Judo évbúcsúztató

2017.12.29.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
A Rétsági Judo Club már több mint 20 esztendeje működik városunkban. Az eltelt idő alatt sok-sok fiatallal szerettette meg a cselgáncs szépségét. Sokan közüttük országosan is kiemelkedő eredményeket értek el. A klub hetente tart edzéseket az előző években szépen felújított "kistornateremben". Most egy nyilvános programon mutatták meg az elmúlt időszakban szerzett tudásukat.
     Általában az edzések zártkörűek, eleve nem különös látvány egy-egy érdeklődőnek. Most azonban - egy karácsony előtti szerda este - részt vehettek a szülők, családtagok, és ezzel a lehetőséggel sokan éltek is. Áfféle évbúcsúztató tornát tartottak, bár ebben a sportban sem áll meg az élet szilveszterrel, inkább nyáron van némi szünet. Az évad tehát folytatódik, csak az évet lehet búcsúztatni. 
     Csuka Zoltán, a RJC mesteredzője köszöntötte a résztvevőket, a vendégeket. Majd rövid bemelegítés után sorra hangzottak a japán vezényszavak, melyeket a résztvevő gyermekek nagyon jól értettek, és végre is hajtották. Volt persze szabadon választott fogásokra is lehetőség.
     Az önkormányzat több formában is támogatja a Club-ot. Pályázatuk alapján éves anyagi támogatás mellett jelentős díjmentes tornateremhasználattal segíti a sport fiatalokkal való megszerettetését. Bizonyára többen csak egészséges szabadidő eltöltésként kapcsolódnak e folyamatba, de - mint korábban is - lesznek akik versenysportként állnak majd tatamira országos, esetéeg nemzetközi megmérettetésen.
     Pár képpel tudunk bepillantást nyújtani a program egy részébe.
GiK - 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-