Hírarchívum - 2011


Ide kerülnek azok a hírek, amelyek aktualitásukat veszitették, vagy más ok miatt idejétmúlttá váltak. Tekintve, hogy a hír csak rövid kivonata volt olvasható a kiemelésekben, itt is elérhető marad a teljes ismertető. Egyúttal feltüntetjük a hir első megjelenésének időpontját. Az egyes cikkek - az interneten megszokott - fordított sorrendben kerülnek elhelyezésre, tehát az utoljára archivumba kerültek lesznek felül.
 

 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 

 • Friss hireink itt találhatók >>> 

  Pályázati felhívás garázs bérletére (12.28.) >>>
  Képviselő-testületi ülés dec 16. Napirendek, anyagok (12.10.) >>>
  Karácsonyi ajándékjavaslat Juhász Zsóka munkáiból (12.05) >>>
  Fenyőfa vásár friss, élő fákból (11.28.) >>>
  Ismét soronkívüli testületi ülés dec. 2  (11.27.) >>>
  Lakóhelyünk, akikre büszkék vagyunk - Pályázati felhívás (11.24.) >>>
  Még lehet jelentkezni az újonnan indult kézműves szakkörbe (11.22) >>>
  KÖZMEGHALLGATÁS - testületi ülés nov. 18. (11.08) >>>
  Helyettesítés a gyermekorvosi rendelőben nov 2-5 (10.31.) >>>
  Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat (10.27) >>>
  A vízmű felhívása hálózatkarbantartásról (10.26) >>>
  Irodalmi pályázat - Spangár díjra (10.21.) >>>
  Képviselő-testületi ülés okt 21. Napirendek anyagok (10.16.) >>>
  Rendkívüli testületi ülés okt.12. iratok, kommentárok (10.08) >>>
  Némettanárt keres a tereskei iskola (10.08)  >>>
  Tájékoztató és felhívás demonstrációról (10.06) >>>
  Véradás lesz október 6-án (09,26) >>>
  Képviselő-testületi ülés szept 30. Anyagok, kommentár (09.24) >>>
  Megbocsátás hete a könyvtárban október 3-9-ig (09.23) >>>
  Díjmentes lakossági elektronikus hulladékgyűjtés okt 8. (09.22.) >>>
  Lakossági lomtalanítás szeptember 23-24 (09.06) >>>
  Felhívás - Idén is lesz iskolakezdési támogatás (09.05) >>>
  Tereske község orvosírnokot keres (09.05.) >>>

  2011. december 27.
  Börzsönyi vadak karácsonya - Az ünnepi tudósítások között talán az utolsó, de különlegességét tekintve minden bizonnyal a legelgondolkodtatóbb az a tudósítás amit egy vadásztársaság hagyományos rendezvényéről kaptunk. Legyen a vadaknak is boldog ünnepük ... Tudósításunk itt olvasható.
  2011. december 22.
  Mindenki karácsonya - Városunkban egyre másra szerve- ződtek a különféle közösségi alkalmak, amelyek mind-mind a család meghitt szent ünnepe előtt, arra ráhangolóst is szolgálták. Ezek közül a legkiemelkedőbb, egyben a közösségi alkalmak sorát záró, a Mindenki Karácsonya. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. december 21.
  Sulikarácsony - Oktatási intézményünkben az utolsó napon tartottak játékos programokkal, kérműveskedéssel, és dél közeledtével egybegyűlt sereglettel iskolai karácsonyt.   Tudósításunk itt olvasható.
  2011. december 20.
  Ünnepváró növendékhangverseny - A Rózsavölgyi Márk Művészetoktatási Intézmény kihelyezett tagozatának növendékei évente többször is megajándékoznak bennünket egy hangver- sennyel. Ezek közül talán a legszebb alkalom a karácsonyi kö- zös muzsikálás. Tudósításunk az ezévi koncertről itt olvasható.
  2011. december 19.
  Karácsonyi judo kupa - Már évek óta kialakult hagyomány, hogy a Rétsági Judo Club egy meghívásos versenyt rendez, afféle barátságos kupaviadalt. Ezévi programban már megyén túlról is érkeztek versenyzők. Képes tudósításunk és a verseny- eredmények itt olvashatók.
  2011. december 17.
  Karácsonyi hangulat a Városi Nyugdíjas Klubban - A klubközösség számtalan programot tart év közben, a mostanin karácsony és az év utolsó alkama okán tartottak beszámolóval, műsorral, egybekötött programot. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. december 11.
  Pálos Frigyes Tereske díszpolgára - Advent 3. vasárnapján ünnepi istentisztelet keretében adták át Pálos Frigyes őrkano- noknak a képviselő-testület elismerését, a díszpolgári oklevelet és plakettet. A szentmisét Beer Miklós váci püspük mutatta be. Tudósításunk a méltóságteljes eseményről olvasható.
  2011. december 10.
  Évzáró közgyűlés a Hunyadi Klubban - A sok rendezvény, kulturális program, és kirándulás mellett a "hunyadisok" közös- ségében hivatalos alkalmakra is sor kerül, amikor a beszámo- lókról és tervekről szavaznak. Persze azért a komolyabb rész után nem maradhatott el a klubélet. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. december 9.
  Spangár est - nem csak tollforgatóknak - A 2003-ban alapított irodalmi műhely igen termékeny. A tagok, érdeklődők mégis kívánják a szakmai vitákat, a nézetek ütköztetését, a közösségi alkalmakat is. A legutóbbi összejövetelről képes beszámolónk itt olvasható.
  2011. december 6.
  Télapó az óvodában - A gyermekintézményben minden esztendőben megrendezik a Mikulás érkezését váró ünnep- séget, és a kicsik meg is kapják ajándékaikat. Képes riportunk itt olvasható.
  2011. december 5.
  Mikulásjárat - Évek óta szép hagyomány, hogy a Mikulás - mielőtt este titokban a cipőkbe, ablakokba rakja ajándékait - Rétság városában tesz egy kört, örömet csalva kicsik, nagyok arcára. Tudósításunk az ez évi mikulásjáratról itt olvasható.
  2011. december 4.
  Készülődés Mindenki Karácsonyára - A művelődési központ már több mint másfél évtizede, intézmények és szervezetek összefogásával megrendezi a város karácsonyi ünnepét. A napokban az előkészületekről volt értekezlet az intézményben. Tudósításunk a  itt olvasható.
  2011. december 3.
  Nyugdíjas klubok találkozója - A Hunyadi János Nyugállomá- nyúak Klubja mindig kezdeményezője és lebonyolítója volt olyan rendezvényeknek, amely a saját tagságukon túl a kistérség számára is fontos. Most a környék nyugdíjas klubjait hívták találkozóra és műsorra Tudósításunk a  itt olvasható.
  2011. november 28.
  Új kiállítóhelyen Németh Árpád festményei - A városban eddig is bőven volt alkalom különféle kiállítások szervezésére. Most a középiskola avatott új kamarakiállítások számára alkalmas galériát. Elsőként Németh Árpád képei kerültek falra. Tudósításunk a megnyitóról itt olvasható.
  2011. november 28.
  Advent előtti mutatság Kereplős módra - Már öt eszten- deje, hogy a táncosok elhatározták, saját maguk számára szerveznek egy egész délutánt kitöltő programot. Nem is kell mondani, az idei is kiválóan sikerült, a résztvevők és a közönség örömére. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. november 25.
  Musical-kaleidoszkóp - A Petőfi Musical Studió nem isme- retlen a rétsági közönség előtt. Mostani előadásukban egy kerettörténetbe ágyazva a legismertebb musical-ek elevenedtek meg mint egy kaleidoszkóp varázslatos változásai a színen.  Tudósításunk itt olvasható.
  2011. november 24.
  Nagy vagy! Rétságiak a tv2-n - A kereskedelmi csatorna népszerű műsorában vettek részt iskolásaink. Szülők, gyer- mekek, tanárok együtt. Az izgalmaktól egyáltalán nem mentes viadal ugyan több mint egy hónap múlva kerül adásba, de a felvételről tudósításunk itt olvasható.
  2011. november 23.
  Adventre készülve - A művelődési központ minden évben alkalmat teremt arra, hogy szakmai vezető segítségével, helyben megvásárolható anyagokból bárki elkésíthesse a várakozás gyertyalángjainak koszorúit. Beszámolónk az ezévi programról itt olvasható.
  2011. november 22.
  Világszép Nádszálkisasszony - No nem egy szépség- versenyről tudósítunk, hanem egy klasszikus mese színházi előadásáról, amelyet gyermek közönség számára szervezett a művelődési központ. Beszámolónk itt olvasható.
