Hírarchívum - 2012


Ide kerülnek azok a hírek, amelyek aktualitásukat veszitették, vagy más ok miatt idejétmúlttá váltak. Tekintve, hogy a hír csak rövid kivonata volt olvasható a kiemelésekben, itt is elérhető marad a teljes ismertető. Egyúttal feltüntetjük a hir első megjelenésének időpontját. Az egyes cikkek - az interneten megszokott - fordított sorrendben kerülnek elhelyezésre, tehát az utoljára archivumba kerültek lesznek felül.
 

 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 

 • Friss hireink itt találhatók >>> 

  Képviselő-testületi ülés dec 20.  Napirend, anyagok (12.15) >>>
  Rendkívüli képviselő-testületi ülés december 11. (12.07.) >>>
  Áron alul eladó lakás Rétságon a városközpontban (03.01.) >>>

  Helyettesítés az I. számú háziorvosi körzetben  jan 5-ig (12.18.) >>>
  Élő fenyőből vásároljon karácsonyfát >>>
  Helyettesítés a II. sz háziorvosi körzetben >>>
  Felhívás rágcsálóirtásról és közterületek tisztításáról >>>
  Soronkívüli testületi ülés dec.4. Anyagok kommentárok >>>
  Képviselő-testületi ülés KÖZMEGHALLGATÁS nov. 16. >>>
  Képviselő-testületi ülés október 27. Napirend, anyagok >>>
  Pályázati felhívás Bursa Hungarica ösztöndíjra >>>
  Soronkívüli PVB ülés a városközpont pályázatról >>>
  Képviselő-testületi ülés szeptember 21-én Napirend >>>
  Képviselő-testületi ülés aug 31. - Anyagok, kommentár >>>
  Talpmasszázs tanfolyam indul Rétságon >>>
  Zöld hulladék elszállítása háztól >>>
  Tájékoztató a háztól való szelektív hulladékgyűjtésről >>>
  Felhívás zöld hulladék és nyesedék kezeléséről >>>

  2012. december 29.
  Évbúcsúztató a Hunyadi nyugdíjasoknál - Szokásosan jó hangulatban telt el a a Hunyadi Nyugállományúak klubjának év végi összejövetele.  Tudósításunk itt olvasható. 
  2012. december 27.
  Ajándékok rétsági fiataloktól - A Facebookon terjesztett felhívásból tudtuk, hogy valami új készül, amúgy szép szeré- nyen, majdnem titokban. Az akció eredményeként 104 kisgyer- mek arca ragyoghatott boldogabban. A szervezők nemigen keresték a nyilvánosságot, de szerkesztőségünk kérésére a legfontosabb adatokat megkaptuk. Tudósításunk itt olvasható. 
  2012. december 22.
  Mindenki Karácsonya - Másfél évtizedes múlttal rendelkező programot szervezett a művelődési központ ebben az évben is a helyi gyermekeknek családoknak. Bőséges változatos műsorral igazi karácsonyi hangulatot teremtve. Tudósításunk itt olvasható. 
  2012. december 18.
  Ünnepi hangulat a szlovák önkormányzatnál is - Városunkban működik a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, akik éves munkájukat is értékelték és a karácsonyi készülődés jegyében egy kicsit ünnepeltek is. Tudósításunk itt olvasható. 
  2012. december 18.
  Ovikarácsony - Az óvoda minden jeles napot hangulatos program keretében tesz élménnyé a gyermekek számára. Nemrégen számoltunk be a Mikulás ünnepségről, most pedig ahogy belépünk az intézmény ajtaján szépen feldíszített, világító füzérekkel ékes fenyőfát láthatunk, körötte sok gyerek. Tudósításunk itt olvasható. 
  Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatást tart >>>
  2012. december 18.
  Nemzetiségiek karácsonya Nagyorosziban - A nemzetiségi kultúra fennmaradása terén óriási jelentőségű a helyi civil összefogás. Ennek eredményeként működnek azok a kórusok, hagyományőrző csoportok, amelyek Nagyorosziba is elhozták legszebb dalaikat, hagyományaikat. Tudósításunk egy ilyen rendezvényről itt olvasható. 
  2012. december 17.
  Karácsonyi Judo Kupa - Az év vége felé a Rétsági Judo Klub  hagyományosan megrendezi azt a meghívásos kupaversenyt, amelyen az idén öt városból több mint 60 versenyző lépett a tatamira. Tudósításunk itt olvasható. 
  2012. december 16.
  ELHUNYT A LELKIPÁSZTOR - A rétsági református gyülekezet mindig aktív és sokat tenni akaró lelkipásztora, Molnár Zsigmond haláláról kapott hírt szomorú szívvel osztjuk meg mindazokkal, akik tisztelték, szerették. A gyászjelentés itt megnyitható .
  2012. december 16.
  Karácsonyi hangulat a Városi Nyugdíjas Klubban - A klub rendszeresen teremt közösségi és szabadidős alkalmat tagjai számára. Ezennel a művelődési központ karácsonyi díszbe öltözött aulája várta a klubot, akik gazdag programban vehettek részt. Tudósításunk itt olvasható. 
  2012. december 14.
  Honismereti akadémia a Szent Koronáról - A művelődési központ sorozatában ezennel Dr. Szöllősi József volt az előadó. Történelmi visszatekintésében a korona keletkezéséről, a hozzá kapcsolódó alkotmányosságról és a jogfolytonosság eszméjéről beszélt. Sajátos történelemszemlélettel mutatta meg a múltat és a közelmúlt eseményeit. Tudósításunk itt olvasható. 
  2012. december 6.
  Mikulás járt az óvodában is - A friss hó által meseházikóvá varázsolt gyermekintézményben is az alkalomhoz illő díszítés várta az érkezőket. A gyermekek izgalommal várták a télapót, aki pontosan meg is érkezett és ajándékokkal halmozta el a kicsiket. Tudósításunk itt olvasható. 
  Súlyos baleset Diósjenőn! Kazánrobbanás (12.06) >>>
  2012. december 5.
  Mikulásjárat Rétságszerte - Már ötödik esztendeje, hogy civilek lelkes összefogásával, vállalkozók támogatásával Mikulásjárat indul városunk útjaira. Menet közben megállnak, és a gyermekeket megajándékozzák. Ezévi  útjukról tudósításunk itt olvasható. 
  Szabadság miatt helyettesítés a fogorvosi rendelőben dec.28-ig (12.02) >>
  2012. december 1.
  Az egészségügy jelene és jövője - A művelődési központ "Uniós Estek Rétságon" sorozatában Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke volt a vendég. Sok érdekes dolgot mondott, de azt nem ígérhette, hogy nagy javulás várható. Sőt ellenkezőleg. A gazdasági helyzetre hivatkozva csökken az egészségügy pénzügyi alapja. Tudósításunk itt olvasható. 
  2012. november 29.
  Nyílt nap a középiskolában - Rövidesen dönteniük kell a nyolcadikosoknak, hová adják be jelentkezésüket diákéletük folytatására. A Mikszáth Kálmán Szakközépiskola rétsági tago- zata nyílt napot rendezett bemutatkozásként, azzal a céllal, hogy a tanulóknak a választáshoz legyen személyes élménye. Tudósításun itt olvasható. 
