Hírarchívum - 2008


Ide kerülnek azok a hírek, amelyek aktualitásukat veszitették, vagy más ok miatt idejétmúlttá váltak. Tekintve, hogy a hír csak rövid kivonata volt olvasható a kiemelésekben, itt is elérhető marad a teljes ismertető. Egyúttal feltüntetjük a hir első megjelenésének időpontját. Az egyes cikkek - az interneten megszokott - fordított sorrendben kerülnek elhelyezésre, tehát az utoljára archivumba kerültek lesznek felül.
 

 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 
 • Friss hireink itt találhatók >>> 
 • 2008. december 30.
  Évbúcsúztató a Városi Nyugdíjasok Klubjában - A havonta megrendezett klubösszejövetelek sorában ezennel nemcsak a szórakozás, hanem a hivatalos évösszegzés és beszámoló is helyet kapott. Persze most is volt saját műsor, és felhőtlen szórakozás. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. december 26.
  Végh József új könyve – Az ismert helytörténeti kutató - aki nem mellesleg a művelődési központ igazgatója - már számtalan kötetet jelentetett meg a környék történetéről. Most Drégelypalánkról és Szondi emlékezetéről szóló művéről adhatunk hírt. A recenzió itt olvasható.
  2008. december 23.
  Mindenki Karácsonya – Szép hagyomány városunkban, hogy sokak összefogásával, segítségével a Városi Művelődési Központ  egy szép közös ünnepet szervez a város lakosságának. Így volt az idén is. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. december 20.
  Rétsági betlehemesek a Seholsziget Karácsonyán – A sokak által ismert Élményparkban ugyan téli szünet van, de egy különleges napra megnyitották a kapukat. Sok rétsági résztvevővel, és közreműködővel egy kiváló eseményről tudósíthatunk. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. december 17.
  Karácsonyi koncertet adtak a zeneiskolások – A művelődési központ színháztermében került sor a hagyományos ünnep előtti hangversenyre amely a résztvevők körében nagy sikert aratott. Képes riportunk itt olvasható.
  Képviselő-testület dec 18-i ülés anyagai, kommentárjai >>>
  2008. december 15.
  Vígjáték szlovák nyelven – A művelődési központ nem először ad helyet a megye szlováksága számára igazi színházi élményhez. Ezennel is így volt, amikor a Vertigó színház bemutatója aratott vastapsot. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. december 13.
  A fogyasztóvédők figyelmeztetnek – Ünnepekre készülve megsokszorozódik az üzletek forgalma. Azután az esetek egy részében a vásárlás nem öröm, hanem bosszúság forrásává válik. Hogy elkerülhetők legyenek a kellemetlenségek itt tesszük közzé a fogyasztóvédők tanácsait. 
  2008. december 12.
  Új játszóterek épülnek – A város több pontján láthatók előkészületek új gyermekjátékok telepítésére, ezek közül legjobban a Kresz-parknál látható, mi és hogyan készül a legkisebbek örömére. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. december 10.
  Az iskolában is járt a Mikulás – Igaz, rendes időben, Miklós napján, de mivel most érkezett szerkesztőségünkhöz beszámoló és képanyag, azokat most adjuk közre.  Képes riportunk  itt olvasható.
  2008. december 7.
  Mikulások is báloztak –  A művelődési központ mellől indult a "Mikulásjárat", amely előbb bejárta a várost, majd a Télapók és segítőik betértek a műveldősési központba, ahol vidáman mulattak. Képes beszámolónk  itt olvasható.
  2008. december 5.
  Mikulás az óvodában járt –  A gyermekek mindig nagy izgalommal készülve várják Télapó érkezését. Most is bensőséges ünnepségről kaptunk képes beszámolót, amely  itt olvasható.
  Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat eredményei (11,30) >>>
  2008. november 29.
  András napi bál a Kincső Táncegyüttessel –  Igazán élménygazdag programnak lehettek részesei akik felkeresték művelődési központot Kozák Kati által szervezett hagyományos őszi rendezvényen. Részletes képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. november 28.
  Adventre készülődve –  A művelődési központban gyakorta van alkalom barkácsolással kiegészíteni az év végi ünnepek díszeit. Ilyen programra került sor most is, ahol szakértők segítségével és helyben kapható segédanyagokkal készülhettek szép dolgok. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. november 26.
  Rétsági fotósok tárlata a Balassiban –  A helyi Fotokör tagjainak ezévi termését bemutató kiállítás a Fotográfia napjára nyílt meg, de lebontása után vándorkiállítássá alakult, több helyen megismertetve a műveket. A napokban Balassagyar- maton, a nagymúltú középiskola galériájában kelt új életre. Riportunk itt olvasható.
  Nov. 28-i Képviselő-testületi ülés anyagai, kommentárjai >>>
  2008. november 23.
  Ismét divatba jött a rendkívüli ... –  Bár ezen a héten lesz testületi ülés, a városvezetők mégis szükségét érezték külön is összerángatni a képviselőket. Miért is? Erről szóló elemzésünk itt olvasható.
  2008. november 22.
  Az iskola meg le van sza..va ... –  Nem valami sértődött gyermekbeszólásról van szó, hanem a szomorú valóságról. Újabb felháborító garázda cselekedetet követtek el az iskola sérelmére. Riportunk itt olvasható.
  2008. november 19.
  Altáj 2008- Kiállítás és élménybeszámoló – Érdekes és izgalmas élménybeszámolóval, kóstolóval kiegészített kiállításmegnyitóra került sor a művelődési központban, egy szibériai expedícióról. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. november 15.
  Őszi dáridó – A Városi Nyugdíjas Klub minden hónapban megrendezi tervezett programját. Novemberben vidám hangulatú klubdélutánjuk nem csak a címében volt dáridó. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. november 14.
  Európai falvak a vidék fejlesztéséért – Jó egy éve kezdő- dött a Leader Akciócsoportok szervezése. Mára folyamat sike- resen befejeződött a hozzánk közeleső 19 település önálló csoportot alkotva jogot kapott a Leader források felhasználá- sára. Ezen alkalomból tartott eseményről szóló tudósításunk itt olvasható.
  2008. november 8.
  Idős emberek köszöntése – Több évtizede töretlen hagyomány városunkban, hogy a helyi Vöröskereszt aktivisták különleges műsorral köszöntik a település legidősebb polgárait. Képes beszámolónk az idei rendezvényről itt olvasható.
  2008. november 5.
  Gobelin kiállítás nyílt – Rövidesen 10 esztendeje lesz, hogy megalakult a Rétsági Gobelin Kör, akik minden évben közönség elé tárják legújabb alkotásaikat. Az immár 8. kiállításról szóló képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. november 4.
  Palócföld est – Megyénk megújult irodalmi folyóirata szerkesztőinek és szerzőinek csapatával látogatott el városunkba, ahol meglepően jó érdeklődés mellett színvonalas bemutatkozó programot tartottak A képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. november 3.