  2011. november 20.
  A tények makacs dolgok ... - a feltárt tények még maka- csabbak. A képviselő-testület megbízásából a bizottság elvégezte munkáját és benyújtotta jelentését. Előzetes elemzésünk a november 22-i ülés elé itt olvasható.
  2011. november 19.
  Idősek napja - A helyi vöröskeresztes aktívák minden esztendőben megrendezik a város idős embereinek köszöntését szolgáló programot. Ebben az évben is gazdag műsorról, szép eseményről számolhatunk be. Riportunk itt olvasható.
  2011. november 18.
  Új traktorral gazdagodott városunk - A képviselő-testület tervszerűen halad a város érdekében eltervezettek megvaló- sításában. Nem könnyű előkészítő munka után most beszámol- hatunk arról, hogy megérkezett a kummunális feladatokat ellátó univerzális gép. Riportunk itt olvasható.
  "Tényfeltáró" testületi ülés november 22. >>>
  2011. november 16.
  Rétsági Televízió az interneten is nézhető - Többen, akik nem rendelkeznek kábeltévés hozzáféréssel, kérték, hogy le- gyen valamilyen megoldás az adások, a testületi ülések megte- kintésére. A művelődési központ újabb fejlesztésnek köszönhe- tően megteremtette a lehetőséget. Tájékoztatónk itt olvasható.
  2011. november 14.
  Ezerszínű könyvtári ősz II - A könyvtárban népzenei programokkal folytatódott az a rendezvénysorozat, amelynek első három eseményéről már beszámoltunk. Most a sorozatot záró két előadásról tudósítunk. Riportunk itt olvasható.
  2011. november 13.
  Baba-mama börze - Minden ami a babának kell, elenevíthet- nénk fel az egykori szlogent. Meg is valósult az elképzelés, hiszen a művelődési központ előcsarnokában sokféle dolog cserélhetett gazdát, ami az egyik családnak már kinőtt holmi, másnak hasznos lehet. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. november 12.
  Nyugdíjas klubdélután - A Városi nyugdíjasklub rendszeresen szervez programokat. A hűvösebb időben többnyire a művelődési központban zajlanask a közösség rendezvényei. Legutóbbi összejövetelükről szóló beszámolónk itt olvasható.
  2011. november 10.
  Ezerszínű rétsági ősz - Ezzel a címmel szervezett 5 alkalom- ból álló programsorozatot a könyvtár óvodásoknak iskolásoknak és középiskolásoknak. Tudósításunk az első 3 alkalomról ad hírt, egyben meghívó a további kettőre. Riportunk itt olvasható.
  2011. november 9.
  Gobelin Kör ezévi kiállítása - A több mint évtizede működő alkotóközösség minden esztendőben megrendezi kiállítását, ahol a tagok új munkáit tekinhetik meg a tátogatók.  Képes beszámolónk az ezévi megnyitóról itt olvasható.
  2011. november 5.
  Demokrácia temetése, félpályás útlezárással - Korábban is beszámoltunk róla, hogy az érdekérvényesítés egy módjával élve útlezárással demonstráltak Rétság felett. Most a Liga Szekszervezetekhez csatlakozva, az országos akció részeként újabb, több embert megmozgató tüntetés volt. Riportunk itt olvasható.
  2011. október 30.
  Mindszenty és Pallavicini emlékezete - A hagyományoknak megfelelően már több mint két évtizede Felsőpetényben és Rétságon ünnepi rendezvényen tisztelegnek az 1956-os események hősei, a bíboros és a katona emléke előtt. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2011. október 29.
  Színház szlovák nyelven - Városunkban nem ritka, hogy a Megyei Szlovák Kisebbségi Önkormányzat színpadunkon rendez előadást. Az idei színházi évad a Vertigó Színjátszócsoport előadásával kezdődött. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 26.
  Talpon maradt, nyert - A Magyar Televízió legújabb vetélkedéjében sokan süllyedtek el, ha nem is szégyenükben, hanem a technika közreműködésével. A rétsági Csengeri Attila helytállt a megmérettetésen és 2,25 millióval gazdagodott. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 26.
  Interaktív bemutató - Korábban beszámoltunk róla, hogy az iskola új korszerű eszközökkel bővölt. A héten egy délelőtt a szülők is megismerkedhettek az oktatás új módszerével egy nyilt nap kereténben. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 23.
  A forradalom ünnepe és kitüntetések - Hagyományoknak megfelelően került megrendezésre a művelődési központ színháztermében az az ünnepség, amelyet az 1956-os forradalom emlékére és tiszteletére szerveztek. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 22.
  Hubertus lovaskaland - Már negyedik alkalommal rendezik meg a helyi lovasok a vadászok és lovasok védőszentjének ünnepén egésznapos programjukat, amelyen egyre többen vesznek részt. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 20.
  Könyvbemutató a könyvtárban - Gyakori esemény, hogy a város irodalmi gyűjteményében új alkotásokat, köteteket mutatnak be. Most Kiss H. Anka versgyűjteményével ismerkedhetett a közönség. Tudósításunk  itt olvasható.
  2011. október 19.
  Inkubátorház lesz vagy nem lesz - Viharosnak mondható rendkívüli testületi ülésen tárgyaltak a képviselők a Kistérség egy eléggé kidolgozatlan elképzeléséről. Az előzményeket és a részleteket elemzésünkben itt olvashatják.
  2011. október 18.
  Őszi túranap az iskolában - Szeptember végén az egész hónapos tanulás után egy napot a természetbentöltöttek az iskolások. Az eseményről kapott tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 16.
  Egy esztendő mérlege - A napokban lesz egy esztendeje, hogy az újonnan választott képviselő-testület megkezdte munkáját. És egy éve indítottuk új népszerűségi szavazásunkat is, amelyet most lezártunk. Elemzésünk itt olvasható.
  2011. október 14.
  Demonstráció félpályás útlezárással - Rétság feletti főútaszakaszt választotta a Független Rendőr Szakszervezet arra, hogy követeléseiknek nyomatékot szerezve félpályás útlezárással tiltakozzanak. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 13.
  Befejeződött a temetői építkezés - A ravatalozó, az úrnafal és előtető építésével kapcsolatos fordulatokról folyamatosan tájékoztattuk Olvasóinkat. Most arról számolhatunk be, hogy befejeződtek az építési munkák. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 12.
  80 éve történt - Az akkor még rétsági járáshoz tartozó Kosd bányájában szürnyű tragédia következett be. Az esemyényről és a kapcsolódó megemlékezésről szól helytörténeti rovatunk cikke. Itt olvashatók.
  2011. október 10.
  Motoros balesetek környékünkön - Egy hete a 2-es út egy távolabbi pontján volt súlyos motoros baleset, a hírek ma vi- szont arról szólnak, hogy Rétság közelében az ipari park szom- szédságában következett be ütközés. Híreink itt olvashatók.
  2011. október 10.
  Konferencia a Váci Egyházmegye történetéről - Rétság kistérsége többféle szempontból is érintett az egyházmegye történetében. Egy közelmúltban rendezett tudományos tanácskozásról tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 9.
  Szüret van ... - Az ősziesre fordult idő nem csak a nyár elmúltát juttatja mindenki eszébe, hanem azt is, hogy a betakarítások végeztével a Rétságon is szüreti mulatsággal nyugtázzák a jó termést. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 8.
  Rendezvénysorozat a bibliotékában - Rétság is csatlako- zott az Országos Könyvtári Napok kezdeményezéséhez, és ennek kapcsán többféle esemény is megrendezésre került a város intézményében. Összefoglaló tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 6.
  Vértanúkra emlékezve a nemzeti gyásznapon - Hagyo- mány városunkban hogy az 1848-49-es szabadságharc mártír- jainak tiszteletére a templomkertben lévő emlékoszlopnál tisztelegnek a város oktatási intézményei. Az ezévi megemlé- kezésről tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 4.
  Befejeződött a szállodaépítés Bánkon - Tél végefelé beszámoltunk rála, hogy a bánki Tó Hotel még egy újabb szárnnyal és sok különleges szolgáltatással bővül. Bár a létesít- mény elkészült részeit a szezonban már igénybevehették a vendégek, a befejezést követő sajtótájékoztatóra a napokban került sor. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 3.
  Benyovszky Móric emlékezete - A híres világutazó, mada- gaszkári király születésének és halálának évfordulóján nagy- szabású konferenciát rendeztek Budapesten. Városunkhoz is kötődő történelmi személyiségre emlékező ünnepségről  tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 3.
