Március 15. - kitüntetések
-
Gazdag programmal ünnepelte a város az 1848-as forradalom és szabadságharc 160. évfordulóját. Volt kiállításmegnyitó, ünnepi műsor, kitüntetések és koszorúzás.
      Kora este művelődési központ galériájában nyílt meg Proksza Gyöngyi festőművész kiállítására. Köszöntőt mondott és az alkotó életútját ismertette Varga Nándorné. Zongorajátékával szinesítette az eseményt Újpál Brendon.
      Este művelődési központ színháztermében kezdődött a díszünnepély. Az általános iskolások által készített műsor most a Lajtorja Néptánciskola növendékeivel egy csokorba fogott rendezésben szólt az ünnepről, a forradalom emlékeiről és a magyarság érzésvilágáról. Az előadást Bálint Magdolna, Lami Annamária, és Kozák Katalin állította színpadra. Varga Nándorné által előadott vers után Mezőfi Zoltán polgármester mondott ünnepi köszöntőt, majd Díszpolgári, Pro Urbe, és a Vállalkozók a Városért kitüntető címek átadására került sor.
      Rétság város Díszpolgárává avatták Dr. Lukács László tüdőgyógyász főorvost. Pro Urbe kitüntetést kapott Benkő Veronika nyugalmazott tanárnő, Dobai Szabolcs zenetanár, a Rózsavölgyi Márk Művészetoktatási Iskola rétsági tagozatának vezetője, és Kozák Katalin néptáncoktató, a Lajtorja Néptánciskola vezetője. Vállalkozók a Városért díjban részesült Helyes Mária - könyvesbolt vezető - és Odorné Kovács Anna - egészségügyi aszisztens.
      Majd Hvizsgyalka Mónika,  Ifj. Majnik László előadásában megzenésítve elhangzott a Nemzeti dal. Ezt követően a Rétsági Kilátó Kulturális Egyesület zenés összeállítása zárta a színháztermi műsorblokkot, amelyet a művelődési központ falán elhelyezett '48-as emléktábla megkoszorúzása követett. Itt Németh Roland szavalatával indult az esemény, majd a város vezetői mellett intézmények, pártok, egyházak és civil szervezetek képviselői helyezték el koszorúaikat az emlékfalon. 
      Az ünnepség végén a kitüntetetteket külön is köszöntötte Balla Mihály országgyűlési képviselő, és Mezőfi Zoltán polgármester.
   GiK 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-