  Magánügyek, közerkölcsök - csak úgy egyebekben - A képviselő-testület legutóbbi összejövetele minden volt, csak nem szakszerűen előkészített demokratikus tárgyalás. Néhány észrevételt itt is megosztunk az Olvasóval.
  2008. november 1.
  Halottainkra emlékezünk - Az előttünk álló hosszú hétvégén szép hagyomány szerint mindenki felkeresi elhunyt hozzátartozói sírját, és emlékezik. Itt olvasható cikkünkkel mi is a közülünk eltávozottak kegyeletét őrizzük.
  2008. október 30.
  Netrekészen – Az iskolában szervezett ingyenes számítógépes tanfolyamról az egyik résztvevő által készített tudósítással számolunk be és néhány képet is mellékelünk az ismertetőhöz. A cikk itt olvasható.
  Meghívó Turizmus fejlesztés – Aktuális pályázati lehetőségek című konferenciára (10.29) »
  2008. október 26.
  Mindszenty és Pallavicini mártírok emlékére – Évtizedes hagyományt követve Felsőpetényben és Rétságon emlékeztek a forradalom környékünkhöz kapcsolódó mártírjaira. Tudósításunk itt olvasható.
  Képviselő-testület okt.30-i ülés anyagai kommentárokkal >>>
  2008. október 26.
  Október 23. Asztalitenisz Kupa – Az iskola tornatermében hagyományosan megrendezett mérkőzés-sorozaton több mint 50 versenyző állt asztalhoz, 4 kategóriában. A rendezvényről szóló tudósításunk itt olvasható.
  2008. október 23.
  1956 emlékezete – Városunkban a hagyományoknak megfelelően került sor az 1956. évi forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségre, amelyen városi kitüntetéseket is átadtak. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. október 22.
  Megnyíltak a vidékfejlesztési források – A művelődési központban tartott tájékoztatón elhangzott, hogy megjelentek az FVM rendeletek, amelyek a vidékfejlesztés anygi hátterét segítik. Ezzel kapcsolatos részletekről tudósításunk itt olvasható.
  Alsópetényi Idősek Otthonába munkatársakat keresnek (10.20) >>>
  2008. október 18.
  Rétsági kézilabda kupa – Az iskola tornatermében jelentős sporteseményre került sor. Meghívott csapatokkal ezennel a lányok mérkőztek. Képes tudósításunk a verseny teljes jegyzőkönyvével együtt itt olvasható
  2008. október 18.
  Rétságiak a szlovákiai Új Szó-ban – Korábban beszámoltunk róla, hogy a Palócföld című irodalmi folyóirat dunaszerdahelyi bemutatkozásán egyben Szávai Attila, és a Rétsági Kilátó Kulturális Egyesület is debütált Szlovákiában. Erről az eseményről ír az ismert magyar nyelvű szlovákiai napilap. A cikket itt az olvasó rendelkezésére bocsátjuk
  2008. október 16.
  Tolmács bemutatkozott Vácon – A szomszédos faluban igen gazdag kulturális is közösségi élet folyik. Ennek is köszünhetően sikeresen mutatkoztak be Vácon egy Nyugat-Nógrádot szemléltető rendezvényen. Tudósítónk beszámolója itt olvasható.
  Tájékoztatót tart a Helyi Vidékfejlesztési iroda (10.16.) >>>
  Pénzjutalom az elveszett szemüveg megtalálójának (10.15) >>>
  2008. október 15.
  A Főtér Rétságon – A Magyar Televízió kedvelt településbemutató sorozata, a Főtér vasárnapi adásában a Cserhát településeit vette sorra, közöttük Rétságot is felsorolva. Több ismerőssel találkozhattunk a képernyőn. Itt olvasható riportunknál a film részletét is megtekinthetik.
  2008. október 12.
  Könyvbemutató és irodalmi est Dunaszerdahelyen – A Palócföld című irodalmi folyóirat és Szávai Attila Fészercsend című könyvével mutatkozott be Dunaszerdaghelyen. Tudósítónk beszámolója itt olvasható.
  2008. október 11.
  Színpompás szüret –  Több helyi civil szervezet és az intézmények összefogásával az utóbbi évek lagnagyobb szüreti rendezvénye jött létre. A színpompás felvonulást műsor, majd bál követte. Képes riportunk itt olvasható.
  Ingyenes influenza elleni védőoltás időpontjai (okt 10) >>>
  2008. október 8.
  Méltó tisztelgés a hős vértanúk emlékére – Az Aradon kivégzett 13 hős tábornok halálának évfordulán Rétságon minden évben a Templomkertben rendezett ünnepségen emlékeznek. Tudósításunk az ezévi eseményről itt olvasható.
  2008. október 4.
  Évadzáró a Seholsziget Élményparkban – Bőséges programsorozattal zárta az évet a Nőtincsen működő Seholsziget Élménypark, amely egyre ismertebb és keresettebb immár nem csak a környék, hanem a tágabb környezet számára is. Tudósításunk itt olvasható.
  Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat 2009-re (10.03) >>>
  Őszi lomtalanítás október 13-14-én lesz! (10.01) >>>
  2008. október 1.
  Új szerverre költözik portálunk – Október elején a jobb szolgálatások és gyorsabb elérés reményével új szerverre telepítjük át a retsag.net portált. Tájékoztatónk és rövidke statisztika itt olvasható.
  2008. szeptember 29.
  Szondi apródjai Drégelyvárnál – Az elmúlt hét végén egy igen jelentős irodalmi konferencia volt megyénkben, melynek egyik kiemelkedő eseményére a drégelyi vár romjainál került sor. Tudósítónk beszámolója itt olvasható.
  2008. szeptember 24.
  ACC hálózat első magyraországi szervize – A közelmúltban avatták fel az Európaszerte 450 márkafüggetlen autókereskedést és szalont üzemeltető hálózat első hazai létesítményét, Rétságon. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. szeptember 21.
  Bál a jótékonyság jegyében – A művelődési központ aulájában rendezték azt a jótékony célú estet, amelyen a nap nyeresége Pusztai Csaba megsegítését szolgálta. Tudósításunk itt olvasható.
  A képviselő-testület szep. 25-i ülés anyagai kommentárokkal >>>
  Szondi két apródja-konferencia – 2008. szept. 26–27–28 (09.20.) >>>
  2008. szeptember 19.
  Kamiontűz Rétság határában – A várostól északra tűz ütött ki egy lengyel kamionon. Az oltás sikeresen befejeződött, a forgalom helyreállítása még a cikk megjelenésekor is tart. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. szeptember 16.
  Trencsényi vártúra Csák Máté földjére – A helyi Szlovák Kisebbségi Önkormányzat rendszeresen szervez tanulmányi utakat, kirándulásokat szlovákiai célpontokra. Tudósítónk egy ilyen utazásról számol be. A cikk itt olvasható.
  Áramszünet lesz szeptember 30-án (09.15) >>>
  2008. szeptember 15.