  Szüreti vígság Tolmácson - Sorra rendezik a környező települések szüreti programjaikat. Rétságon is lesz alig egy hét múlva. Az előző hétvégén Tolmácson rendeztek nagyszabású programot. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 2.
  Turisztikai beruházás avatása Katalinpusztán - A Gyadai tanösvény pályázati forrásokból való fejlesztéséről már beszámoltunk. Most egy újabb fontos szakasz felavatásról kaptunk hírt, amelyről tudósításunk itt olvasható.
  2011. október 1.
  Vandálok éjszakája - Többen is panaszkodnak már egy ideje, hogy egyes hétvégi napokon hangos csoportok zavarják a város nyugalmát. Most kapott híreink arról tanúskodnak, hogy vala- mely társaság átlépett egy határt, amit vandalizmusnak, a btk- ban bűncselekménynek neveznek. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. szeptember 30.
  Gólyavatás a középiskolában - A rétsági középiskolai tagozat is ápolja a diákhagyományokat. Így ősszel az újoncok befogadására rendeznek játékos programot. Egy ilyen gólyavatásról szóló beszámolónk itt olvasható.
  2011. szeptember 29.
  Tápláló szeretet - Rétságiak is kapcsolódtak ahhoz a Nógrád községi kezdeményezéshez, ahol nyugat-nógrádi nyugdíjasok saját munkájukkal, befőtteikkel segítenek a nagycsalásosoknak Tudósításunk a mozgalomhoz kapcsolódó rendezvényről itt olvasható.
  2011. szeptember 28.
  Módosult a lakástámogatás rendszere - Megszűnt a gázártámogatás, és törvény született a lakástámogatás módosításáról. A média közleményei olykor félrevezetőek, ezért közzétesszük a jegyző felhívását, és letölthető az igénylő nyomtatvány is. A téjékoztató itt olvasható.
  2011. szeptember 24.
  Újmódi lomtalanítás - Többek értetlenséggel fogadták a lomtalanítás új formáját. A tapasztalatok azonban igazolták, hogy kisebb kellemetleség vállalása mellett korszerőbben és eredményesen lehetett lebonyilítani. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. szeptember 20.
  Őszi tűzoltóverseny - Hagyomány az önkéntes lánglovagok körében, hogy évente ősszel és tavasszal is izgalmas és sprrtszerű erőpróbával elbekapcsolt programokon találkoznak. Tudósításunk ez ezévi versenyről itt olvasható.
  2011. szeptember 18.
  Megyenap Rétságon - Nógrád Megye Önkormányzata 5. alkalommal megrendezett programjának ezennel városunk adott otthont. A gazdag programsorozat részeként kerültek átadásra a megyei kitüntetések, és egésznapos vásári forgatag várta a látogatókat a Nagyparkolóban. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. szeptember 14.
  Népszámlálás, felkészülés - Ebben az évben, októberben a KSH irányításával felmérik az ország teljes lakosságát. Pár korábbihoz képest változás miatt a lakosságot is tájékoztatjuk. Elkezdődött a kérdezőbiztosok felkészítése. Elsőként ezzel a témával indítjuk sorozatunkat. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. szeptember 11.
  Választott a Fogorvosi kamara - A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata ismét megválasztotta tisztségviselőit a következő időszakra. Számunkra jó hír, hogy az egészségügy e szakterületén rétsági szakember képviselheti városunkat és megyénket az országos fórumokon.  Tudósításunk itt olvasható.
  2011. szeptember 5.
  Civilek a civilekért - Művelődési ház híjján Diósjenőn a Civil Dió Egyesület szervezi a település és sokszor a környék kultu- rális életét. Most egy pályázaton elért nyeremény forrásából szerveztek tanfolyamot civileknek, amelynek a rétsági művelődési központ ad helyet. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. szeptember 5.
  A temetőben épül valami - Majd egy éve hasonló címmel tudósítottunk a "valamiről". Most azonban pontosan egyeztetett tervezési folyamatot követő szabályos kivitelezőválasztással és szerződéssel elkezdődött a ravatalozó felújítása. Riportunk itt olvasható.
  2011. szeptember 3.
  Ünnepség a helyőrség 75 éves születésnapján - A Hunyadi János Harckocsi Dandár Baráti Köre őrzi a honvéd hagyományokat, emlékeket. A rétsági helyőrség létrehozásának évfordulóját ünnepélyes keretek között tartotta meg. Tudósí- tásunk itt olvasható.
  2011. szeptember 2.
  Bajtársi lövészet Léván - Az egykori katonatársak össze- tartanak. Nem csak itt Rétságon a dandár baráti körének keretében, hanem határontúli kapcsolatokat is ápolnak. Ezért aztán évente ellátogatnak egymás programjaira. A legutóbbi lövészetről kapott képes tudósításunk itt olvasható.
  2011. szeptember 2.
  Csengőszó, iskolakezdés - A gyorsan elrepült nyár után városunkban is megnyíltak az iskolák kapui. Két intézmény is tartott ünnepélyes keretek között hivatalos tanévnyitót. Előbb az álnalános iskola, majd a középiskola. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2011. augusztus 31.
  Rétságiak a Szilvaszombaton - A hozzánk közeli Kétbodony falunapját egy gyümölcsről, a szilváról nevezte el és ennek szellemében rendezett egésznapos programot. Az eseményen már évek óra gombóccal és tánccal is résztvesznek a "Kereplősök". Új képekkel kiegészített tudósításunk itt olvasható.
  2011. augusztus 29.
  Kiállítás a Fotográfia napján - A Rétsági Fotokör immár egy évtizede minden évben az augusztus 29-i országos ünneppel egyidőben nyitja saját éves kiállítását a művelődési központban. Beszámolónk az ezévi tárlat megnyitójáról itt olvasható.
  2011. augusztus 27.
  A polgármester mondjon le! - A testületi ülések visszatérő témája, hogy a polgármester kapott feladatait nem hajtja végre, azokról elszámolni nem tud. A PVB ülésén már az is elhangzott, hogy vagy dolgozzon, vagy mondjon le. Az ülés videóinak elérhetősége mellett elemzésünk itt megnyitható.
  Újra rendkívüli testületi ülés aug 30-án (08.26) >>>
  2011. augusztus 26.
  Új helyen a Tv2 - Az nemigen érdekelne bennünket, ha a mé- diatársaság új székházba költözne, az annál inkább, hogy sokak képernyőjéről eltünk a Tv2. Akik antennával vették a jelet, itt a megoldás, hogyan tehetik ezután is. Tájékoztatónk itt olvasható.
  Pályázat önkormányzati ingatlanok bérletére (08 26.) >>>
  2011. augusztus 21.
  Szent István ünnepén - Városunkban  a több éve kialakult hagyománynak megfelelően ünnepeltük államalapító királyunkat. Délelőtt szentmisével, délután pedig végelát- hatatlan, színvonalas programmal. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés aug.26-án - Napirendek anyagok (08.19) >>>
  2011. augusztus 19.
  Judós hírek - A Rétsági Judo Clubtól kaptunk hírt egy nyári táborról, ahol több fiatal - a közösségi élet és edzések melett - sikeresen szerepelt, újabb öveket "szereztek be" Tudósításunk itt olvasható.
  Tanévkezdés, tankönyvek árusítása (08.18.) >>>
  2011. augusztus 17.
  Kerékpáros szupermaraton Rétságon keresztül - Nem- zetközi mezőnnyel, több mint 150 versenyző indult Nagymaros- ról, hogy négy nap elteltével kerékpáron érkezzen meg Tokajba. Rétsági áthaladásról készült tudósításunk itt olvasható.
  2011. augusztus 16.
  Borsosberény falu napja - A környező települések jeles programjait bemutató sorozatunkban a szomszédos település "sátoros" ünnepéről, a falu napjáról egészen pontosan a Falunapról kaptunk fotoriportot. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. augusztus 16.
  Tereske is falunapot rendezett - Vasárnap, az egyházi búcsú napján a tereskeiek a délutánt felhőtlen szórakozással tölthették. Az iskolakert kellemes környezete egész estébe nyúlóan adott nézni és tapsolni valót Tudósításunk itt olvasható.
  2011. augusztus 15.
  Old Timer találkozó Nagyorosziban - A hétvégén sok környező településen volt egész falut megmozgató program. Ezek közül többről sorban beszámolunk. Nagyorosziban régi járműveket felvonultató pardéval vált külöbössé a Palócgulyás fesztivál. Tudósításunk itt olvasható.
  Valóban rendkívüli testületi ülés aug 17. (08.14) >>>
  2011. augusztus 14.
