HANGADÓ
2004. AUGUSZTUS   

Veretlenül az MB1-be??
Történelmet írt a rétsági futball. Hogy hogyan és miért? Salgai György szakosztályvezetőt kérdeztük.

- Mesélj az előzményekről. Tudtad, hogy sikerrel szerepeltek majd?
- A 2003-2004-es bajnokságban annyi játékos került felszínre Rétságon – köszönhetően az utóbbi évek eredményes játékos nevelésének - , hogy reális esélye merült fel annak, hogy azokkal a sportolókkal, akik valamilyen oknál fogva nem kerülhettek be a megyei 2-es csapatba, külön csapatot szervezzünk és indíthassunk a körzeti bajnokságban. Ennek köszönhetően azoknak a játékosoknak a száma, akik a bajnokságban pályára léptek, több mint 60 fő volt.
Mindkét csapat (megye 2 és megye 3) rendkívül jó közösséget alkotott, egymást segítve érték el eredményeiket a bajnokságban.
- Szóval sejthető volt a siker?
- Igen, a csapat úgy kezdte a bajnokságot, ahogy egy bajnok esélyeshez méltó. Az első fordulóban az élre álltak, s ezen előnyüket a bajnokság végéig még növelni is tudták. Ez a csapat történelmet írt a rétsági fociban, ugyanis a bajnokságot veretlenül nyerte meg, esélyt sem adva más csapatoknak az elsőségre.
- Kiemelnél néhány tehetséges játékost?
- Többen nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, de nem szeretnék említeni senkit, mert úgy érezzük, hogy a bajnokságot  A CSAPAT nyerte meg!
- Most hogyan léptek tovább? Hiszen ahogy hallottam, azért akadnak gondjaitok.
- Mivel a csapat kivívta a megye első osztályban való szereplés jogát, aktuálissá vált a feltételek felmérése. A Nógrád megyei LASZ-tól kiküldött bizottság helyszíni felmérésén – amelyen jelen volt Mezőfi Zoltán polgármester is – megállapította, hogy sportpályánkon különböző feltételeken javítani kell. Mivel jelen pillanatban ezt költségvetésünk nem teszi lehetővé, nem tudunk elindulni a megyei 1-ben.
- A Képviselő testület hogyan támogat benneteket?
- A város Képviselő testülete mindenben partner kíván maradni és segítőkészségükről biztosították az egyesületet. Információink szerint, a testület augusztusi ülésén, napirendi pontként tárgyalja a sportpálya felújítási koncepcióját. Ettől mi azt reméljük, hogy egy-két éven belül ezek a problémáink megszűnnek, végérvényesen megoldódnak.
- Beszélj egy kicsit a megyei 3-as csapatról is, hiszen úgy tudom, ők is sikereket könyvelhetnek el.
- Nagy várakozás előzte meg az új csapat szereplését. A bajnokságban a csapat ezüstérmes lett. Minden várakozást felülmúlt ez az eredmény. Voltak köztük olyan tehetséges játékosok, akik ha kellett, a megye 2-es csapatban is helyt álltak.



- Milyen az utánpótlás? Hogy áll az ifjúsági csapat?
- A bajnokság előtt – különböző problémák miatt – átszervezésre került az IFI csapat. Ők még a korosztályukban nagyon fiatalok, ehhez képest a kilencedik helyen végeztek. Előttük áll a jövő, nagyon tehetséges focisták.
Érdekes összehasonlítani: a 16 induló csapatban – a mi gárdánk kivételével – az átlagéletkor 18-20 év. Nálunk ez az adat mindössze 14-16 év.
- Hogyan ünnepeltétek sikereiteket?
- Szerveztünk egy éremátadó bankettet. Az érmeket a bajnokság szervező labdarúgó szövetségek vezetői adták át. Itt szeretnék köszönetet mondani szponzorainknak akik a következők voltak:  Düfa Kft, Szignó Kft, Ten Cate Enbi, Penta Kft és végül – de nem utolsó sorban - szeretném megköszönni a város Képviselő testületének segítségét. Ezeket az eredményeket az ő segítségük nélkül nem tudtuk volna elérni.
- Köszönöm a beszélgetést, további sok sikert kívánok az egyesületnek a Hangadó szerkesztősége nevében.
Majnik László

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-