HANGADÓ
2007. JANUÁR 

Mindenki Karácsonya 2006.

 
Évtizede is elmúlt már, amikor a művelődési központ munkatársai elhatározták, hogy rendeznek egy közös ünneplésre alkalmat adó programot Karácsony szent estéjét megelőző napon. Az ötlet megvalósult, és mivel sikeresnek bizonyult, programja egyre gazdagodott.
     Az előkészületek kora délután elkezdődtek, hiszen a vendéglátás, a műsorok technika igényei szorgos kezek munkáját igényelte, hogy mire megérkeznek az ünneplők és ünnepeltek - a legkisebbektől a felnőttekig - már minden készen álljon a felhőtlen boldogsághoz. 
     Az intézmény színháztermében mesemozi előadás csábította a gyermekeket, majd az aulában kézműves foglalkozás keretében készültek a fa díszei. A fenyőfa igazi karácsonyfává átlényegülése csak az ünnep keretében történt közös felöltöztetéssel valósult meg. A szertartásos műveletet az óvodások az iskolások és a fiatalok műsora tette emlékezetessé, ami az egész teret betöltő közös énekléssel koronázta a rendezvény ezen szakaszát.
     Mezőfi Zoltán polgármester köszöntőjét még számtalan esemény követte. Kezdetét vette a vendéglátás, ami hagyományosan a hűvös időben egy forró egytálétellel és más finomságokkal segít átmelegíteni a lelkek mellett a testet is. Az adományoszók felajánlásaiból összeállított ajándékcsomagokat is itt kapták meg a gyermekek.
     Összességében többen látogattak el az eseményre, mint a korábbi években bármikor. Egyesek már megelőlegezték a szilveszteri, újévi vigadalmak önfeledtségét, jelmezt húzva szórakoztatták a résztvevőket. Köszönet illeti mindazokat, akik munkájukkal, a művelődési központnak mint rendezőnek tett felajánlásukkal lehetővé tették a közös karácsony méltó megünneplését.
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-