Mesteredző a judo clubban

2019.03.04.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

A "kistornaterem" elnevezésű városi intézményrész hétról-hétre benépesedik a Rétsági Judo Club tagjaival. Itt tartják ugyanis edzéseiket. A folyamatos munkáról nemigen tudunk mit írni - bár volt egy cikkünk a 2017-es évzáróról - mert hát minden megy a maga útján. Edzenek, sportolnak, versenyre készülnek.
     Hanem egy március eleji edzési napon kellemes meglepetés érte a résztvevőket. Egy mesteredző látogatott el az összejövetelre. Egy vörös öves, 6 danos mester, egyenesen Németországból. No nem a reptérről jött egyből a Rétságra. A szerencse hozta úgy, hogy egy közeli település gyárában akadt fontos feladata, ahol aztán kapcsolat alakult ki az itteni sportolókkal. Az invitálást szívesen vette és elfogadta.
    Harald Kletke amikor nem Magyarországon van, akkor egy Dortmund melletti kisvárosban él, és az ottani judo életben tölt be igen aktív szerepet, edzőként és klubelnökként. Csapatában 5 olyan versenyző van, akiknek igen magas minősítést sikerült elérniük és a német válagotott környékén tevékenykednek.
     Az edszésnapon az első órában a kisebbek vettek részt. Rövid bemutatkozás után új fogásokat mutatott be, majd ezt gyakorolták a tatamin a jelenlévők, különféle párokat alkotva. A szabad gyakorlást Csuka Zoltán ezdő, és Harald Kletke is segítette.
     Az egy óra gyorsan elszaladt, a részvevők cserélődtek. Az ifjúsági és felnőtt korosztályos sportolók léptek a terembe és a tatamira. A menetrend ugyanaz volt. Bemutató és az újonnan megsimert fogások gyakorlása. Itt már keményebben is belementek a sportolók az éles próbába.
     Kérdésemre, hogy lesz-e folytatása ennek a különleges alkalomnak, azt a választ kaptam Csuka Zoltántól, hogy a két edzés után tartanak egy megbeszélést, és ott egyeztetik az esetleges folytatást. Gondolom a sportolók más alkalommal is szivesen fogadják vendégként a 6 danos mestert.
     Pár kép az edzésről tudósít.

GiK 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-