Katonai találkozó tizedszer

2018.05.30.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
A Hunyadi János Nyugállományúak Klubja évről évre megtrendezi azt a programját, ahová a környék katonahagyományokat ápoló közösségeit is meghívják. Idén már tizedik alkalommal.
     A program tulajdonképpen a klub rendes májusi összejövetelének a bővitett változataként is tekinthető, hiszen az aulában szokás szerint asztalokkal várták a vendégeket. A műsorüsszeállításra ezennel a színházteremben került sor. Hangyási Jenőné klubelnök köszöntötte a megjelenteket, majd az önkormányzat képviseletében Mezőfi Zoltán alpolgármester szólt. Jávorka János - mint az itteni laktanyában állomásozó alakulat egyik akkori vezetője, a helyi hagyományok ápolója - tartott előadást, felelevenítve az itteni katonaálet emlékeit. (A beszédek meghallgathatók az alul is lehelyezett linken.)
     A szókásos műsorösszeállításhoz, melyben hagyományosan a helyi fellépők szerepelnek, most is hívtak vendégeket. Ezennel a helyi óvodások, Szájbely Zsolt, és a Jobbágyi Katona énekkar színesítette a műsort. No meg Kálmán Imre, aki tulajdonképpen helyi fellépőnek számít. Nem csak azért mert számtalanszor szórakoztatta operettrészletekkel a közönséget ezen a színpadon, hanem mert pályafutását fiatal tisztként ebben a laktanyában kezdte.
     A délután díszvendégei ezennel Rejtő Ildikó és Dr. Kamuti Jenő, a legendás sportolók, olimpikonok voltak. Afféle külön blokként jelent meg a műsorfolyamban a velük készült élő riport, amelyet az ismert tv-s személyiség Vizy András moderált. Sok érdekességet megtudtunk az ország akkori életéről, a sport erejéről és lehetőségéről, és arról, milyen érzés volt több éven keresztül a dobogó legmagasabb fokára állva képviselni Magyarországot. Olympián és más világversenyeken. Sok szempontból különleges és élménygazdag beszélgetés volt. Egy játék is csatlakozott az eseményekhez. Egy kérdésre a közönség soraiból elsőként válaszolónak a "magyar sport nagykönyvét" adták ajándékul, természetesen dedíkációkkal ellátva. Répássy Józsefné volt a szerencsés nyertes, akivel közös kép is készült. No meg az interjút követő virág és ajándékátadásról.
     A színháztermi programrész után az aula népesedett be. Az előadás szübetében és a klubest további részében is működött a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyi munkatársai közreműködésével az az "iroda", ahol a volt katonák, katonacsaládok fontos ügyeiket helyben intézhették.
     Majd felszolgálták a vacsorát, a zenét a jól ismert zenakar szolgáltatta, tartott a tánc, a vidámság, a felszabadult közösségi élet egészen a klubest végéig.
     A képek összefoglalják a gazdag programsorozat részleteit.
GiK -  Foto: Gik és  MDM 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-