  Vetélkedve az Olimpiáról – Iskolánkban fontosnak tartják, hogy a gyermekek "képben legyenek" a világ legnagyobb sportversenyével kapcsolatban. Ezen eszme jegyében szerveztek vetélkedőt, melyről tudósítónk beszámolója itt olvasható.
  Véradás lesz október 2-án (09.15) >>>
  2008. szeptember 14.
  Ünnepséggel és versennyel avatták az új tűzoltó- szertárt – A rétsági önkétesek új léteítményét a laktanában felújított épületben adták át, és ez alkalommal tartották meg a szokásos őszi kistérségi tűzoltóversenyt is.  Képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. szeptember 13.
  Egyházy Gábor keramikus kiállítása Nőtincsen – A Seholsziget Élményparkban gyakorta rendeznek kiállításokat, emelyen alkotók és közreműködők is valahogyan kötödnek a térséghez. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. szeptember 12.
  Az anyatejes táplálás fontosságáról – tartanak minden évben rendezvényt. Ebben az esztendőben is kellemes programokkal, hasznos információkkal várták a babákat és az anyukákat. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. szeptember 11.
  Rétság-Léva Katonabarátság – Az 1968-as események emlékére sok program szerveződött. Most tudósítást kaptunk egy Léván tartott programról, ahol egykori katonák elevenítették fel lövészeti tudásukat. Az írás itt olvasható.
  2008. szeptember 9.
  Bukta - Ezt a pert a város ... bukta – Korábban beszámol- tunk róla, hogy Rétság város köz szolgálatára választott testü- letének többsége nem nézte jó szemmel, hogy portálunk nyil- vánosságot teremt a véleményeknek. A Bíróság döntött. Nem sértettük meg a város jó hírnevét! Tájékoztatónk itt olvasható.
  2008. szeptember 8.
  Vandalizmus az iskolánál – Sajnos nem először adunk hírt az iskola épületét ért felfoghatatlan, értelmetlen cselekedetekről. Megnyugtató megoldásra pedig nincs kilátás  Tudósításunk itt olvasható.
  2008. szeptember 7.
  Vetítettképes előadás kárpátaljai utazásról – Júniusban a Református Egyház szervezésében zarándokutat szerveztek Kárpátaljára. A művelődési központban két fotós által készített képek vetítésével elevenítették fel az út élményeit.  Tudósításunk itt olvasható.
  2008. szeptember 3.
  Girasek-Gál 1:1 Szorítóban következik a 3. menet – Aki bírósági perre adja a fejét, vagy szándéka ellen belekerül, már semmin se csodálkozzon. Tehát újabb fordulat, de nem "ez a harc lesz a végső" ...! Elemzésünk itt olvasható.
  2008. szeptember 3.
  Szilvaszombaton Kétbodonyban a Kereplősök – Kozák Katalin vezette néptánccsoport nemcsak fellépett az egyre népszerűbb fesztiválon, hanem résztvettek a gombócfóző versenyben. Tudóstóink küldtek képet és beszámolót, ami itt olvasható.
  2008. szeptember 1.
  Becsöngettek – Városunkban is kinyitották az iskola kapuit. Kezdetét vette a tanév. Az ünnepélyes évnyitóról szóló tudósítunk itt megnyitható.
  2008. október 1-től új jegyzője lesz városunknak (09.01) >>>
  Újabb pályázati lehetőség iskoláknak (09,01)  >>>
  2008. augusztus 30.
  Koncert a Wolfram fémes hangján – A művelődési központ ezen a nyáron már második alkalommal szervez koncertet a fiatal korsoztálynak, nekik szóló stílusu, korosztályukhoz tartozó zenekarok felléptetésével. A legutóbbi koncertről tudósítunk.
  Szeptember 4-i testületi ülés anyagai kommentárokkal >>>
  2008. augusztus 30.
  Mi volt kedden a Városházán? Testületi? Rendkívüli?  – Egy frászt, mondaná az ismert rétsági író. Bár tény, beszélgetésnek indult, majd bizottsági lett belőle, aztán közfelkiáltással kikiáltották a független helyi testületi ülést és szavaztak is. Tudósításunk és elemzésünk itt olvasható.
  2008. augusztus 29.
  Kiállítás a Magyar Fotográfia Napján  – A Rétsági Fotokör immár 6. alkalommal ünnepli csoportos kiállítással augusztus 29-ét. A ma nyilt tárlatról szóló képes beszámoló itt olvasható.
  2008. augusztus 29.
  Újabb társadalmi munka az iskolánál – A Szülői Munkaközösség lelkes szervezői most eredményesebben hívták munkára az önként vállalkozókat, akik az iskola melletti terület egy részéánek rendezésére vállalkoztak. A munkáról szóló képes beszámoló itt olvasható.
  2008. augusztus 27.
  Kereplősök kirándulása Budapesten – A gyermek néptánc- együttes tagia és a szülők részére szervezett kirándulást Kozák Katalin. A szakmai tapasztalatokat is jelentő útról tudósítónk írásával számolunk be A riport itt olvasható.
  2008. augusztus 26.
  Újabb nemzetközi siker motorsportban – Az augusztus 20-i ünnepségen nagy sikert aratott motoros bemutató egyik szereplője ismét nemzetközi megmérettetésen vett részt, és jól szerepelt. Beszámolója itt olvasható.
  Tanévnyitó a Zeneiskolában (08. 25) >>>
  Szülői Munkaközösség újabb felhívása társadalmi munkára (08.22) >>>
  Felhívás néptáncosoknak kirándulásra (08.21) >>>
  2008. augusztus 21.
  Elkezdődött az Óvoda részleges felújítása – A környék lakói egy hét óta tapasztalják, hogy különféle gépekkel dolgoznak az óvodában. Pár nappal a tanév kezdete előtt elkezdődött az ablakok cseréje. Riportunk itt található.
  Felhívás beiskolázási segélyre (08.20) >>>
  2008. augusztus 20.
  Augusztus 20 ünnepe – Képes tudósításban számolunk be az ünnep alkalmával rendezett programokról és a szórakoztató műsorról. Sajnos néhány kritikai észrevételt sem rejthettünk véka alá. Az írás és a képgaléria itt található.
  Tájékoztató az iskolai tankönyvek árusításáról (08.19.) >>>
  2008. augusztus 19.
  Falunap Tolmácson – A szomszéd település közelmúltban tartott egésznapos rendezvényével ugyancsak kitett magáért. A színvonalas programról készült képes beszámolónk itt olvasható.
  Tájékoztató - Beiratkozás Dolgozók Gimnáziumába (08.18.) >>>
  2008. augusztus 17.
  Bódi István kiállítása Nőtincsen – A Seholsziget Élménypark nem csak kedvelt kirándulóhely, hanem gyakorta rendeznek kulturális programokat is. Tegnap Bódi István szobraiból rendezett kiállításnak a megnyitója volt. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. augusztus 16.
