Világnap helyi rendezvénye az anyatejes táplálásért

Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját amelynek célja a csecsemők egészséges táplálására. Azóta ez a nap világszerte a szoptatás világnapja. 
     Városunkban ötödszörre került megrendezésre az ünnepélyes esemény a művelődési központ aulájában. A szervezők jól gondolták, hogy szükség lesz a termek egybenyitására, hiszen a nagyszámú érdeklődő valóban megtöltötte az aulát.
     Óvodások és iskolások verses műsora után Mezőfi Zoltán polgármester mondott rövid köszöntőt, majd Laczkó Mária védőnő emlékezett meg az ünnep jelentőségéről. Szólt arról is mennyire és miért fontos a piciny gyermekeknek a betegségekkel szemben legjobb védelmet biztosító anyatejes táplálás. A jó hangulatú ünnepségen persze résztvettek az érintettek is - szüleik ülében, vagy a babakocsiban - jelenlétükkel erősítették az elhangzottakat. A köszöntők után kötetlen beszélgetés következett, de az ünnepi hangulatot nemcsak az alkalomnak megfelelő díszítés fokozta, hanem a búcsószó előtt a város polgármestere minden megjelent anyukát egy szál rózsával köszöntött.
     Fotoriportunk az esemény hangulatát idézi fel.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-