Mesejáték a ligetben

2021.07.04.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Van Rétságon egy kellemes liget a Takarék, Mikszáth és Búzavirág utcák közötti területen. A köznép csak KRESZ-parknak hívja, bár hivatalos neve nincs. Mi inkább nevezzük Gyermekligetnek, mert sokkal több lehetőség van ezen a fás, füves területen, mint az amúgy valóban nagyszerű közlekedési tanpálya. Van játszótér sokféle játékkal, pihenésre alkalmas rész, és a szomszédságban kispályás fociplacc. Itt került megrendezésre egy mesejáték, a legkissebbektől a felnőttekig invitálva az arra járók mellett a távolabbról az esemény hírére érkezőket.
     Nem először válik rendezvényhelyszínné a liget. Volt itt már gyermeknap is, de legutóbb 2020 augusztsusában (még a járvány bedurvulása előtt) volt kiváló előadás
     A mostani alkalom szervezője és mecénása a Kereplő Néptánc Egyesület. A meghívott Paramisi társulat előadói már bemutatkoztak Rétságon, a - színházteremben megtartott - gyermeknap alkalmával, nagy sikerrel. A liget élte a megszokott életét, sokan kereték fel a játéklehetőségeket. De van egy jól kürülhatárolható. fák árnyékával védett rész, ahol ideális viszonyok vannak rendezvényhez. A "színpaddal" szemben széksorok nyújtottak kényelmet, és kellemes hangosítás segített környező zajok semlegesítésében. 
     A darab ami színre került egy élőszereplős, zenével kisért bábos járék, aminek folyásába most is be lettek vonva a vállalkozó gyermekek közreműködőnek. Miről is szólhatna manapság egy Varsányban gyűjtött cigány népmese. Van egy nehéz sorsú főhős, akinek tudomására jut, hogy a királylány bajban van. Nosza ő megkeresi, jó szívével, segítőkészségével több akadályt is legyőzve valóban megtalálja a királylányt, akivel aztán boldogan élnek amíg meg nem halnak. Szép történet szabadtéren is jól élvezhető előadásban.
     Pár képpel felidézzük a hangulatot, és a bemutató pillanatait. Lesz még nyáron program ezen helyszínen. Augusztus 4-én ugyancsak bábjátékos előadást tekinthetnek meg az érdeklődők. Érdemes beírni a naptárba.

GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-