  1968 - Rétság - Léva – Alapos kutatómunkát követően jött létre egy szinte egyedülálló kiállítás a művelődési központban, majd ehhez kapcsolódva az 1968-as eseményekből szerveztek konferenciát. Képes tudósításunk itt olvasható.
  Labdarúgás MegyeIII. Rétsági csoport, 2008 őszi forduló (08.13) >>>
  2008. augusztus 13.
  Társadalmi munka az iskolánál – Bár nem túl sokan vettek részt a kezdeményezésen, az SzMK tagjainak szervezésben az iskola melletti park rendezése kezdődött. Mivel lesz folytatás, remélhetőleg kedvet csinál másoknak is a részvételre. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. augusztus 12.
  Na még egy rendkívüli – Szerverkarbantartás miatt nem tudtam eddig a kedden tartott újabb rendkívüli önkormányzati ülésről számot adni. Most itt olvasható, mivégre is kellett, és kellett volna-e egyáltalán ülésezni.
  Szülői Munkaközösség felhívása társadalmi munkára (08.10) >>>
  2008. augusztus 7.
  Nyárközepi rendkívüli (ülés) – Az idei nyárban eddig semmi rendkívüli nincs. Nem így a testületi munkában. Hogyan is gondolhatta valaki, hogy az az éppen egy hete tartott ülés után a képviselők nyugodtan tölthetik a szabadságukat. A mai rendkívüli ülésről szóló tudósításunk itt olvasható.
  2008. augusztus 5.
  Ünnepi istentiszteleten búcsúzott a plébános – Bencsik Tibor városunk plébániai kormányzója augusztus 1-től más állomáshelyen folytatja munkáját. Augusztus 3-án tartott istentiszteleten búcsúzott a hívektől. Riportunk itt olvasható.
  2008. augusztus 3.
  Díjugrató lovasverseny Pusztaszántón – Több mint egy évtizedes hagyomány Rétság szomszédságában augusztus elején a lovasport rendezvénye. Az idén az eddiginél is több versenyző és látogató kereste fel a festői környezetben lévő rangos eseményt. Képes tudósításunk itt olvasható.
  Gázszünet augusztusban (08.01) >>>
  2008. július 31.
  Szórakozva tanulni angolul – Romhányban minden évben megrendezik a napközis jellegű angol nyelvi tábort. Az egyre jobban látogatott programon rétsági fiatalok is résztvettek. Tudósítónk képes beszámolója itt olvasható.
  Helyettesítés nyári szabadság alatt az egészségügyben  (07.27.) >>>
  2008. július 27.
  Koncert Insomnia – Rétsági fiatalokból szerveződött kemény rock vonalát képviselő, egy dob három gitár formációval bemutakozva tartottak koncertet. Képes riportunk itt olvasható.
  Júli 31. testületi ülés előterjesztései kommentárokkal >>>
  2008. július 25.
  Felhívás 1968 méltó emlékezetére – A művelődési központ célként tűzte ki, hogy kiállításon, kiadványokban bemutatja az 1968-as esztendőt. Benne a hétköznapi élet és a katonapolitikai emlékeket is. Ahhoz, hogy a kezdeményezés sikeres legyen szinte mindenki segítsége szükséges. A felhívás itt olvasható.
  2008. július 24.
  Iskolakezdési bevásárlás, helyben olcsóbban – A rétsági papír-írószer boltban az idén is akciókkal, kedvező árakkal, egyéni igényeket is figyelembe vevő kiszolgálással várják a gyermeküket iskolakezdésre felkészítő szülőket. Riportunk itt olvasható.
  Pályázat Jókai-díjra (07.16) >>>
  Július 27.  Keresztény könnyűzenei fesztivál Bánkon (júl. 20.) >>>
  Pályázat közműtervezési munkák elvégzésére (július 15.) >>>
  2008. július 15.
  Rétsági labdarúgásról a tények tükrében – Az előzményeket és a kialakult helyzetet mindenki ismeri. Most Salgai György RVSE elnökkel készült interjúval igyekezünk megvilágítani a helyi labdarúgósport hátterét. A beszélgetés itt olvasható.
  2008. július 13.
  Kirándulás Komáromba – Pontosabban Révkormáromba, a szlovákiai területen lévő gazdag történelmi hagyományokkal rendelkező városba szervezett utat a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. július 12.
  Jazzkoncert a Zulu Étteremben – A nemrégen felújított, kibővített étteremben nem ritka a gasztronómiai élvezetek mellett a kulrurális csemege. Egy ilyen kiemelkedő eseményről szóló tudósításunk itt olvasható.
  2008. július 11.
  Mi lesz a rétsági labdarúgással? – Szerkesztőségünkhöz az RVSE elnöksége által kiadott hívatalos tájékoztatás jutott el, mely szerint a csapat a mai napon lejárt határidőig nem tud indulni a MegyeI-es osztályban. A hír itt olvasható. Elemzésére később különálló interjúban visszatérünk.
  2008. július 9.
  Bemutatjuk a Flamingó Cukrászdát – A közelmúltban nyílt meg a város főútja mellett, az un. "Szolgáltatóházban" a Flamingó Cukrászda. Itt olvasható riportunk bemutatja az üzletet és a választékot.
  2008. július 5.
  Aranyos ünneplés a labdarúgóknál – Rétság Városi
  Labdarúgó Egyesület tartotta évadzáró közgyűlését, ahol nem kis büszkeségre adott okot, hogy a Rétság II-es csapat arany- éremmel, a MegyeI-ben versenyző "felnőtt" és serdülő együttes pedig bronzéremmel zárta a bajnokságot. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. július 3.
  Rétsági alkotók vándorkiállítása – A Rétsági Kilátó Kulturális Egyesület elhatározta, hogy a Művészetre Hívás napja alkalmából rendezett rétsági kiállítást megmutatja a környék közönségének is. Beszámolónk itt olvasható.
  EeePc laptop midössze 79.900 Ft-ért! (07.01) >>>
  2008. július 1.
  Újabb nemzetközi motoros dicsőség – A rétsági stunt rider ezennel Szlovéniában szerepelt legkedvesebb társával, motorjával. Saját beszámolója itt olvasható.
  2008. június 27.
  Néptánctábor Verőcén –  A Kozák Katalin által vezetett táncegyüttes minden évben módot keres arra, hogy a szünidő kellemes eltöltését összekapcsolja a szakmai fejlődéssel. Tudósítónk által küldött képes beszámoló itt olvasható.
  2008. június 25.
  Fejlemények bírósági perben –  Nem annyira meglepő és mulatságos, hogy a tegnapi tárgyalás során, mikor az önkormányzat képviseletében jelenlévők kifogytak az érvekből egymillió forint megfizetésére akarnak kötelezi csupán azért, mert "sajátos hangvételben rendszeresen kritizálom" a képviselő-testület - minden valószínűség szerint példás - munkáját. Beszámolónk itt olvasható.
  2008. június 23.