  Az Ipoly folyó köszöntése- Noha Rétság nem ér határ- folyónk partjáig mégis életünk része Észak-Magyarország meghatározó víze. A folyónak van névnapja is, amelyet minden évben megtartanak. Az idei eseményről kapott tudósításunk itt olvasható.
  Gázszünet lesz szeptember 7-9-ig (08.14) >>>
  2011. augusztus 12.
  Litvániai zarándokok - A messze északról indultak el gyalog, hogy felkeressék a Mária-jelenésekről híres bosznia-hercegovinai Medjugorje templomát és emlékhelyeit. Útjukban Rétságot is érintették. Beszámolónk fogadásukról itt olvasható.
  Hirdetmény vezetékjoggal kapcsolatos hatósági eljárásról (08.12.) >>>
  2011. augusztus 10.
  Valami bűzlik Rétságon ... - Nem kicsit, nagyon. Szerkesz- tőségünk igyekezett utánajárni az okoknak, és megoldást keresni. Hát megoldást nem igérhetünk, de tájékoztatást igen, ha már az arra hivatottak ezt elmulasztották. A vonatkozó levél és mellé írt kommentárunk itt olvasható.
  2011. augusztus 8.
  Házavató és Falunap Tolmácson - Már negyeik alkalommal megrendezett búcsóval egybekötött népünnepéyl ezennel a közösség új házának felszentelésével is emlékezetessé vált. Képes Riportunk a kétnapos fesztiválról itt olvasható.
  2011. augusztus 7.
  Lovasnap Pusztaszántón - Hagyományosan augusztus első vasárnapja a lovassport jeles eseménye Pusztaszántón. Az idén több mint 100 ló nyergében méretteték meg magukat a versenyzők öt kategóriában. Riportunk itt olvasható.
  Helyettesítés a fogorvosi rendelőben szept. 19-ig >>>
  2011. augusztus 6.
  Tovább szépül, épül a Hunyadi liget - Az előző évben kialakított liget mellett lévő egykori szertárépület felújításával folytatják civil kezdemányezők a rendezvényhelyszínként is kiválóan szolgáló terület szebbé tételét. Riportunk itt olvasható.
  2011. augusztus 1.
  Ezerszínű fesztivál Bánkon- Immár 45. éve kerül megren- dezésre a Nógrád megyei nemzetiségek hagyományos talál- kozója Bánkon, amely az idők folyamán nemzetközi fesztivállal közös programmá nőtte ki magát. A kétnapos gazdag ese- ménysorról képes riportunk itt olvasható.
  2011. július 30.
  És lőn világosság ... - Azt nem igérhetjük, hogy az alagút végén takarékosságból eltünő reményeinkre fény derül, de azt megmutathatjuk, hogy a laktanyában már nem kell estetájt rettegve menni az ügyeletre. A példásan megoldott világításról rövidhírünk itt olvasható.
  2011. július 29.
  Németh Árpád kiállítása Vácon - Valaha városunkban dolgozó ismert képzőművésznek a Váci Világi Vigalom soroza- tának talán első eseményeként nyílt kiállítása a Dunaparti galériában. Tudósításunk itt olvasható.
  Szabadságok, helyettesítések az orvosi rendelőkben (07.29) >>>
  2011. július 28.
  Tanszervásár az Ocsovai Írószerboltban - Alig egy hónap múlva véget ér a szünidő, és ismét becsöngetnek az iskolába. A szülők felkészülését segíti üzletbemutató cikkünk, ahol a bolt bőséges választákából mindent be tudnak szerezni ami szeptemberig szükséges lehet. Riportunk itt olvasható.
  IV. Szent Lőrinc Falunap és Búcsú Tolmácson aug 6-7 (07.28) >>>
  2011. július 27.
  Képzőművészeti tábor Tolmácson- Már 3. éve szervezi Nagy Gabi képzőművész azt az egyhetes izgalmas elfoglaltságot gyermekeknek, amelyen az idén 40 fő - köztük rétságiak is szép számmal - vettel részt. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2011. július 25.
  Iskolánk interaktívan korszerűsödik - Önrész nélküli pályázati forrásból több mint 5 millió forint értékben kerültek beszerzésre a korszerű oktatás új eszközei az iskolába. Ősztől 5 új interaktív tábla szolgálja az oktatást, melynek használatára a pedagógusok képzése is megoldott. Tudósításunk itt olvasható.
  Még lehet nevezni az augusztusi kerékpáros szuper maratonra (07,20) >>>
  2011. július 19.
  Megkérdeztük az illetékest - és a válaszoknak is utána- jártunk. A temetői járda kérdéséről, a ravatalozó és úrnafal építéséről, az útfelújítási munkákról interjúnk és képes tudósításunk itt olvasható.
  2011. július 17.
  Szondi várjátékok Drégelypalánkon - A városunkhoz közeli legendás vár tövében minden esztendőben nagyszabású programmal emlékeznek a csata évfordulójára és a hősökre. A gazdag eseménysorról tudósításunk itt olvasható.
  Népszámlálási számlálóbiztosok jelentkezését várja a PM hivatal (07.17) >>>
  2011. július 14.
  Tábor militari módra - A Rétsági Árpád Egylet már 9. alka- lommal szervezi meg azt a nyári elfoglaltságot, ahol nem csak természetközeli romatikában, hanem katonás élményben is részesülnek a militari stílt kedvelők. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. július 13.
  Éremeső és záróünnepség a világbajnokságon - Mint arról beszámoltunk, Bánk községben 14 nemzet több mint 300 hajómodellje versenyzett több kategóri érmeiért. Az izgalmas hét zárásaknént tartott eredményhirdető záróünnepségről tudósításunk itt olvasható.
  2011. július 11.
  Száz év fényképeken - A Börzsöny túlfelén, egy kedves kis falu kétnapos rendezvényének részeként nyílt egy különös fotókiállítás. Számunkra azért éredekes, mert aki gyűjtötte és feldolgozta ma már nem csak Perőcsényben van otthon hanem Rétságon is. Tudósításunk itt olvasható.
  Soronkívüli testületi ülés júl. 15 - anyagok, kommentárok  (07.11.)  >>>
  2011. július 9.
  Váci Múzsa Egyesület kiállítása - A művelődési központ galériájában már 2 éve bemutatkozott a szomszédos város képzőművészeti közössége. Most új munkákkal nyitottak nyári tárlatot városunkban. Tudósításunk itt olvasható.
  Legnagyobb fokozatú hőségriadó júl 8. péntektől (07.09) >>>
  2011. július 8.
  Kereplős tábor - Az évzáró táncgála után június végén táborba vonultak táncosaink, ahol sok lelkes közreműködő segítségével nem csak egy felejthetetlen hetet töltöttek együtt, hanem új táncokat is tanultak. Beszámolónk itt olvasható.
  2011. július 7.
  Rétság térsége is bemutatkozott a régiós találkozón - Tegnapi napon nagyszabású konferenciát rendeztek a vidékfej- lesztés témakörében tőlünk távol, Szendrőn. A tanácskozáson Rétság kistérsége is bemutatkozott. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. július 7.
  Judo hírek - A Rétsági Judo Klub életéről ritkán hallunk, pedig a nyár eleje sem telt események nélkül. Örömmel adjuk közre Csuka Zoltán edzőtől kapott tudósítást, amely itt olvasható.
  2011. július 6.
  Költözik a telefonfülke - A városközponti üzletház előtti fülkés telefon jó egy esztendeje nem működik. A szolgáltató most új helyen szerelte fel a közérdekű eszközt, amely remélhetőleg tartósan üzembiztos marad. Rövidhírünk itt olvasható.
  2011. július 5.
  A világbajnokság elkezdődött - Bánkon egy különös sportág versenyére kerül sor a következő héten. 14 ország csapatai neveztek az élethű, táviránytásos hajómodellek világversenyére. Az ünnepélyes megnyitóról készült riportunk itt olvasható.
  2011. július 4.
  Európabajnoki aranyérem - Rövidhírünk a II. Ifjúsági Strand- kézilabda Európabajnokságról szól, amelyet Horvátországban rendeztek az elmúlt napokban. A magyar csapat szerezte meg az aranyérmet. Számunkra ez különösen szépen hangzik mert együttes tagja egy rétsági sportoló. Tudósítás itt olvasható.
  2011. július 3.
  Interaktív táblák a nagyoroszi iskolának - Közelmúltban fejeződött be az a beruházás, amelyben a szomszédos település iskolája egy komplett számítógépes tantermet és interaktív táblákat kapott pályázati forrásokból. Az átadásról, illetve a pályázat lényegéről kapott tudósítás itt olvasható.
  Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe (07.02) >>>
  2011. június 27.