  2012. november 27.
  Hangverseny a kékszínű virághoz - A Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola Rétsági Tagozata korábban is rendezett hangversenyeket, most azonban a környék zenetanulóival közösen tartottak koncertet. Hogy mindennek mi köze a kék virághoz, kiderül az itt olvasható tudósításunkból. 
  2012. november 27.
  Mesebeli interaktív tábla - Egy iskolában sok minden megtörténhet. A  jelmezbálokon, más alkalmakkor gyakorta megelevenednek a mesék. Most másról volt szó. Mondhatni mesebeli úton jutott egy interaktív táblához városunk oktatási intézménye. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. november 22.
  Mulassunk még egyet Szent András havában - November utolsó hétvégéje nem múlhat el a Kereplő Néptánc Együttes nagyszabású mulatsága nélkül. Hetedik esztendeje búcsúztatják az őszt saját kedvükre és a közönség szórakoztatására. Ezévi káprázatos programjukról tudósításunk itt olvasható.
  2012. november 22.
  Megkérdeztük az illetékest a járások kialakításáról - Olvasóink kérésnek is eleget téve igyekszünk tájékoztatni a közigazgatás átszervezéséről. Ezért egy interjúban kapunk válaszokat kérdéseinkre, de konmmentár és elemzés is tartozik a cikkhez. Az interjú és az elemzés itt olvasható.
  2012. november 17.
  Térségi nyugdíjas találkozó - Városunk két nyugdíjas klubjának közös kezdeményezésére és szervezésében már második alkalommal valósul meg az a találkozó, ahol a térség klubjai vesznek részt vendégként és fellépőként is. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. november 15.
  Gobelin kiállítás tizenkettedszer - A művelődési központ alkotó közösségei hagyományosan évente bemutatkoznak, és  a közönség elé tárják az elmúlt esztendő műveit. A Gobelin kör éppen tizenkettedik tárlatát nyitotta meg. Tudósításunk  itt olvasható.
  2012. november 12.
  Évadzáró lövészet az  Árpád Egyletnél - A lőtér technikai felújítása után ebben az évben először tartott lövészet egyben évadzáró is volt. Három fegyvernemben több mint 50 versenyző állt  a céltáblák elé. Tudósításunk  itt olvasható.
  2012. november 2.
  Autógyártás Rétságon ... avagy a legenda újjéled  - Bizony készült városunkban új autó, és nem is akármilyen. Egy fiatalokból álló csapat alkotott egy legendás jármű alapján mai technikával autót. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. november 1.
  Emlékezzünk halottainkra - November első napján mindenki a elhunyt hozzátartozóira emlékezik. Ki otthon gyertyagyúj- tással, ki a temetők felkeresésével, virággal, mécsessel. Mi egy korábbi cikkünkkel - virtuálisan - tisztelegve hívjuk fel a figyelmet az ünnepre. Az írás itt olvasható.
  2012. október 30.
  Magyar szentek- kiállítás a templomban - Városunk templomában rendeztek kiállítást Bajcsy Lajos esperes munkáiból, aki főként magyar szenteket választott ábrázolása témájául. Tudósításunk a megnyitóról itt olvasható.
  2012. október 29.
  Megemlékezés Mindszenty és Pallavicini mártíromságáról - Húsz esztendeje kezdeményezte a Szilágyi Erzsébet Nőegylet, hogy Felsőpetényben és Rétságon legyenek megemlékezések az 56-os események személysiégeiről. Ennek jegyében szerzeződtek a vasárnapi ünnepségek. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. november 8.
  Ezerszínű rétsági ősz - Ezennel nem a természet szépségeit villantotta fel a művelődési központ által szervezett előadás- sorozat, hanem kultúránk sokszínűségéből adott ízelítőt főképp középiskolás korosztály számára. Tudósításunk a megnyitóról itt olvasható.
  2012. október 26.
  Zsidó hagyományok Nyugat-Nógrádban - A Honismereti Akadémia következő előadásán Majdán Béla művészettörténész tartott előadást, akinek kutatási területe főként a balassa- gyarmati emlékek feltárása, közkinccsé tétele. Tudósításunk itt olvasható.
  Gyermekorvosi rendelési idő változása okt 24-27. (10.23.) >>>
  2012. október 23.
  Városi megemlékezés a forradalom emlékére - A hagyományoknak megfelelően került megrendezésre nemzeti ünnepünk, amelyen a színvonalas műsor és ünnepi köszöntők  mellett átadásra kerültek városi kitüntetések is. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. október 21.
  Lovasnap Szent Hubertus tiszteletére - A lovasok és  vadászok védőszentjeként számontartott remete emlékezetére már 5. alkalommal rendezik meg azt a lovasnapot, ami egyben túra, sport, és természetközeli szórakozás. Új képekkel kiegészített tudósításunk itt olvasható.
  2012. október 19.
  Ünnepi és vidám nap a középiskolában - A nappali tagozatos középfokú intézmény tanulói először egy ünnepség keretében emlékeztek meg az 1956-os eseményekről, majd a hagyományos gólyavatóra került sor. Riportunk itt olvasható.
  2012. október 15.
  Elektronikus lomtalanítás - Rövid tudósításunk arról szól, hogy egy év elteltével, és a tavaszi általános lomtalanítás után újra mód volt az elevult, hibás elektronikus eszközöket díjmentesen leadni.  Riportunk itt olvasható.

   
  2012. október 14.
  Szüreti mulatság - Az eddig is nagyszabású őszi mulatozó hagyományápolást ez alkalommal újabb elemekkel egészítették ki a szervezők. Volt traktor szépségverseny és motoros bemutató is. Új fotókkal kiegészített képes tudósításunk itt olvasható.
  2012. október 11.
  IFA-s tűzoltóverseny - Önkéntes tűzoltóink rendszeresen szerveznek versenyeket, ahol a felkészültség megmérettetésén túl a bajtársi találkozás is fontos szerepet kap. Október első hétvégéjén IFA gépkocsikkal versenyeztek. Tudósításunk itt olvasható.
  Baptista Szeretetszolgálat ruhaosztást tart október 17-én (10.10.) >>>
  2012. október 9.
  Gyermekszínház - Kolontos Palkó - A művelődési központ rendszeresen szervez színházi előadásokat a kicsiknek is. Ezennel népmesei motívumokat és Benedek Elek gyűjtését felhasználva szórakozhattak a gyermekek egy látványos előadáson. Tudósításunk itt olvasható.
  Véradás lesz Rétságon október 18-án (10.08) >>>
  2012. október 8.
  Idős emberek köszöntése - Több évtizedes hagyománya van annak, hogy a helyi vöröskeresztes aktívák egy jólszervezett műsoros délutánnal köszöntik a város idősebb lakosságát. Ezévi rendezvényről tudósításunk itt olvasható.
  Kelet-szlovákiai kirándulást szervez a nemzetiségi önkormányzat (10.07.) >>>
  2012. október 5.