  Nemzetiségi Találkozó hatodszor – A rétsági Szlovák Kisebbségi önkormányzat ebben az évben is igen színvonalas programmal rendezte meg a nemzetiségi találkozót. Az eseményről szóló képes itt olvasható.
  2008. június 21.
  Városfejlesztés? Koncepció? Látványterv? – A képviselők e-mailban kapták meg a már benyújtott városfejlesztési tervet, és nyilvánosságra kerültek számítógéppel megálmodott csoda- képek is a város közepéről. A címbeli kérdőjelek sejtetik, hogy a csodára valószínűleg várni kell. Elemzésünk itt olvasható.
  Jún 26-i testületi ülés anyagai kommentárokkal (jun.20) >>>
  2008. június 18.
  Kamion az árokban – Többen jelezték, hogy hétfőn reggel a Szignó Kft előtti méretes árokban elég furcsa pózban várakozik egy dobozos teherautó. A hiteles információk beszerzését követő jelentésünk itt olvasható.
  2008. június 17.
  Ismét egy motoros siker – Tudósítást kaptunk a motorsport különleges ágát űző rétsági fiatalember újabb külföldi eredményéről. A beszámoló itt olvasható.
  2008. június 16.
  Évzáró a Zeneiskolában is – Nemrégen számoltunk be a Zeneiskola Növendékhangversenyéről. Most pedig a tanév lezárásának hivatalos aktusára került sor a művelődési központban. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. június 15.
  Új élelmiszeráruház nyílt a Coop hálózatában – Jónéhány napja tapasztalták a piactér felé járók, hogy a "Börzsöny Áruház" hátoldalán a faházas boltokkal szemben egy Coop ÁBC feliratú ajtó várja a bevásárlókat. Tudósítónk bement az ajtón, és rövid riportja itt olvasható.
  2008. június 14.
  Ballagás és tanévzáró – A rétsági iskola szombaton délelőtt tartotta évbúcsúztató ünnepségét. Ezen alkalommal ballagtak el a 8 osztályos tanulók is. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. június 13.
  Szávai Attila Salgótarjánban és Budapesten – A napokban számoltunk be a rétsági író új könyvének ünnepélyes bemutatásáról. A helyi közönség mellett hasonló lelkesedéssel fogadták a megyeszékhelyen és a fővárosban is. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. június 12.
  Kézművesek kiállítása – A művelődési központ Kézműves és Tűzzomác körei már 5. éve rendeznek közös bemutatkozást. Ezévi megnyitóról készült képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. június 11.
  Bolond ballagás – Az iskolások vidám hagyománya az idén sem szakadt meg, így felhőtlen jókedvvvel, és ötletes-vicces jelmezekben felvonulva búcsúztak. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. június 8.
  Névadó néptáncgála – A volt Lajtorja Néptánciskola táncosai tartottak nagyszerű gálaműsort és batyus bált a művelődési központban. Kozán Katalin táncoktató ezen az esten jelentette be az új formában megalakuló tánegyüttesek nevét. Képes udósításunk itt olvasható.
  2008. június 6.
  Ünnepi Könyvhét Szávai könyvbemutatóval – A művelődési központ társalgójában avatták a rétsági szerző harmadik kötetét, amit Fészercsend címre kereszteltek. Egyben Valkó Gyula festőművész kiállítása is ez alaklomból nyílt, aki a kötet illusztrátora. Tudósításunk itt olvasható.
  Pályázati felhívás irodalmi alkotóknak (06.05) >>>
  2008. június 5.
  Megnyílt a kibővített Zulu Café Étterem – Néhány hónap kényszerszünet után lényegesen kibővítve nyitott meg a közkedvelt vendéglátó és szórakozóhely. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. június 4.
  Könyvbemutató Balassagyarmaton – Rétsághoz ezer szállal kötődő Ketykó István költő új könyvének bemutatása volt tegnap Balassagyarmaton, Baranyi Ferenc, jeles közreműködők és népes közönség társaságában. Tudósítónk képes összellítása itt olvasható.
  Június 9-i képv.testületi ülés anyagai, kommentárokkal (jun.3.) >>>
  2008. június 2.
  Maglódon szerepeltek a rétsági táncosok – Fergeteges sikert arattak Kozák Katalin által vezetett rétsági táncosok egy fesztiválon. Képes tudósításunk itt olvasható.
  Munkaalkalom - Pedagógusokat keres a rétsági iskola (jún.1.) >>>
  2008. június 1.
  Misik Tamásné kiállítása Nőtincsen – Városunk lakója, a népi iparművész Misik Zsuzsi a nőtincsi Seholsziget Élménypark galériájában mutatta be csuhéból készített szobrait. Képes tudósításunk itt olvasható.

  ------

  2008. május 31.
  Gyermeknap szines programokkal – Ebben az esztendőben a Szülői Munkaközösség szervezésében egyetlen eseménysor keretében rendezték meg a városi és iskolai gyermeknapot. Képes tudósításunk itt olvasható. Az iskola köszönő levelével kiegészítve.
  2008. május 30.
  Fórum a település fejlesztési terveiről – A benyújtani tervezett városfejlesztési pályázat megtárgyalására és a város jövőbeni fejlesztésének egyeztetésére hívták a vállalkozókat. A vicces elemektől sem mentes, de hasznos és tanúságos összejöveteltől szóló tudósításunk itt olvasható.
  2008. május 28.
  Szlovák színház - Temetőkönyv – A művelődési központ színháztermében egészen különleges színházi produkcióra került sor. A szlovák nyelven előadott, groteszk helyzetekre épülő színpadi mű igen nagy sikert aratott. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. május 27.
  Növendékhangverseny a Zeneiskolában – A művelődési központ színháztermében adtak számot tudásukról, egy esztendő alatti fejlődésükről a zenét tanuló fiatalok. Képes tudósításunk itt olvasható.
  Felvételi felhívás Zeneiskolába (május 25) >>> 
  Meghívó Ketykó István könyvbemutatójára (máj. 25) >>>
  Véradás lesz június 5-én csütörtökön (május 24) >>>
  2008. május 23.
  Jótékonysági műsor az óvoda javára – Kiváló szórakozást és művészeti élményt nyújtó estet szerzettek az óvoda munkatársai is szülői közössége. A bevétel nemes célok megvalósítását segíti majd. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. május 22.
  Bódi Sándor és Bódi István kiállítása – A köztiszteletben álló rétsági háziorvos és testvétreinek kötődése a művészetek aktív műveléséhez sokak által ismert. Most fából faragott szobrokat és aqurell képeket állítottak ki. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2008 május 21.
  Újabb rendkívüli ülés, kétségbeejtő baromságokkal - Megint suttyomban, rendkívüli módon akar tárgyalni a testület az egész város jövőjét befolyásoló hatalmas tervekről. No aki nem szeret helyi közéleti cikkeket olvasni, jobban kedveli a vicceket, az is megtalálja számítását az anyagban. Elemzésünk itt olvasható.
  2008. május 16.
