Rétság Városi Sport Egyesület
Részlet az alapszabályból:
     A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan működő társadalmi szervezet. 
     Az egyesület a vonatkozó jogszabályok és az alapszabály, valamint a közgyűlés választott szerveinek határozatai alapján elnökének irányításával végzi tevékenységét. 
     A szakosztályok létrehozása illetve megszüntetése az egyesület elnökségének hatáskörébe tartozik. 
     Az egyesület a Magyar Olimpiai Bizottság és a szakszövetségek alapszabályait magára nézve kötelezőnek ismeri el. 
     Az egyesület tagja lehet a sport területén működő érdekvédelmi szervezeteknek. 
     Az egyesület- céljainak megvalósítása érdekében- együttműködik a működési feltételeinek biztosításában részt vállaló állami, társadalmi és gazdálkodó szervezetekkel valamint magánszemélyekkel. 

Szerkezeti felépítésünkön látszik hogy fő területünk a labdarúgó szakosztály üzemeltetése és versenyeztetése. 

Rétság Városi Labdarúgó Sport Egyesület  Felépítése 

    Labdarúgó szakosztály
    • Rétság V.S.E.  Felnőtt Csapat Megyei I. osztály
    • Rétság V.S.E.  Felnőtt Csapat Megyei III osztály
    • Rétság V.S.E.  Ifjúsági Csapat Megyei I. osztály
    • Rétság V.S.E.  Serdülő Csapat Megyei I osztály
    • Rétság V.S.E.  Utánpótlás Csapat Alközponti Bajnokság
    • Rétság V.S.E.  U- 11  Csapat Alközponti Bajnokság
    • Rétság V.S.E.  U - 9 Csapat Alközponti Bajnokság
    • Rétság V.S.E.  U - 7 Csapat Alközponti Bajnokság
1.  Megyei I Osztályú  Felnőtt Csapat:
     A csapat a  bajnokság megnyerése után magasabb osztályban indult. Természetesen a cél újonc csapat révén a kiesés elkerülése . Az őszi szezon végeztével valamint az előrehozott mérkőzések után a csapat az előkellő nyolcadik helyen áll a tabellán !A hátralevő mérkőzéseket figyelembe véve nagy esély van arra hogy a kiesést a csapat elkerülje. Tehát a célt teljesítse. Fontos hogy az utánpótlás nagy mértékben függ a csapat szereplésétől .A játékos állomány rendkívül jó és összetartó baráti társaság . A pályán kívül is több programot szerveznek egymás közt.

2.  Megyei I Osztályú Ifjúsági Csapat: 
     Ez a csapat az utóbbi években jelentősen fejlődött .Az elvárásoknak megfelelően most már jönnek az eredmények is a csapatnál ! A tavalyi évben megszerezték a Megyei II osztályban a bronzérmet jelenleg egy szinttel magasabban is versenyben vannak az első helyért folytatott küzdelemben . Rendkívül összetartó társaság . A labdarúgáshoz való viszonyuk kiváló. A legjobb csapata az egyesületünknek .Reméljük még sokk örömet fognak szerezni szurkolóinknak .

3. Megyei I Osztály Serdülő Csapat: 
     A felnőtt csapat  magasabb osztályban való szereplése folytán kötelező az egyesületnek serdülőcsapat indítása is .  Ez a korosztály ebben az évben állt össze és kezdtek nagypályán focizni . Vérmes reményeink nem lehetnek mindenesetre a csapat már szerzett pontokat . Miután rendkívül lelkes társaságról van szó jó például lehet eléjük állítani az ifjúsági csapat példáját!

4. Megye III Felnőtt Csapat:
     Az utóbbi években sokk játékosnak az egyesület nem tudott elég játék lehetőséget biztosítani. Ezért az egyesület elnöksége elhatározta hogy még egy csapatott indít  szervezett bajnokságban. Mint az élet bebizonyította  jó döntés volt . A csapat jelen pillanatban a hatodik helyen áll .Eleget tett azoknak az elvárásoknak. Újból sikerült őket egy összetartó csapattá formálni. 