  Mártír vértanúkra emlékeztek - Október 6. nemzeti gyásznap, az aradi 13 vértanúságának emléknapja. Ez alkalomból rendeztek ünnepséget a helyi iskola és középiskola tanulóinak. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. október 4.
  Könyvtári napok - országszerte és Rétságon - Városunk bibliotákája is kapcsolódott az egész hetet átfogó országos programhoz. Az eddigi eseményekről szóló tudósításunk itt olvasható.
  Pályázat könyvvizsgálói feladatok ellátására (10.02.) >>>
  2012. október 1.
  Meseíró pályázat eredményhirdetés - A Városi Könyvtár is csatlakozott a Magyar Népmese Napja programjaihoz. Meseíró pályázatot hirdettek, melynek eredményhirdetésére került sor az alkalomhoz kapcsolódóan. Tudósításunk itt olvasható.
  Ingyenes elektronikus hulladékgyűjtés okt. 13. (10.01)  >>>
  2012. szeptember 27.
  Könyvbemutató Nepomuki Szent Jánosról - A gyónási titok megőrzése miatt 1380-ban Prágában mártírhalált halt pap  emlékét környékünkön is őrzik. Végh József helytörténész mutatta be az erről szóló könyvét  Tudósításunk itt olvasható.
  Papírgyűjtési akció az iskola javára (09.27.)>>>
  2012. szeptember 25.
  Közéleti fórum oktatás- és nyugdíjügyben - Két politikus is ellátogatott Rétságra, hogy fontos kérdésekben ismertesse álláspontját és választ adjon a felvetődő kérdésekre. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. szeptember 26.
  Nyilvánosság - már megint - kizárva - Kistérségi társulási ülésen jártam, ami törvény alapján szigorúan nyilvános. Érdekelt az átszervezésekkel kapcsolatos helyzet, mint önkormányzati képviselő, akiknek valahogyan dönteni kell majd ezekben az ügyekben is. A tárgyalás furcsa fordulatot vett.  Tudósításunk itt olvasható.
  2012. szeptember 24.
  Marha nagy buli, irtó jó futam - Romhányban kitaláltak valami olyat, ami még sehol nem volt. Motoros kapákkal kellett versenyezni, ami igazán jó buli volt. Résztvett egy rétsági csa- pat is, és jónéhány díjat elhoztak. Tudósításunk itt olvasható.
  Helyettesítés a II. sz háziorvosi körzetben (09.23.)  >>>
  2012. szeptember 22.
  A Városi Nyugdíjas Klub évadindítója - Egy szokásos szabadtéri bográcsozással tervezte búcsúztatni a klub a nyarat, de több oknál fogva az épület falai közé szorultak. Bogrács persze volt, gulyás is főtt benne. Így lett az alkalom az őszi évad első benti klubnapja.  Tudósításunk itt olvasható.
  Közéleti politikai fórum szept. 26-án (09.22.) >>>
  2012. szeptember 20.
  A fa faragója és festője - A művelődési központban nyílt kiállításon két alkotó művei szerepelnek. Egyik fizikai valóságában használja a fát alapanyagul, a másik pedig ábrázolása tárgyául tekinti. Szűcs József és Végh Borbála Karilina tárlatának megnyitójáról tudósításunk itt olvasható.
  Szabadság miatt változik a gyermekorvosi rendelés (09.19) >>>
  2012. szeptember 18.
  Befejeződtek a nyári városkarbantartási munkák - Korábban már beszámoltunk róla, hogy elkezdődtek azok az útjavítási, karbantartási munkák, amelyeket a város ez év nyarára ütemzett. Most a további részekről és a befejezésről tudósítunk. Riportunkunk itt olvasható.
  2012. szeptember 17.
  Tizedik Nemzetiségi Nap szlovák nyelven - Városunkban működő Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat már 10. alkalom- mal rendezi meg a Nemzetiségi Napot, amelyet ebben az évben egy díj alapításával és átadásával is gazdagítottak. Tudósítá- sunk itt olvasható.
  Felhívás - Önkormányzati támogatás tanévkezdéshez (09.12) >>>
  2012. szeptember 10.
  Rendeletek társadalmi véleményezésre - Rétság Város Képviselő-testülete közvetlen beleszólást biztosít a rendelet- alkotásba állampolgárok részére. Jelenleg két helyi jogszabály tervezete véleményezhető. Tájékoztatónk itt olvasható.
  Helyettesítés a fogorvosi rendelőben betegség miatt 0923-ig (09.10.) >>>
  2012. szeptember 9.
  30 éves jubileumi koncert - Az El COYOTE együttes tartott hangversenyt a város főterén abból az alkalomból, hogy 30 évesek lettek. A jubileumi programról tudóstásunk  itt olvasható.
  Vízszünet a város egyes részein szept  12, 13-án (09.08) >>>
  2012. szeptember 5.
  Nemzetközi íjászverseny rétsági sikerrel - A Rétsági Áprád Egylet szervezésében több ország sportolói mérték össze tudásukat, ezennel a Gyadai rét adott helyt a versenynek. Tudóstásunk  itt olvasható.
  2012. szeptember 3.
  Csengőszó és tanévkezdés - Szeptember első napja visszavonhatatlanul jelzi, hogy a vársban működő két oktatási intézményben, az általános iskolában és a középiskolában elkezdődik a munka. Tudóstásunk az évnyitókról itt olvasható.
  Kereplő Néptáncegyüttes óraterve a következő tanévre (08.30) >>>
  2012. augusztus 29.
  Kiállításmegnyitó a Fotográfia Napján - 2003 óta rendeznek országszerte a fotográfusok ünnepén programokat és tárlatokat. A Rétsági Fotokör is minden évben ilyenkor áll közönség elé egy esztendő új képeivel A megnyitó ünnepségről szóló tudóstásunk itt olvasható.
  2012. augusztus 25.
  Szilvaszombat tizedszer - Kétbodonyban egy évtizede úgy döntöttek, hogy a hagyományos falunapot egy gasztronómiai érdekességgel is kiegészítik. Így kapott a színpadi események mellett fontos szerepet a szilva és a gombóc. Tudósításunk az eseményről itt olvasható.
  2012. augusztus 25.
  RTDM konferencia a turizmus fejlesztéséért - A bánki székhelyű Rétsági Turisztikai Desztinációs Menedzsment a  rétsági művelődési központban tartotta egyik projektjének záró- konferenciáját, majd a vendégeket egy fogadásra és az egy éve működő szervezet bemutatására invitálták Bánkra. Riportunk Itt megnyitható.
  Vízszünet a város egy részén augusztus 31-én (08.23) >>>
  2012. augusztus 22.
  Hagyomány Fesztivál Nőtincsen - A falusi nagyrendezvé- nyek időszaka van, amelyekről sorra be is számolunk ahonnan tudósítást kapunk. S noha még nincs vége az évadnak, lesznek még  hasonló események, most a nőtincsi Hagyomány Feszti- válról szóló írást ajánlunk Olvasóink figyelmébe. Itt megnyitható
  Tankönyvárusítási időpontok az általános iskolában (08.22.) >>>
  2012. augusztus 21.
