Kézművesek kiállítása

A vakáció közeledtével a művelődési központban működő körök is nyári szünetre készülődnek. Ilyenkor bemutatják az előző időszak alatt készült műveiket, és alkalmat teremtenek arra, hogy az alkotók személyesen is találkozzanak a közönséggel.
    Június 6-án a Kézművesek kiállítása nyílt az intézmény kiállítótermében. Az elnevezés két csoportot takar. Az egyik a Tűzzománc kör, amelynek elsősorban felnőttek tagjai, a másik a Kézművesek csoportja, amiben pedig a legkisebbek, alsótagozatos - kisebb részben felsőtagozatos - iskolások vesznek részt rendszeresen a foglalkozásokon.
    A tárlat első nyilvános napján Pekáry Anna fuvolajátékát követve Miklián Enikő mondott megnyitó köszöntőt. Szavait Dovák B. József - a Tűzzománc kör vezetője - folytatta, s kifejtette, hogy a bemutatott alkotások nem a művészetek része, hanem az ember örökösen kisérletező mindennapi felfedezésének, alkotásának eredménye.
     Említsük meg itt az alkotókat: a Tűzzománc képeket  Králik Margit, Vargáné Gyöngyössy Judit, és Varga Zsolt készítette. A Kézműves Szakkör tagjai: Bulejsza Alexandra, Szabó Bence, Erdélyi Szandra, Kozma Gábor, Szalay Cintia, Potyecz Edina, Deme Zsolt.
    Képeink a megnyitóról adnak tudósítást. A kiállítás június 27-ig tekinthető meg a művelődési központ nyitvatartási idejében.

GiK
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-