Fórum - Szabályok

A retsag-hu oldalon üzemelő fórumot bárki használhatja, a bejegyzéseket olvashatja. Véleményt mondani szabadon lehet, de csak a regisztrált felhasználók írhatnak a fórum témaoldalaira - topicjaira.

A Fórumot működtető program nem a retsag.hu tulajdona, és a rendszer nem a retsag.hu szerverein működik. Az üzemeltetők egy ingyenes szolgáltatást vettek igénybe és építettek oldalukba. Köszönet a www.supergamez.hu üzemeltetőinek.
E sajátosság figyelembevételével a retsag.hu üzemeltetői a fórum működésével kapcsolatban felelősséget vállalni nem tudnak. Nem garantálhatjuk az állandó üzembiztonságot és nem vállalhatunk felelősséget az üzemeltetőnél jelentkező hibákért, vagy azok következményeiért.

A fórum szolgáltatója fenntartja a jogot, hogy az oldalakon reklámot jelentessen meg. Ezek a reklámk nem a retsag.net működtetőjének hatáskörében jelennek meg és azokkal kapcsolatban semmiféle jogokat nem gyakorol, illeve kötelezettségeket nem vállal.

A fórumba írt vélemények nem a szerkesztőség és nem a retsag.net kiadóinak véleményét tükrözik, azokért felelősséget csak a moderálási elvek betartatásának erejéig vállal. Esetleges jogkövetkezmények a bejegyzés feladóját terhelik.

  • A fórumot fórumot bárki használhatja, de csak regisztrált felhasználók írhatnak bele. 
  • A regisztráció egyszerű és ingyenes, ki-ki maga elvégezheti. Az itt kapott jelszavát  megváltoztathatja. Később a választott azonosítóval - becenévvel, nick-kel - vehet részt a fórum munkájában. A regisztrált felhasználó a BELÉPÉS menüpontnál léphet be hozzászólásra. A fórumozás után javasoljuk a KILÉPÉS menüponttal kilépni a fórumból. Különösen közösségi helyeken működő számítógépek használata esetén, mert idegen személy visszaélhet a használó bejelentkezésével.
  • Egy e-mail címről egy felhasználói nevet lehet regisztrálni.
  • Új témát jelenleg csak a Fórummester nyithat. Viszont létrehoztunk egy topikot erre a célra, ahová a javaslatokat kérjük felírni. Itt mindenki láthatja, milyen javaslatok voltak és mik lettek elfogadva, esetleg elutasítva. Az elfogadott témák 24 órán belül megnyitásra kerülnek. 
  • Kérjük, hogy a lapon ne üzengessenek egymásnak, hanem véleményt írjanak. Főként ne üzengessenek hivataloknak, szerveknek, cégeknek, mert nem olvassák a fórumot, a szerkesztőség pedig nem továbbít semmiféle üzenetet, és nem hívja fel az érintettek figyelmét a bejegyzésre.
  • Ne feledjék: a fórum nem chat! Itt nem elsősorban 2-3 fős párbeszéd folyik mások számára érdektelen magánügyekről, kizárva a többiek által írt észrevételeket. Javasoljuk, hogy a hozzászólások előtt olvassák el a korábbi véleményeket és azokra reagáljanak.
  • Az egyes hozzászólások írói szellemi tulajdonát képezik. Ezért a szövegek átvétele, más fórumokban való feltüntetése, avgy egyéb kiadányban, publikációban való - részben vagy egészben történő - átvétele nem megengedett. Pontosabban csak a szerző és a kiadó előzetes engedélyével lehetséges.
  • A szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy a hozzászólásokból ugyanezen oldalakon, a szerző feltüntetésével válogatást adjon közre, vagy azokat - kizárólag a fórummal összefüggésben - felhasználja.
  • Nem helyeseljük a más lapokra történő tagtoborzást. Kérjük elkerülni az olyan tipusú üzeneteket, hogy "Menjetek az xy lapra, ott ez, vagy az a vita folyik". Az ilyeneket tessék e-mailben egyeztetni.
  • Az üzemeltető nem helyesli, és nem javasolja a hozzászólások szövegébe épített, más oldalakra vonatkozó utasításokat. (URL) Bár ezt a rendszer megengedi, és indokolt esetben nem is töröljük. Kérjük, hogy e lehetőség mértéktartó, és célnak megfelelő használatát. ugyancsak nem elfogadható más lapokon megjelent cikkek bemásolása.
  • Egy hozzászólás terjedelme - gyakorlatilag - nincs korlátozva. Ennek ellenére kérjük, hogy egyes cikkek terjedelme ne haladja meg az 1000-1200 karaktert, mert az ennél nagyobb írások áttekinthetetlenné teszik az oldalt. A témába nem tartozó, nagyméretű szövegállományokat teljes egészében töröljül.
  • Az egyes topicokban, csak a témához tartozó kérdésekben szabad hozzászólni. Az ettől eltérőket - moderálási elveink szerint - töröljük.
  • A fórum nem hirdetési lehetőség. Kérjük, hogy az oldalak szövegébe kereskedelmi hirdetéseket ne helyezzenek el.
  • A fórumot működtető adminisztrátor az általa megtekinthető felhasználók e-mailcímeit szigorúan az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően kezeli, azt más szervnek, vagy magánszemélynek nem adja ki. Ez természetesen a felhasználók gyüjtött listájára vonatkozik, mert a hozzászóló részére a fórumablakból lehet levelet írni.
  • A fórumban mindenki saját felelősségére és kockázatára vesz részt. A kiadó - retsag.net, vagy az üzemeltető semmiféle felelősséget nem vállal a fórumban megjelenő információk tartalmáért, ezek elmaradásáért, vagy ezzel összefüggésben bekövetkező vagyoni vagy nem vagyoni kárért.
Kérjük, hogy a fórumot mindenki rendeltetésének megfelelően használja, és a szabályokat a vita tisztasága érdekében tartsa be. A fórum használója a belépéssel a szabályokat és a moderálási elveket elfogadja és azt magára nézve kötelezőnek ismeri el.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-