  Új autóbusz menetrend - Érdemes előre tájékozódni aki autóbusszal közlekedik, ugyanis július 1-től lényegi változások lesznek a Rétságot is érintő buszjáratokban. A Volánbusz által kiadott tájékoztatók itt olvashatók.
  Képviselő-testületi ülés jún 30. Anyagok kommentárok (06.24.) >>>
  2011. június 21.
  Jazzfesztivállal indul a Bánki Nyár - Egész pontosan már, strannadl, filmprogramokkal elindult. Hogy mi minden lesz Nyugat-Nógrád nevezetes üdülőfalujában a nyáron erről kérdeztük Ivanics András polgármestert. Az interjú itt olvasható.
  Júli 1. munkaszüneti nap a Járóbetegnél és a Városházán (06.20) >>>
  2011. június 19.
  Évadzáró néptáncgála Kereplős módra - Már hagyomány, hogy a "kereplősök" is nagyszabású műrosorral zárják az évet, ahol bemutatják ezévi fejlődésüket is, és egy kellemes napot szereznek a táncosoknak és a közönségnek egyaránt. Képes tudósítás itt olvasható.
  KRESZ és bírság változások 2011. július 1-től >>>
  2011. június 17.
  Bizonyítványosztás az iskolában - Pénteken délután tartott ünnepségen az eredmények ismertetését követően az iskola igazgatója hivatalosan is lezárta a tanévet. A műsorral is szinesített program után az osztálytermekben vették át a diákok a várva-várt bizonyítványt. Képes tudósítás itt olvasható.
  2011. június 17.
  Középiskolai évzáró -  A sorra rendezett évbúcsúztató ünnepségek sorából nem maradhat ki a helyi középiskolai kihelyezett tagozat sem. A csütörtökön tartott eseményről kapott tudósítás itt olvasható.
  2011. június 16.
  Konferencia és épületavató a turisztikai együttműkö- désért -  A művelődési központban rendezett nyitókonferencia után Bánkon avatták fel a TDM helyi szervezetének új irodáját. Hogy mi az a TDM és mi történt ezen a napon, megtudhatják tudósításunkból.  Itt olvasható.
  Szavazzunk egy rétsági fotóra! - Felhívás itt  (06.15.) >>>
  2011. június 14.
  Tanévzáró koncert a Zeneiskolában -  A balassagyarmati intézmény helyi tagozata gyakorta lepi meg közönségét növen- dékeinek hangversenyével. A napokban tartott esemény egyben tanévzáró is volt. Tudósításunk az eseményről itt olvasható.
  2011. június 12.
  Ballagtak a nyolcadikosok -  Az általános iskolai tanulmányok befejezésével a diákok más intézményben folytatják tanuló- éveiket. Így hát búcsút mondanak a helyi iskolának. S ha búcsúzás, legyen méltó ünnepélyes és megható. Ilyen volt.  Tudósításunk az eseményről itt olvasható.
  2011. június 11.
  Pünkösdi zenés áhitat -  A Református Egyház rétsági gyülekezete az istentiszteleti alkalmakon kívül a jeles ünnepek előtt gyakran szervez a szélesebb érdeklődők számára is élményt jelentő zenés programokat. A Pünkösd előtt szerve- zettről tudósításunk itt olvasható.
  2011. június 10.
  Bolond-bohócul kezdődnek a ballagások -  A nyolcadikosok számára a szombati ballagással ér véget az általános iskolai élet, de ma a hagyományok szerinti vidám jelmezes vonulással hívták fel magukra a figyelmet. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. június 9.
  Kereplősök fellépése Pásztón -  A közelmúltban egy nagyszabású fesztiválon vettek részt Kozák Katalin tanítványai. A Pásztón rendezett versenyről sikerrel tértek haza. Az eseményről most kapott tudósításunk itt olvasható.
  2011. június 8.
  Párkányi napló az Ünnepi Könyvhéten - Különleges kötet bemutatására került sor az irodalom országos ünnepéhez kapcsolódó helyi rendezvényen. A 100 esztendeje született kézirat alapján kiadott mű a mai ember számára is kiváló olvasmány. Az eseményről tudósításunk itt olvasható.
  2011. június 7.
  Új szolgáltatások a Fitt-Nett Szépségszalonban - A közelmúltban mutattuk be a Kossuth u. 1 alatti szépségszalont, ahol fodszászat és kozmetika mellett sokféle lehetőség vehető igénybe. Most újabb szolgáltatásokkal bővült a választék. Riportunk itt olvasható.
  2011. június 6.
  Trianon emlékezete - Június 4., az emlékezés, egyben a nemzeti összetartozás napja. Ez alkalomból rendeztek megemlékezést az egy esztendeje avatott Trianon emlékoszlopnál a templomkertben. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. június 5.
  Nemzetiségi találkozó - A helyi Szlovák Kisebbségi Önkor- mányzat 9. alkalommal rendezte meg azt a fesztivált, ahol a kistérség és határontúli szolvák kultúra képviselői mellett a helyi tánccsoportok is színpadra lépnek. Tudósításunk itt olvasható.
  Véradás lesz június 16-án (06.04) >>>
  Tereske község orvosírnokot keres (06.03) >>>
  2011. június 3.
  Évzáró és ballagás az óvodában - A délelőtt az óvodában, délután a művelődési központban rendezett ünnepség jegyében telt, amivel a legkisebbek zárták az évet és ősztől iskolába járók ballagtak a gyermekintézménytől. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. május 27.
  Gyermeknap színes kavalkáddal - A reggeltől estig a gyermekek szórakoztatását, ünneplését szolgálta az a rengeteg program, amelyet a Szülői Munkaközösség szervezett a legkisebbek számára.  Tudósításunk itt olvasható.

  --------

  2011. május 26.
  Vállalkozók klubja - Pénzre váltható információk megismer- tetésére szervezett programot a Partnerséggel a Foglalkoz- tatásért iroda. Az eseményről tudósításunk itt olvasható.
  Eladó ingatlan Rétságon, kedvező feltételekkel >>>
  2011. május 25.
  Tűzzománc és szobrászati kiállítás - A művelődési központ alkotókörei hagyományosan nyár elején rendezett tárlaton mutatják meg a nagyközönségnek új műveiket, és azt hová fejlődtek egy eszetndő alatt. A szerda este nyitott kiállításról  tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés június 1-jén - napirendek (05.25.) >>>
  2011. május 23.
  Óvári János kiállítása Salgótarjánban - Mindig szívesen számolunk be arról, ha városunkban élő alkotó mutatkozik be a kistérség határain kívül. A rétsági festőnek a közelmúltban a megyeszékhely kultúrpaolotájában nyílt tárlata  Tudósításunk itt olvasható.
  Lakossági véleményezésre kifüggesztve a CBA módosítás (05.22.) >>>
  2011. május 22.
  Falunap Nézsán - Talán a nagy nyári rendezvények sorában az első volt a Nézsán rendezett falunap. Mindezek mellett több rétsági vonatkozás okán is beszámolunk róla. Sok más mellett volt könyvbemutató, tűzoltóverseny és Kereplős fellépés, amelyekben rétságiak szerepeltek. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. május 21.
  Kistérségi honvédelmi nap a Hunyadisokkal - Városunk honvéd hagyományokat őrző nyugdíjas klubja ez alkalommal több eseményről való megemlékezést kapcsolt össze egy kellemes klubdélutánnal.  Tudósításunk itt olvasható.
  A Zöld Híd kft fogadónapot tart június 2-án (05.20)  >>>
  2011. május 20.
  Tavaszi akadályverseny - A Rétsági Árpád Egylet - mint már jó néhány esztendeje - idén is megrendezte ügyességi vetélkedőjét a kistérségi iskolák csoportjainak. Az idei jólsikerült programról tudósításunk itt olvasható.
  2011. május 19.
  Közlekedő Katicák - Az óvoda Katica csoportja számára szerveztek a pedagógusok és a rendőrség munkatársai egy közlekedésről szóló napot. A különleges esemény alkalmával még táblák is kerültek a KRESZ-parkba. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés máj.20 Anyagok, kommentárok (05.14.) >>>
  2011. május 14.
  75 éves katonabarátság - A volt honvédségi alakulat egykori dolgozói baráti kört hoztak létre, amelynek szervezésében évente 1-2 alkalommal szerveznek összejövetelt. Ez alkalommal a 75 éves évfordulót készítették elő. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. május 13.
  Madarak és fák napja - Kultúránk elválaszthatatlan része, és az élet fenntarthatóságának záloga a környezetünkhöz való viszonyunk. E célokat szolgálják azok a rendezvények, amelyek pl a madarak és a fák nemzetközi ünnepén rendeznek. Egy ilyen eseményről szóló tudósításunk itt olvasható.
