Nőköszöntő nap a Hunyadi Nyugdíjas klubnál
-
Az elmúlt héten szerte e hazában - így Rétságon is - a "gyengébb nem" képviselőit, a nőket köszöntötték a férfitársadalom tagjai. Persze voltak akik ezt előbb tették meg, mert - mint ahogyan arról beszámoltunk - a Városi Nyugdíjas Klub farsangi mulatságával együtt a nőnapi köszöntőt is megtartotta. A Hunyadi Nyugdíjas Klub tagjai pedig az ünnep hetének végére tudott időpontot egyeztetni a tagokkal, és persze az amúgy rendesen zsúfolt művelődési központban, amelynek aulája fogadta - már nem először - a klub népes tagságát.
    Riczler József a klub elnöke mondott rövid köszöntőt, amely nem szerénykedett híres alkotóktól származó irodalmi idézetekkel nyomatékosítani a mondanivalót. Jeles gondolatokat hallottunk Jókaitól, Balsactól, de G.B. Shaw, Mikszáth műveinek részletei is ékesítették - több más ismert alkotó mellett -, a kerekre összeállított beszédet a nők dícséretéről.
    Majd Mezőfi Zoltán polgármester szavai után a klub férfitagjai átadták a szeretet és a tisztelet virágait a klub tagjainak. A Hunyadi János Honvéd Nyugdíjas Klubban egyébként többségben vannak a hölgyek. A 60 főnyi tagságból - a vendégeket is beleszámítva - mintegy 40 alkalommal hangzott el a "Nőnapra szeretettel" köszöntő mondat.
     De az irodalomszerető klubelnök nem elégedett meg más szerzők veretes sorainak idézésével, hanem különleges szavakkal ajándékozta meg a jelenlévőket. A humort sem nélkülöző, maga írt versét olvasta fel köszöntésül. (A verset itt külön keretben mi is közreadjuk)
     Majd a klub a szokásos "menetrendben" elkezdte a vigalmat. Saját készítésű süteménnyel, szendviccsel kínálták egymást és a vendégeket, és többen táncra is perdültek a helyben már ismert borsosberényi "Bandi és Józsi" zenekar muzsikájára. Egészen estébe nyúlóan tartott a vidám köszöntő.
     Néhány képünk a rendezvény hangulatát idézi. 
Az első nő

A férfi párját a nőt
unalmában teremtette az Isten,
hogy a édenkertben ne unatkozzon
az ember.

Egy műhiba folytán a nő
megbotlott,
Ádám és Éva már csak a
kert végében találkozott.

Megváltozott az élet sorsa,
nehéz lett a nő dolga,
mosott, főzött, gyermeket nevelt
miközben párjára is figyelt.

Ma már más lett a módi,
az édenkert csak rózsaszín álom.
Sokszor felmerül a női gondolatban
- Jó volna a kígyóval tárgyalni.

GiK
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-