Megnyitott a hulladékudvar

2018.06.01.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Korábban többször foglalkoztunk vele - mivel a közvélemény is -, hogy mi a helyzet a lomtalanítással, ha elmarad mi lesz helyette. Azután ellentmondó hírek jelentek meg a  hulladékodvar megnyitásáról, illetva arról kik jogosultak oda beszállítani.

Jó hírrel szolgálhatunk. Megnyitott a rétsági hulladékudvar!
      Mint előző cikkünkben jeleztük, május végén kinyitott a hulladékudvar. Mi nem elégedtünk meg csupán a hírrel, hanem riporterünk fel is kereste a több éve zárva tartó kapus létesítményt, hogyan is áll a dolog.
      Valóbam megnyitott. Az első nap túl nagy roham nem következett be, talán azért, mert ezentúl minden hétfőn elérhető lesz, van tehát idő beosztani ki mikor ér rá. Az autóval, kézikocsival érkező szállítmányok begördülhetnek az udvarba (egyszerre maximum 2). A telep munkatársai megtekintik a szállítmányt, és megállapítják van-e benne olyan ami nem befogadható, majd megmutatják melyik féleség melyik konténerbe kerülhet. (Van bőven, sőt tartalék is, ha megtelik cserélik.)
      Az átadáshoz lakcímkártya szükséges. Egyrészt mert csak a következő településekről lehet beszállítani: Rétság, Alsópetény, Bánk, Felsőpetény, Keszeg, Legénd, Nógrád, Nőtincs, Ősagárd, Romhány, Tolmács. Másrészt egy nyilatkozatot kell kitölteni - ebben a telep munkatársa készségesen segített - amelyben az beszállító (szerződő fél szerint amúgy nyilvántartott) adatai kerülnek. Tekintve hogy csekket nem kell bemutatni a számlázás anomáliák miatt, de amikor ezek rendeződnek, és valamely beszállítóról kiderülne hogy nem fizetett rendesen, vagy nem is rendelkezik szerződéssel, no neki kiszámlázzák a szolgáltatást.
      Egyéb tekintetben - a regisztrált, szerződött partnereknek - a beszállítás ingyenes. Kivéve az építési/bontási hulladékot. Azt be lehet hozni de csak díjfizetés ellenében. Egyebekben pedig az itt alul is megtalálható hirdetményben foglaltak szerint lehet leadni feleslegessé vált dolgokat. Kommunális és veszélyes hulladék leadására nincs mód.
     Alább pár kép az első napon készült. Következő hétfőkön fel lehet keresni a Kossuth utca végén lévő telephelyet. Pár képet a riport során készítettünk.

     GiK -  
A képre kattintva nagyítható, nyomtatható
A helyszín interaktív térképen:
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-