2015. június 13.
Legyen véleménye, javaslata! - A város önkormányzata a közterülethasználati rendelet megalkotásához kikéri a helybenlakók véleményét. Meglátásunk szerint a közzététel eléggé hiányos, ezért segítünk az elérhetőséggel és bevezető gondolatokkal. A cikk itt olvasható.
A cikk megnyitásához kattints ide
Bursa Hungarica 2014 évi pályázati eredmények >>>
Pályázat civil szervezetek támogatására >>>
Pályázat sportegyesületek önkormányzati támogatására >>
Bursa Hungarica 2014. ösztöndíjpályázat eredményei >>>
Pályázati felhívás - Bursa Hungarica ösztöndíjra >>>
2013. szeptember 13. 
Rendeletek társadalmi véleményezésre - A demokrácia fontos elvárása, hogy a helybenlakók beleszólhassanak az őket érintő fontosabb szabályok megalkotásába. Ennek az eszmének a jegyében most két - sokakat érintő - tervezetet adott ki a képviselő-testület társadalmi véleményezére. Bevezetőnk és a tervezetek itt elérhetők. 
Tájékoztató a polgármesteri hivatal nyári ügyeleti rendjéről >>>
Felhívás - diákmunka lehetőség Rétságon >>>
Pályázati felhívás sportegyesületek támogatására >>>
Pályázati felhívás nyugdíjas klubok támogatására >>>
Pályázati felhívás civil szervezetek támogatására >>>
2013 Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat eredményei >>>
2012. november 22.
Megkérdeztük az illetékest a járások kialakításáról - Olvasóink kérésnek is eleget téve igyekszünk tájékoztatni a közigazgatás átszervezéséről. Ezért egy interjúban kapunk válaszokat kérdéseinkre, de konmmentár és elemzés is tartozik a cikkhez. Az interjú és az elemzés itt olvasható.
Pályázati felhívás Bursa Hungarica ösztöndíjra >>>
2012. május 23.
Városháza berácsozva - Már ennek a portálnak a fórumá- ban is felvetették, meg úton útfélen, hogy a hivatalba bejutást brutális rácsok akadályozzák pár hete. Elemzésünkben igyekez- tünk sokoldalúan körbejárni a felvetéseket és tényeket. Cikkünk itt olvasható.
2011. szeptember 28.
Módosult a lakástámogatás rendszere - Megszűnt a gázártámogatás, és törvény született a lakástámogatás módosításáról. A média közleményei olykor félrevezetőek, ezért közzétesszük a jegyző felhívását, és letölthető az igénylő nyomtatvány is. A téjékoztató itt olvasható.
2010. évi Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat eredménye >>>
Az önkományzati választások eredménye >>>
Kisebbségi választási eredmények >>>
Ismételt hirdetmény laktanyai épületek eladásával kapcsolatban >>>
Önkormányzati választásokkal kapcsolatos információk >>>
2010. január 8.
Városházi citromkarikák - Többen szóvá tették, hogy ha citromdíjakat osztogatok, akkor ne a kisemberek munkáját kritizálgassam, hanem nézzek szét a városháza környékén. No tényleg találtam itt néhány karikára való savanyúságot, amiből összeállt az e havi citromdíj. Cikkünk itt olvasható.
Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat 2009-es eredményei >>>
2009. szeptember 30.
Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat - A hivatalos helyeken alig lehet információhoz jutni a pályázatról. Már-már olybá tűnik, meghirdetik, de ne nagyon tudjanak róla az érintettek. Mi a szűkszavú közlemény mellett elérhetővé tettük a részletes kiírást, az űrlapokat, és rövid kiegészítést is talál itt olvasható. 
2009. szeptember 9.
A 6. jegyző az 5. Mííí vaaan? Nem értik? - Sokan mások is vannak úgy, hogy fogalmuk sincs mi folyik a helyi önkrományzat körül. No ebben nem igérhetünk tisztánlátást, de a jegyzőkér- dés egy újabb fordulatáról adunk tájékoztatást és elemzést. A cikk itt olvasható.
Európa Parlamenti választási információk >>>
2009. március 31.
Nem áprilisi tréfa! - 1-jétől van jegyzője városunknak. Hogy mit vállalt nem biztos, hogy pontosan tudja, mindenesetre felkészült szakamberről van szó, akinek ezúton is sok kitartást kívánunk. Rövid bemutatásunk itt olvasható.
2008. október 1-től új jegyzője lesz városunknak >>>
2008. május 30.
Fórum a település fejlesztési terveiről – A benyújtani tervezett városfejlesztési pályázat megtárgyalására és a város jövőbeni fejlesztésének egyeztetésére hívták a vállalkozókat. A vicces elemektől sem mentes, de hasznos és tanúságos összejöveteltől szóló tudósításunk itt olvasható.
2008. május 15.
Teljes csőd a Városházán – Avagy meddig tarthat Rétságon a pünkösdi királyság. Nem csak az utóbbi testületi ülés, hanem egyéb jelek is arra figyelmeztetnek, nem jó kézben van a város vezetése. Elemzésünk itt olvasható.
Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat eredményei >>>
Pályázati felhívás bontási munkák elvégzésére >>>
A város új jegyzője Huszár Zoltán >>>
2007. január 21.
