Ünnepi Könyvhét - Endrei Judittal

Az irodalomszerető közönség hosszú évek óta ápolt hagyománya Rétságon is az Ünnepi Könyvhét. Ilyenkor a Városi Művelődési Központ és Könyvtár méltó programsorozatra készül a 77 év óta a könyvek, a szerzők, és az olvasók egymásratalálását szimbolizáló országos akcióhoz kapcsolódva. Ebben az évben Endrei Judit volt az intézmény vendége. Az igen nagy érdeklődéssel kísért író-olvasó találkozó első pillanatait az intézmény igazgatója által átadott csokor tette meghitté. 
     Az est háziasszonya Horváthné Moldvay Ilona volt, aki a vendég életének, munkájának, könyveinek és terveinek megismerésére megfogalmazott kérdései egy kellemes hangulatú, valóban kötetlen beszélgetést indítottak el, amelybe a közönség soraiból is többen bekapcsolódtak. A résztvevők valószínűleg már tudták, hogy az ismert televíziós személyiség sokolsalú ember. Több könyv szerzője, egyben könyvkiadó, rendezvényszervező, s mindegyik műfajban sikeresen tevékenykedik. Mit érne egy talákozó, ha nem lehetne megvásárolni a szerző könyveit. A magával hozott kötetek azonban többször kevésnek bizonyultak, és utánpótlás vált szükségessé az autó csomagtartójából. A dedikálásra várakozók sora is azt mutatta, hogy népszerű az a műfaj, ami Endrei Judit köteteiben vár az olvasóra. Ezt mi sem mutatja jobban, mint a kis történet, ami e tudósítás írójával esett meg. Kérdésemre - a könyvtár birtokában lévő könyveket miért nem dedikáltatják? - az volt a válasz, hogy nem lehet, hiszen mindegyik ki van kölcsönözve. A találkozó végén kiderült, hogy a Endrei Judit sokoldalúsága egy újabb műfajjal bővül. Következő kötetnek nem szerzője, nem kiadója, hanem műfordítója lesz.
     Képeink az eseményről tudósítanak. A Rétsági Televízió júniusi hiradójában rövid tudósítást láthatnak majd mindazok, akik nem vettek részt a rendezvényen. 

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-