án, csütörtökön (02.04.) >>>
  2010. február 3.
  Szavazattal segíthetünk a Mentőállomásnak - Egy játékos verseny keretében a mentőállomás sok pénzt nyerhet fejlesz- tésre. Ebben minden kistérségi lakó segíthet. Nem kell mást tenni, csak szavazni. Minden információ itt elolvasható.
  2010. február 2.
  Be vagyunk havazva  - Biztosan ismerik a mondást, ami kb annyit tesz, hogy annyi minden esett a nyukunkba, hogy ki sem látunk tőle. No ez most igaz Rétságra és környékére. A bőséges mennyiségű égi áldás szebbik arcát megörökítő képösszeállításunk itt megnyitható.
  2010. január 31.
  Itt a farsang, áll a bál ...  - Ne higgye senki, hogy valamiféle politikai tudósítás következik. Ugyan kérem ... Városunkban?
  Hát igen. Városunkban a vöröskeresztesek már 35. alkalommal rendezik meg az év legvidámabb eseményét, ami egyébként abszolute politikamentes, és pártállástól függetlenül mindenki nevethetett, mulathatott hajnalig. Új képekkel kiegészített tudósításunk itt olvasható.
  2010. január 28.
  Maszkok készültek farsangra - A táncosok már lelkesen készülnek a február 13-i farsangolásra. Nem csak a színpadon, a jelmezek rendbetételével, meglepetések kitalálásával, de a télűző felvonulás maszkjainak elkészítésével is. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2010. január 26.
  Végzetes harcok Romhánynál - Ne higgyék, hogy valami aktuális belháburúról szól a tudósítás. Nem, ez arrafelé nem szokás. 300 éve Rákóczi fejedelem irányításával voltak hatalmas harcok ezen a tájon. Az évforduló kapcsán több emlékezésről is tudósíthatunk. Beszámolóink itt olvashatók.
  2010. január 24.
  Évnyitó klubnap és közgyűlés a "Hunyadisoknál" - A Hunyadi János Nyugállományúak Klubja tartotta évértékelő, programalkotó közgyűlését, és igazán kiemelkedő műsor- összeállítással évi első klubnapját. Beszámolónk itt olvasható.
  Testületi ülés január 28. Napirendek, kommentárok >>>
  2010. január 22.
  Díjátadás a Magyar Kultúra Napján - Évek óta január 22-én adják át a Könyvtár pályázatára érkezett irodalmi művek díjait. A tanulóifjúság lakóhelyünkről alkotott prózákkal mutatkozott be. Tudósításunk itt olvasható.
  Jótékonysági koncert 150 genfi zsoltár kiadásáért - január 31  (01.20) >>>
  Szobrász szakkör indult, még lehet jelentkezni (01.20.>>>
  2010. január 18.
  Újévköszöntő - Több mint másfél évtizedes hagyománya van városunkban az újévköszöntő rendezvényeknek. Ennek jegyé- ben került sor az ezévi városvezetői jókívánságok elmondására, néptáncműsorral és pezsgős koccintással. Tudósításunk itt olvasható.
  2010. január 17.
  Össztűz a laktanyában - No nem valami tüzérségi harcászati gyakorlatról van szó. Több lakossági értesítést kaptam, hogy pénteken délelőtt tűz volt a laktanyában. Nem baleset, hanem szándékosan elkövetett illegális hulledéklerakóban illegális tüzelés. Rövid riportunk itt olvasható.
  Felhívás - Tehetségkutató sztárpalántáknak (01.15) >>>
  2010. január 15.
  Szalagavató a középiskolában - Negyedik évfolyamához érkezett a 2006-ban indult nappali tagozatos osztály. Mindössze 4 hónap van az érettségi vizsgáig. Ilyenkor minden középisko- lában vidám, ünnepélyes szalagavatókat rendeznek. Az ünnepségről képes beszámolónk itt olvasható.
  Már lehet asztalt foglalni a Vöröskeresztes Bálra (01.14.) >>>
  2010. január 14.
  Rendkívüli és semmitmondó -Igen a képviselő-testület üléséről van szó, ami rendkívül feleslegnek bizonyult. Röviden arról döntöttek, hogy nem döntenek. Kicsit hosszabb elemző riportunk itt olvasható.
  Ismét rendkívüli testületivel kezdődik az év! Január 13. >>>
  2010. január 12.
  Megérkezett a kistérségi autóbusz - A kistérségi munka- szervezet pályázott és nyert. Rétság önkormányzata pedig mint üzemeltető vállalta, hogy működteti a 29 személyes korszerű autóbuszt és az önrészt is megfizeti. A jármű ma megérkezett, az átadás képei mellett be is mutatjuk. Cikkünk itt olvasható.
  2010. január 8.
  Városházi citromkarikák - Többen szóvá tették, hogy ha citromdíjakat osztogatok, akkor ne a kisemberek munkáját kritizálgassam, hanem nézzek szét a városháza környékén. No tényleg találtam itt néhány karikára való savanyúságot, amiből összeállt az e havi citromdíj. Cikkünk itt olvasható.
  Kötelező kéményseprés január 5-20-ig. Felhívás itt olvasható (01.05) >>>
  Suli jóga indult októberben (még lehet bekapcsolódni) (01.05) >>>
  Szlovák nyelvtanfolyam következő időpontja jan. 9. (01.05) >>>
  2010. január 5.
  Alacsonyan szállnak a féltéglák ...  - Vannak akik nem pezsgős koccintással, puszival, jókívánságokkal lépték át az esztendők határát, henem brutális károkozással. A célpont megint az iskola. Már nem először! Cikkünk itt olvasható.
  Lakóhelyünk Rétság irodalmi pályázat (01.01) >>>
  2010. január 1.
  Szavazzunk 2010-ben is - Ez az év a szavazások esztendeje. Nem csak új parlamentet és önkormányzatot választanak a polgárok, de itt a honlapon is véleményt nyilváníthatnak fontos közérdekű dolgokról. Cikkünk és a táblák itt (is) megtalálhatók.
 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 

 • Friss hireink itt találhatók >>> 
  www.retsag.net
  ©Copyright
  E-mail
  Webmester
  <vissza
  ^fel-