Gépjárműadóval kapcsolatos változások - 2007 januárjától lényeges kérdésekben változott a gépjárművek adózásával kapcsolatos jogszabály. Itt található összeállításunk ezekre hívja fel a figyelmet.
A Polgármetesi Hivatal ügyrendje >>>
2006. december 12.
Pályázat óvoda vezetői állásra - Az önkormányzat által hirdetett pályázat itt olvasható.
2006 december 5.
Hirdetmény ingatlanok értékesítésére - A képviselő-testület döntése alapján értékesítésre kerülnek a volt honvédségi laktanya egyes épületei. A részletes hirdetmény itt olvasható.
2006 október 5.
Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat - A képviselő-testület értékelte a beérkezett páylázatokat. Az odaitélt támogatásról szóló hirdetmény itt olvasható.
Hatósági állatorvos új címen >>>
Önkormányzati választási információk - Ezen az oldalon folyamatosan frissített adatokkal, információkkal szolgálunk az önkormányzati választásokkal kapcsolatban.
Hirdetmény önkormányzati választás jelöltjeinek >>>
Tájékoztató a kisebbségi önkormányzati választásról >>>
2006 szeptember 8.
Társadalmi vita a laktanya hasznosításáról - A városi Önkormányzat nyilvánosságra hozza a laktanya hasznosítás koncepcióit, amelyre várja a lakosság véleményét. A dokumentumok innen letölthetők.
2006 szeptember 4.
Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat - A városi Önkormányzat ebben az évben is meghirdeti a felsőfokú tanulmányokat végző, szociálisan hátrányos tanulók részére a támogatási lehetőséget. A felhívás itt olvasható.
2006. április 10.
Választási információk - A helyi választási iroda e honlapon is közzéteszi a választókörben induló egyéni jelölteket és az eredményeket Az oldalon további választási információk is megtalálhatók.
2006. február 10.
Városi költségvetés hiánnyal - Rétság Város Önkormányzata legutóbbi ülésén elfogadta a város 2006 évi pénzügyi tervét. Tudósításunk itt olvasható
2005. november 25.
Bursa Hungarica - A képviselő-testület döntött a beérkezett pályázatokról. A részletes hirdetmény itt olvasható
2005. november 25.
Nappali tagozatos középiskolai osztály indításáról tárgyalt a képviselő-testület - A határozat itt olvasható
2005. november 25.
Pályázat ingatlan bérletére - A képviselő-testület meghirdeti a Rákóczi út 51 sz. alatti épület 85 m2-es helyiségcsoportját. A részletes felhívás itt olvasható
   Felhívás - Építési engedélyek kifüggesztéséről >>>
2005. április 27.
A közterületfelügyelő felhívása -  A tájékoztató itt olvasható
Tájékoztató - A 2004. évi személyi jövedelemadó bevallási rendjének változásáról  A részletek itt olvashatók.
Szolgáltatások 2005. évi díja - Az önkormányzat december 22-i ülésén meghatározta a gyermekétkeztetés, a viz- és csatornaszolgáltatás illetve a szemétszállitás 2005. évre érvényes dijait. A részletek itt olvashatók.
A népszavazás helyi eredményei - Rétság város két szavazókörében az itt  olvasható eredmények születtek.
Befejeződött a szennyvízcsatorna-beruházás - Szűkkörű ünnepség keretében adták át munkájukat a kivitelezők a város lakosságának, illetve az üzemeltető Vízművnek. A részletesebb hír itt  olvasható.
Rétság vásárol a honvédség volt ingatlanaiból. - A képviselő-testület rendkívüli ülésen döntött a licit útján megszerezhető ingatlanok vásárlásáról. A részletekről itt  olvashat.
Új kresztáblák Rétság központjában - A parkoló bejáratának felújításával együtt kihelyezésre kerültek az új kresztáblák  A részletekről itt olvashat.
Befektetési ajánlat - Rétság Város Önkormányzata 2001. szeptember 24-én tulajdonba kapta a volt Hunyadi János laktanya Rétság közigazgatási határán belül elhelyezkedő objektumát, hasznosításra. Az átadáskor rögzítésre került, hogy 5 évig nem adható el, 5 év után csak úgy értékesíthető, ha jelenlegi állapotának 70 %-os értéke befizetésre kerül az állam részére, 30 % pedig az önkormányzatot illeti meg. Felhívásunkat itt olvashatja
Aktuális
2017. január havi
FOGADÓ ÓRÁK
Hegedűs Ferenc
 polgármester
Minden hónap második
munkanapi hétfőjén 13.00-17.00 óráig.
januárban
9-én hétfőn
Mezőfi Zoltán alpolgármester 
minden hónap utolsó szerdáján
15 órától 16.00 óráig. 
januárban
25-én szerdán 
Varga Tibor
kijelölt jegyző:
Minden hétfőn 14-17 óráig.
januárban
2., 9., 16., 23. 30.
Linkajánló
Rétsági Járóbeteg-szakellátó
eMagyarország
Kormányzati portál
Minisztériumok
BM Nyilvántyartó
Országgyűlés
Törvények
Jogszabálykereső
Sulinet kedvezmények
Magyar Terület és Regionális Fejlesztési Hivatal
Nógrád megye
APEH
APEH letölthető nyomtatványok
Közigazgatási Hivatal
Bíróságok
Kultura.hu
Meteorológiai Intézet
dunakanyar.hu
Index.hu
Origo.hu
Startlap.hu

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-