Új jegyzőt választott a képviselő-testület
-
Mint ismeretes, Rétság város képviselő-testülete pályázatot hirdetett a jegyzői állás betöltésére, miután a város polgármesteri hivatalának eddigi vezetője, Kapecska Ferencné nyugdíjazását kérve lemondott köztisztviselői megbízatásáról.
     A beérkezett pályázatokat zárt ülés keretében a testület március 29-i ülésén éjszakába nyúlóan tárgyalta. Tekintve, hogy személyi ügyről van szó, így a zárt ülés indokolt. A testület döntése alapján:

A város új jegyzője: Huszár Zoltán

Az új jegyzőt hivatala elfoglalása után bemutatjuk olvasóinknak, és - ha megosztja velünk - programját is közzétesszük.
     A döntésnek más aktualitása is van. Ugyanis két község, Tolmács és Bánk januárban úgy döntött, hogy Rétság várossal közösen üzemelteti a polgármesteri hivatalt. Úgynevezett Körjegyzőséget alakít. Ezen új szervezeti forma is április 1-én, az új jegyző tervezett hivatalbaállásával kezdődik.
     Tolmács és Bánk hivatalai jelentősen csökkentették hivatali létszámát, áprilistól nem alkalmaznak jegyzőt. Az ott működő hivatalok a városi polgármesteri hivatal kirendeltségeiként, a rétsági jegyző felügyeletével és irányításával működnek tovább. Egyes feladatok a rétsági hivatalhoz lesznek átcsoportosítva, és az új "Nótárius" Bánk és Tolmács jegyzői feladatait is ellátja. Részben úgy hogy 1-1 napon ott tart ügyfélfogadást továbbá résztvesz a testületi üléseken, részben pedig a hivatal irányítása során gyakorolja a jegyzői jogokat. A települések önkormányzatai továbbra is önállóak, és önállóan hoznak döntéseket.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-