  2011. május 12.
  Lakossági fórum második nekifutásra - Az önkormányzat szokásos évi "nyilt napját" hirdettek. Igaz április helyett csak májusban sikerült megvalósítani, de úgy tűnik új stílus igazolta, lehet érdemi párbeszéd választó és választott között. Tudósításunk itt olvasható.
  Történelmi Militari tábor felhívása és jelentkezési lapja (05.12) >>>
  2011. május 11.
  Kitüntetett rétsági pedagógus - A szakma legmagasabb elismerését, a Mesterlogopédus címet vehette át Horváthné Moldvay Ilona aki a városunkban működő Pedagógiai Szakszolgálat igazgatója. Tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás - Képzőművészeti táborok Tolmácson (05.10) >>>
  2011. május 10.
  Baba-mama nap - A Partnerség iroda korábbi kezdeményezé- sét egy magánkezdeményezés sikeres börzéjét ötvözte és egészítette ki új szinekkel a szombati program. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. május 9.
  Zöld úton két keréken - A drégelypalánki székhelyű Sugárkankalin Egyesület ebben az évben is megszervezte túráját, ahol a sport, a közlekedési kultúra és a helytörténet elveit egyesítve alakítottak ki figyelemreméltó programot. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. május 6.
  Élet-mentők - Nagyorosziban januárban meghalt egy ember. Majd feltámadott. Nem valamiféle misztikus csoda történt, hanem szakszerű és gyors ellátás. Az életmentőket a napokban köszöntötték Orosziban. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. május 5.
  Elkezdődött az óvoda felújítása - Pár év alatt szinte megújult az alig több mint 30 éves épület. Utolsó láncszemnek maradt a fűtőrendszer és a villamos berendezések korszerű- sítése, ami a napokban kezdődött. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. május 1.
  Majális a ligetben  - A sportkombinát előtti ligetes részben már reggel kilenc órától indult az élet, amiről már a cikk első részével beszámoltunk. Most kiegészítettük a képes beszámolót az egész nap gazdag programjának, igazi majálisi hangulatának képes krónikájával. Riportunk itt olvasható.
  2011. április 30.
  Nyerni vagy nem nyerni  - A kérdés az alig egy hete tartott rendkívüli testületi ülésen fogalmazódott meg, és természe- tesen a városközpont rehabilitációs pályázat sorsáról elmél- kedtünk a szükséges határozatok meghozása mellett. Elemző gondolataink itt olvashatók.
  Testületi ülés május 4-én - anyagok kommentár (04.30) >>>
  2011. április 29.
  Anyák napi köszöntő  - Egy esztendeje egyik helyi iskolai osztály különleges meglepetést készített az édeasanyáknak. Mi most ezen munka digitális változatának közreadásával üdvözöljök az anyukákat, nagymamákat. A könyv itt olvasható.
  2011. április 28.
  Gáz van hiradósok  - címmel egy egészen különleges techni- katörténeti kiállítás nyílt a művelődési központban. Katonai hiradó eszközök, rádiók műszerek tekinthetők meg - igény szerint szakmai vezetéssel - május közepéig. A megnyitóról szóló tudósításunk itt olvasható.
  2011. április 27.
  Uniós forrásból fejlődik Katalinpuszta  - Az Ipoly Erdő sokak által kedvelt Gyadai tanösvényének fejlesztése komoly Pénzügyi támogatást kapott, ezáltal meghatározó turisztikai célpottá válhat. Szerkesztőségünknek megküldött sajtóközlemény itt olvasható.
  2011. április 26.
  Húsvéti népszokásokat elevenítettek fel Diósjenőn  - Gyakorta adunk hírt kistérségünk kiemelkedő eseményeiről. Most is egy különleges, de remélhetőleg hagyományt teremtő eseményről kaptunk beszámolót, amit örömmel osztunk meg Olvasóinkkal. Képes riportunk itt olvasható.
  Ingyenes elektronikai hulladékgyűjtés május 7 (04.25) >>>
  2011. április 20.
  Honismereti akadémia a Föld világnapján  - A művelődési központ gyakorta rendez olyan programokat, amelyek környe- zetünk és múltunk megsimerését célozzák. Most a Föld világnapja alkalmából e két gondolat kapcsolódott össze egy érdekes előadásban. Tudósításunk itt olvasható.
  Nagypénteken a Városházán szünetel az ügyfélfogadás (04.17) >>>
  2011. április 17.
  Kispuskalövészet az árpádosoknál  - A Rétsági Árpád Egylet lőterén az éves tervnek megfelelően áprilisban kerül sor a kispuska lövészetre. Az idei versenynapról tudósításunk itt olvasható.
  Rendkívüli testületi április 21. Iratok, kommentár (04.16.) >>>
  2011. április 16.
  Ősbemutató- Hevimetál bányaló tehervonat - A kultúra rétsági temploma már sok különleges színházi programnak adott helyet, de ősbemutatóra még nem került sor. Még fokozza a különlegességet, hogy helyi szerző városunk élete által ihletett műve került színre. Tudósításunk itt olvasható.
  Iskolai tájékoztató tavaszi szünet, rendezvény, stb. (04.15) >>>
  2011. április 14.
  Bubu kalandjai - A művelődési központ minden korosztály számára biztosít kulturális programot, sőt színházi élményt is. A gyermekekhez leginkább a bábszínház áll közel. Most egy ilyen eseményről szól rövidhírünk. Tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás - észrevétel tehető buszpályaudvar építésével kapcs. (04.14.) >>>
  2011. április 13.
  Rétsági lovasok sikere Szlovákiában - Minden év augusztuszában beszámolunk arról, hogy Pusztaszántóra látogat a lovas világ meghatározó része. Most viszont rétsági lovasok jártak a szomszéd országban és a szoros nezőnyben jó ereménnyel tértek haza. Tudósításunk itt olvasható.
  A vízmű felhívása a lakossághoz (04.12.) >>>
  2011. április 12.
  Író-olvasó találkozó Bátonyterenyén - Miért hír ez egy Rétság kistérségi portálon? Egyszerű a válasz. A vers és az irodalom ünnepén városunk íróját hívták meg a tanulóifjúsággal találkozni. Tudósításunk itt olvasható.
  Lakossági fórum április 18 helyett május 10! (04.12.) >>>
  2011. április 11.
  Költészet napja - Spangár díjak - Immár 8. esztendeje, hogy a helyi irodalmi kör meghirdeti névadójáról elnevezett Spangár András pályázatot, és a költészet ünnepén adják át a díjakat, illetve mutatják be az pályázók műveiből válagatott gyűjteményes kötetet Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés ápr.15 - anyagok kommentárok (04.10) >>>
  2011. április 10.
  Tájak, emberek Vietnam - Juhász Józsefnek Vietnamról készült fotokiállítását először a rétsági közönség láthatta, de az értékes anyagot máshol is szivesen bemutatják. Járt már Balassagyarmaton, most pedig Vácon nyílt meg a tárlat Riportunk a megnyitóról itt olvasható.
  2011. április 9.
  Tavaszi nagytakarítás - Ahogy az időjárás engedi ki-ki rendbeteszi kiskertjét, háza környékét. De ki teszi rendbe a város területeit? A Polgárőr Egyesület városunkban először kezdeményezett szemétgyűjtési akciót, ami sikeresnek is mondható. Riportunk itt olvasható.
  2011. április 8.
  Jótékonysági gála az óvoda javára - Immár ötödik alkalommal döntött úgy a gyermekintézmény vezetése, hogy egy kellemes műsorra hívja a szülőket, érdeklődőket, ami kicsik bemutatkozása mellett jótékony célt is szolgál. Képes beszámolónk az ezévi gáláról itt olvasható.
  2011. április 7.
  A szemétkedés folytatódik - Írásunk ezennel nem politikai. Nagyon is naturális. Korábban is közöltünk képes riportot a város közvetlen környezetének állapotáról, most másik két környékjáró által küldött képekhez fűzünk pár gondolatot. Újabb riportunk itt olvasható.
  2011. április 5.
  Majálisról egyeztettek - A művelődési központ vezetése ebben az évben is értekezleten egyeztetett a május 1-jei ünnepi alkalom lebonyolításában résztvevő intézmények, szervezetek, közreműködők részvételével. Tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás - Óvodai beiratkozás (04.05) >>>
  2011. április 3.
  Költözőre vette az egészségügy - Többször beszámoltunk a laktanyai területen épült Járóbeteg-szakellátó Központtal kapcsolatos hírekről. Most arról tudósítunk, hogy hétvégén megtörtént a beköltözés, hétfőtől már ott működnek az alapellátó szolgálatok is. Riportunk itt olvasható.
