Útlezárás, forgalomkorlátozás
-
Bizonytalan időre, de legalább néhány napra lezárták a városközpontban a József Attila utca azon szakaszát, amely a polgármesteri hivatal mellett van.
  A lezárt területen gyalogosan vagy gépkocsival közlekedni és megállni tilos. Ott minden forgalom életveszélyes, illetve a gépkocsikban jelentős kárt okozhat.
    A lezárás oka, hogy a viharos szél megbontotta a polgármesteri hivatal épületének meredek tetőszerkezetét, és onnan több cserép is leesett. A megbontott tető sajnos az eddiginél is nehezebben tud ellenállni a viharos szélnek, ezért sajnos nem zárható ki hogy újabb cserepek is lehullanak.
    A lezárással megnehezül a közlekedés, de a biztonság érdekében érdemes vállalni a kerülőutat.
    Akik gyalogosan igyekeznek a Patikába, a Plébániára, vagy az azon a szakaszon lévő lakásokhoz azok részére javasoljuk, hogy a Rákóczi úton - a polgármesteri hivatal és a Sass bolt közötti részen - a kis virágbolt mellett menyjenek fel a a parkoló irányába, és így közelíthetik meg az utca többi részét. A másik irányból érkezők választhatják a Templom utcát, és a napközi konyha átjáróján juthatnak el a Korányi utcába, a gyógyszertárba és az egyéb épületekbe.
    Gépkocsival a Templom utca felől, annak felső végén jobbra fordulva lehet megközelíteni a József Attila utca felső részeit, illetve a csatlakozó utakon lévő ingatlanokat.
    Javasoljuk más meredek tetejű épületek mellett is a figyelmes közlekedést, mert az erős szél más házak tetőszerkezetét is megbonthatja. Ha mindenképpen ilyen épület mellett kell közlekedni, és az út nincs lezárva, a szorosan a fal mellett közlekedés adhat védelmet a tetőről hulló cseréppel szemben.
     A helyreállítási munkát is lehetetlenné teszi az erős szél, a javításra mindenképpen az időjárás függvényében kerülhet sor. Az út ismételt átadásáról itt is tudósítunk.
     Figyeljünk magunk, és embertársaink biztonságára! A képek a figyelemfelhívást és a dokumentálást szolgálják.

Másnapra a tetőt kijavították, a forgalomtól elzárt utat átadták a közlekedőknek. Sajnálatos, hogy a pótolt cserepek ismét lehulottak. Úgy tűnik a tető egy-egy cserép pótlásával nem javítható ki olyan mértékben, hogy a viharos szeleknek is ellenálljon. 
    Nagy szél esetén tehát az óvatosságra való figyelmezetetés akkor is érvényes marad minden magastetős épület mellett, ha az út éppen nincs lezárva.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-