Illegális szemétlerakó a város közelében
_

Portálunk a városi hírek, tudósítások közreadása során általában arra törekedett, hogy a pozitív kezdeményezéseket, közérdekű híreket adjuk közre. 
     Többen megkeresték a szerkesztőt, hogy adjunk hírt a város szomszédságában közelmúltbeli lakossági jelzések alapján felfedezett - egyes állítások szerint önkormányzati vezetők közreműködésével létrehozott - illegális szemétlerakóról. (Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ki helyezte el a hulladékot.) Mert ha valami, ez is közügy. Mutassunk be róla képeket, hogy igazolható legyen, üres szóbeszédről van szó, vagy valóban törvénysértő módon létesült hulladéktelep keletkezett.
     Az alábbi képek Pusztaszántón, a csendes, ápolt környezetben, üdülőövezeti hangulatot keltő, gondozott Kastély és horgásztó feletti területen, azok szomszédságában készültek. A fotós beszámolt róla, hogy a terület magánemberek részére szinte megközelíthetetlen, oda csak terepjáróval, vagy teherautóval lehet eljutni. Elmondása szerint a tároló teljes része nem is megközeléíthető, a képek csak egy részét mutatják. Továbbá - ez egyes képeken sejthető - a lombbal takart kupacok alatt is számtalan hulladék bújik meg. Közöttük bútorok, rozsdásodó fémhulladék, műanyagpalackok, elbomló veszélyes anyagok, és mindenféle házilom.
     Többek észrevételét jeleztem a Polgármesteri Hívatal jegyzőjének, aki elmondta, nincs tudomása szemétlerakóról, ilyenre sem az Önkormányzat, sem ő engedélyt nem adott. Egyben közölte megvizsgáltatja, milyen hulladék van tárolva, hogyan kerülhetett oda. kik lehetnek a felelősök.
     A vizsgálat eredményét kiváncsian várjuk. Az tény, hogy itt - és bárhol máshol - hulladékot elhelyezni, tárolni, még ideiglenesen is törvénysértő, és bűncselekmény. 
     E tudósítás írója, azon túl, hogy a képeket a nyilvánosság számára bemutatja, a vizsgálat befejezéséig nem kívánja kommentálni a látottakat. Ki-ki alakítsa ki a saját véleményét.
     A cikk megjelenése óta egyre több fotóval töltik meg e tudósítás írójának postaládásját. Néhánnyal kiegészítjük a cikket. A további küldeményeket örömmel fogadjuk, de e cikkhez már újabb fotókat nem kivánunk csatolni. Az összegyüjtött képeket viszont átadjuk a jegyzőnek, a vizsgálat segítése céljából.

Műanyaghulladék PET palackok zsákokban a laktanyában. 
A fotók augusztus 8-án készültek.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-