  Szlovéniai siker motorsportban – Egy rétsági fiatalember kismotorjával már jónéhány hazai versenyen szerepelt szép eredménnyel. Most nemzetközi mezőnyben ért el kiemelkedő sikert. Beszámolója itt olvasható.
  2008. május 15.
  Teljes csőd a Városházán – Avagy meddig tarthat Rétságon a pünkösdi királyság. Nem csak az tóbbi testületi ülés, hanem egyéb jelek is arra figyelmeztetnek, nem jó kézben van a város vezetése. Elemzésünk itt olvasható.
  2008. május 8.
  Évadnyitó a Seholsziget Élményparkban – A különleges környezetben lévő mesés világ ezévi megnyitójáról szóló képes tudósításunk itt olvasható.
  Május 8-i testületi ülés anyagai, kommentárjai (05.04) >>>
  2008. május 2.
  Majális – Igazán kiváló tavaszi időjárás fogadta a Városi Művelődési Központ és Könyvtár által megszervezett városi Majális látogatóit. Az egésznapos gazdag és sikeres programról szóló képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. április 27.
  Kispuskalövészet a Rétsági Árpád Egyletnél – A versenynaptárában áprilisra a 0.22-es kispuska lőszámok szerepelnek. Az ezévi eseményről szóló képes beszámlónk itt olvasható.
  2008. április 25.
  Lakossági fórum,  semmitmondás és érdektelenség – A városvezetés legnagyobb elszámoltatására kitalált forumon a polgármester semmiről nem adott számot, a múlt évvel és a jelennel nem foglalkozott, de rózsszín álmokat azt eregetett. Elemzésünk itt olvasható.
  2008. április 23.
  Föld napja a Honismereti Akadémián – A különleges esten különleges díszvendég tisztelte meg a kiállítótermet valóban zsúfolásig megtöltő közönséget. Az ismert író, a híres Afrikautazó özvegye, gróf Széchenyi Zsigmondné érkezett az előadáésra.  Képes riportunk itt olvasható.
  2008. április 21.
  Levél a képviselőknek - A Cigány Kisebbségi Önkormányzat gondolta úgy, hogy felháborodásának hangot adva minden települési képviselőnek levelet küld. A különös hangvételű iratról, azt megalapozó helyzetről elemzésünk itt olvasható.
  2008. április 18.
  Művészetre Hívás Napja – A Rétsági Kilátó Kulturális Egyesület kezdeményezésével és szervező részvételével kétnapos, sokhelyszínes programmal csatlakozott városunk a 2007-ban indult felhíváshoz. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. április 17.
  Cinkelt lapokkal játszanak – Különös fordulatokkal volt tele a tegnapi már csöppet sem rendkívüli ülés. Végül a nyilvánosság kizárásával, pályázat nélkül döntöttek a Milleneumi park és egy önkormányzati telek magánkézbe adásáról, holott nem is ez szerepelt napirenden. Elemzésünk itt olvasható.
  2008. április 16.
  Hát persze hogy április sem múlhat rendkívüli testületi nélkül– Akik abban reménykedtek, hogy az egy hét múlva tervezett testületi ülés előtt már nem lesz külön ülés, tévedtek. Lesz. A napirendek, az előterjesztések, és rövidesen a kommentárok itt olvashatók.
  2008. április 12.
  Kiállításmegnyitó Óvári János képeihez - Ismert alkotó képeit tárta közönség elé a művelődési központ Galériájában. A képek mindegyike az elmúlt egy év munkái. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. április 11.
  Költészet napja, Spangár-díj átadás - Már 5. alkalommal kerül sor az eleinte helyi irodalmi alkotókat összefogó kör antológiájának bemutatására, és az általuk alapított díj átadására. Tudósításunk itt olvasható.
  Munkaalkalom - Állatgondozót keresünk! (ápr. 10) >>>
  Beiratkozás az óvodába április 21-24 (04.10) >>>
  2008. április 10.
  Rétsági középiskolások a szelemi diákolimpia bajnokai - A középiskolások számára kiírt versenyben első helyezést ért el váci a Boronkai György középiskola 4 fős csapata, amelyből 3 rétsági fiatal. Tudósításunk itt olvasható.
  Kötelező eboltás április 19-én (04.08) >>>
  1. osztályosok beiratkozása az iskolába április 17-18. >>>
  2008. április 9.
  Megyei döntőben szivacskézilabdásaink - A napokban játszott mérközéseken a legkisebbek csapatsportjában, a szivacskézilabdában született eredméynek alapján a mieink továbbjutottak. Tudósításunk itt olvasható.
  A Sugárkankalin Egyesület felhívása >>>
  Tavaszi lomtalanítás április 15-16-án (04.08) >>>
  2008. április 7.
  Kérdőív a városról - hanem az minek? kérdeznék sokan. Ne legyünk eleve kishitűek. Lehetne az jó is, ha időben, és kellő szakmai felkészültséggel fognának a közvélemény megszon- dázásához. Elemzésünk erről itt olvasható.
  2008. április 4.
  Felkészült a nyárra a Rompos Cukrászda - A Nagyparkolóban megtalálható cukrászda bőséges választékkel, különleges ízekkel várja vendégeit, akár az üzlet hűvösében, akár a szabadtéri teraszokon. Riportunk itt olvasható.
  2008. április 2.
  Ásványok különleges világa - Az általános iskola 3 napon keresztül, 15 rendhagyó órát tart, amelyen felkészült szakember mutatja be a közetek, ásványok különös titkait. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. április 1.
  Bronzérmes lett szellemi diákolimpiai csapatunk - Szoros versenyben harmadik helyet ért el a Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián a rétsági együttes. Tudósításunk itt olvasható.
  Április 3-i képviselő-testületi anyagok kommentárok  (márc 30) >>>
  2008. március 30.
  Tavaszköszöntő a Városi Nyugdíjas Klubnál - Március utolsó hétvégéjén ismét színvonalas programmal, hangulatos klubdélutánt szervezett a legnagyobb létszámú városi civil szervezet. Képes tudósításunk itt olvasható.
  Korábbi cikkünk a szigorodó közlekedési birságokról (03.30) >>>
  2008. március 27.
  Kézilabda, megyei elődöntő - Az iskola tornatermében négy csapat részvételével tartott mérkőzések során városunk iskolás kézilabdázói is továbbjutottak a megyei döntőre. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. március 26.
  Munkaerőgondok a polgármesteri hivatalban - Különös hírek terjednek városszerte az állampolgárok ügyeit intézni hivatott szervezet személyzeti kérdéseiről, és az ügyintéző állampolgárok elégedetlenségéről. A cserélődés olyan nagymértékű, hogy most éppen 3 új munkatársat keresnek. Milyen sikerrel, azt a jövő dönti el.  Elemzésünk itt olvasható.
  2008. március 20.