  Falunapi vigasság Drégelypalánkon - Tudósítóink jóvoltából újra van lehetőségünk egy szomszédos falu kiemelkedő rendezvényéről hírt hozni. Mint máshol itt is egésznapos vigaság mellett voltak oylan események, ami csak erre a településre érvényes az idén. Beszámolónk itt olvasható.
  Pályázat Nyugat-Nógrád Turisztikai Nagydíjra (08.21) >>>
  2012. augusztus 21.
  Augusztus 20. ünnepe Rétságon - Városunkban a hagyományoknak megfelelően zajlott az ünnepi alkalom. Az egyház saját hagyományai szerint emlékezett meg Szent István királyról, a város pedig szórakoztató rendezvényekkel tette emlékezetessé a napot. Riportunk itt olvasható.
  Elveszett cica megkereséséhez kérünk segítséget!!! (08.19.) >>>
  2012. augusztus 19.
  Palóc gulyás fesztivál Nagyorosziban - Tudósítóink jóvoltából sorra kapjuk a képes riportokat, beszámolókat a környező települések jeles eseményeiről. Ez a beszámoló Nagyorosziból érkezett, ahol nem csak gulyás, de veterán jármű is bőven akadt Tudósításunk itt olvasható.
  2012. augusztus 18.
  Iskolára hangoló napközis tábor - Egy talán már nem is annyira ritkának, inkább különlegesnek számító napközis táborról számolunk be, ahol a cél a gyermekek tanulásának könnyítése. Aki kedvet kapna, még páran jelentkezhetnek a következőre. Tudósításunkitt olvasható.
  2012. augusztus 17.
  Újabb szemetek illegalitásban - A város lakossága és vezetése sokat tesz környezetünk tisztán tartásáért.  Néhány ember mégis úgy gondolja, hogy rá más törvények vonatkoz- nak. Egy illegális szemétlerakás vizsgálatakor könnyű dolga lesz a rendőrségnek, hiszen a kupacok bőven tartalmaznak személyes adatokat. Tudósításunkitt olvasható.
  2012. augusztus 16.
  Tereskén is falunapoztak - Az elmúlt hétvégén is sok településen tartottak népünnepélyeket. Ezek közül többről már beszámoltunk, most Tereskéről kaptunk képeket, hogy kiegészíthessük beszámolónkat. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. augusztus 14.
  Falunap Borsosberényben - Augusztus a szabadtéri rendezvények időszaka. Minden település szervez jeles napokat, népi sokadalmakat. Ezek közül szivesen beszámulunk azokról, ahonnan képes beszámolót kapunk. A borsosberényi falunapról tudósításunk itt olvasható.
  2012. augusztus 14.
  Jubileumi Ipoly-nap - Igazán szép szokás, hogy az ismerősök névnapjukon köszöntik egymást. A napokban volt Ipoly napja, ami így nem látszik közérdekűnek, de  ha lerögzítjük, hogy a folyót is minden évben felköszöntik, akkor már látható, hogy sakak életében szerepet játszik az olykor szeszélyes víz. A jubileumi rendezvényről tudósításunk itt olvasható.
  Rendkívüli PVB és testületi ülés augusztus 15. >>>
  2012. augusztus 13.
  Tolmács nagy napjai  - Már ötödik alkalommal megrendezett sokadalom az egyházi búcsú és vendégvárás köré nem is egy, hanem két napot szervezett. Első a fiataloké, a második a hagyományok megjelenítéséé. Ebben az évben is új létesítmény szentelésével, gazdag programmal. Képes beszámolónk itt olvasható.
  Gyermekorvos rendelés szabadság miatt aug 13-tól (08.11.) >>>
  2012. augusztus 10.
  105 év szeretetben - Fábri Mihályné emlékezete - A Hangadó már megemlékezett városunk legidősebb lakójáról, akitől 105 éves korában búcsúztak. Szerkesztőségünkhoz most a család tagjai juttattak el egy levelet, amit szívesen közreadunk. Az emlékezés itt olvasható.
  2012. augusztus 6.
  Alkotótábor Tolmácson - Több éve már, hogy Tolmácson az iskolában a környék gyerkekeit is bevonva olyan napközis tábort szerveznek, ahol a különféle kézműves, képzőművészeti techni- kák mellett a zene, a mozgás is szerepet kap. Tudósításunk az ezévi táborról itt olvasható.
  2012. augusztus 6.
  Díjugrató lovasverseny Pusztaszántón - Immár több mint két évtizede minden évben megrendezésre kerül a város szomszédságában egyre szépülő versenypályán a díjugrató verseny. Ezévi programról képes tudósításunk itt olvasható.
  2012. augusztus 5.
  Hunyadi Anna bál - Nem Hunyadi Anna! Nem bizony. A nyug- díjas klub szervezett afféle Anna napi rendezvényt. Korábban nyáron más programokkal lepték meg tagjaikat, idén úgy döntöttek, hogy legyen egy nyári nap is, amit ezennel bálo- zással töltenek. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. augusztus 4.
  Nemzetiségi Fesztivál Bánkon - Immár 46. alkalommal ad helyt a község viziszínpada a megye nemzetiségi együtteseinek a találkozásra, a bemutatkozásra. Az esti gálaműsorban Szlovákiából érkezett kiváló együttesek mellett fellépett az ugyancsak neves Nógrád Táncegyüttes is. Képes beszámolónk itt olvasható.
  Helyettesítés az II. sz. háziorvosi körzetben júl 31-től  (07.30) >>>
  2012. július 30.
  Veteránautók Kétbodonyban - Csillogó villogó, eredeti állapotban üzemképesre rendbehozott több évtizedes járművek sorakoztak a kétbodonyi művelődési ház udvarán, ahol egy bemutató túra után is találtak bőven szabadidős elfoglaltságot. Tudósításunk itt olvasható.
  Gyermekorvos rendelési idő változás a július 30-tól (07.28) >>>
  2012. július 28.
  Micsoda szemétség - A városi önkormányzat és a lakosok is sokat tesznek azért hogy környezetünk tiszta és esztétikus legyen. Mégis akadnak akik egy-egy hétvégén úgy gondolják jó vicc felborogatni a szelektív gyűjtő edényeket. Hát nem az. Összefoglalónk itt olvasható.
  Soronkívüli képviselő-testületi ülés július 27-én Anyagok >>>
  2012. július 22.
  Motorosok a nagybetonon - Borús idő ide vagy oda, a laktanya telephely nagybetonján szombaton délután számtalan motorossal és nézővel kezdődött a zúgolódás. A Rétsági Riders Team szervezett helyi bemutatót, egyben motoros találkozót. Riportunk itt olvasható.
  Helyettesítés a fogorvosi rendelőben szabadság miatt (07.22) >>>
  2012. július 16.
  Bajnokavató a rétsági labdarúgóknál - Aranyra értek a medálok a Megye III nyugati csoportban a rétságiaknak. A serdülők viszont Megye I-ben (a nyugati csoportban) lettek ezüstérmesek. A megérdemelt elismerések átadására szervezett közgyűlésről beszámolónk itt olvasható.
  2012. július 15.
  Várjáték a Schaffer-kútnál - Évről-évre megemlékeznek Drégelypalánkon Szondi György és maroknyi várvédő csapata hősiességéről. A 460. évforduló alkalmából igazán színes programkínálat várta az érdeklődőket. Riportunk itt olvasható.
