A város belterületét is elérte a 2-es út felújítása

Mint arról a Hangadó és az RTV tudósítása hírt adott, Európai Uniós pénzek felhasználásával a 2-es számú főútvonal fenntartója Váctól az országhatárig tartó rekonstrukciót hajt végre, melynek keretében a teljes útpálya korszerű, teherbíró és itőtálló burkolatot kap. 
     Akár autóval, akár busszal utazók mostanság gyakran találkoznak a felújítás eredményével, és a várakozásra kényszerítő útlezárásokkal is. Már jól látható, hogy milyen lesz - a több helyen már elkészül - új útfelület, hogyan kerülnek kialakításra az autóbusz megállók. Noha a kivitelezők terve szerint Rétság belterületén augusztus 10-én kezdődik a burkolatfelújítás, kisebb munkálatok nap mint nap folynak. A felújítás előtti műtárgyak épülnek, hiszen ezeknek már készen kell várniuk az aszfaltterítő masinákat.
     Most például az Egészségügyi Központ előtt dolgoznak szorgos kezek és gépek. Az ide tervezett forgalomlassító járdasziget miatt kell helyet teremteni az út szélesítéséhez. Ez persze az út melletti árok áthelyezését, a szélesített útrész megalapozását követeli meg.
     Képriportunk erről ad tájékoztatást, de újabb hírekkel, képekkel továbbra is figyelemmel kísérjük a munkálatokat.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-