Úniós Esték Rétságon - Vendég Kolláth György alkotmányjogász

 Az ismert televíziós személysiég, a szakértő alkotmányjogász Dr. Kolláth György volt az "Uniós Esték Rétságon" című sorozat következő vendége. A konzultáció, a tanácskozás már a rendező Művelődési Központ aulájában elkezdődött, mivel a vendég valamivel a tervezett kezdési időpont előtt érkezett. Közvetlen ember lévén rövidesen elindult a szó az asztaltársaság körében. Akár ott is folytatódhatott volna az ezt, de szomszédos teremben - amelyben éppen Rozengard Béla képzőművész kiállítása volt látható - jobb feltételek voltak a tanácskozáshoz.
     Dr. Katona Ernő köszöntötte a jelenlévőket, és rövid felvezetőjében a közelgő választásokhoz kapcsolódva kifejtette véleményét, hogy minden választópolgár kötelessége véleményt nyilváníteni. Kolláth György a tőle megszokott határozottsággal és bőséges humorral fűszerezett előadásában erről, az alkotmányos berendezkedésről, választási rendszerünk lényegéről és a választási rendszer átalakításának lehetőségéről esett szó. Ő is többször hangsúlyozta az egyes ember felelősségét abban, hogy milyen parlamentje lesz az országnak, hiszen mindenki ilymódon tud részese leni a döntésnek, amit az úrnák lezárása után - jogállamban - az ellenfél is elfogad, és a közös fejlődés érdekében dolgozik.
     Az előadás után bőven volt lehetősége a jelenlévőknek kérdezni. Számtalan érdekes és hasznos kérdés hangzott el, melyre a vendég olymódon adott szakszerű választ, hogy az a közvetlen napi politikától elemelkedve is érvényes és megfontolandó minden jelenlévő számára. Érdeklődő felvetések még lettek volna, az idő azonban elfogyott. A közel egy, másfél órára tervezett est így is több mint 2 óráig tartott érkekes izgalmas témák megvitatásával.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-