  2012. július 13.
  III. barangoló Drégely várához - A népszerű honismereti turisztikai sorozat harmadik állomása Drégely nevezetes vára volt. Mi pedig nem csak dokumentálásként, hanem nyári prog- ramhoz kedvcsinálóként is örömmel tudósítunk azok útjáról akik ott jártak. A beszámoló itt olvasható.
  2012. július 12.
  Militari tábor - Már tizedik alkalommal rendezi meg nyári táborát a Rétsági Árpád Egylet, ahol a katonaélet ismereteire és romantikájára  alapozva töltenek egy hetet a bátor fiatalok. Tudósításunk itt olvasható.
  Helyettesítés az I. sz. háziorvosi körzetben (07.11) >>>
  2012. július 11.
  Elkezdődtek a városkarbantartási munkák - A központban járók, (pláne a közlekedők) tapasztalták, hogy elkezdődött a Zrínyi, a Piactér és a Kossuth utca javítása. A munkálatok a vá- ros más területein is folytatódnak, addig is Önök elé tárunk egy képes összefoglalót az eddigiekről. Tudósításunk itt olvasható.
  Gyermekorvos rendelési idő változás a július 12-től (07.10) >>>
  2012. június 30.
  Nyugat-nógrádi barangoló II. - A négyrészes helytörténeti túrasorozat második célpontja a megye névadó települése, Nógrád. A barangolás során nem csak a várat, hanem más nevezetességeket is felkerestek. Tudósításunk itt  olvasható.
  Helyettesítés a gyermekorvosi rendelőben július 5-től (07.02.) >>>
  Kötelező kéményseprés Rétságon július 3-31-ig (07.01) >>>
  2012. június 26.
  Tanévzáró, bizonyítványosztás - Az utolsó tanítási nap óta eltelt időben elkészültek a bizonyítványok, és a szakmai összegzések az iskolában. A hivatalos, de egyben ünnepélyes tanévzáróról tudósításunk itt  olvasható.
  2012. június 25.
  Kereplős tánctábor Verőcén - Már hetedik alkalommal szervezi meg a helyi táncosok számára a Kereplő Néptánc- egyesület nyári táborát Simon Katalin vezetésével. Képes tudósításunk itt  olvasható.
  2012. június 20.
  Jazzfesztivállal kezdődik a Bánki nyár - Egészen pontosan folytatódik, hiszen sikerfilmek eddig is várták a szabadtéri időtöltés kedvelőit. Arról, hogy mi várható az idei évadban Ivanics András polgármestert kérdeztük. Az interjú itt olvasható.
  2012. június 19.
  Baba-mama börze - Pár évvel ezelőtt indult egy sikeresnek bizonyult kezdeményezés, hogy a kinőtt, de használható gyermekholmit a szülők elcseréljék egymás között. Az ezévi első börzéről tudósításunk itt olvasható.
  2012. június 18.
  Barangoló Jásztelekpusztára - A művelődési központ a nyári időszakra egy újszerű sorozatot indított, melyben kirán- dulással köti egybe a helytörténet megismertetését. Az első barangolás Jásztelekpusztára indult. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés jún. 22. Anyagok, kommentár (06.16.) >>>
  2012. június 16.
  Elballagtak nyolcadikosaink - Ebben az évben két osztály- közösség vett virágos-könnyes búcsút az általános iskolától városunkban. A hozzátartozók és az iskola többi diákjának gyű- rűjében egy emlekedett hangulatú, szép ünnepséggel engedték útjukra a jövőre középiskolába járókat. Tudósításunk  itt olvasható.
  2012. június 15.
  Utolsó nap az iskolában - No csak a tanításnak van vége, mert még jön a ballagás, az évzáró, a bizonyítványosztás ... Ezt a napot kellemesen töltötték a diákok. A nyolcadikosok a hagyo- mányos bolond ballagással örvendeztették meg magukat és a városiakat, de a délelőtt során a különleges motoros bemutatót is láthatott a teljes diáktársadalom. Beszámolónk  itt olvasható.
  Tolmácsi művészeti táborok gyermekeknek, felnőtteknek (06.12.) >>>
  2012. június 11.
  Szemét ügyek - van megoldás - A településen  a különféle hulladékkezelési  gondok sokáig megoldatlanok voltak. Most jelentős javulás történt a laktanyában, a temetőben, és látszik előrelépés a szelektív és a zöld hulladék ügyben is. Elemző írásunk itt olvasható.
  2012. június 10.
  Táncgála - Aprócska, Kereplő, Zúgófa - Olvasóinknak talán nem kell megfejteni a fenti szavakat, de aki még nem tudja, ez a Kereplő Néptáncegyesület tánccsoportjainak neve. Immár ötödik alkalommal tartottak évadzáró gálaműsort, ami igen emlékezetes volt. Tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás és jelentkezési lap Militari táborra (06.10.) >>>
  2012. június 6.
  Méltóságteljes motoros gyászmenet - Tegnap naplemente után pár perccel városunkon haladt át az a konvoj, amelyben a Lengyelországban tragikusan elhunyt motorosokat  lengyel és magyar járművekkel kisérték több mint 100-an Budapestre. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. június 5.
  Tanévzáró hangverseny a zeneiskolásoknak - Városunk- ban működő művészetoktatási kihelyezett tagozat rendszeresen tart koncerteket. Most  a tanév vége előtt rendeztek növendék- hangversenyt  Tudósításunk itt olvasható.
  2012. június 4.
  Gyémántmise Nagyorosziban - 60 éve áll a hívek és az egyház szolgálatában Tarnai Imre plébános. Ebből az alkalomból tartottak igen nagy érdeklődéssel kisért ünnepi szentmisét Nagyorosziban  Tudósításunk itt olvasható.
  Áramszünet Rétságon június 19-én (06.02.>>>
  2012. június 2.
  Jótékony gála az iskola javára - A város oktatási intézményének tantestülete, SzMK-ja és alapítványa egy új kezdeményezéssel kíván hagyományt teremteni. Így szerveztek jótékonysági gálát, és vacsoraestet. Tudósításunk itt olvasható.
  Véradás lesz Rétságon június 12-én (06.01) >>>
  2012. június 1.
  Ballagás az óvodában - Az őszre iskolába járó kisgyermekek körében is évek óta megvalósuló szép hagyomány a ballagás. Óvodánkban most másfél csoportnyi csöppség búcsúzott társaitól, a csoportszobák hangulatától, az ovónőktől. Tudósításunk itt olvasható.
  Év végi rendezvények, programok az iskolában (05.30) >>>
  2012. május 27.
  Könyvünnep két bemutatóval - Az ünnepi könyvhét országos eseménysorához kapcsolódóan Rétságon is mindig történik valami ami az irodalommal függ össze. Ezennek két új kötet bemutatójára került sor a Városi könyvtárban Tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 27.
  Lomtalanítás új módon - Második alkalommal valósul meg településünkön a lomtalanítás kihelyezett konténerekkel. A módszer sikeresnek mondható, az idén is 6 helyszínen szaporodott a lom a pótkocsikon. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 26.