5. Utánpótlás csapataink:
     Utánpótlásban egyesületünk térségi szerepet tölt be . Hozzá tartozik tizenegy csapat átfogó utánpótlásának szervezése is. A tehetséges játékosok magasabb egyesületekhez való irányítása. A kiírásnak megfelelően torna rendszerben működnek . Több települési tornán is részt vettünk .A megyéből nagy örömünkre több játékos is már ebben az évben pályára lépett az első osztályban is. Többek tagjaiMagyar Korosztályos Válogatottnak is .

6. SZURKOLÓI KÖR:
     Rendkívül lelkes társaság többen közülük már idegenbe is elkísérik a csapatot saját költségükön. Rendkívül szoros kapcsolatot tartanak az elnökséggel, és mindenben támogatják azt. Tevékenységükre jellemző, hogy társadalmi munkában felújították a sportöltöző tetőszerkezetét és a külső homlokzatát is belsejét és a pálya környékét is . Ide tartozik még az öregfiúk csapata, amely alkalomszerűen játszik és közel húsz éve minden évben vendégül látja és meglátogatja a Szlovákiai Vilke testvércsapatát. Szereplésük és munkájuk nélkülözhetetlen az egyesületünk életében. Több városi rendezvényen is tevékenyen részt vettünk és szerveztünk az utóbbi időben.

Szakmai rész:
     Vezetőink magasan képzettek és folyamatosan képzik magukat a minél eredményesebb feladat végrehajtása érdekében, edzőink, oktatóink az egyesülettől semmilyen anyagi támogatást (bért, tiszteletdíjat) nem vesznek fel. Az egyesületnél 154 fő  és igazolt labdarúgója az egyesületnek! Soha ennyi aktívan sportoló labdarúgója nem volt a településünknek mint ezekben az években!

Megyei I Oszt Felnőtt csapat. Salgai György UEFA "B” licence
Megyei I Oszt Ifjúsági csapat: Szabó Endre UEFA "B” licence
Megyei I Oszt Serdülő csapat: Havay Zoltán MLSZ "D” licence
Megyei III Oszt Felnőtt csapat : Havay Zoltán "D” licence
Mint látható többen nemzetközi végzettséggel rendelkeznek ez egyesületünknél.
     Sport diplomáciai sikerről is beszámolhatunk mert az időközben lezajlott Rétság Városi Körzeti Labdarúgó Szövetség Elnöke címére az érintett csapatok az általunk jelölt Szabó Endre urat egyesületünk tagját választották meg. A Nógrád Megyei Labdarúgó Szövetség  Elnökségébe a résztvevő csapatok pedig 
     Salgai Györgyöt választották meg. Először fordul elő hogy az érintett csapatok erről a térségből választanak meg ötéves ciklusra ilyen magas beosztásba Elnökségi Tagot. Mindez bizonyítja hogy a többi sport egyesület is elismeri nálunk a sport egyesületnél jó munka folyik.
     A Rétság Városi Labdarúgó Sport Egyesület nagy segítséget kapott és jó a kapcsolata a városban működő más szervezetekkel. Különösen szeretnénk megköszöni Holman Ferenc Iskola Igazgató, valamint Partos Gáborné testnevelő Végh József MŰV. HÁZ Igazgató segítségét 2007 évben reméljük együttműködésünk továbbra is ehhez hasonlóan fog alakulni a város érdekében.
     Tevékenyen részt vettünk városi rendezvényeken (Május 1, Mindenki Karácsonya ) ahol ha kellett kétkezi munkával is dolgoztunk a rendezvény sikeréért. Külön meg kell köszöni az egyesület legnagyobb és legaktívabb támogatójának Rétság Város Önkormányzatának a támogatását. Kérjük hogy az idei évben is megfelelően támogassák a város legnagyobb és legaktívabb sport egyesületét. Reméljük az évek során elkezdett munkát tovább bírjuk folytatni.
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-