HANGADÓ
2004. NOVEMBER ..

Új kresztáblák Rétság központjában

Többen örömmel tapasztalták, hogy a városközpontban a Nagyparkoló bejáratánál csatornarekonstrukciós munkák befejeztével kellemes parkosított szigeteket épitettek ki. A parkositott szigetek nem csak esztétikai, hanem fontos közlekedés-szabályozó funkciót is betöltenek. A parkolóban eddig is volt egy közlekedési rend, de azt a táblák nehezen láthatósága, meg gondatlan vezetés miatt sokan nem tartották be. Balsetveszélyt okozva ezzel más közlekedőknek. Most kihelyezésre került kresztáblák - amelyeket a Polgármesteri Hivalal Műszaki csoportjának munkatársai helyeztek el - egyértelművé teszik a korábban is előírt közlekedési helyzetet.
     Ennek megfelelően a parkolóban egyirányú forgalom van előírva, behajtani csak az "északi kapunál", kihajtani csak a "déli kapunál" szabad, egy forgalmi sávban. Az előírt 3,5 tonna súlykorlátozással csak az a szabályozás célja, hogy a parkoló alatt húzódó patakfeledés nem bír el tartósan ennél nagyobb terhelést, ilymódon a nehéz tehergépkocsik, kamionok, autóbuszok gyakori közlekedése előidézheti a pataklefedés beszakadását. Ez alól - a helyi kereskedők kérésére - a döntéshozó kivételt tett a különjárati autóbuszok fogadásában. Részükre a későbbi felfestés alapján a parkoló belső részében lesz megfordulási lehetőség, ahol a pataklefedés erősebbre lett kialakitva.
     Minden közlekedő érdeke, hogy a szabályokat mindenki tartsa be, és néhány méter előnyért ne a behajtón hajtsanak ki, illetve ne a kihatón közelitsék meg a parkolót.

A közlekedési rend vázlatát az alábbi vázlat mutatja be:

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-