  Fórum vállalkozóknak - Korábban többen szóvátették, hogy kellenének rendezvények a vállalkozók tájékoztatására pályázati lehetőségekről, jogszabályváltozásokról. A művelődési központ- ban ilyen céllal szervezett fórumot Jávorka János tanácsnok. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 25.
  Gyermeknapos nap az óvodában- Május utolsó vasárnapját a legkisebbek ünnepeként tartják számon. Az óvoda a hétvége előtti utolsó napon szervezett meglepetéseket, játékot a közel 100 gyermeknek. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 24.
  Szobrász és tűzzománc kiállítás - A hagyományokat követve minden évben a nyári időszak előtt a helyi alkotóközösségek rendeznek közös kiállítást. Ezennel is igen színvonalas, változatos műveket tárt közönség elé a művelődési központ két csoportja. Tudósításunk itt olvasható.
  Soronkívüli képviselő-testületi ülés május 30. (05.24.) >>>
  2012. május 23.
  Városháza berácsozva - Már ennek a portálnak a fórumá- ban is felvetették, meg úton útfélen, hogy a hivatalba bejutást brutális rácsok akadályozzák pár hete. Elemzésünkben igyekez- tünk sokoldalúan körbejárni a felvetéseket és tényeket. Cikkünk itt olvasható.
  2012. május 22.
  Rétsági fórum a szociális ellátásokról - Városunk nyogdíjas klubja által kezdeményezett előadássorozat újabb rendezvénye a szociális ellátások rendjét vette sorra, és a jelenlévők is választ kaptak kérdéseikre. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 18.
  Kistérségi katona találkozó - A Hunyadi János Nyugállomá- nyúak Klubja immár negyedik alkalommal rendezi meg a térség egykori katonáinak közös programját a szokásos klubnapi keretekkel, anyák napi műsorral és rajzpályázat eredmény- hirdetésével. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 18.
  Konferencia a szociális ellátásról - Városunkban került megrendezésre a SZIME VIII szakmai konferenciája, ahol a szociális ellátórendszerrel kapcsolatban hangzottak el előadások a megye egész területéről érkezett résztvevők számára. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 16.
  Lakossági fórum, az volt ... -Habár már három hete is van, hogy megtörtént a fórumnak nevezett esemény, többen kérdez- ték, "mikor lesz közvetítés" a honlapon. Hát az elhangzottak miatt nemigen érdemes, de az el nem hangzottakhoz van pár szavunk, és a videó is megnézhető. A cikk itt olvasható.
  2012. május 14.
  Zöld úton sok kerékkel - Ilyenkor május közepén a Sugár- kankalin Egyesület szervezésében biciklire pattannak a sport kihívását, a túra örömét és a környéknyék kultúráját megismeni szándékozók. Így volt ez ebben az évben is. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés máj. 18. Anyagok, kommentár (05.12) >>>
  2012. május 9.
  Európa Nap Nógrádi Györggyel - Egykor győzelem napjaként ünnepeltük május 9-et. Ma az Unió hivatalos ünnepnapja. Ez alkalomra időzített Uniós Esték Rétságon című sorozat előadója a nemzetközi hírű tudós, Nógrádi György volt. Tudósításunk itt olvasható.
  LOMTALANÍTÁS május 25-26-án lesz (05.09.) >>>
  2012. május 4.
  Ballagás a középiskolában - A Rétságon működő kihelyezett közpiskolai tagozat 12.R osztálya pénteken tartotta ballagását. A búcsúztató ünnepségről készült képes tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 4.
  Zacher Gábor: Miért? - A kérdést ő maga tette fel előadása bevezetőjében. Miért alakul úgy a fiatalok élete, hogy tudat- módosító szereket használnak. Az ismert orvos, szakértő, figyelemreméltó előadást tartott a művelődési központban. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 3.
  Mindszentyre emlékeztek Felsőpetényben - A mártír bíboros hercegprímás születésének 120. évfordulóján ország- szerte megemlékezéseket tartanak. Felsőpetényben, ahol az Almássy kastélyban raboskodott, május első napján volt emlékünnepség. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. május 2.
  Majális a ligetben - A nagy hagyományokkal rendelkező városi tavaszi népünnepély ezennel már második alkalommal a Hunyadi ligetben került megrendezésre. Ez ideális helyszínnek bizonyult a gazdag programokhoz. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 29.
  A KÖR kiállítása Vácon - A rétsági képzőművészeti alkotó közösség egy esztendővel ezelőtti hazai bemutatkozása után, a napokban Vácon a Madách Galériában nyitotta meg tárlatát. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 28.
  Filmbemutató váll-lapos sportolókról - A honvéd tisztek között sokan kiemelkedő eredményességű sportolók. Erről a témáról készült film bemutatójára került sor városunkban. A rendezvény vendége volt Zöllei Zoltán helyi származású katona sportoló, szakértő. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 26.
  Civil törvényről civileknek - A Rétsági Fórum előadássorozat keretében ezennel a civil szervezetek életét meghatározó törvényi változásokról volt szó, szakértő előadó közreműködésével. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 25.
  Rendíthetetlen ólomkatona - A művelődési központ gyakorta szervez színházi előadásokat gyermekeknek szülőknek egyaránt. Most egy klasszikus mű zenés, táncos feldolgozását tekintették meg. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 25.
  Föld napjáról a Nimród Fotoklubbal - Bolygónk életképes- ségéért aggódva már több éve megrendezi a művelődési központ a Föld Napját, valamilyen érdekes programmal kiegészítve azt. Idén a Nimród Fotoklub kiállítása tette különle- gessé a programot.  Tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 24.
  Mindszenty József emlékére - A hercegprimás születésének 120. évfordulójára országszerte egész eszendőben emlékező rendezvéynek szerveződnek. Városunkban is több alkalma volt már a tisztelegésnek. Vasárnap egy újabb programon juthattunk új információkhoz. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 23.
  Kapcsolat-kulcs zárórendezvény - A rétsági Kistérségi Társulás által, pályázati forrásból szervezett programsorozat negyedik állomása volt Rétság, amely egyben a sorozat záróprogramja is. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 22.
  Kürtőskalács kereplős módra - Nem váltottunk profil valami- féle gasztronómiai irányba, viszont szivesen adunk tájékoztatást a hagyományapolásnak arról a módjáról és kellemes alkalmá- ról, amelyet a tánc a dal a viselet a rendezvények mellett a Kereplő Néptáncegyüttes szervezett. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 22.
  Tavaszi szemétszüret - Az előző évben megszervezett tavaszi városnagytakarítás sikeresnek mondható, ezért ebben az évben is meghirdette a Polgárőr Egyesület. Több napon át, több helyszínen megvalósult akcióról tudósításunk olvasható.
  2012. árilis 21.
  Új szolgáltatás - esküvőrendezés - Gyakran adunk hírt új szolgáltatások működéséről, beindulásáról. Most is egy olyan ismertetőt kaptunk, ami egy afféle műfaj beindulásáról tudósít, amely eddig nem volt elérhető kistérségünkben. A tájékoztató itt olvasható.
