Nemzeti Összetartozás Napja 

2018.06.06.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Az egész magyar nemzetet máig megrázó trauma, hogy 1920. június 4-én a tianoni békeszerződéssel a történelmi Magyarország (az egykori Osztrák-magyar monarchia, pontosabban a Magyar Szent Korona országainak) kétharmadát elveszítettük. A diktátum évfordulója nem örömünnep, de az emlékezés, a történelem felidézése nagyon is helyénvaló. Rétságon is volt megemlékezés. 
     Az eseményt meghirdető plakát szerint a z Önkormányzat, a Művelődési Központ és az Iskola hívta meg a város lakosságát a június 4-i emlékező alkalomra, a templomkertbe. 10 órakor kisebb csoport gyülekezett a fák árnyékába húzódva. A Himnusz elhangzása után a művelődési központ nevében Marcalekné Kecskés Diána köszöntótte a megjelenteket. Szabó istván, Szájbely Zsolt alkalomhoz illő versekkel, Kövi Fróra énekkel emelte a rendezvény méltóságteljességét. Hegedűs Ferenc polgármester mondott megemlékező beszédet.
     Majd koszorúzások következtek. Az Önkormányzat, a Járási Hivatal, intézmények, civil szervezetek nevében helyeztek el koszorút az mementóként álló kopjafához. A megemlékezést a Szózat és a Székely Himnusz zárta.
     Képeink az eseményt idézik fel.
GiK - -
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-