  Rendkívüli képviselő-testületi, már megint? – Jól sejtik, igen. Mi a fontos téma? Rózsaszín álmok, megalapozatlan döntések, kiosztatlan testületi anyagok, Milliók osztogatása, kellő ok nélkül, a nyilvánosság kizárása a település központjá- nak átalakításából, és hasonlók. Elemzésünk itt olvasható.
  2008. március 21.
  Húsvéti tojások készültek - A művelődési központban ismét érdelkes kézműves foglalkozás előzte meg az ünnepet. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. március 21.
  Hangoskönyv Erdő Péter bíborossal - A Rebeka és Panni könyvkiadónál húsvétra jelent meg az az audió CD, amelyen a Katolikus Egyház magyarországi vezetője hallható. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. március 15.
  Városi megemlékezés Nemzeti ünnepünkről- Március 15. emlékét felidéző rendezvény délután kiállításmegnyitóval kezdődött, majd ünnepi műsor és kitüntetések átadása után koszorúzás következett. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. március 14.
  Leader tervező csoport Rétságon ülésezett - A kistelepülséeknek jelentős fejlesztési források lehetőségét ígérő, önszervező közösség hosszú folyamat után két hete megalakult. A tervezést vezető testülete városunkban ülésezett. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. március 12.
  Még egyszer a sporttámogatásokról ... – Többen kérték, hogy a szerkesztőségünk birtokában lévő sportpályázatokat tegyük közzé. Láthassák a polgárok, mire is költik a város pénzét. Nos a dokumentumok már néhány napja elérhetők, de a hozzá fűzött elemzésekkel együtt most itt is olvashatók.
  2008. március 9.
  Népszavazás - helyi részvételi adatok és eredmények – A voksolás lezárása után rendelkezésünkre álló adatokból mielőbb igyekszünk tájékoztató elemzést készíteni. Cikkünk a helyi számokról itt olvasható.
  2008. március 7.
  A botránycirkusz tovább robog ... – A tegnap tartott "rendkívüli" testületi ülés újra nem okozott csalódást a kabarét nézni kívánóknak. Sajnos sem előkészítettséghez, sem a törvé- nyességhez nem sok köze volt az összeruccanásnak, azt viszont megszavazták, hogy a vagyonrendelettel is dacolva nem kell a több pénz. Videóval kiegészített elemzésünk itt olvasható.
  2008. március 5.
  Nőnapot köszöntöttek a nyugdíjasklubban - A Hunyadi János Nyugállományúak klubjában havonta vannak klubnapok. Most a hölgyeket lepték meg műsorral és virággal. Képes tudósításunk itt olvasható.
  Újabb "Rendkívüli" testületi ülés március 6-án (márc 4.) >>>
  Népszavazás - Hirdetmény és információk Március 1-tő folyamatosn frissítve) >>>
  2008. február 28.
  Szakmai érvekkel a népszavazás kérdéseiről - A művelődési központban tartott tájékoztatót a 9-i voksolás kérdéseinek szakmai hátteréről Lombos István képviselő és Dr. Jakubecz József háziorvos. Tudósítónk jelentése itt olvasható.
  2008. február 27.
  Új kulturális centrumot avatott a Hangoskönyv Kiadó Balassagyarmaton - Az eddig rétsági álmokat dédelgető cég elköltözött Rétságról. Jáksó László részvételével mutatták be új többfunkciós létesítményüket a szomszéd városban. Tudósításunk itt olvasható.
  Országgyűlési képviselő fogadó órája (febr. 25) >>>
  2008. február 23.
  Újabb per a láthatáron – A hivatalanak majdnem fél évébe telt, hogy a 200 ezer forint ügyvédi díjal indított pert beadja. A Bíróság mindjárt az elején a kereset lényegesebb részét elutasította Tájékoztatónk itt olvasható.
  2008. február 22.
  Botrányos ülés a Városházán – Az utca embere mit mondott ma reggel? Botrányos, szégyenletes, tragédia, cirkusz  a mi pénzünkön, feloszlathatnák magukat, kultúraellenes, és hasonlók. Mi ennél jobban árnyaljuk a képet. Elemzésünk itt olvasható.
  Munkalehetőség - adminisztrátort keresnek (02.21) >>>
  2008. február 20.
  Veszélyes tűz, gyors elhárítás - Ma délelőtt Rétság Kölcsey utca egyik családi házához riasztották a tűzoltókat. Négy tűzoltóautó, és két mentő érdkezett, a tüzet gyorsan eloltották. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. február 20.
  Nemzetközi irodalmi siker:Cegléd József Jókai-díjas - Ebben az évben a rétsági Spangár András Irodalmi kör tagja, önálló kötetes író részesült a szlovákiai Komáromban alapított és átadott rangos irodalmi elismerésben. Riportunk itt olvasható
  Nógrádi János költő emlékműsora >>>
  2008. február 19.
  Könyvbemutató – Rétságon nem megy ritkaságszámba, hogy helyi alkotók köteteit adják át a nagyközönségnek. Most egy egészségügyi ismeretterjesztő mű avatásáról hoztunk képes tudósítást, ami itt olvasható.
  2008. február 18.
  Rendkívüli ülés, rendkívüli közbeszerzés – A képviselők septiben, papírok nélkül vakon döntöttek a járóbeteges központ tervezőjéről. Minek is erre többet fordítani és a szabályokkal törődni, hiszen nem tízezrekről, "csak" 14 millióról van szó. Tudósításunk és elemzésünk itt olvasható.
  2008. február 18.
  Brutális természetkárosítás - engedéllyel? – Többen, több helyen szóvátették, micsoda egy barom munka történt Rétság külterülerén a körforgalomhoz közeli út mentén a fákkal. Riportunk itt olvasható.
  Február 21-i testületi ülés napirendje, anyagai (febr. 17.) >>>
  2008. február 14.
  Gál Gábor a vádlottak padján – Az önkormányzati képviselő több mint egy évvel ezelőtti kijelentéseiről a Bíróság megállapította: Gál Gábor vádlott bűnös. Rágalmazás vétségét követte el. Az ítélet nem jogerős. Elemzésünk itt olvasható.
  2008. február 11.
  Késelés a városközpontban – Pontosabban a buszmegállóba érkező buszon történt esemény, amelyről a Rendőrség tájékoztatóját adjuk közre a lakosság informálására, amely itt olvasható.
  2008. február 11.
  ÉMÁSZ ügyfélszolgálat nyílt – Évekkel ezelőtt megszűnt az egyik legfontosabb közszolgáltató helyi irodája. Most törvény előírja, ezért hetente egyszer ismét lesz a villamos szolgál- tatónak Rétságon ügyfélfogadása Téjékoztatónk itt olvasható.
  Labdarúgás tavaszi sorsolás itt olvasható (febr. 10) >>>
  2008. február 10.
  Köszönet a segítőknek – Az iskola Szülői Munkaközössége köszönetet mond a farsangi rendezvény segítőinek. Levelük itt olvasható.
  2008. február 9.
