Karácsonyi Kézilabda Kupa
-
A rétsági iskola sporttevékenységében kiemelkedő helyet foglal el a kézilabda. Csapataik sikeresen szerepelnek a gyermekek részére kiírt bajnokságban, megyei és országos döntőkről szép eredményekkel térnek vissza.
     Az is hagyomány, hogy évente - egyes ünnepekhez kapcsolódóan - kézilabda kupákat szerveznek, ahol olyan csapatokkal is összemérhetik tudásukat a helybeliek és a meghívottak, akikkel egyébként a bajnokságok sorsolása nemigen teszi lehetővé a közös játékot. E gondolatok jegyében szerveződött a Karácsonyi Kupa elnevezésű verseny is, amelyre a következő egyesületek, iskolák leánycsapatai fogadták el a meghívást: Gödi SE, Dunakeszi Kinizsi, Penc Pulzus DSE, Salgótarján Beszterce DSE, és természetesen részt vett a tornán a házigazda Rétsági Általános Iskola csapata is. A torna során minden csapat játszott egymással. Így tulkajdonképpen 10 mérkőzést bonyolítottak le egyetlen délután. Ahol az izgalmas játék, néha a kisebb sérülésnek hitt elesések miatt riadalom is hozzátartozott a sport öröméhez, ugyanúgy mint a szurkolók biztatása.
     Ha már ilyen jelentős sporteseményre kerül sor a városban, az iskola ezt az alkalmat használta fel, hogy mást is ünnepelhessen. Az első szünetben adták át az iskola által alapított "Rétság Iskola Jó Tanulója, Jó sportolója" díjakat. (Csak a pontosítás kedvéért ez nem azonos a városi kitüntetéssel, ez az iskola saját elismerése.) A díjátadásra vendégek is érkeztek, így az átadásra Gál Gábort a képviselő- testület MOS bizottságának elnökét kérték fel. A kitüntetetéseket Partos Gáborné ismertette.
     Az emlékplakettet ebben az évben a következők kapták: Bányai Boglárka (Judo) - edzője Csuka Zoltán, Szikszai Nóra és Vas Dóra (asztalitenisz) - felkészítőjük Sági Zoltán, a Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia csapata, Makkai Máté, Vincze Áron, Lajovecski Biglárka, Szikszai Nóra. Felkészítőjük Tömösvári Sándor, valamint Veres Bernadett szivacskézilabdában kiemelkedő sporttevékenysége miatt. Felkészítője: Holman Ferenc. A díjaknak persze még nincs vége, és nem csak arra gondolok, hogy a verseny végén is volt eredményhirdetés. Hanem arra, hogy a Nógrád Megyei Kézilabda Szövetség nevében Szabóné Sipos Éva itt adta át a megye legjobb szivacskézilabdázójának szóló oklevelet. Nem véletlenül Rétságon, hiszen aki kiérdemelte Paróczy Sarolta.
     Még mielőtt a mérkőzések tovább folytatódtak volna a Rák Orsi tánciskola táncosai által bemutatott produkció emelte ünnepélyessé a díjátadást és a tornát.
     Már igencsak sötétedett, mikorra minden mérkőzés lezajlott. A "zsüri" számítógépén sorakoztak az igen szoros eremények, de ott pontosan és azonnal lehetett követni az elért eredményekből kirajzolódó helyezési sorrendeket. Holman Ferenc ismertette a végleges sorrendet, és Firnicz József a Magyar Kézilabda Szövetség Utánpótlás Bizottság Iskolai Szakreferense, a Magyar Strandkézilabda Szövetség Elnöke adta át a díjakat, okleveleket, érmeket. A végleges helyezési sorrend: 1. Penc Pulzus DSE, 2. Salgótarján Beszterce DSE, 3. Rétság, 4. Dunakeszi Kinicsi, 5. Gödi SE. És itt ugyancsak nem ért véget az díjak átadása, hiszen külön oklevelet kaptak a legjobban szereplő lányok. Közöttük a torna gólkirály(nő)je Paróczy Sarolta.
    A képek a versenyről és a díjátadásokról tudósítanak. A részletes jegyzőkönyv elolvasható az alábbi linken.
GiK 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-