Kereplős tánctábor

2020.06.30.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Már megszámlálni is nehéz lenne hány esztendeje rendeznek tánctábort a Kereplő Néptáncegyüttes tagjainak. Az biztos, hogy évtizednél is több, hogy minden nyáron a verőcei Csattogó völgy szálláshelyeinek és foglalkoztatóinak egy részét a rétsági táncosok népesítik be.
     Általában az iskolai tanévzárót követően vonultak el az ifjú táncosok és az oktatók. Az idei verőcei kaland kicsit másként alakult. Az is kérdéses volt lehet-e egyáltalán tábort szervezni. Majd június elején jött az közlemény, hogy szervezhetők gyermektáborok június 16-tól. Így aztán az első pár napot "le kellett hagyni" de 16-18-ig is igen tartalmas együttlétre került sor, ráadásul az iskolai ballagást is megelőzve. A gyerekek különösen örültek annak, hogy újra együtt lehetnek, hiszen az ismert helyzet miatt a rendszeres táncpróbák is szüneteltek, alig-alig találkozhattak egymással. Itt volt hát a nagy alkalom közösségi élményekre. Természetesen az egészség védelme, a vírusfertőzések megelőzése fő szempont volt végig az ott tartózkodás alatt.
     A rövidebbre szabott idő miatt - no meg a nem éppen simogatóan napsütéses időjárás okán - elmaradtak azok a programrészek, amelyek máskor még több élménnyel egészítették ki a táncos foglalkozást. Így aztán a nap nagy részét táncos foglalkozások és kézműves alkotások létrehozása tette ki. 
     Simon Katalin táncpedagógus táncoktatói munkáját Onodi Attila segítette aki neves néptánc oktató: Magyar Bronz Érdemkereszt, Népművészet Ifjú Mestere, több Nemzetközi Legényes Verseny dobogós helyezettje és közönségdíjasa, Békéscsabai Szólótáncverseny Különdíjasa, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes majd a Magyar Állami Népi Együttes egykori táncművésze. Kézműves foglalkozásokat pedig Dobsony Zsófia irányította, ő a csapattal együtt Rétságról érkezett. De - ahogyan előző években is - szülők is besegítettek. Hriagyelné Kucsera Katalin és Márton Orsolya.
     Programzáróként a gyerekek hagyományhoz híven egy kis műsorral várták a szülőket, ahol bemutatták a kézműves foglalkozásokon készített tárgyaikat is.
     Pár képet válogattunk, hogy illusztráljuk a tábor történéseit. Az mondani sem kell, hogy a gyerekek igen tartalmas, élményteli napokat töltöttek együtt. Őszre a színpadon újra találkoznak, és remélhetőleg egy esztendő múlva gondok nélkül táborozhatnak teljes héten keresztül kedvelt vendéglátójuknál Verőcén.

GiK -  Fotó: Simon Katalin 
- -
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-