Húsvéti tojások készültek
-
Már megszokott, hogy a művelődési központban a kézművesek minden jelentősebb ünnep előtt szerveznek olyan programot, amelyen egyedi tárgyak készülhetnek meglepetésként. Így volt ez az iskolai jótékonysági programot megelőzendő, de karácsonykor is készültek szép adventi koszorúk és egyéb tárgyak. Most éppen a locsolóvendégek kaphatnak saját kézzel díszített húsvéti tojásokat.
     A művelődési központ kiállítótermében már tegnap délután megtörténtek az előkészületek. Volt ott minden, ami a tojásfestéshez kell. Aki pedig a munka művészeti és technikai részleteiben beavatta a résztvevőket Jakus Júlia a balassagyarmati művelődési központ munkatársa, aki nagy lelkesedéssel tart kézműves és egyéb művészeti foglalkozásokat. Így történt, hogy kollégái meghívták eme rendezvényre.
     A tojásfestésnek többféle techikája ismeretes. Itt leginkább azt próbálták ki, hogy az előre megfőzött tojásokra írókával vékony viaszcsíkokat rajzolnak, majd a felmelegített festékbe mártják. Ahol nincs viasz, elszineződik. Ahol pedig van, ott a segédanyag eltávolítás után ott marad a rajzolat. Szebbnél szebb minták születhetnek így, és a gyermekek keze alatt születtek is. Persze ellátogattak az érdekes programra szülők is és más érdeklődők is.
     Érdekes, izgalmas rajzolatok születtek, no és persze az ügyesség próbája mellett az alkotás élményét bizonyára fokozta, hogy a tojásfestők saját maguk készítette ajándékkal is meglephetik hozzátartozóikat a húsvéti locsolkodást követően.
     Képeink a foglalkozáson készültek. Szerkesztőségünk ezen sorokkal kíván nem csak az itt résztvevőknek, hanem minden olvasónknak kellemes húsvéti ünnepeket, szívesen várt vendégeket, és szép tavaszt.
   GiK - Tudósítónktól 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-