Parképítés a város közepén

Néhány évvel ezelőtt egy képviselői indítványra készült el a parkoló be és kijáratának jelenlegi formája, a kövekkel szegélyezett szigetek. Majd lelkes vállalkozók és Rétságért tenni akaró városlakók rózsával ülteték tele. Sajos sokan nem kímélték a szigeteket, keresztül kasul gázolva rajtuk. Igen nehezen kezdett erősödni a fű, és mindenki láthatta, hogy az odaültetett növények is szárazon kornyadoztak a nyár égetésében a kellő öntézés hiányában. Néhány disznövény így is túlélte...
    A napokban azt tapasztalták az arra járók, hogy a füvet és a növényeket felbontják, és egy más stílusú kert épül. A munkálatok nem is igényeltek két napot, egy új sziklákkal díszített, kert alakult ki. E tudósítás írójának kérdésére a polgármesteri hivatalban azt válaszolták, nem tudják, ki építi a parkot, mekkora összegből, és milyen forrásból. Ugyanakkor az az infromáció jutott el szerkesztőségünkhöz, hogy a park megújítását egy rétsági vállalkozó szervezte és finanszírozta.
     Minden növényszerető ember nevében csak reménykedünk, hogy a telepített díszfák, más kerti zöldek sokáig ott maradnak, azt felelőtlen emberek nem rongálják, és persze azt is, hogy a megújított ágyások megkapják a szükséges gondoskodást, hogy fejlődni, teljesedni tudjanak.
     Néhány képünk a munkálatokat örökíti meg.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-