  Ovisok is farsangoltak – Az iskola karneváli hangulatúra feldíszített tornatermét az óvodások vették birtokukba szombaton délelőtt, hogy szép jelmezekkel, és jókedvvel búcsúztassák a telet. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. február 9.
  Sulikarnevál – Pénteken tartotta az általános iskola farsangi jelmezbálját a tornateremben. A színpompás kavalkádról szóló képes riportunk itt olvasható.
  2008. február 8.
  Miniszter avatta a Munkaügyi Központot – Lampert Mónika munkaügyi miniszter avatta fel a Munkaügyi Központ Radnóti utca 2 sz. alá költözött új irodaházát. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. február 6.
  Ajándékok minden alkalomra – A korábban már bemutatott Ajándékbolt új árukategóriákkal bővülve várja vásárlóit. Képes tudósításunk itt olvasható.
  2008. február 5.
  Játszótérért Delikátot! – Az iskola Szülői Munkaközösége ősszel szervezett sikeres jótékonysági rendezvényen felbuzdulva, újabb akciót kezdenek az óvodával összefogva. Most azonban nem pénzt gyűjtenek, hanem vonalkódot. Felhívásuk itt olvasható.
  2008. február 4.
  Webkamera és időjárásfigyelő városunkban – Fél évvel ezelőtti tervet sok szorgalommal egy fiatalember magánkez- deményezésként elkészített egy rendszert, mely az interneten elérhető szolgáltatásokkal gazdagítja az érdeklődők eszköztárát. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. február 3.
  Fergeteges farsangi karnevál a Vöröszkeresztnél – A báli időszak legrangosabb rétsági eseménye évek óta a helyi Vöröskereszt szervezet tagjai által meghirdetett program. Az idén is kiváló hangulatról és rengeteg meglepetésről számolhat be a tudósító. Képes riportunk itt olvasható.
  2008. január 30.
  (Jóró)beteges pánik a Városházán – Holnap lesz a testületi ülés, de a képviselőket "informális" háttérbeszélgetésre invitálták, a nyilvánosság nélkül levajazni, mit is mondjanak holnap. Mert kiderült, hogy a visszavonhatatlanul megszavazott szerződés, és a felajánlott épületek mégsem jók. Elemzésünk itt olvasható.
  2008. január 29.
  Vállalkozók klubja - adókról, közéletről – Havonta egyszer összegyűlő klubtagok a cégek, vállakozások életében fontos információkat cserélik ki. A most tartott klubest is a mindenkit érdeklő adózási ismeretekre szerveződött, de nem maradhattak ki a közéleti kérdések. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. január 26.
  Évértékelés és vezetőségválasztás a Hunyadinál – A Hunyadi János Nyugállományúak Klubja tartotta összejövetelét a művelődési központban. A programok értékelésn és a következők megtervezésén túl vezetőséget is választottak, no meg egy jó klubdélutánt tartottak. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. január 21.
  Rétság város kiadó! – Egyre több megüresedett üzleten olvashatjuk, hogy a helyiség kiadó. A kereskedelmi egységek üresen tátongó tereiről, a szolgáltatások ritkulásáról, illetve a város körzetközponti szerepéről szóló elemzésünk itt olvasható.
  Országgyűlési képviselő pénteken fogadóórát tart Rétságon (jan 20.) >>>
  2008. január 19.
  Díjátadás a Magyar Kultúra Napján – A művelődési központ könyvtárában tartott ünnepi megemlékezés keretében értékelték a "Lakóhelyünk Rétság" című alkotói pályázatot. Képes beszámolónk itt olvasható.
  2008. január 18.
  Újabb cikk-cakk a járóbeteg pályázat ügyében – Bár két hét alatt semmi sem változott, a korábban nemmel szavazó két képviselő megváltoztatta a véleményét. Hogy mire is azt nem lehetett tudni, mert az nem volt kiosztva. Elemzésünk itt olvasható.
  2008. január 16.
  Mezőfi vesztett, Végh József nyert – A salgótarjáni Munkaügyi Bíróság ma hirdetett elsőfokú ítéletet a művelődési központ igazgatója által indított jogvitában. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. január 14.
  Újévköszöntő – A művelődési központ színháztermében és aulájában tartotta a város önkormányzatának képviselő- testülete a 2008-as esztendőt köszöntő rendezvényét. Tudósításunk itt olvasható.
  2008. január 12.
  Na mit szólnak, ismét egy rendkívüli – Bár azon már senki nem lepődik meg, hogy várusunkban szinte hetente van testületi ülés. Az már érdekesebb, hogy kellően előkészített, törvényes  és értelmes vitára alkamas tanácskozásra lehet-e számítani a járóbeteg-ellátó központ ügyében. Elemzésünk itt olvasható.
  Október után ismét kötelező kéményseprés (jan 10) >>>
  2008. január 9.
  Évzáró a Kistérségi Társulásnál – A közelmúltban tartotta 2007 évi utolós összejövetelét a környék településneinek polgármestereiből álló Kistérségi Tanács. Írásunk itt olvasható.
  2008. január 7.
  Újabb szolgáltatás portálunkon – Eddig is arra törekedtünk, hogy a "NET-en" ne csak a helyi információk legyenek könnyen kikereshetők, hanem az országos helyeket is becserkészhesse az olvasó. Mostantól ehhez újabb segítséget nyújtunk. Írásunk itt olvasható.
  2008. január 6.
  Szigorúbb büntetések a közlekedésben – Január elsején lépett életbe az a kormányrendelet, amely meghatározza, hogy egyes sebességtúllépésekért mennyit kell fizetni. Sokat! Részletes cikkünk itt olvasható.
  A lakosság felhívása hóeltakarítás elvégzésére (Jan. 5.) >>>
  2008. január 4.
  Meglepő fordulat járóbeteg-ellátó központ ügyben – A képviselő-testület soronkívüli ülésen tárgyalt egy szerződést, amelyhez sem melléklet, sem az előírt támogatók nem lettek beterjesztve. A testület nem fogadta el az így benyújtott dokumentumot. Hanganyaggal kiegészített tudósításunk itt olvasható.
 • Aktuális év címlapról archivált hírei >>>
 • 2017 évi hírek archívuma >>> 
 • 2016 évi hírek archívuma >>> 
 • 2015 évi hírek archívuma >>> 
 • 2014 évi hírek archívuma >>> 
 • 2013 évi hírek archívuma >>> 
 • 2012 évi hírek archívuma >>> 
 • 2011 évi hírek archívuma >>> 
 • 2010 évi hírek archívuma >>> 
 • 2009 évi hírek archívuma >>> 
 • 2008 évi hírek archívuma >>> 
 • 2007 évi hírek archívuma >>> 
 • 2006 évi hírek archívuma >>> 
 • 2005 évi hírek archívuma >>> 
 • 2004 évi hírek archívuma >>> 

 • Friss hireink itt találhatók >>> 
  www.retsag.net
  ©Copyright
  E-mail
  Webmester
  <vissza
  ^fel-