  Felhívás a MAJÁLIS főzőversenyére (04.20) >>>
  2012. árilis 19.
  Legendari Rétság - Nemzetközi vártúrázók városunkban - Egy 17 fős, több ország pedagógusaiból szerveződött delegá- ció azzal a céllal járja országunkat, hogy megismerhesse vára- inkat. Útjuk során a helyi középiskolában is tapasztalatot gyűj- töttek és emlékekkel indultak tovább. Tudósításunk itt olvasható.
  A DMRV tájékoztatója a talajterhelési díj változásáról (04.19.) >>>
  2012. árilis 17.
  Tűzválasztó? Önkéntes tűzoltók közgyűlése - A szervezet idei közgyűlésén a szokásos beszámolók mellett a jövővel kapcsolatos lényeges kérdésekről is tárgyaltak. A téma lényege a "vonulós" tűzoltóság megszervezése és az együttműködés jövője. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. árilis 16.
  Tavaszi tárlat - A művelődési központ galériája ezennel a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Szakközépiskola városunkba kihelyezett tagozatának növendékei által készített alkotásoknak adott helyet. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés ápr. 20. napirend, anyagok (04.16.) >>>
  2012. árilis 11.
  Spangár András Irodalmi díjak a költészet napján - A helyi irodalmárok által létrehozott alkotói közösség immár 8. alkalommal hirdette meg pályázatát, melynek értékelése után adták át a Spangár-díjakat és jelent meg az antológia. Az ünnepi rendezvényről tudósításunk itt olvasható.
  Felhívás szemétgyűjtési akcióban való részvételre >>>
  2012. árilis 10.
  Búcsú a könyvesbolttól  - A költészet napjához közeledve szerettem volna egy verseskötetet venni, de sajnálatos módon tapasztalhatta több irodalombarát, hogy könyvesbolt már nincs ebben a városban. Ezzel kapcsolatos gondolatok itt olvashatók.
  Információ óvodai beiratkozásról >>>
  2012. árilis 4.
  Tűzzománc kiállítás határon túl  - A rétsági Tűzzománc Kör egy pályázati lehetőséggel élve több helyen is bemutatkozhat. Ezennel Ipolyságon nyílt meg a tárlat, egy hangulatos galé- riában, ünnepélyes keretek között. Tudósításunk itt olvasható.
  Tájékoztató eboltásról >>>
  2012. árilis 4.
  Húsvét előtti vidám nap az iskolában - Szokás, hogy az ünnepek alatti szünetek előtt egy kötetlenebb foglalkozásokkal tarkított délelőtt színesíti az iskola diákjainak életét. Így volt ez karácsonykor is, most pedig a tavaszi szünet előtti rendhagyó napról számolhatunk be.  Tudósításunk itt olvasható.
  Beiratkozás az általános iskola 1. osztályába >>>
  2012. árilis 3.
  Szülők gyermekek közös hangversenye - A helyi Zene- iskola gyakorta szervez növendékhangversenyt. A mostani több ujdonságot is hozott. A legnagyobb sikert az okozta, hogy a tanulók szüleikkel léptek fel közös produkciókban. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. március 31.
  Fórum a koleszterinről - A művelődési központban cívil kezdeményezésre elindult egy fórumsorozat, melynek második rendezvénye a koleszterinről szólt tudós előadó meghívásával. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. március 30.
  Ovibuli jótékony céllal - Öt éve indult egy kezdeményezés, mely szerint az óvoda egy olyan programot szervez amely bevétele nemes célokat szolgál és nem mellesleg a közönség kiválóan szórakozhat. Képes beszámolónk az ezévi eseményről itt olvasható.
  2012. március 26.
  Nyugdíjasoknak jogszabályváltozásokról - Bizony nehéz eligazodni a rengeteg törvény között. Éppen ezért a város két nyugdíjas klubjának vezetője egy szakembert hívott előadásra és fórumra. Beszámolónk az eseményről itt olvasható.
  2012. március 25.
  János Vitéz tánccal elmesélve - A Kereplő Néptáncegyesület meghívására érkezett városunkba a Hargita Székely Népi- együttes. Minden túlzás nélkül állítható, kirobbanó sikert arattak. Tudósításunk az előadásról és az előtte szervezett kézműves programról itt olvasható.
  Gyermekorvosi rendelés változása ápr 6-ig >>>
  2012. március 22.
  Kiállításmegnyitó a víz világnapján - Sokunknak termé- szetes mindennapi mozdulat, hogy megnyitjuk a vízcsapot és vizet fakasztunk. Nem mindenütt ilyen egyszerű ez. Az édes- vízkészleteket óvni kell. Erre figyelmeztetve nyitottak (nem vízcsapot, hanem) kiállítást a művelődési központban. Tudósí- tásunk itt olvasható.
  2012. március 20.
  Asztalitenisz kupa március 15. tiszteletére - A Főnix egyesület a heti rendszeres edzéseken túl jeles napok  alkalmából gyakorta szervez meghívásos versenyeket. Az idei tavaszi kupáról készült tudósításunk itt olvasható.
  2012. március 18.
  Nőnap, húsvét a Hunyadi klubban - Gazdag programmal és hivatalos tennivalókkal is bőséges műsorral valósult meg ez alkalommal is a klubdélután, ahol a hölgytagok köszöntése mellett bőven volt esemény. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés márc.23. - Napirend anyagok (03.17.) >>>
  2012. március 15.
  Megemlékezés, kitüntetések, koszorúzás - Az 1848-as forradalom tiszteletére rendezett ünnepség ebben az eszten- dőben is a hagyományosan került megrendezésre. Színvonalas műsort, kitüntetések átadását a szabaságharc hősei emlék- táblájának koszorúzása követte. Tudósításunk a rendezvényről itt olvasható.
  Lakossági fórum április 24-én (04.15.) >>>
  2012. március 14.
  Iskolások ünnepeltek - A hagyományoknak megfelelően nemzeti ünnepünk városi megemlékezését megelőző napon az iskola teljes tanulóifjúsága előtt rendeznek múltidézést. Tudósításunk a rendezvényről itt olvasható.
  Gyermekorvosi rendelés szabadság alatt márc 19-től (03.12.) >>>
  2012. március 11.
  Filmvetítés Mindszenty bíboros emlékére - A művelődési központ színháztermét szinte teljesen megtöltő érdeklődőknek vetítették le a Devictus Vincit című filmet, amely a hercegprímás  életét dolgozza fel. Tudósításunk itt olvasható.
  Tájékoztató márc.15. szemétszállításról (03.09) >>>
  2012. február 29.
  Farsangfarka Romhányban - A Kapcsolat Kulcs program- sorozat előző eseményéről tudósítottunk. Az elmúlt hét végén Romhányban folytatódott a sok érdekességet tartalmazó egésznapos esemény. Napokban kapott tudósításunk itt olvasható.
  Egy százalék a Kereplő Egyesületnek. A felhívás itt olvasható (02.29.) >>>
  2012. február 28.
  Kozák Katalin az év pedagógusa - Szombaton, Balassagyar- maton adták át a Cserhátvidéke Takarékszövetkezet alapítványa által a térség legjobbjainak ítélt kitüntető címeket. A kiválóságok között volt városunk néptáncoktatója is. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. február 27.