  A Járóbeteg-ellátó indulása, orvosok, rendelési idők (03.02) >>>
  2011. április 2.
  Elfeledett írók - A könyvtárban gyakorta rendeznek olyan programokat, amelyek a szépirodalomhoz kapcsolódnak. A pénteken szervezett est vendédei Farkas Gergely országgyűlési képviselő és Csernák János színművész voltak. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. április 1.
  Szalagavató a középiskolában - Megható, ünnepélyes pillanatokra került sor a rétsági középiskola egyik tantermében, ahol a felnőtt tanulók, az esti-levelező tagozatosak szerveztek egy jeles napot, ahol az érettségi előtt feltűzték a jelképes búcsúzó szalagokat is. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. március 29.
  60 év 60 foto - A helyi fotokör tagjai közül már többeknek volt önálló kiállítása. Hétfőn este a művelődési központban Juhász Zsóka tárlatának ünnepélyes megnyitójára került sor Tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás szemétgyűjtési akcióra április 9-re (03.28) >>>
  2011. március 28.
  Nagyböjti evangelizáció - A rétsági Református Szórvány- gyülekezet immár hagyományosnak mondható módon évente többször rendez kiemelkedő alkalmakat, ahol az istentiszteletet kulturális elemekkel is kiegészítik. Így rendezték ez év tavaszi programjukat is. Tudósításunk itt olvasható.
  Kötelező eboltás időpontja változott!! április 9 és 16 (03.27) >>>
  2011. március 27.
  Aranyérmesek szellemi diákolimpikonjaink- A Mező Ferenc nevével fémjelzett szellemei versenysorozatban a rétságiakkal mindig is számolni kellett. Most is örömmel jelenthetjük, hogy az országos döntőben elhozták az aranyérmeket. Rövid hírünk itt olvasható.
  Közérdekű közlemény - talált mobiltelefon (03.27.) >>>
  2011. március 26.
  Baba-mama börze - Ismét civil kezdeméynezésre megvalósult az a "csere-bere party" ahol a kinőtt de alig használt gyermek- holmik találhattak gazdára. Tudósításunk itt megnyitható.
  2011. március 25.
  Lakossági nyílt nap a járóbeteg-ellátóban - Az április 4-től már üzemszerű működésben betegeket fogadó intézményben még látogatóként volt módja a lakosságnak betekinteni a kulisszák titkaiba, és az intézmény vezető munkatársaitól választ kapni kérdéseikre. Tudósításunk itt megnyitható.
  2011. március 23.
  Honismereti Akadémia a Víz Világnapján - Az édesvíz nagy kincs, mégsem tudjuk eléggé megbecsülni, hogy hazánk ebben gazdag. A nemzetközi figyelem az élet lényegét adó folyadék tiszteletére szerveződött. Balog István világutazó, környezeti nevelő előadásával kapcsolódtunk a világeseményhez.   Tudósításunk itt megnyitható.
  2011. március 22.
  Új Széchenyi Tervről vállalkozóknak- A városháza dísztermében tartottak jeles meghívottakkal tájékoztatót, ahol a helyi piaci szereplők szerezhettek hasznos információkat a legújabb pályazati lehetőségekről. Tudósításunk itt megnyitható.
  2011. március 21.
  Séta a temető körül - Egy természetet kedvelő olvasónk útja során felháborító állapotokat tapasztalt a kegyelet szent helye közvetlen szomsédségában. Le is fotózta beküldte. Fotoriportja itt megnyitható.
  2011. március 20.
  Tavaszköszöntő a "Hunyadisoknál" - A város mindként nyugdíjas közössége nagyszabású program keretében készül a tavaszra, és köszönti nőnap alkalmából a hölgytagokat. Most a Hunyadi János Nyugállományúka Klubjának programjáról hoztunk beszámolót. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés márc 25. anyagok kommentárok (03.20) >>>
  2011. március 18.
  A börzsönyi mindentudó - Teszáry Károly tartott vetítettképes előadást az iskola tanulói számára a művelődési központ színháztermében a Börzsöny szépségeiről, a természet megvédésének egyszerű módszereiről. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. március 17.
  Iskolai megemlékezés nemzeti ünnepünk alkalmából - Ebben az évben március 16-án reggel tartotta oktatási intéz- ményünk a hagyományosan színvonalas, sokszínű programját, a történelem hős időire emlékezvén. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. március 16.
  Asztalitenisz kupa március 15 alkalmából - A Főnix Aszta- litenisz Egyesület évente több alkalommal rendez olyan ver- senynapot, amelyre a megyén túlról is hívnak sportolókat. A 10 asztalon egész nap tartó versenyről tudósításunk itt olvasható.
  Első osztályosok iskolai beiratkozásának időpontjai (03.15) >>>
  2011. március 15.
  Megemlékezés és kitüntetések nemzeti ünnepünkön  - A művelődési központban több mint 2 évtizedes hagyomány szerint zajlott az emlékezés ünnepe. Ezen alkalomból került sorra a Pro Urbe kitüntetések átadása. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. március 13.
  Fergeteges hastáncgála - A művelődési központból egy különleges, ritka, keleti tánckultúrából merítő gálaműsorról kaptunk tudósítást, amelyen a népes közönséget a helyiek mellett több együttes is ámulatba ejtette. Beszámolónk itt olvasható.
  2011. március 11.
  Kistérségi Járóbeteg-szakellátó indulásáról - A megnyit- ható oldalon közzétesszük az intézményvezető tájékoztatóját a rendelési időkről, orvosokról, egyéb információkról. A közle- mény  itt olvasható.
  A Városháza hétvégi megváltozott ügyfélfogadási ideje (03.10) >>>
  2011. március 10.
  Újabb rendkívül rendkívüli  - Március 8-án nem nőnap volt a városházán hanem rendkívüli képviselő-testületi ülés. Érdekes módon megint utolsó pillanatos, előre kiküldött anyagok nélkül. Néhány érdekes fordulat kiderül elemzésünkből, ami itt olvasható.
  Felhívás - pályázat a kulturális alap 2011 évi forrásaira (03.10) >>>
  2011. március 9.
  Kiállítás a KÖR tagjaitól  - Alig egy éve alakult (újjá) az a képzőművészeti alkotó közösség, amely máris egy közös kiállítással mutatkozott be. Tudósításunk a megnyitóról itt olvasható.
  Felhívás - Kupakgyűjtéssel egy kislány gyógyulásáért (03.07) >>>
  2011. március 6.
  Farsang és nőnap a Városi Nyugdíjasklubban - A több mint 100 tagot számláló közösség a jeles ünnepek kapcsán mindig rendez valami hangulatteremtő programot. Jókedvben a szombat délutáni eseményen sem volt hiány, amit egyszerre két jeles nap jegyében szerveztek. Tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás - mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása (03.05) >>>
  2011. március 5.
  Polgárőrökről közgyűlésük kapcsán - A civilek kezdemé- nyezésére és önkéntes feladatvállalással működő szervezet hivatalos éves közgyűlését tartotta, amelynek kapcsán néhány más gondolatot is megosztunk az Olvasókkal. Tudósításunk itt olvasható.
  A Járóbeteg-szakellátó ápolókat keres (03.05) >>>
  Márc 8. ismét rendkívüli testületi ülés (03.04) >>>
  2011. március 3.
  Közgyűlés az íjászoknál - A Rétsági Árpád Egylet minden évben megtartja hivatalos közgyűlését, amely a szükséges szavazások után baráti eszmecserével, klubnappal is kiegészül. Ezévi programról tudósításunk itt olvasható.
  2011. március 1.
  Kupakok gyűltek jótékonyságra - A több helyen olvasható, honlapunkon is közzétett felhívás alapján szépen szaporodtak a műanyag üvegzárók a könyvtárban. Az első mennyiség átadásáról tudósításunk itt olvasható.
  Tereske község orvosírnokot keres (03.01) >>>
  2011. február 27.
  Kereplős farsang - Több év óta mondhatjuk, hogy a Kozák Kati vezette Kereplő Néptáncegyüttes farsangi rendezvényével is egy elmaradhatatlan nemes hagyományt teremtett. Az ezévi programról beszámolónk itt olvasható
  2011. február 24.
  Nyílt nap a járóbeteg-szakellátónál - A beruházás befejeztével az ütemszerű működés megszervezése folyik az intézményben. Egy rendezvényen az orvosok és egészségügyi dolgozók ismerkedhettek az áprilisban nyíló rendelővel.  Beszámolónk itt olvasható
  2011. február 23.
