Karácsonyi Judo Kupa
2012.12.17.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hezAdd az iWiW-hez
-
Vasárnap verseny volt az iskola tornatermében, amely gyakorta városi sportcsarnokként is üzemel. Lehet, hogy utoljára, hiszen az iskola állami kezelésbe vételével a város már nem rendelkezhet ezzel a sportobjektummal, aztán vagy bérbe lehet venni, vagy nem. De ez egy másik riport témája lehetne, és nem is illendő ilyen ünneprontó gondolatokat felvetni egy jeles évzáró sportesemény kapcsán.
      A Rétsági Judo Klub minden évben megrendezi azt a meghívásos tornát, amit Nógrád Megye Nyilt Judo Bajnokságának neveznek. Valójában a megyéből és a megyén kívülről is érkeznek sportolók.
      A nap mindenki megérkezése után bemelegítésként afféle szabadedzés formájában indult, miközben a versenybíróság pontosan regisztrálta és kategóriánként besorolta az érkezett versenyzőket. Nem volt könnyű dolguk, hiszen az egyéni érmek mellett az asztalon várakozó kupákra 21 kategóriában több mint 60 versenyző jelent meg, öt egyesület, egyben öt város képviselében. Korosztályonként és súlycsoportonként álltak össze a versenylapok.
Az adminisztráció után a tatami szélén felsorakozott sportolókat Csuka Zoltán, a Rétsági Judo Klub vezetője köszöntötte, és pár praktikus tanácsot követően kezdetét vette az erő- és ügyességi próbák sora.
      Képes riportban persze nem tudunk minden mérkőzést bemutatni, bár voltak bőven izgalmas pillanatok, kemény küzdelmek, de - ahogy az lenni szokott - könnyű, szerencsés győzelmek is. Így hát csak pár fotóval érzékeltetjük a nap hangulatát. Aztán ahogy a versenyjegyzőkönyvek feldolgozásra kerültek, jó a délutánban sor került az eremények kihirdetésére, és a dobogókra állók oklevelekkel és érmekkel fejezhették be a napot. A kupák a csapatok összesített értéklése alapján találtak gazdára. A részletes eredmények az alul megnyíló linken megtalálhatók.
     Szivesen megemlítjük mindazokat a cégeket, akik támogatásukkal hozzájárultak a hagyományos verseny színvonalas megrendezéséhez: DERÉK-PATAKI Zrt., a FITT-NETT Szépségszalon, a PRIMERATE Nyomda, az IM-VI Bt mellett a helyi judosport állandó támogatója Rétság Város Önkormányzata. 
GiK - Foto: Gik és BoJo   
.
.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-