Mindenki Karácsonya

Évtizede is elmúlt már, amikor a művelődési központ munkatársai elhatározták, hogy rendeznek egy közös ünneplésre alkalmat adó programot Karácsony szent estéjét megelőző napon. Az ötlet megvalósult, és mivel sikeresnek bizonyult, programja egyre gazdagodott.
     Bár ebben az esztendőben nem lehetett hóembert építeni a parkoló közepén felállított és közös munkával feldíszített fenyőfa mellé, többen nem bánták hópelyhek nélküli, decemberhez képest kellemes időjárást.
     Az előkészületek már kora délután elkezdődtek, hiszen a vendéglátás, a műsorok technika igényei szorgos kezek munkáját igényelte, hogy mire megérkeznek az ünneplők és ünnepeltek - a legkisebbektől a felnőttekig - már minden készen álljon a felhőtlen boldogsághoz.
     Az intézmény színháztermében mesemozi előadása csábította a gyermekeket, majd az előcsarnokban egy hatalmas kézműves foglalkozás keretében közösen készültek a fenyőfa díszei. Bár már voltak akik korábban is elhelyezték saját munkájukat a fenyőfára, igazi karácsonyfává átlényegülése csak az ünnep keretében történt közös felöltöztetéssel valósult meg. A szertartásos műveletet az óvodások az iskolások és a fiatalok műsora tette emlékezetessé, ami az egész teret betöltő közös énekléssel koronázta a rendezvény ezen szakaszát.
     Mezőfi Zoltán polgármester köszöntőjét még számtalan esemény követte. Kezdetét vette a vendéglátás, ami hagyományosan a hűvös időben egy forró egytálétellel és más finomságokkal segít átmelegíteni a lelkek mellett a testet is. Az adományoszók felajánlásaiból összeállított ajándékcsomagokat is itt kapták meg a gyermekek. Még egy ajándoksorsolásra is sor került. Várnai Zoltán és Kiss Attila István, az RKSz Kft ügyeveztője egy korábban meghirdetett nyereményjáték nyilvános sorsolásához tartotta méltó alkalomnak az ünnepséget. Az értékes ajándokok biztosan örömet okoznak majd azoknak akiknek kedvezett a szerencse. 
     Összességében többen látogattak el az eseményre, mint a korábbi években bármikor. Az emelkedett hangulatot mi sem jellemezte jobban, hogy egyesek már megelőlegezték a szilveszteri, újévi vigadalmak önfeledtségét, jelmezt húzva szórakoztak, és szórakoztatták a résztvevőket.
     Végül, de nem utolsó sorban köszönet illeti mindazokat, akik munkájukkal, a művelődési központnak mint rendezőnek tett felajánlásukkal lehetővé tették a közös karácsony méltó megünneplését.
     A fótók szűk keresztmetszetét adják az igen bőséges programnak. Külön köszönet Gubo Zoltánnak, tudósításunk fotós kiegészítéséért.

GiK foto V.J. és GuboZ
A következő összeállítást Gobo Zoltán készítette
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-