Útépítés éjjel-nappal 

-
Az EGÚT Rt. levélben tájékoztatta a rétsági Polgármesteri Hívatalt, hogy a 2-es számú út építése kapcsán 2006 július 25-től, 2006 július 29-ig Rétság belterületi szakaszán az aszfaltburkolat cseréjére kerül sor. Ezért a munkavégzés alatt a vasúti átjáró és a Petőfi utca közötti szakaszon félpályás forgalomkorlátozás lép életbe. A keresztező utak forgalmát külön megbeszélés alapján fogják szabályozni.
    A rövid átfutási idő miatt a bontási, illetve a régi burkolat felszedését jelentő marási munkákat a jelzett időszakban éjjszakai időben is végzik. A zajterhelés elviselés ellenében az út mielőbbi átadását igérik, ilymódon nem húzodnak el a munkálatok. A kellemetlenségért a lakosság megértését, és türelmét kérik.
    A retsag.hu portál tudósítójának kérdésére a polgármesteri hivatalban tájékoztattak, hogy az EGÚT Rt. bejelentését tudomásul vették. Az éjszakai munkavégzéshez - tekintettel arra, hogy jelentős közmű felújításáról van szó - az éjszakai munkavégzést és zajkeltést korlátozó rendelet kivételt tesz. Ilymódon a Polgármesteri Hívatal ezt korlátozni és befolyásolni nem tudja.
     Ugyanakkor a Hívatal levélben hívta fel a kivitelező figyelmét, hogy a szükséges lakossági és Volán utazóközönség tájékoztatása és a megfelelő forgalomtechnikai jelzőtáblák kihelyezése a kivitelező kötelessége. Az ezzel kapcsolatos teljes anyagi és egyéb felelősség a kivitelezőt terheli.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-