Évvégi hangverseny a Zeneiskolában


Hangversenyt rendezett a Balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola Rétsági Tagozata a művelődési központ színháztermében. Nem évzáró koncertet, hanem évvégit! Mint ahogyan azt Dobai Szabolcs, az iskola tagozatvezetője elmondta, ünnepélyes évzáró még ezután lesz, tehát nem ez a búcsútalálkozás. 
    Ugyanakkor hagyomány, hogy az iskola növendékei időről időre számot adnak tudásukról, illetve arról, hogy az előző bemutatkozás óta hová fejlődött a zeneszerető fiatalok hangszerek megszólaltatásában való jártassága. Így volt ez Karácsonykor is, amikor ugyancsak sikeres koncertben lehetett részük a résztvevőknek. És most is. Igen sokan jöttek el a művészeti programra. Szülők ismerősoök, érdeklődők, zenebarátok. Volt is taps minden kisebb és nagyobb produkció után, bár mindenki tudja, hogy itt a már szinte művésszé értett, több éve zenélő fiatalok mellett olyan gyermekek is hangszert fogtak, akik még csak egyetlen éve ismerkednek a muzsikálás szépségével. Az értékelésnél ezt mindenki tudva, lelkes tapsokkal jutalmazták az egymás után fellépő gyermekművészeket. Három hangszer szólalt meg. Zongora, hegedű és fuvala tanszakon tanulók mutatták be a zeneiskolai koncerteken többnyire szokásos repertoár darabjait. A teljes műsor lapja az alul megnyíló linkeken megnyitható, annak közlést itt mellőznénk. Bár a sorrendben voltak kisebb változások, de a fellépők és a művek a tervezettek szerint mutatkoztak be.
    Felkészítő tanárok: Dobai Szabolcs, Markóné Dikasz Gabriella, Nigó Szabolcs, Tóth Istvánné, Kanyó András Zongorán kísért: Markóné Dikasz Gabriella, Dobai Szabolcs.
    A finálé ismét igazi meglepetés. Dés László "A zene az kell" című dalával a "Valahol Európában" című musical részletével búcsózott az összes fellépőből alakult kórus, a közönség hatalmas tapsától kísérve.
    Képeinkkel igyekezünk tudósítani az eseményről, s ha már a zene hangjait nincs módunk - és jogunk sem - itt bemutatni, hát legalább arra törekedtünk, hogy minden fellépőről legalább egy képet betehessünk albumunkba. Nehéz is lett volna a válogatás, hiszen minden kis produkció a maga nemében kiváló teljesítményt jelenített meg.

GiK

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-