Kézművesek kiállítása a művelődési központban

Meghívót kaptunk a Városi Művelődési Központ és Könyvtártól, azzal a felhívással, hogy a kiállítóteremben  KÉZMŰVESEK címmel nyílik tárlat. Az invitálás nem csak a tudósítót ösztönözte látogatásra, hanem - mint ahogyan azt már megszokhattuk a művelődési ház rendezvényein - a művészetek barátai és persze az alkotók és hozzátartozóik igen népes csoportja népesítette be ezen az estén a galériát. Kiállítottak a Fejlesztő Szakmai Műhely, Családi Barkácsolás Programsorozat, a Matató Kézműves Szakkör és a, Tűzzománc Kör alkotoi. A kiállítást megnyitójaként Horváthné Moldvay Ilona a Fejlesztő Szakmai Műhely vezetője mondott pár szót a kézműves alkotás gyönyörűségéről, és mondandója közben "meginterjúvolt" néhány kiállító fiatalt is. A bemutatót szinesítve közreműkötek Dovák B. József és gyermekei.
     Essék itt szó - legalább egy felsorolás erejéig az alkotókról: Bázlik Matild, Berecz Dominika, Berecz Evelin, Bíró Vivien, Bulejsza Alexandra, Bulejsza Sára, Deme Bálint, Deme Zsófia, Dovák Panka Gyopárka, Erdélyi Szandra, Fodor Ramóna, Gál Dávid, Gálik Lilla, Garai Ákos, György Dániel, György Diána, György Henrietta, Hajduk Bálint, Hoffman Henrik, Horváth Alexandra, Hugyecz Mária, Ivanics Márk, Kaliczka Flóra, Kaliczka Sára, Katona Kamilla, Kelemen Ágnes, Körösi Mátyás, Kozma Gábor, Králik Margit, Lami Adrienn, Lontai Lőrinc, Lontai Máté, Molnár Melinda, Potyecz Edina, Rakonczai Veronika, Repa Karolina, Szabados Réka, Szabó Anna, Szabó Bence, Szalai Cintia, Szikora Bertold, Szikora Liza, Tóth Zsanett, Varga Daniella, Vargáné Gyöngyössy Judit, Vendriczky Tünde, Veres Alexandra, Vitéz Márton, Zemeny Zsófia
     Fotóriportunk felidézi a megnyitó pillanatait, és a teljesség igénye nélkül bemutat párat az alkotásokból. Ezzel is szeretnénk ösztönözni olvasóinkat, hogy tekintsék meg a tárlatot, hiszen a képek megőrzik az emléket, de mitsem adnak vissza abból az élményből, amit a művek eredetiben szemlélése nyújt. A kiállítás megtekinthető június 23-ig, a művelődési központ nyitvatartási idejében.

 GiK
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-