  Zárókonferenciát tartottak a foglalkoztatásért - A partnerséggel a foglalkoztatásért program egyes állomásairól honlapunkon is hírt adtunk. Most tudósítónk egy időszakot érté- kelő zárókonferenciáról küldött tudóstást. A cikk itt olvasható.
  2012. február 27.
  Nagyböjti evangelizáció - A református egyház rendszeresen szervez olyan alkalmakat, amelyek egyben a hitélet gyakorlásá- nak eseményei, de egyben a nagyobb nyilvánosságnak szóló kulturális programok is. A böjti gondolatok jegyében szervezett programról beszámolónk itt olvasható.
  Pályázati felhívás sporttámogatásra (02.24.) >>>
  Pályázati felhívás civil kulturális programok támogatására (02.24) >>>
  2012. február 21.
  Szentgyörgyi napok Diósjenőn - A település kétnapos ünne- péről szóló tudósítást nem csak az motiválta, hogy szivesen számolunk be kistérségünk jeles napjairól, hanem hogy rétsá- giak is közreműködtek, a galériában pedig a rétsági Tűzzománc Kör tárlatát nyitották meg. Beszámolónk itt olvasható.
  2012. február 19.
  Kereplős farsangos téltemetés - Városunkban több civil szervezet és inzézmény is szervezett farsangi mulatságot. Hagyományosan a legutolsó, és ebben az évben minden bizonnyal a legnagyobb a "kereplősök" bulija volt. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2012. február 18.
  Alsótagozatos jelmezbál - A felsősök rendezvényéről már beszámoltunk, ezen a hétvégén az alsó tagozat számára szervezett jelmezes mulatságot a Szülői Munkaközösség Tudósításunk itt olvasható.
  2012. február 16.
  Az óvodában is farsangoltak - Sorra számolunk be a külön- böző közösségek maskarás rendezvényeiről. Ezek közül talán a legbájosabb az óvodások programja, és egészen biztosan ők készülnek a legnagyobb izgalommal. Tudósításunk itt olvasható.
  Véradás lesz február 23-án (02.15.) >>>
  2012. február 15.
  Jógáról 60-on túl - A Hunyadi Nyugdíjas Klub felkérésére Évinger Boglárka tartott előadást a jóga jótékony hatásáról. Mint kiderült a nyugdíjas korosztálynak bizony lehet köze ezen mozgásformákhoz és egyszerű gyakorlatokkal is megismer- kedhettek. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. február 11.
  Farsang a Városi Nyugdíjasoknál - Hagyományokhoz híven a februári összejövetelén a nyugdíjasok közössége műsorössze- állítás és jó hangulat mellett jelmezes meglepetéssel is készült. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés febr. 17. Anyagok kommentár (02.11) >>>
  2012. február 10.
  Iskolai maskarás karnevál - Miként minden esztendőben idén is nagy várakozással és készölődéssel várták a jelmezesek a sulikarnevált. Ezennel a felsőtagozatosk rendeztek bulit. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. február 4.
  Festőiskola a KÖR-ben - Városunk és a kistérség képzőmű-vészeti alkotóit egy csoportba szervező KÖR különféle programokat szervez. Szombaton délelőtt egy fesztészeti bemutatót tartott Kolozsvári Grandpierre Miklós. Tudósításunk a műhelymunkáról itt olvasható.
  2012. február 3.
  Színház óriásbábokkal - A művelődési központ színházter- mében esti előadásként került megrendezésre egy mesedarab bemutatója, így aztán a gyermekek a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt látogathatták. Tudósításunk itt olvasható.
  Pályázat rendszergazda-informatikus feladatokra (02.01) >>>
  2012. január 31.
  Egészségnap Nagyorosziban - A Kapcsolat-kulcs program- sorozat keretében Nagyorosziban szerveztek olyan egésznapos programot, amelynek minden eleme az egészséges életmód lehetőségére hívta fel a figyelmet. Tudósításunk itt olvasható.
  2012. január 29.
  Farsang a hunyadisoknál - A Hunyadi János Nyugállomá- nyúak Klubja rendszeresen gazdag programmal  tart összejö- veteleket. Így volt ez a februári klubnapon is, amikor a hivatalos részek után farsangi műsor és jelmezek szinesítették a programot. Tudósításunk itt olvasható.
  Kapcsolat-kulcs programsorozat január 28. Nagyoroszi (01.25) >>>
  2012. január 23.
  Magyar Kultúra Napja- A Himnusz születésének napját már közel másfél évtizede ünnepljük hazánk és népünk kultúrájának ünnepeként. Rétságon irodalmi pályázattal és eredmény- hirdetéssel teszik emlékezetessé. Tudósításunk az eseményről itt olvasható.
  Némettanárt keres a tereskei iskola (01.22.) >>>
  2012. január 21.
  Kereplő farsang I. - A sorszám a cím mellett arra utal, hogy lesz még egy nagy buli kereplős módra az egész város örömére. Most azonban a csapat saját maga számára szervezett farsangi estet. Tudósításunk itt olvasható.
  Zöld Híd Kft fogadóórát tart február 1-én (01.21) >>>
  2012. január 20.
  Egy csekk, két csekk - Zöld Híd módra - Többen megke- restek, hogy a szemétszállításra ma egy második csekket is kaptak nagyobb összegről. Mi ez és mit tegyenek. Utánajártam, és tudatiom is az Olvasóval. Tájékoztatónk itt olvasható.
  2012. január 19.
  Koncert Majnik - A nyár folyamán zárva tartott Zulu Cafe új életre kelt és rendezvényteremként, kávéházként működik. Eképpen biztosít igényes szórakozási lehetőséget az ifjúságnak és másoknak. Ezen program első megvalósulásaként Majnik László adott koncertet, melyről tudósításunk itt olvasható.
  2012. január 15.
  Ökumenikus imadélután - Több éves hagyományra tekint vissza a helyi református szórvány gyülekezet kezdeményezése, hogy a társegyházakkal együtt szervezzenek közös programokat. Ezek elsősorban az év kiemelt egyházi ünnepeihez kapcsolódnak.   Tudósításunk itt olvasható.
  2012. január 14.
  Szalagavató a középiskolában - A rétsági kihelyezett középiskolai tagozat immár második alkalommal rendezhet nappali tagozatos tanulói számára szalagtűző gálaprogramot. Az igazán jólsikerült eseményről tudósításunk itt olvasható.
  2012. január 13.
  Spangár estek - új évben először - Az előző esztendőben indult havi rendezvénysorozat ezévi első összejöveteléről késízettünk rövid beszámolót. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testületi ülés január 20. - Anyagok (01.12) >>>
  2012. január 4.
  Rontás ünnep után - Egyik cikkben igértem, hogy az ünnepi napok szentségét megtartva, az új év első napjaiban adunk közre tájékoztatást ünneprontó történésekről. Volt kettő is, ami elemzésre érdemes. Cikkünk itt olvasható.
 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 
 • Friss hireink itt találhatók >>> 
 • www.retsag.net
  ©Copyright
  E-mail
  Webmester
  <vissza
  ^fel-