Lomtalanítás helyett hulladékudvar

2018.05.23.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Bizonytalan híreket hallottunk az ezévi tavaszi lomtalanítással kapcsolatban, amelyet sokan vártak. Polgármesteri igéret hangzott el az áprilisi képviselő-testületi ülésen, mely szerint nincs bizonytalanság május 12-én meg lesz oldva a lomtalanítás. Nem lett megoldva, hanem portálunk értesülése szerint is a lomtalanítás különféle okok miatt elmaradt.
     Többeket izgatott a kérdés, majd a lakossági fórumon ugyancsak a polgármester részéről volt egy tájékoztatás, ami a hulladékudvar megnyitásáról szólt. A kiosztott hirdetményben több bizonytalanság volt, ezért szerkesztőségünk a ZöldHíd NKft ügyfélszolgálatához fordult. Több levélváltás történt gyorsan és korrektül válaszoltak. Ezeket a leveleket nem idézném, de a lényege a kérdéseknek az volt, mikor nyit a hulladékudvar, és kik szállíthatnak be. Hiszen a minta-hirdetményen az szerepelt, hogy akik jogosult. Milyen településekről, milyen igazolással hozhatnak a hulladékudvarra dolgokat. Leveleimre Hartman Mátyás, az NKft műszaki igazgatója válaszolt. Először azt közölte, hogy a májusi időpont nem végleges, az előkészítés folyik, továbbá a jogosultságra vonatkozó kérésekre is választ igért.

A válasz megérkezett, megnyílik a Rétsági hulladékudvar
     a Kossuth utca végén lévő telephelyen. A jogosultsággal kapcsolatban az alul is látható hirdetmény tartalmazza a települések nevét, amelyekről elfogadhatók a hirdetményen feltüntetett tárgyak, anyagok. (Kommunális hulladék, veszélyes hulladék nem!) A jogosultsághoz igazolni kellene, hogy a beszállító a megkapott számlákat befizette, hiszen a hulladékszámla szerződés szerint tartalmazza a lomtalanítási szolgáltatást. Jogos, hogy aki nem fizet, az nem vehet igénybe ilyen szolgáltatást. A válaszlevélben a cég felelős munaktársa megértéssel és rugalmasan kezeli a befizetések igazolását. "Mivel a befizetés ellenőrzése jelenleg az állami számlázi rendszer miatt a helyszínen nem megoldható, ezért nyilatkozatot kell kitölteni a beszállító lakosoknak arról, hogy a rendszerben rögzítettek és a már megkapott számlákat befizették."  Terméssztesen az átvételnél dolgozó munkatárak listából ellenőrzik, hogy az adott személy a meghatározott településről érkezett-e, és az ingatlan után számlafizetőként nyilván van tartva.

Nem egy napra!
     Ezzel a lehetőséggel megoldódik a lomtalanítás a legfontosabb kategóriákban. Sőt a lehetőség még kedvezőbb is hiszen a hirdetmény szerint (legalább is egy ideig) minden hétfőn kinyit a hulladékudvar. Ezért érdemes beosztani a leszállítást. (Esetleg először tájékozódni, mekkora sor áll, hiszen egyszerre 2 embert tudnak fogadni. Ha sokan várnak, vagy e hétvégére nincsenek összekészítve a felesleges dolgok, másik hétfő is választható. A zavarmentes és megnyugtató befogadás érdekében javasoljuk a hirdetményt áttekinteni, és a lehetőséggel a fentiek szerint élni.
      Alább - az interaktív térkép mellett - pár képet is közzéteszünk, a létesítményről, illetve egy 2 évvel ezelőtti befogadási napról. A munkatársak munkájáról, a befogadásra rendelkezésre álló bőséges - és fajtánként csoportosított - konténerekkel.

GiK - 
A képre kattintva nagyítható, nyomtatható
A helyszín interaktív térképen:
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-