HANGADÓ
2005. MÁJUS ..

Tájékoztató a csatornahasználat egyes kérdéseiről

A Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. tájékoztatója

Tisztelt Fogyasztónk!

Tájékoztatjuk Önt, hogy az előző évek üzemeltetési tapasztalatai alapján, a szennyvízágazat felesleges - fogyasztói használati rendellenességekből bekövetkező - többletköltségei csökkentése érdekében javaslattal éltünk az illetékes önkormányzatokhoz. Ezen javaslatunk alapján a jövőben a házi beemelőszivattyúk és szerelvényeik meghibásodási okai alapján Önöknek kártérítési kötelmei állnak fenn, ha a hiba egyértelműen a rendellenes használat következménye.
Ilyennek minősül: idegen anyag - szilárd - és szálas textília stb. jelentése, elzsírosodás.
Minden hibaelhárításról jegyzőkönyvet készítünk és ebben rögzítésre kerül a hiba oka. 

Tisztelt Fogyasztónk!

Az Önök és minden fogyasztónk érdekében kérjük Önt, hogy fokozott figyelmet fordítson a csatornarendszer szakszerű és szabályos használatára és terhelésére. A szennyvízcsatornába nem bocsátható zsír, olaj, ételmaradék, vegyszer és háztartási hulladék, továbbá állati eredetű trágya sem.

A csatornarendszerbe a csapadékvíz bevezetése szabálysértésnek minősül!

Tájékoztatjuk továbbá ügyfeleinket, hogy a szolgáltatási határ az ingatlanon belül a telekhatártól legfeljebb 1 méterre elhelyezett tisztítónyílás. Ettől a ponttól kifelé, ha a bekötés szabályos, a dugulások elhárítását mi végezzük. A befelé eső részen a meghibásodásokat az ingatlan tulajdonosának, használójának kell elhárítania.

Közreműködését köszönjük!

-----------------------
Nyugat-Nógrád Vízmű Kft.
Balassagyarmat
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-