  Előadás a stresszmentes tanulásról - Ma már nem kell belenyugodni, hogy rohanó világunk annyi negatív hatással van ránk, ami megkeseríti életünket. Bizony a stressz oldható, és azok a módszerek is megtanulhatók, ahogyan a kisdiákok iskolai munkája javítható. Erről szóló előadásról számol be cikkünk.
  2011. február 21.
  Rövidhír egy sportsikerről - Február 19-én országos Judó bajnokságon egy rétsági leány igen szép eredménnyel térhetett haza. A beszámóló itt olvasható.
  2011. február 20.
  Báloztak a Vöröskeresztesek - Évek óta a város legran- gosabb báli eseménye a helyi aktivisták által szervezett farsangi mulatság. Tudósításunk itt megtekinthető, bár még frissítésre számíthatnak. Még újabb képekkel kiegészítve!
  2011. február 19.
  Kiállítással nyílt a Szentgyörgyi Napok sorozata - Diósjenőn egy különös gyüjteményes tárlattal kezdték az egy hétik tartó téli kulturális eseménysort. A kiállításon sok nálunk is ismert alkotó munkái láthatók. Tudósításunkitt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés február 25 - napirendek, iratok (02.19) >>>
  2011. február 18.
  Alsósok jelmezes mulatsága - Egy hete a felsősök, most pedig az alsó tagozatos gyermekek tartottak karneváli maskarás programot. A tornacsarnokban rendezett eseményen sok ötletes viseletnek tapsolhatott a naygszámú érdeklődő. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2011. február 16.
  Rendkívüli, de ülés - A városvezetés a testület minden tiltakozása ellenére azt a törvénytelen utat választotta ismét a város jövőjét alapjában meghatározó döntésekhez, hogy megzsarolja a képviselőket. Vagy elfogadják az ismeretlent, az elfogadhatatlant, vagy bűnbakok lesznek. Elemzésünk itt olvasható.
  Irodalmi pályázat 50 éve ember a világűrben (02.15) >>>
  2011. február 12.
  Karneváli nap az iskolában - Egésznapos program reggel kezdődött az iskolában szabadidős programokkal, és délután a művelődési központba folytatódott műsorral jelmezversennyel, diskóval. Képes beszámolónk itt olvasható.
  1% SzJA felhívás a Kereplősök javára >>>
  2011. február 11.
  Farsang az Óvodában - Sorra szerveződnek váruskban a farsangi szokásokat és a jelmezes mulatságot felelevenítő programok. Ahol lehet tudósítunk, úgy mint most éppen az óvodai jelmezes karneválról. Riportunk itt olvasható.
  2011. február 11.
  600 milliós beruházással tovább épül a bánki turista- paradicsom - Környékünk legjelentősebb idegenforgalmi központjának tekinthető településen a Tó Hotel új szárnnyal bővül. Az építkezés közepén tartott sajtótájékoztatóról riportunk itt olvasható.
  1 százalék az iskola alapítvány javára >>>
  2011. február 10.
  Szobrok fából faragva - A művelődési központ kiállító- termében ezennel fából álmodott és megvalósított képzőművé- szeti alkotásokból nyitottak tárlatot. A kiállító művész dr. Kernács Károly. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés lesz bizony: hétfőn, 14-én (02.10) >>>
  Farsangi karnevál Brazíliából. Drégelypalánkon febr 20-án (02.10) >>>
  2011. február 9.
  Mindszenty - A fehér vértanú – Noha a művelődési központban pár éve nem volt mozielőadás, most egy különleges bemutatóra megtelt a színházterem. A hercegprímás életét feldolgozó filmben rétsági helyszinek is felvillantak. Tudósításunk itt olvasható.
  Február 17-én véradást szervez a Vöröskereszt (02.05) >>>
  2011. február 1.
  Hírlevél a Zöld Híd kft-től – Bár honlapunkon többször több formában tájékoztatást adtunk a szemétszállítás változásáról, a közszolgáltató szerkesztőségünkhöz eljuttatott hírlevelét, a kapcsolódó anyagokkal készséggel közzétesszük. Itt olvasható.
  2011. január 31.
  Indul a farsang – Elsőként a Hunyadi nyugdíjasok hirdettek télbúcsúztató összejövetelt, ahol a jó hangulat, a műsor, a tánc mellett igazán ötletes jelmezekkel is találkoztunk. Képes beszámolónk itt olvasható.
  Pályázat sportegyesületek támogatására (01.30) >>>
  2011. január 27.
  Véradás a Rendőrségen – Az sokszor életmentő jószolgálati mozgalomhoz a rendőrség dolgozói úgy csatlakoztak, hogy saját épületükben szerveztek véradást. Erről készült riportunk itt olvasható.
  2011. január 26.
  Illetékestől a szemétszállításról – A Rétsági Televizóban készítettem interjút Gyenes Szilárddal a Zöld Híd kft ügyvezető- jével. Akik nem tudják nézni az adást azok számára a legfon- tosabb válaszokat foglaltam össze. A cikk itt olvasható.
  2011. január 25.
  Útjavítás akadályokkal, karambollal – Miközben az útépítők a 2-es út javítása miatt félpályás útlezárással hol egyik, hol mások sávban haladókat késztették megállásra, egy kamion a Rendőség előtt belerohant az előtt sorakozókba. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. január 22.
  Magyar Kultúra Napja – Többéves hagyománynak megfe- lelően városunkban ezt az ünnepet egy helyi irodalmi pályázat eredményhirdetésével kapcsolják össze. Tudósításunk itt olvasható.
  2011. január 21.
  Ásványokról az iskolában – Jónéhány éve kialakult szokás és kapcsolat alapján az esztergomi ásványgyűjtemény munkatársai rendhagyó tanórák keretében ismertetik meg a helyi diákokat az ásványok világával. Rövid tudósításunk itt olvasható. 
  2011. január 19.
  Hová tűnnek a macskák? – Több állampolgár hívta fel a figyelmünket házi kedvencek eltűnéséről. Egy olvasónk levelet is írt és a nyilvánosság segítségére számít. Ha a cicákat nem is tudjuk megtalálni, az írást itt közzéteszzük 
  2011. január 17.
  Ökomenikus Imahét – Településünk lakóit közösségbe fogó három egyház - kapcsolódva a világszerte megrendezett ökomenikus eseményekhez - közös imára hívta a híveket és az érdeklődőket. Az esemény része az egy hetes sorozatnak. Tudósításunk itt olvashatók.
  Zöld híd tájékoztató, letölthető bejelentőlappal (01.16) >>>
  2011. január 16.
  Adidas kézilabda megyei döntő – Városunk tornatermében rendezték az 1997-ben született iskolás leányok megyei kézilabda döntőjét, ahol 4 csapat közül a legjobb helyezést érték el. Tudósításunk itt olvashatók.
  Testületi ülés január 21. Anyagok kommentárok (01.16) >>>
  Telefonos ügyfélszolgálat a közfoglalkoztatással kapcsolatban (01.15) >>
  2011. január 12.
  Makrai Adél kiállítása – A fiatal alkotó érett művekkel jelentkezett a rétsági művelődési központ tárlatában. A megnyitó alkalmával mód volt mesgimerni a festmények mellett az alkotót is, aki tulajdonképpen a szomszéd falu, Tereske szülötte. Tudósításunk itt olvashatók.
  Iskolai szülői értekezletek, tavaszi szünnapok >>>
  2011. január 8.
  Temetői körséta – A havas tájban  a város fölé magasodó temetődombra sétálni megnyugtató érzés. Nem így Rétságon, ahol az emberek többsége borzongással számol be az ott látottakról, a gazdátlanságról. Riportunk itt olvashatók.
  Az iskola aktuális tájékoztatói >>>
  2011. január 5.
  Halálos baleset Rétság Bánk között– Még délután történt súlyos baleset amelyben egy 51 éves bánki nő életét vesztette. A viszgálat teljes útzár mellet még rövid hírünk megjelenésekor is tart. Rövid hírünk itt olvashatók.
  Sulipontokkal nyerhet az iskola! Az SzMK Felhívása (01.03) >>>
  2011. január 3.
  Uránusz helyett Zöld Híd, kedd helyett csütörtök – A szemétszállítás változásáról már lehetett hallani, de tényleges és részletes információval az átállásról még nem kapott tájé- koztatást a lakosság. Ha nem is minden részletre kiterjedően, de ismertetőnkből a fontosabb változások itt olvashatók.
 • AAktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>>

 • Friss hireink itt találhatók >>> 
  www.retsag.net
  ©Copyright
  E-mail
  Webmester
  <vissza
  ^fel-